Felis1
Νεοφερμένο μέλος
με λένε Χρήστο και είμαι 20 χρονών, φοιτητής, θέλω πολύ να αποκτήσω μια γατούλα... αλλά έχω πολλούς ενδοιασμούς. Δεν ξέρω αν θα καταφέρω να την κρατήσω
, γιατίμένω μόνος μου,
είμαι σχετικά λίγες ώρες στο σπίτι,
κάποια σαββατοκύριακα και γιορτές πηγαίνω στους γονείς μου και δεν ξέρω αν θα μπορώ να την αφήνω κάπου ή να την μεταφέφω.... και επιπλέον,
το σπίτι μου είναι μόνο 35 τετραγωνικά αν και έχει μεγάλη βεράντα και φοβάμαι ότι ίσως να αισθάνεται περιορισμένη.
Θέλω πολύ μία γάτα... πάντα ζηλεύω πολύ αυτούς που έχουν, αλλά από την άλλη δεν θέλω να φανώ ανυπεύθυνος, δεν ξέρω τι να κάνω...
Οποιαδήποτε άποψη και συμβουλή δεκτη!
Περιμένω απαντήσεις σας.....
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Το οτι το διαμερισμα ειναι μικρο δε νομιζω να ειναι προβλημα, η γατα δεν ειναι σαν τον σκυλο που θελει χωρο για τρεξιμο. Αν της παρεις ενα δεντρο για γατες και πολλα παιχνιδια θα γυμναζεται αρκετα και θα ειναι χαρουμενη.
Απο την στιγμη που εισαι λιγες ωρες στο σπιτι θα σου προτεινα να παρεις μια μεγαλη γατα (απο 8 μηνων και πανω πιστευω πως ειναι καλα). Αν παρεις γατακι θα πρεπει να του αφιερωνεις αρκετο χρονο καθημερινα με εκπαιδευση και καλο θα ηταν να μην μενει μονο του για ωρες γιατι ποτε δεν ξερεις τι μπορει να του συμβει.
Ποσο μακρια ειναι οι γονεις σου; Αν ειναι 1-3 ωρες δρομος, μπορεις να την παιρνεις μαζι σου, δε νομιζω να εχεις προβλημα.
Αυτο που θα πρεπει να προσεξεις λιγο ειναι το οικονομικο. Μια γατα εχει εξοδα, και αρκετα μαλιστα. Καλο ειναι να τις παιρνεις καλη τροφη και οχι τροφες τυπου friskies & whiskas. Κοστιζουν λιγο παραπανω, αλλα καλυτερα να πληρωνεις τροφη παρα κτηνιατρους αργοτερα.
Και εγω φοιτητρια ειμαι και εχει 7 μηνες που πηρα τον γατουλη μου και τελειωνω την σχολη τον μαιο.(Ας βγω λιγο εκτος θεματος γιατι πιστευω ειναι λιγο σημαντικο
Ειναι απιστευτο το ποσο με βοηθησε με τα μαθηματα μου. Πριν τον παρω ειχα panic attacks και υπερβολικο αγχος. Οι βαθμοι μου επιαναν πατο. Εδω και 7 μηνες που εχω τον γατο μου δεν ξερω τι θα πει αγχος! Παω να γραψω εξετασεις και νιωθω οτι τα ξερω ολα
Οι βαθμοι μου πηγαν απο το ενα ακρο στο αλλο! Δεν ειναι απιστευτο; Αν εισαι αγχωδης τυπος σιγουρα θα δεις διαφορα!)Πισω στο θεμα μας τωρα, καλο θα ηταν να επαιρνες κανενα αδεσποτουλι, ειναι πολυ γλυκα και θα κανεις και καλο! Ασε που θα γλυτωσεις και τα εξοδα της στειρωσης και των εμβολιων! Αν δεν εχεις πολυ χρονο να την φροντιζεις, παρε μια με κοντη τριχα γιατι οι μακρυτρικες θελουν συχνο χτενισμα. Παντως πρεπει να ξερεις οτι μια γατα ζει γυρω στα 15 χρονια. Εισαι ετοιμος για μια τετοια δεσμευση; Οταν στο μελλον ταξιδευεις θα πρεπει να την αφηνεις καπου ή να την παιρνεις μαζι σου. Αν πιστευεις οτι εισαι ετοιμος να εχεις μια γατουλα για τα επομενα 15 χρονια, ξεκινα το ψαξιμο

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ruko
Διάσημο μέλος
Επίσης, δεν υπάρχει πρόβλημα να αφήνεις τη γάτα μόνη για τα Σαββατοκύριακα που θα λείπεις. Για περισσότερες μέρες, προφανώς πρέπει να βρεις κάποιον που να πηγαίνει να τη βλέπει.
Το μόνο πρόβλημα κατά τη γνώμη μου είναι η πολύωρη απουσία. Φυσικά, όλοι δουλεύουμε, αλλά αν μια γάτα μένει ολομόναχη για πολλές ώρες στο σπίτι, θα αρχίσει να πλήττει. Γι' αυτό συνήθως προτείνουμε να παίρνει κανείς δύο γάτες, αλλά αν αυτό δεν είναι δυνατόν, αρκεί να της έχεις κάποια παιχνίδια για να απασχολείται όσο λείπεις και να περνάς ποιοτικό χρόνο μαζί της όσο είσαι εκεί.
Για τους παραπάνω λόγους, θα συμφωνήσω με την sakura-chan να πάρεις μια ενήλικη γατούλα: τα μικρά έχουν μεγάλη ενεργητικότητα και χρειάζονται περισσότερη φροντίδα, γιατί τότε πλάθεται ο χαρακτήρας τους.
Τέλος, πρέπει να σκεφτείς το μέλλον. Κάποτε θα τελειώσεις τις σπουδές σου (με το καλό!) και θα γυρίσεις στο πατρικό σου. Θέλουν οι γονείς σου τη γάτα; Μήπως είναι αλλεργικοί ή έχουν μανία με την τάξη και την καθαριότητα; Τι θα την κάνεις, όταν πας φαντάρος ή αν αποφασίσεις να κάνεις μεταπτυχιακό στο εξωτερικό; Αυτά είναι πράγματα που πρέπει να σκεφτείς από τώρα.
Για το οικονομικό, ρίξε μια ματιά στο άρθρο Γατήσιος κουμπαράς.
julia
Διακεκριμένο μέλος

Θα μπορείς να την κουβαλάς μαζί σου? Θα την πάρει άλλο μέλος της οικογένειάς σου?? κλπ κλπ...
Είναι μια δέσμευση μακροχρόνια. Μια ψυχή, που θα θέλει την αγάπη σου και κυριότερο λίγο απο τον χρόνο σου.
Αν δείς ότι δεν κολλάει με τον προγραμματισμό σου, μπορείς πάντα να γίνεις εθελοντής σε κάποια φιλοζωική οργάνωση ή εθελοντική τελείως ομάδα όπως είναι το Αδεσποτολόγιο και η Γατοομάδα Αθήνας.
Εκεί και θα μπορείς να έρχεσαι σε επαφή με γατούλες, ή και σκυλάκια αν θέλεις, αλλά και να δηλώσεις το σπίτι σου σαν σπίτι προσωρινής φιλοξενίας. Το τελευταίο ειδικά είναι ΠΟΛΥ χρήσιμο!!!
Στην υπογραφή μου μπορείς να βρείς το λινκ για το Αδεσποτολόγιο.

julia
Διακεκριμένο μέλος
Το μέγεθος του σπιτιού δεν είναι απαγορευτικό. Το μόνο που θα χρειαστεί είναι να περιφράξεις τη βεράντα για να προλάβεις τα ατυχήματα.
Επίσης, δεν υπάρχει πρόβλημα να αφήνεις τη γάτα μόνη για τα Σαββατοκύριακα που θα λείπεις. Για περισσότερες μέρες, προφανώς πρέπει να βρεις κάποιον που να πηγαίνει να τη βλέπει.
Το μόνο πρόβλημα κατά τη γνώμη μου είναι η πολύωρη απουσία. Φυσικά, όλοι δουλεύουμε, αλλά αν μια γάτα μένει ολομόναχη για πολλές ώρες στο σπίτι, θα αρχίσει να πλήττει. Γι' αυτό συνήθως προτείνουμε να παίρνει κανείς δύο γάτες, αλλά αν αυτό δεν είναι δυνατόν, αρκεί να της έχεις κάποια παιχνίδια για να απασχολείται όσο λείπεις και να περνάς ποιοτικό χρόνο μαζί της όσο είσαι εκεί.
Για τους παραπάνω λόγους, θα συμφωνήσω με την sakura-chan να πάρεις μια ενήλικη γατούλα: τα μικρά έχουν μεγάλη ενεργητικότητα και χρειάζονται περισσότερη φροντίδα, γιατί τότε πλάθεται ο χαρακτήρας τους.
Τέλος, πρέπει να σκεφτείς το μέλλον. Κάποτε θα τελειώσεις τις σπουδές σου (με το καλό!) και θα γυρίσεις στο πατρικό σου. Θέλουν οι γονείς σου τη γάτα; Μήπως είναι αλλεργικοί ή έχουν μανία με την τάξη και την καθαριότητα; Τι θα την κάνεις, όταν πας φαντάρος ή αν αποφασίσεις να κάνεις μεταπτυχιακό στο εξωτερικό; Αυτά είναι πράγματα που πρέπει να σκεφτείς από τώρα.
Για το οικονομικό, ρίξε μια ματιά στο άρθρο Γατήσιος κουμπαράς.
Ρε Ρούλα?????

Copy Paste???? Παιδιά είμαι αθώα...!!!

ruko
Διάσημο μέλος

julia
Διακεκριμένο μέλος

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Καποιες φορες οι γονεις μας ειναι περιεργοι και ενω διαμαρτυρονται (πριν παρεις γατα) οτι σιχαινονται τις γατες και τις τριχες του, καταληγουν να τις αγαπουν περισσοτερο απο μας! Το πιο σημαντικο ειναι τι θα κανει στο μελλον. Αν ομως αγαπας πολυ την γατουλα, ολα τα εμποδια λυνονται πολυ ευκολα. Εγω ειμαι κατα στο να αφηνει την γατα μονη για ενα σαββατοκυριακο χωρις να εχει τουλαχιστον καποιον δικο του να περναει για 5 λεπτα καθε μερα να επιβλεπει την κατασταση. Ποτε δεν ξερεις τι μπορει να συμβει.
Felis1
Νεοφερμένο μέλος
Φοβάμαι πολύ τις ευθύνες, αλλά θέλω πόλύ μία γάτα, πραγματικά δεν μπορώ να αποφασίσω...
julia
Διακεκριμένο μέλος
λυπάμαι... αλλα αφού θέλεις τόσο πολύ γατούλα.. πρόσεχε... γιατί θα σε βρεί ΑΥΤΗ.

Θα με θυμηθείς....

Felis1
Νεοφερμένο μέλος
vickymoon
Διάσημο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool