Τι μπορεί να έχει το γατί μου;

mordollwen

Νεοφερμένο μέλος

Ο mordollwen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 44 ετών. Έχει γράψει 8 μηνύματα.
Δεν πάνε 3 μήνες που μου τον φέρανε σπίτι... και πίγα τον γατούλη σε κλινική.. με ίκτερο 41.5 πυρετό.. στην αρχή νόμιζα ότι κάτι έφαγε και τον πίραξε... πέραμε πάνο σε σαββατοκύριακο και το 24ωρο πετ σοπ στον περιφεριακό ηταν κλιστό και αδίκοσ χτιπούσα με την μητέρα μου τα κουδούνια για να ανίξει κάπιος.. είρθε η Δευτέρα και επιτέλους τον πάω με ένα φίλο μου στο γιατρό... "ίκτερος.. λυπάμε που θα στο πώ αλλά είναι απο τισ δύσκολες καταστάσεις... ίσος να μην τα καταφέρει.." μου τον κρατάνε μέσα 3 μέρες φυσικά καθε μέρα πίγενα κοντά του γιατί απο το νιαούρισμα είχε βραχνιάσει.. αφιδατομένος και πολύ αδυνατισμένος ο γατούλης μου με το ζόρι στεκότανε στα πόδια του.. δεν έτρογε δεν έπινε... με έβαζε ο γιατρός να του πασαλίβω το τρίχωμα με την τροφή.. μετα την 4η μέρα άρχισε να τρώει.. ο πυρετόσ έπεσε σε 10ατα ο γιατρός μου είπε να τον πάρω σπίτι υπό παρακολούθηση, και οτι κατα 80% θα του περνούσε .. φυσικά 6 μέρες ακολουθεί αντιβίωση. Σπίτι ο γατούλησ ξαναένιωσε, πίρε λιγο βάρος.. σε 3 μέρες που του σταματάω την αντιβίωση μου είπε ο γιατρόσ να τον ξαναπάω.. όμωσ παρατίρισα κάτι που έχει γίνει εντονότερο τις τελευταίες δύο μέρες... ανασένει σαν ασθματικός... κομπιάζει η αναπνοή του και βγάζει πολύ περίεργους ήχουσ σαν να σφιρίζει μέσα του.. και τρέχει η μιτούλα του... δέν ξέρω τι άλλο να κάνω έχω φοβιθει πολύ για το γατάκι μου . :cry::cry::cry::cry::cry:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πρέπει να τον δει ξανά γιατρός επειγόντως. Μίλησες μαζί του τηλεφωνικά να σε κατευθύνει;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πρέπει να τον ξαναπάς άμεσα στο γιατρό.Πες μας νέα:(

Πριν 3 μηνες τον πείρες Δηλαδή ποσο είναι σήμερα???? :hmm:
Λογικά θα πρέπει να σου δώσει αντιβίωση και ενα σιρόπι... αλλά σωστά σου λεει και η Βιβη να τον ξαναπάς, ειδικά αν ειναι μικρούλης! :hmm:

Παιδιά, ο ίκτερος είναι σύμπτωμα που συνδέεται άμεσα με το συκώτι.
Δεν ξέρω κατά πόσον ενδείκνυται η αντιβίωση για την αντιμετώπιση ηπατικού προβλήματος. Συνήθως, τα προβλήματα στο συκώτι οφείλονται σε κάποια δηλητηρίαση (ή ίσως σε κάποια ηπατίτιδα; ή νεοπλασία; :hmm:)
mordollwen, έκανε αιματολογικές ή και άλλες εξετάσεις ο γάτος; Τι έδειξαν;
Εγώ θα σου πρότεινα να τον πας και σε κάποιον άλλο κτηνίατρο, για μια δεύτερη γνώμη. Εδώ υπάρχει ένας κατάλογος κτηνιάτρων που προτείνουν τα μέλη μας.
Μακάρι να πάνε όλα καλά!

Οι παράξενοι ήχοι μάλλον είναι συριγμός. Πρέπει ο γατούλης σου να πάει επιγόντος στον γιατρό. Επίσης μία δεύτερη γνώμη θα ήταν καλή. Εύχομαι περαστικά στο γατούλη σου!!!

Τι έγινε τελικά με τον γατούλη σου;

εκτος απο προβλημα με το συκωτι ο ικτερος μπορει να σημαινει και αιμολυτικη αναιμια:hmm:αφου τον κρατησαν τοσες μερες μεσα θα επρεπε να του ειχαν κανει και εξετασεις αιματος:hmm:καλο θα ηταν να το ξαναπας στον κτηνιατρο οι ηχοι που κανει μπορει να σημαινει οτι εχει κανει καποιο οιδημα στον πνευμονα:hmm:

Αχ, ταράχτηκα τώρα παιδιά.....:(
Τι έγινε με το γατουλίνι....έχουμε νέα;;;;

Καλησπέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα!
Πολλές φορές ανέτρεχα στο σάιτι για διάφορες πληροφορίες, τώρα όμως, πραγματικά χρειάζομαι τη βοήθειά σας.
Πριν 15 περίπου μέρες ο γατούλης μας (σχεδόν ενός έτους) εμφάνισε ένα καφέ σημάδι στη μύτη του το οποίο όλο και σκούραινε. Τον πήγαμε στην κτηνίατρο και μας είπε ότι είναι μύκητας από τα φαγητά που χώνει το μουσούδι του και πως θα περάσει μόνο του-αν θέλαμε να του βάζαμε λίγο μπεταντίν. Το ίδιο διάστημα παρατήρησα ότι μύριζαν κάπως άσχημα τα πατούσια του. Με μερικά πλυσίματα (μετά τσιρίδων) στη μπανιέρα, η μυρωδιά έφυγε. Πριν λίγες μέρες διαπίστωσα ότι κάτι αντίστοιχο με τη μύτη έχει εμφανιστεί στα ποδαράκια του (γύρω γύρω από το κεντρικό μαξιλαράκι). Του έβαλε κι εκεί μπεταντίν και κάπως νομίζω ότι βελτιώθηκε-δεν έφυγε όμως επ'ουδενί. Και σήμερα, διαπίστωσα ότι έχει βγάλει δύο μικρά σπυράκια-σαν ιδρωτήρια- στο σαγόνι του, δύο πάνω στο κεφάλι, ένα στο λαιμό και πως σε δύο σημεία η γούνα του έχει φύγει (μέγεθος φακής) και φαίνεται το δέρμα του. Πήρα τηλέφωνο στην κτηνίατρο και μου είπε να του δώσω sporanox. Του το δώσαμε με τον άντρα μου με χίλιες δυσκολίες αλλά εγώ έχω αγχωθεί μήπως είναι κάτι άλλο. Αναφέρω επίσης ότι πριν ένα μήνα περίπου τον στειρώσαμε.
Έχει αντιμετωπίσει κανείς το συγκεκριμένο πρόβλημα και αν ναι, είναι όντως μύκητες? Δεν μπορώ να τον παίρνω δηλαδή αγκαλιά??
Ευχαριστώ πολύ!
Velveteen

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Οι μυκητιάσεις είναι σχετικά συχνές στις γάτες, ειδικά αν αυτές έχουν αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα (ίσως να εξασθένισε κάπως τον οργανισμό του η στείρωση και όλη η σχετική ταλαιπωρία -νάρκωση, ανάρρωση) και γι' αυτό να αναπτύχθηκαν οι μύκητες. Συνήθως βέβαια εμφανίζονται στο τριχωτό, οπότε τους καταλαβαίνεις εύκολα γιατί δημιουργούνται μικρές στρογγυλές "καραφλίτσες" στο τρίχωμα. Μύκητες στα σημεία που λες, πάνω στη μύτη και στις πατούσες, δεν έχω δει ποτέ, αλλά δέρμα είναι κι εκεί, γιατί όχι;:hmm:
Άσχημη μυρωδιά επίσης δεν έχω παρατηρήσει ποτέ σε γατάκι με μύκητες, ίσως όμως αυτό να έχει να κάνει και με το συγκεκριμένο είδος του μύκητα.
Στη θέση σου πάντως, θα τον πήγαινα και σε έναν δεύτερο γιατρό. Οι μύκητες δεν περνάνε "μόνοι τους", ούτε με σκέτο μπεταντίν και η διάγνωση από τηλεφώνου δεν μου γεμίζει το μάτι...:/: Για να γίνει τέτοια διάγνωση χρειάζεται οπωσδήποτε εξέταση από κοντά, αν όχι και λήψη δείγματος για καλλιέργεια. Επίσης, τα φάρμακα για τους μύκητες, ενώ είναι πολύ αποτελεσματικά, είναι και αρκετά βαριά για τον οργανισμό, δεν πρέπει να δίνονται χωρίς να είναι απόλυτα σίγουρο πως χρειάζονται.
Όπως και να 'χει, ακόμα κι αν είναι όντως μύκητες, δεν έχεις ιδιαίτερο λόγο ν' ανησυχείς για σένα. Αν πλένεις τα χέρια σου όταν τον κρατάς αγκαλιά και τον χαϊδεύεις και προσέχεις να μην τα φέρεις στα μάτια ή το στόμα σου, δύσκολα θα κολλήσεις. Μόνο μην τον πιάνεις αν έχεις κάποια πληγή ή αμυχή στα χέρια. Γενικά, για να κολλήσεις πρέπει να είναι σχετικά αδύναμος ο οργανισμός σου και να μην τηρούνται κανόνες υγιεινής. Αλλά ακόμα κι αν κολλήσεις, δεν είναι τίποτα, θεραπεύονται με μια τοπική αλοιφή και -αν χρειαστεί- ένα φάρμακο από το στόμα.
Περαστικά στο γατούλη σου!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Τι έχει ο γατούλης μας;

Ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση απάντηση!!
Τι να σου πω, δεν ξέρω, μέχρι στιγμής δεν είχα παράπονο από τη γιατρό. Είναι και ειδική στις γάτες, πολύ γνωστή και τη βρήκα και από comments στο σάιτ....Είχε δει τη μύτη του δηλαδή και όταν της είπα τα υπόλοιπα δια τηλεφώνου συνέστησε τα χάπια..Πάντως θα τον πάω και σε άλλο γιατρό τώρα που θα πάω στο πατρικό μου, κι ας είναι επαρχία, ποτέ δεν ξέρεις, ίσως κάνουν κάτι πιο άμεσο. Ανησυχώ για το κουκλάκι μου!!!

καλημέρα!!! να ρωτήσω κι εγώ. Τώρα είχα αγκαλιά τη γατούλα μου και όπως έχει συνήθιο οταν είμαι καθισμένη να έρχεται πολύ ψηλά στο
στήθος μου και να κουρνιάζει κάτω απ'το λαιμό μου, μου ήρθε μία άσχημη οσμή. Πρόσεξα ότι έρχεται από τη γούνα της είναι διάχυτη μυρωδιά πάνω
στη γούνα όχι πολύ έντονη αλλά επειδή ήταν τόσο κοντά στη μύτη μου το αντιλήφθηκα. Μήπως ξέρετε τι μπορεί να είναι??

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αν τυχον ειχε μολις πλυθει, ισως να εχει καποιο προβλημα με το στομα, με τα ουλα δηλαδη και οπως και στους ανθρωπους μυριζει οταν εχουμε ουλιτιδα.
Ισως ομως να ηταν κατι παροδικο επειδη ειχε μολις πλυθει, εχω ακουσει να το λενε, δεν το εχω αντιληφθει η ιδια ποτε, οτι δηλαδη μολις πλυνουν το τριχωμα τους, υπαρχει μια μικρη μυρωδια.:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μάλλον ουρολοίμωξη. Πιθανή αντιβίωση.

Εχω ενα γατο στειρωμενο 3 ετων.Παντα ειχε προβλημα οταν ηθελε να κανει τις αναγκες του αλλα ειδα αιμα στην αμμο και υποθετω εφοσον εχει ορεξη,παιζει κτλ ειναι ουρολοιμωξη η καμια πετρα.Τωρα,επειδη λεφτα δυστυχως δεν υπαρχουν,μπορει καποιος να μου συστησει μια αντιβιωση να του δωσω και καμια τροφη για 10 μερες?
Αν δεν υποχωρησει το αιμα,θα αναγκαστω να παω στον γιατρο.
Ευχαριστω εκ των προτερων.

Απάντηση: Μαλλον ουρολοιμωξη.Πιθανη αντιβιωση.

Τροφες που βοηθανε μπορουμε να σου συστησουμε, αντιβιωση ομως οχι. Πρεπει να τον δει κτηνιατρος και εκεινος θα αποφασισει ποια αντιβιωση ειναι καταλληλη για εκεινον και σε ποια δοσολογια, αναλογα με την ηλικια του, τα κιλα του και πιθανον και αλλους παραγοντες που εμεις δεν γνωριζουμε γιατι δεν ειμαστε γιατροι.

Νομίζω πως το πιο "ασφαλές" είναι να ρωτήσεις τον γιατρό του φόρουμ εδώ: https://www.mypetz.gr/posts/5860676/Βέβαια δεν είναι σίγουρο πως θα μπορεί να σε βοηθήσει, πιθανόν κι εκείνος με τη σειρά του να σε παραπέμψει στον κτηνίατρό σου για να τον εξετάσει.

Απάντηση: Μάλλον ουρολοίμωξη. Πιθανή αντιβίωση.

Τον γατούλη θα πρέπει να τον δει κτηνίατρος ώστε να σου πει εάν είναι κάποια ουρολοίμωξη, εάν χρειάζεται αλλαγή τροφής ή χορήγηση αντιβίωσης κ.λπ.
Διότι ανάλογα με το τι μπορεί να έχει ίσως χρειάζεται και διαφορετική αντιβίωση.
Καταλαβαίνω ότι οι καιροί είναι αρκετά δύσκολοι απλώς οι αρσενικοί θέλουν προσοχή στο συγκεκριμένο θέμα και θα ήταν καλό να τον πας στον κτηνίατρο στην πρώτη ευκαιρία...

Συμφωνώ απόλυτα με τον Γιώργο, θα πρέπει να τον πας στον κτηνίατρο.
Υ. Γ. επειδή έχω δει πολλές φορές να ρωτάτε για κτηνίατρο, να σας πω οτι δεν παίρνουν όλοι επίσκεψη, ή τουλάχιστον ο δικός μας, παίρνει μόνο για τα φάρμακα και αν χρειαστεί για τις εξετάσεις.

καλησπερα!
εχω εναν αρσενικο γατο που τον εχω μεσα στο σπιτι.(βγαινει κ εξω)
της τελευταιες 2 μερες κανει πως βηχη κ θελει να κανει μετο του περναει γρηγορα ομως κ υσηχαζη λιγο.
αυτο που με ανυσηχη ιδιεταιρα ομως ειναι οτι εχει αλλαξη η αναπνοη του κ εχει γινει ποιο βαρια.
μηπως γνωριζει καποιος να μου πει τι εχει παθει?
λογο οικονομικου κολυματος δεν των πηγα ακομα στο γιατρο.
ευχαριστω εκ των προτερων.:/:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back