Τι να είχε;

χριστινα

Διάσημο μέλος

Η χριστινα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 47 ετών. Έχει γράψει 2.873 μηνύματα.
Παιδια, πριν περίπου 8 χρόνια είχα βρει ενα γατακι στο δρόμο, πρέπει να ήταν 2,3 μηνων. Περιεργως το γατάκι ηταν αδύνατον να κρατήσει ακίνητο το κεφάλι του ή να εστιαστεί κάπου. Κουνούσε μόνιμα το κεφάλι γυρω γυρω και ηταν αδύνατο να περπατησει ευθεια, αλλά ακουγε μια χαρα. Τότε δούλευα σε ενα καταστημα κινητης τηλεφωνίας. Το βάλαμε με τη συναδελφο στο παταρι του μαγαζιού με τη προοπτικη να το πάω στο γιατρό. Την επομένη θα εφευγα για Αγγλία και θα επέστρεφα σε 3 μερες. Μόνο τοτε θα μπορουσα να το πάω. Αλλά ηρθανε από την εταιρεια και μόλις ειδαν το γατακι φρικαραν και ειπαν να το παρουμε από εκει αμεσως.
:( :( :( :(
Ετσι πηγε στο χτημα του πατερα μου μεχρι να επιστρεψω. Πριν επιστρεψω το γατακι πέθανε....
Από τοτε το εχω απορία τι να ειχε. Δεν το εχω δει ποτέ μου πάλι αυτο. Ετρωγε κανονικά κι οταν το φωναζες προσπαθούσε να πάει προς το μερος της φωνης. Μάλλον δεν εβλεπε αλλά δεν ειμαι και σιγουρη....
Για την ιστορία του θέματος, εχει δει ή ακουσει κανεις κάτι τέτοιο;;; Τι στο καλό ειχε;;;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

εκτος απο χτυπημα αυτοκινήτου φαινεται για κατι νευρολογικο, προσφατα ειδα εναν γατουλη που περπατουσε με το κεφαλι σε γωνια παντα και αντεχει δεν αντεχει χωρις γιατρό

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ίσως να μην έβλεπε καλα ή και να είχε όγκο στόν εγκέφαλο...

Τι να πω.... Κριμα που δεν ηταν διαφορετικές οι περιστάσεις να το φροντίσω όπως έπρεπε....
:( :( :(

Αρχική Δημοσίευση από χριστινα:
...το γατάκι ηταν αδύνατον να κρατήσει ακίνητο το κεφάλι του ή να εστιαστεί κάπου. Κουνούσε μόνιμα το κεφάλι γυρω γυρω και ηταν αδύνατο να περπατησει ευθεια...

Αν και η διάγνωση εξ αποστάσεως είναι πάντα παρακινδυνευμένη, τα παραπάνω συμπτώματα είναι χαρακτηριστικά: παραγγεφαλιδικό σύνδρομο από συγγενή μόλυνση από τον ιό της παλλευκοπενίας.

:( :( :( :(
Κριμα το καημενο. Και δεν πρόλαβα να το πάω καν σε γιατρό να του εδινα μια ευκαιρία..... Βάρβαρος ιός πάντως.....
Ευχαριστω

Γεια σας εδω 3 βδομαδες εχω ενα γατακι στο σπιτι μου το οποιο καποιοι αχριοι ειχαν πεταξει μεσα σε μια σακουλα για σκουπιδια.Μεχρι τωρα το γατακι το ταιζα με συριγγα γαλα αγελαδινο χωρις να αντιμετωπιζει καποιο προβλημα εδω και μερικες μερες το γατακι αρνηται να φαει,κανει εναν περιεργο ηχο σαν να μην μπορει να αναπνευσει,τα ματακια του ειναι κλειστα και καθε μερα ολο και αδυνατιζει.Απο τι μπορει να προερχεται μπορει κανεις να με βοηθησει?Ευχαριστω.:(

Να το πας επειγοντως στον κτηνιατρο!

Βλεπω οτι μενεις γλυφαδα....Ενας πολυ καλος κτηνιατρος στο Παλιο Φαληρο, ειναι ο αιλουρος(www.ailouros.gr) αν θελεις να πας.:)

Ισως Ρινοτραχείτιδα. Αλλα πρεπει επειγοντως να το δει γιατρός!

ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ. ΣΥΣΤΗΝΩ ΤΟΝ ΑΙΛΟΥΡΟ.

Επειδη το γατακι εχει σοβαρο προβλημα σκεφτομαι εκτος απο το κτηνιατρο και μεχρι να το παω να του δωσω αντιβιοση VIBRAMYCIN.Εσεις τι πιστευετε κανει να του δωσω και εαν ναι ποσο δοση?

Επειδη το γατακι εχει σοβαρο προβλημα σκεφτομαι εκτος απο το κτηνιατρο και μεχρι να το παω να του δωσω αντιβιοση VIBRAMYCIN.Εσεις τι πιστευετε κανει να του δωσω και εαν ναι ποσο δοση?
Οχι δεν κανει. Τα φαρμακα δινονται απο γιατρο και οχι μεσω internet δυστυχως:( . Υπαρχει περιπτωση να παθει πολυ κακο το ζωάκι.

Το γατάκι πρέπει να πάει ΑΜΕΣΑ σε γιατρό (σήμερα δηλαδή). Επομένως δε νομίζω ότι αξίζει τον κόπο για λίγες ώρες μόνο να ρισκάρεις να του δώσεις μόνος/μόνη σου αντιβίωση. Η δοσολογία εξαρτάται από το σωματικό βάρος, αν την υπερβείς μπορεί να κάνεις κακό αντί για καλό.
Καλύτερα να το πας όσο το δυνατόν συντομότερα σε κτηνίατρο.

Ευχαριστω πολυ ολους οσους μου απαντησαν αλλα θα ηθελα να κανω μια τελευταια ερωτηση στο σπιτι μου εκτος απο το γατακι εχω και αλλες δυο γατες υγιεστατες.Υπαρχει περιπτωση να κολλησουν και εκεινες απο το γατακι?:/:

Ειναι εμβολιασμενες?

Ναι υπαρχει περιπτωση εαν δεν ειναι κι αυτες εμβολιασμενες.

Δυστυχως δεν μπορω να το γνωριζω γιατι ηταν αδεσποτες και μολις πριν απο λιγες ημερες της μαζεψα.Σιγουρα παντως μια απο αυτες τις μερες θα τις παω στον κτηνιατρο.:(

Δυστυχως στην γειτονια μου πετανε πολλες φολες και πολλα γατακια που ειχαμε στην γειτονια εχουν εξαφανιστει.Μαλιστα επειδη οπως σας ειπα τις γατουλες μου τις εχω εδω και λιγες μερες στην αρχη τις ειχα εξω στην αυλη με αποτελεσμα η μια απο τις δυο να φαει φολα.Υποπτευομαι καποιον γειτονα αλλα δεν ειμαι σιγουρη.Τι μου προτεινετε για να μπορεσω να τον ανακαλυψω?:hmm:

Το γατάκι πρέπει να το πας στο γιατρό αμέσως!
Μπορεί να έχει κάποιο αναπνευστικό νόσημα και αν δεν μπορεί να αναπνεύσει δεν μπορεί και να φάει. Αν δεν τρώει εδώ και δυο μέρες θα αφυδατωθεί και θα πεθάνει. Μέχρι να το πας στο γιατρό (που πρέπει να γίνει σήμερα ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ) μπορείς να κάνεις αυτά τα 3 πράγματα που μπορούν να του σώσουν τη ζωή:
1. Κράτα το ζεστό με θερμοφόρα και κουβέρτες
2. Διάλυσε 1 κουταλιά ζάχαρη σε 1 κουταλιά νερό στο μπρίκι να γίνει σιρόπι και μόλις κρυώσει βάλε μια σταγόνα στη γλώσσα του.
3. Πάρε Almora από φαρμακέιο, διέλυσέ το και δώστου λίγο με σταγονόμετρο. Αν δεν κουνιέται καθόλου και δεν καταπίνει μην το κάνεις αυτό, θα το πνίξεις.
Αλλά κυρίως πήγαινέ το στο γιατρό ΤΩΡΑ!

Γενικά αν ένα γατάκι δεν μπορρεί να αναπνεύσει, πέρα από την αντιβίωση που μπορεί να του δώσει ο κτηνίατρος μόνο, ένα κόλπο που θα το βοηθήσει είναι αυτό:
Ρίξε πολύ καυτό νερό στη μπανιέρα να γεμίσει το μπάνιο ατμούς και κάτσε στο μπάνιο μαζί με το γατάκι (όχι μέσα στο νερό, απλά στο δωμάτιο :) ) ώστε οι ατμοί να του ξεβουλώσουν τη μυτούλα του. Κάντο αυτό 2-3 φορές τη μέρα για κανα τέταρτο τη φορά.

Αν σου δώσει αντιβίωση ο γιατρός να την πάρεις όλη, για όσο διάστημα σου πει, και να προσέχεις πολύ τη δόση γιατί τα αντιβιοτικά είναι πολύ ισχυρά για τα γατάκια. Συνήθως είναι μια σταγόνα κάθε 12 ώρες.

Και έιπαμε, πήγαινε στο γιατρό το συντομότερο!

Επίσης οι γάτες μπορεί να κόλησαν το γατάκι κάποιον ιό.
Μην τα φέρνεις σε επαφή, και βάλτο σε καθαρές κουβέρτες.
Να πλένεις τα χέρια σου πριν το πιάσεις και να φοράς ένα καθαρό μπλουζάκι, τα μικρόβια μεταδίδονται και από τα ρούχα δυστυχώς.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back