Τι κάνεις αν δεν υιοθετεί κανείς το γατί που δεν μπορείς να κρατήσεις;

Alniyat

Νεοφερμένο μέλος

Η Alniyat αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 48 ετών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 105 μηνύματα.
Δεν περιμένω βέβαια να υιοθετηθεί αύριο (2-3 μήνες την κρατάω). Υπάρχει καταφύγιο για γάτες η κάτι? Απλά θέλω να ξέρω τι λύση υπάρχει στην τελική που δεν βρίσκεις κανένα.

ΥΓ. Εχω βάλει αγγελίες, έπριξα γνωστούς κτλ. και όπως είπα θα περιμένω αρκετα ακόμη ... θα ήθελα όμως να ξέρω τι γίνεται γενικά. Σε κάποιον θα έχει τύχει ...

Ευχαριστώ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Οτι και εγω.. περιμενεις.. περιμενεις... περιμενεις... και τιποτα δε γινεται.
Αυτα τα 2 που εχω περιμενουν 3 μηνες μεσα στο νερο.. αλλα μονο ενας ενδιαφερθηκε που τελικα δε το πηρε.
Επειδη το εψαξα και να υπαρχει καταφυγιο δε χωραμε σου λενε. Δε χωραει δηλαδη το δικο σου αλλα αυτα που βρισκουν χωρανε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Είδα τα post σου να σου πώ και γι αυτό ρώτησα ... δεν φαίνεται να τα παίρνουν. Δεν λέω ότι περίμενα πολύ δύο μέρες έχω αλλά κοίταξα να δώ τι γίνεται για να ξέρω τι να περιμένω. Μένω σε διαμέρισμα και ο φίλος μου δεν ήθελε να πάρω την μικρή (έχω ήδη 2) και του είπα ότι θα την δώσω. Γενικά να την κρατήσω όσο είναι αν ξέρω ότι κάποια στιγμη κάποιος θα ενδιαφερθεί αλλά αλλιώς τι την κάνεις? Τελως πάντων, λέω απλά τι σκέφτομαι.

Κάνεις υπομονή και βάζεις αγελίες παντού. όχι μονο εδώ, στο Mycat. Δες την λίστα ας πούμε.
Φτιάχνεις αφίσες για πετ σοπ και κτηνιατρεία... Με καλές φωτογραφίες πάνω απο ολα.

Δυστυχώς στην ελλάδα ειναι τόσα πολλά τα αδέσποτα που δεν ειναι τοσο εύκολο να βρουν όλα σπίτι, και μάλιστα καλό σπίτι.
Αλλά επειδή έχουν περάσει πολλά ζώα από τα χέρια μου με υπομονή και προώθηση με καλές φωτογραφίες αργά ή γρήγορα όλα βρίσκουν σπίτι.

Επιπλέον, ας έχουμε λίγο κατανόηση και υπομονή με τα καταφύγια και τα σωματεία.
Καταρχάς δημόσιο καταφύγιο δεν υπάρχει στην ελλάδα. Όσοι ασχολούνται, ειδικά με τις γάτες, σε μεγαλύτερο ποσοστό με δικά τους έξοδα στειρώνουν, περιθάλπτουν και φιλοξενούν. Οποιος ασχολείται λίγο παραπάνω με τα αδέσποτα ή ανήκει σε κάποια ομάδα δεν σημαίνει ότι έχει άπειρο χρόνο ή χρήμα να αναλάβει κάθε ζώο που ο καθένας θα βρει...
Σκεφτείτε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κανεις οταν βρισκει 1 ζώο κάποοι άνθρωποι τα αντιμετωπίζουν καθημερινά επί 100. Σκεφτείτε τι σημαινει να έχεις υπ'ευθυνη σου 50 γατες ή 100 σκυλια χωρίς οικονομική βοήθεια απο κανενα. Να χαρίζεις 1 και να βρίσκεις ή να σου φορτώνουν 3. Επισκεφτείτε κάποιο καταφύγιο απο κοντά να δείτε την κατάσταση.

Τα μονα λεφτά που δίνονται απο το κράτος είναι για στειρώσεις στα πλαίσια του 3170 για σκυλια. Αντε, και στην καλύτερη περίπτωση για κάποιο προσωρινο καταφύγιο για να μένουν τα σκυλιά που χρειάζονται κάποια θεραπεια.
Για τις γάτες δεν υπάρχει καμια τέτοια πρόβλεψη και όσα σωματεια ή ομάδες ασχολούνται με γάτες βασίζονται στην τσέπη τους και στα 20-30 ευρώ που μπορεί να τους δώσει κάποιος που και που. Αστεία πράγματα δηλαδη...

Και ναι, άμα έχεις ήδη 5-6 στο σπίτι σου θα πεις όχι σε αυτον που βρήκε 1 και θέλει να το αναλάβεις. Γιατί ξέρεις ότι την άλλη μέρα θα βρεις ο ίδιος άλλα 2-3 να προστεθούν στα 5-6. Απλά πράγματα...

Μακαρι ολα να πανε καλα και να βρει σπιτι γρηγορα.
Καποια γατακια τα περνουν μολις βαλεις αγγελια, αλλα αργουν και αλλα δε βρισκουν ποτε ενα μονιμο σπιτι.
Απλα εχε και τη περιπτωση τη δικη μου στο νου σου. Δεν ειναι παντα ροδινα τα πραγματα οταν μαζευεις ενα γατακι (ή και παραπανω) απο τον δρομο.
Εγω δεν ξερω αν θα παρω αλλο γατακι απο τον δρομο οσο και να τα λυπαμε και να τα αγαπαω. Δεν μου ειναι ευκολο να τα εχω μονα τους και να σκεφτομαι οτι μπορει να μεινουν ετσι για παντα.
Σου ευχομαι τα καλυτερα για τη μικρη.:up:
Εχεις καπου φωτο της?:)

Ναι συμφωνω απολυτα με αυτα που λες drusilia.
Αλλα δε με στενοχωρισε που δε πηραν τα γατακια. Προς Θεου.
Αλλα οταν λες στον Δημο που εχει προγραμμα για αδεποστα πως εχει βρει σκυλο που αργοπεθαινει και σε γραφει εκει λες ημαρτων. Και αντε αυτος ο ενας δημος μετα το ιδιο κανουν και οι αλλοι δεκα και ας τους λες πως μπορεις να δωσεις ενα μερος των χρηματων. (που τους πληρωνει ο δημος κανονικα)

@Drusila Εχώ δει την λίστα και θα βάλω και αφίσες. Καταλαβαίνω ότι οι περισσότεροι -τουλάχιστον σε αυτό το site- έχουν ήδη πολλές γάτες. Η ερώτηση ήταν απλά ... αν τα δοκιμάσεις όλα και 1 χρόνο μετά δεν έχει δωθεί υπάρχει λύση? Απ' όσα γράφεις οχι :( Κρίμα πάντως να μην έχουμε κάποια οργάνωση στην χώρα μας.

@Εmma Να σαι καλά ευχομαι και τα δικά σου να υιοθετηθούν σύντομα. Δυστηχώς και εγώ συνήθως αν είναι εκτός κινδύνου τα αφήνω :( Εχω δει ένα σωρώ τελευταία και γνωστοί και φίλοι λόγω της εποχής έχουν όλοι γατάκι.

Αλλα οταν λες στον Δημο που εχει προγραμμα για αδεποστα πως εχει βρει σκυλο που αργοπεθαινει και σε γραφει εκει λες ημαρτων. Και αντε αυτος ο ενας δημος μετα το ιδιο κανουν και οι αλλοι δεκα και ας τους λες πως μπορεις να δωσεις ενα μερος των χρηματων. (που τους πληρωνει ο δημος κανονικα)

Ναι, ή όταν βλέπεις τον σκύλο να πεθαίνει από φώλα και δεν μπορείς να βρείς ένα τηλ. του Δημου. Πρώτη φορά το είδα και ελπίζω ποτέ ξανα. Μέχρι να βρώ κτηνίατρο στην περιοχή -ήμουν στην δουλεία- και να πάρω το αυτοκίνητο ήταν αργα. Αλλα δεν είχα συγχιστεί τόσο με το δήμο όσο με το #^$@^% που πέταξε φώλα. Συγνώμη, ασχετο με το θέμα αλλά το θυμήθηκα και συγχίστηκα. Ηταν δυο εβδομάδες πριν.

Αλλαγή θέματος: Αυτή είναι η μικρή.
Image069.jpg

είδα τα δικά σου στα post γλύκες είναι. :P

alniyat πρεπει να αλλαξεις φωτογραφια στις αγγελιες (αν χρησιμοποιεις την παραπανω). η φωτογραφια ειναι πολυ σημαντικη κ η συγκεκριμενη ειναι καταδικαστικη κατα τη γνωμη μου. το γατακι φαινεται φρικαρισμενο - ανατριχιασμενο κ θυμωμενο. βγαλε πολλες φωτος κ διαλεξε καποια που να φαινεται γλυκουλι / ζωηρο / χαρουμενο / αστειο σ'ενα ομορφο / χαρουμενο / αστειο / χαριτωμενο φοντο.

Δεν μας ετυχε να εχει μεινει ενα χρονο κανενα μονο ο τζεντλεμαν 8 χρονω γατουλης αργει ολα τα αλλα δινονται κα με την προυπόθεση στειρωσης ειναι θεμα προωθησης και χειρισμου. Αν θελεις βοηθεις πες μου

Ειναι γλυκα!! Συγνωμη αλλα εχει δικιο η κοπελα που λεει οτι φενεται ανατριχιασμενο. Ανατριχιασμενο κτλ..;) (αν και ανατριχιασμενα που δεν ειναι τα δικα μου παλι τζιφος..:blink:)
Καλη σας τυχη..:D

alniyat πρεπει να αλλαξεις φωτογραφια στις αγγελιες (αν χρησιμοποιεις την παραπανω). η φωτογραφια ειναι πολυ σημαντικη κ η συγκεκριμενη ειναι καταδικαστικη κατα τη γνωμη μου. το γατακι φαινεται φρικαρισμενο - ανατριχιασμενο κ θυμωμενο. βγαλε πολλες φωτος κ διαλεξε καποια που να φαινεται γλυκουλι / ζωηρο / χαρουμενο / αστειο σ'ενα ομορφο / χαρουμενο / αστειο / χαριτωμενο φοντο.

Είναι ακόμα σε άσχημη κατάσταση πολύ φοβισμένο και το έχω αφήσει να ηρεμήσει. Δυστυχώς σε αυτή την φάση η φωτό το κολακεύει πίστεψέ με. Ειναι όμορφο αλλα η έκφραση τρόμου έχει κολησει πάνω του. Σιγά σιγά συνέρχεται. Θα βγάλω καλύτερες φωτό αργότερα είδα άλλες φωτό στο site και θα προσπαθήσω να βγάλω σαν αυτές που είναι οι καλύτερες. :)

Γιάσμιν, αν εμφανιστεί κανεις -και δεν σου κάνει κόπο- θα ήθελα να σου στείλω ένα ΠΜ να μιλήσεις και εσύ γιατί δεν έχω εμπειρία.

Κι εμένα πάντα υπήρχε ενδιαφέρον για τα γατάκια που έδινα αν και καθυστερούσε λίγο σε κάποιες περιπτώσεις. Σημαντικό όπως σου είπε η Ασημίνα είναι η καλή φωτογραφία. Να τους κεντρίσει το ενδιαφέρον. Και ανανέωση συνέχεια τις αγγελίες και σε εφημερίδες και περιοδικά.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Για τώρα θα ακολουθήσω κάποια πράγματα που διάβασα και ελπίζω στο καλύτερο :up:

Αν θέλετε να κλειδώσετε το θέμα, εγώ καλύφθηκα :D

Μια παρακληση.Δινε του βιταμινεςcalopet/ fellovit καθε μερα απο αυριο και αρχισε νατο χαιδευεις περισσοτερο. περιμενω φωτο

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back