Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ελένη1
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σαν πρώτο βήμα θα σου έλεγα να μην το έχετε ελεύθερο να τριγυρίζει το σπίτι. Περιορίστετο, να είναι συνέχεια στο οπτικό σας πεδίο. Συνήθως κάνουν τις ανάγκες τους μετά το φαγητό, νερό, έντονο παιχνίδι.Τότε το πάτε έξω και αν έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα επιβραβεύστετο με τις καλύτερες λιχουδιές. Φτίαξτε ένα πρόγραμμα σταθερών εξόδων για τις ανάγκες του. Αν έχετε ατύχημα μέσα στο σπίτι μην το μαλώνετε, παίρνει το μήνυμα ότι το μαλώνετε γιατί τα έκανε κι όχι σε ποιό μέρος τα έκανε. Μην τρίβετε την μούρη του στις ακαθαρσίες, χώρια μου μεταφέρετε μικρόβια στο στόμα του, μπορεί να συνηθήσει μία γεύση που δεν την θέλετε.
(Για αυτό δεν υπονοώ ότι εσείς το κάνετε, αλλά ξέρω ότι πολλοί το χρησιμοποιούνε σαν μέθοδο εκπαίδευσης, οπότε θεώρησα σωστό να το αναφέρω αφού θα διαβαστεί κι από άλλους). Πάντως αφού υπάρχει το ίδιο πρόβλημα και στο σπίτι του, καλό είναι να επικοινωνίσετε με έναν επαγγελματία εκπαιδευτή που να σας φτιάξει ένα πρόγραμμα καθαριότητας κατάλληλο για αυτούς(ωράριο εργασίας π.χ.). Αν θέλεις έχω φίλους-συνάδελφους στην Αθήνα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Φιλικά

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
[FONT="]Αυτό είναι βασανιστήριο. Υποψιάζομαι ότι για να μπορέσει η συνείδηση κάποιου να κάνει τέτοιο πράγμα, δεν φτάνει να θέλει να ΄΄εκπαιδεύσει΄΄ το ζώο. Μάλλον, αν πέσουν τα ταμπού θα γουστάρει να γεύεται κι ο ίδιος τα δικά του. (και όχι μόνο)[/FONT]
Ελένη1
Εκκολαπτόμενο μέλος
.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ismini
Διάσημο μέλος
"ότι δεν θα ήθελες να σου κάνουν μην το κάνεις σε άλλους".
Lady
Δραστήριο μέλος
Γνώμη μου είναι αν δε καταφέρεις τίποτα να ζητήσεις τη βοήθεια ενός εκπαιδευτή
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Lady
Δραστήριο μέλος
Εμένα ο Νίνο μου με τίποτα δε μάθαινε να πηγαίνει στην άμμο.Ισως γιατί δε μεγάλωσε με γατομανούλα αλλά με ανθρωπομανούλα

ladycat
Διάσημο μέλος
Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος
Πώς έγινε; Είδαν άλλο γατί να το κάνει;

Ismini
Διάσημο μέλος
Συμφωνώ πολύ σε ότι αφορά τα σκυλιά...Θέλουν διαταγές και το χαίρονται κι από πάνω...(οχι ξύλο βέβαια). Τι να κάνουμε? Το καθε ζωο με το δικό του πολιτικό σύστημα....Αρχική Δημοσίευση από Lady:Δε νομίζω να είναι αυταρχισμός να οριοθετείς το ρόλο ενός ζώου κυρίως του σκύλου γιατί η γάτα είναι από άλλο παραμύθι.Δε λέμε να βάλουμε τις φωνές αλλά κάποια βασική αυστηρότητα πρέπει να υπάρχει γιατί μετά ο σκύλος χάνει την ταυτότητα του .
Εμένα ο Νίνο μου με τίποτα δε μάθαινε να πηγαίνει στην άμμο.Ισως γιατί δε μεγάλωσε με γατομανούλα αλλά με ανθρωπομανούλα![]()
Οι γάτες είναι αναρχοαυτόνομες!Όσον αφορά την άμμο Lady κι εγω μεγάλωσα ένα γατάκι το bic (ορφανό, παρατημένο - δες φωτο) που έμαθε στην άμμο χωρίς πολλές πολλές υποδείξεις.
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Ismini
Διάσημο μέλος
(Εγω, πάντως, δεν αποπειραθηκα ποτε να "εκπαιδευσω" σκυλο με αποτελεσμα να γινεται το"ελα να δεις")
Lady
Δραστήριο μέλος
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος
Δεν ξέρω... Αν τα ζώα είναι ελεύθερα στη φύση, δε χρειάζεται κανείς να τα εκπαιδεύσει. Αλλά όταν ζουν μαζί μας, μέσα στο σπίτι μας (και είναι και μεγάλα και μπορούν να κάνουν καταστροφές ή και να μας βλάψουν
) επιβάλλεται η στοιχειώδης εκπαίδευση! Το σκυλί έχει αρκετή νοημοσύνη για να καταλάβει όταν γίνεται με αγάπη, από το "αφεντικό", αυτόν που τον φροντίζει. Και χέρι που σε ταϊζει ΔΕΝ το δαγκώνεις (σ'αυτό δε συγχωρώ ούτε τη γάτα μου, τη μαλώνω και προσπαθώ να τη "συνετίσω", κάτι καταλαβαίνει κι αυτή κι ας μην είναι "σκυλάκι").
Δε θα είχα ποτέ μες στο σπίτι μου ή στον κήπο μου σκύλο ανεκπαίδευτο!
Με την καλή έννοια βέβαια!

Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Lady
Δραστήριο μέλος

ladycat
Διάσημο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool