Τι να κάνω το γατάκι που βρήκα;

lucky_cat

Νεοφερμένο μέλος

Ο lucky_cat αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 44 ετών και μας γράφει από Αργοστόλι (Κεφαλλονιά). Έχει γράψει 103 μηνύματα.
Φιλοξενώ ένα αδέσποτο(κατά κάποιο τρόπο) γατάκι εδώ και δύο μέρες. Το πρόβλημά μου είναι πως δεν ξέρω αν είναι καλό να το κρατήσω εγώ, να το δώσω στους πιθανούς "ιδιοκτήτες" του ή να το δώσω σε ένα φιλικό σπίτι που έχουν την εμπειρία, τη διάθεση να το δεχτούν και καταλληλότερο χώρο!

Ρίξτε μία ματιά σε αυτό το ποστ ---> https://www.mypetz.gr/posts/5532275/ αν θέλετε που αναφέρω μερικές απορίες και περιγράφω την κατάσταση της γάτας ώστε να έχετε μία καλύτερη εικόνα.

Το γεγονός είναι ότι το γατάκι περιπλανιόταν στο παρκινγκ του σπιτιού μου. Όπως λέω στο άλλο ποστ, από τύχη δεν το πάτησα με το αμάξι... Χθες έμαθα (με πλάγιο τρόπο) ότι μάλλον προέρχεται από γειτονικό σπίτι (άκουγα τουλάχιστον ένα άλλο γατάκι να νιαουρίζει επίμονα για 2 μέρες περίπου) αλλά έμαθα ότι οι ιδιοκτήτες του τα εγκατέληψαν και πήγαν εκδρομή για μερικές μέρες(!). Αυτό έχει ξαναγίνει στο παρελθόν(απ ότι ομολόγησαν και γείτονες) και με άλλα ζώα όπου πρακτικά τριγύριζαν απροστάτευτα(δεν θέλω να πω περισσότερες λεπτομέρειες).

Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρω τι να το κάνω!

ΛΥΣΗ 1η - Δίνω το γατάκι στον "ιδιοκτήτη" του :
Η μικρή (που ονόμασα Μίνα) δεν φαίνεται να ήταν και στην καλύτερη κατάσταση.Μάλλον είναι άρρωστη (κάτι σαν κρύωμα) και όταν την βρήκα πρέπει να ήταν αρκετά πεινασμένη (δεν είχε και πολύ διάθεση). Μετά από δύο μέρες έχει ζωηρέψει αρκετά! Το θέμα είναι ότι ο "ιδιοκτήτης" της έχει συνήθεια να πέρνει ζώα στο σπίτι τα οποία παραμελεί συστηματικά και μετά από λίγες εβδομάδες είτε τα διώχνει είτε... πάντως εξαφανίζονται! Μπορώ να το δώσω σε αυτόν αλλά φοβάμαι πως αν δεν το πάτησα εγώ με το αμάξι την πρώτη φορά, κάποιος θα το πατήσει ή θα πεθάνει από την πείνα. Να πω την αλήθεια δε μου κάνει καρδιά να το δώσω σε αυτόν τον άνθρωπο!

ΛΥΣΗ 2η - Δίνω το γατάκι σε ένα φιλικό σπίτι :
Μία φίλη μου προθυμοποιήθηκε να το πάρει στο σπίτι της. Έχει άλλες δύο γάτες και σπίτι με αυλή μακριά από κεντρικούς δρόμους. Ξέρω πως θα την φροντίσει αλλά δεν ξέρω αν είναι καλό η μικρή μου να βρεθεί μαζί με άλλες δύο μεγαλύτερες θυληκές.

ΛΥΣΗ 3η - Κρατάω εγώ το γατάκι! :
Αυτή η λύση θα μου άρεσε από τη μία αλλά έχω μερικές αμφιβολίες. Τα προβλήματα είναι τα εξής :
1) Το σπίτι μου είναι ένα μικρό διαμέρισμα με 2 χώρους.
2) Τρεις με τέσσερις φορές το χρόνο μπορεί να λείπω για 5-15 μέρες και δεν ξέρω αν θα μπορώ να την πάρω μαζί μου ή να την αφήσω σε κάποιον για να την προσέχει.
3) Λείπω τουλάχιστον αρκετές ώρες τη μέρα λόγω δουλειάς (περίπου 10 ώρες/μέρα)
4) Πραγματικά δεν έχω ιδέα από γάτες!
Το θετικό είναι πως το γατάκι αυτό ΤΟ ΣΥΜΠΑΘΩ!

Όπως και να χει το πράγμα λέω να το κρατήσω εδώ μέχρι να δω τι παίζει με το "κρύωμα" και μέχρι να δω ότι έχι πάρει τα πάνω του. Καμιά γνώμη?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

η γνωμη μου...ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΗΝ.. διαβασα το αλλο θεμα σου το φταρνισμα μαλλον ειναι κρυωμα πηγαινε την αυριο στον κτηνιατρο να την δει..και να σου δωσει κατι για να της περασει..το οτι σκεφτεσαι ετσι παει να πει οτι εισαι συνειδητοποιημένος και μπραβο σου..στον γειτονα μην τον δωσεις..οσο για την φιλη σου αν εχει ηδη γατουλες και αστειρωτες δεν ξερω ποσο θα ταιριαξουν..εμεις μενουμε σε 34 τ.μ εχω γατα πουλια ,χελωνες ,ψαρια..λειπουμε ολη την ημερα..η γατα ειναι ανεξαρτητη απο την φυση της αν εχει παιχνιδια φαι και νερακι ειναι μια χαρα..τωρα οταν θα λειπεις πιστευω οτι καποιος θα βρεθει να ερχεται σπιτι σου να της ριχνει μια ματια..:):):)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

γεια σου. η δευτερη λυση καλη ειναι,δεν νομιζω οτι θα εχει προβλημα με τις αλλες γατες. η καλυτερη βεβαια ειναι η τριτη.(η πρωτη απορριπτεται).1το οτι το σπιτι ειναι μικρο δεν ειναι προβλημα(δεν ειναι λυκοσκυλο-γατα ειναι).2οταν λειπεις ,σιγουρα θα βρεθει καποιος να στην κρατησει για καποιες μερες.3και εγω τοσες ωρες την ημερα λειπω. 4.θα μαθεις οπως μαθαμε και εμεις.αγαπη θελουν κυριως, τα αλλα τα βρισκεις.καλωσηρθες στον υπεροχο ΓΑΤΟΚΟΣΜΟ.

Πηγαινε το γρηγορα ομως στον κτηνιατρο, μηπως εχει ρινοτραχειτιδα, και δεν ειναι κρυωμα, γιατι πρεπει να παρει αντιβιωση, αν ειναι αυτο.

Ειναι κουκλιτσα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Και εγώ την 3 λύση θα σου έλεγα να προτιμήσεις!! Βασικά αν την κρατήσεις λίγες μέρες δεν θα μπορείς να την αποχωρηστείς!! Και εγώ τον Spike τον βρήκα και στην αρχή δεν πολυήθελα να τον κρατήσω γιατί φοβόμουν τη δέσμευση με ένα ζώο.. Τωρά φυσικά φεύγω για 1 μέρα και μου λείπει τραγικά! Κάθομαι σα χαζό και κοιτάω τις φωτό του στο κινητό!!! Αποκλείεται να το μετανοιώσεις!!! ;)

Μα ήδη έχω τρελαθεί μαζί της! Να φανταστείς ότι πάντα ήθελα σκύλο και ποτέ δεν τρελάθηκα με τις γάτες... μέχρι τώρα! Σιγά σιγά θα εξασφαλίσουμε και "ξενοδοχειο" για τις μέρες που φεύγω με άδεια!

Κι εγω σου πρετεινω να την κρατησεις.Τις μερες που λειπεις μπορεις να πεις στη φιλη σου να πηγαινει να το βλεπει κα να του βαζει να φαει.Αν εχεις μια φιλη που αγαπαει τις γατες δε νομιζω πως υπαρχει λογος να ανυσηχεις:)

Κρατησε την καλε,υιοθετηθηκες,δεν το καταλαβες;:PΕιναι πανεμορφη η γατουλα σου,και εχει και πολλους μυθους ο χρωματισμος της,μπορεις να δεις κι εδω.Μια επισκεψη στο γιατρο για να γινει περδικι και καλως τη δεχτηκες στη ζωη σου!

κρατησε την !!!!!!!!Κ εμεις σε ενα δυαρακι ζουμε κ εχουμε 2 γατες ενα ενυδρειο με ψαρακια κ εναν παπαγαλο!!!!χιλιοι καλοι χωρανε.Οσο για το οτι θα λειπεις η γατα δεν θα χει προβλημα αν εχει το φαγακι κ το νερο της

εγω θα ελεγα να την κρατησεις αλλα να το σκεφτεις πριν παρα πολυ καλα. :)
ενα ζωακι ειναι μονιμη δεσμευση, εχει χρηματικες αναγκες, θελει να ασχολεισαι μαζι του, θελει να το συμπεριλαβεις σε οτι αλλαγη κανεις στη ζωη σου, εξερταται απο σενα κ καλο ειναι οποιος υιοθετει ζωακι να σκεφτεται 15-20 χρονια μακρια. :)
αν μπορεις να κανεις ολα αυτα και αλλα περισσοτερα, να την κρατησεις.:)

Εντάξει, εντάξει! Θα την κρατήσω! Ρε παιδιά το budget του γατογιατρού πόσο πάει περίπου? Ξέρετε, τα κλασσικά εμβόλια για αρχή, μία στείρωση όταν έρθει η ώρα της κτλ κτλ. Αυτά που περνάνε όλες οι γάτες δηλαδή...

Εντάξει, εντάξει! Θα την κρατήσω! Ρε παιδιά το budget του γατογιατρού πόσο πάει περίπου? Ξέρετε, τα κλασσικά εμβόλια για αρχή, μία στείρωση όταν έρθει η ώρα της κτλ κτλ. Αυτά που περνάνε όλες οι γάτες δηλαδή...

η στειρωση κοστιζει απο 70-100 ευρω για τα θηλυκα, και λιγο λιγοτερο για τα αρσενικα, αλλα δεν χρειαζεται να ανυσηχεις ακομα, στειρωση θα κανεις περιπου στους 6 μηνες.
τα εμβολια αν θυμαμαι καλα γυρω στα 50 ευρω, αλλα υπολογισε παραπανω αν κανεις κ μια εξεταση αιματος.
πρεπει να της κανεις αποπαρασιτωση, εσωτερικη (με χαπακι), και εξωτερικη για τους ψυλλους αν εχει.
αυτα κανεις αρχικα, θα σου πουν και τα υπολοιπα κοριτσια τι αλλο μπορει να χρειαζεται. παντως αν σου φαινονται πολλα μην πανικοβαλλεσαι, στην αρχη ειναι ετσι. μετα τον πρωτο καιρο δεν θα εχεις εξοδα.:)

Μπορεις να ριξεις μια ματια εδω.:)

εγω θα ελεγα να την κρατησεις αλλα να το σκεφτεις πριν παρα πολυ καλα. :)
ενα ζωακι ειναι μονιμη δεσμευση, εχει χρηματικες αναγκες, θελει να ασχολεισαι μαζι του, θελει να το συμπεριλαβεις σε οτι αλλαγη κανεις στη ζωη σου, εξερταται απο σενα κ καλο ειναι οποιος υιοθετει ζωακι να σκεφτεται 15-20 χρονια μακρια. :)
αν μπορεις να κανεις ολα αυτα και αλλα περισσοτερα, να την κρατησεις.:)

Μα αυτό σκεφτόμουν και δεν ήξερα τι να κάνω... Πάντως οι περισσότεροι μου πρότειναν να την κρατήσω αλλά είσαι ο πρώτος που επισημαίνει ότι σκεφτόμουν. Τη γάτα δεν την βλέπω σα παιχνίδι, είμαι αρκετά μεγάλος για κάτι τέτοιο. Αλλά από τις 3 λύσεις που ανέφερα μόνο η τρίτη ήταν αυτή που θα με άφηνε να ησυχάσω.

Η Μίνα είναι μικρή και δεν ξέρω αν θα ήταν καλό να την δώσω σε ένα σπίτι με δύο ενήλικες θηλυκές! Οπότε για να είμαι σίγουρος ότι το γατάκι θα μεγαλώσει κανονικά χωρίς να σκοτωθεί από αυτοκίνητο ή ακόμα χειρότερα να πεθάνει από την πείνα στην αυλή του διπλανού σπιτιού θα την κρατήσω εγώ.

Στο κάτω είναι βολική... αμμολεκάνη-εκτυπωτής 3-2 (όταν δεν τα κάνει στην λεκάνη πάει κάτω απ τον εκτυπωτή) και στο καναπέ ανεβαίνει σπάνια.

να'σαι καλα :)
δεν εχει μαθει να πηγαινει στην αμμο της ? :hmm:
μην την αφηνεις να τα κανει εκτος μωρε......:/:

την αμμο θα την μαθει συντομα.τωρα για τον καναπε βλεπουμε. εγω το συνηθησα πια οτι το καλυτερο ονυχοδρομιο ειναι ο καναπες. δεν πειραζει βρε, εκτος κι αν ο καναπες σου ειναι βαραγκης:lol::lol::lol::lol:

Δεν είμαι αντικειμενική αλλά κι εγώ θα έλεγα να το κρατησεις αν μπορείς αφού το συμπαθείς (σιγα σιγά θα βρεις λύσεις, δεν είναι τραγικά τα αρνητικά που διάβασα) και να ανακαλύψεις κι εσυ τη χαρά και την αγάπη που θα σου προσφέρει μια γατούλα.
Ξαναλέω βέβαια πως αντικειμενική δεν είμαι :rolleyes:
Πανέμορφη είναι...

ΝΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΣΕΙΣ ΕΝΟΗΤΕ!!!!!!!!!!ΜΗΝ ΑΝΙΣΙΧΕΙΣ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ ΑΠΟ ΓΑΤΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ!!!!!!!!!!!!!!!! :) :cool: :cool:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back