Τι να ταΐσω ταλαιπωρημένη μανούλα μετά από χειρουργείο;

• Thread starter Thread starter diana88
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

diana88

Νεοφερμένο μέλος

Η diana88 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 7 μηνύματα.
πριν απο 6 μερες γενισσε η γατουλα μου ... κλασικα δεν ζησαν ολα . 3 εχουμε τωρα .η μανα το επομενο πρωι μπηκε χειρουργειο γιατι υπιρχε μεσα γατακι νεκρο και εγινε και στειρωση... μαζι . ερωτηση!!!!! τι στο καλο πρεπει να τρωει ?εχει γινει σκελετος η γατα... την ξεκινησα με κονσερβες τις πρωτες μερες και μετα εβαλα και λιγη ξηρα τροφη μαζι. τωρα της αγορασα και για γατακια τροφη να παρει δυναμη και να δουμε ποσο γαλα θα δωσει ακομα στα μωρα ..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

O κτηνίατρος θα μπορούσε να σου συστήσει κάτι.. κανονικά υπάρχουν σειρές κτηνιατρικές και μάλιστα για μετεγχειρητική περίοδο. Υπάρχει επίσης μια παστούλα που της την αλύφεις στη μύτη, αυτή την γλύφει και με αυτό τον τρόπο παίρνει βιταμίνες που την βοηθούν να της ανοίξει και η όρεξη :)
Θα μπορούσες επίσης, αφότου μιλήσεις με τον κτηνίατρο να ταϊζεις τη γατούλα σου εσύ. Να κάθεσαι δίπλα της, να της μιλάς τρυφερά, να της ανοίγεις το στοματάκι και να της βάζεις λίγη τροφή μέσα..προτιμότερο υγρή. (κονσέρβα δηλ)
Εύχομαι να συνέλθει γρήγορα η καϋμενούλα!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Μάνα γάτα και διατροφή

τρωει μονη της δεν εχει προβλημα αλλα δεν ξερω τι θα τη συνεφερει πιο γρηγορα

Απάντηση: Μάνα γάτα και διατροφή

Υπαρχουν ειδικες τροφες,υπερθερμιδικες,που εχουν και ιδιαιτερα ωραια γευση,ελκυστικοτατες δηλαδη για αρρωστα ζωακια.
Η μια ειναι η ad της hills,και η αλλη η recovery της royal canin.Ομως σιγουρα ο κτηνιατρος ειναι αυτος που θα σου πει ποια ειναι η πιο καταλληλη.
Μην το αφηνεις ετσι,γιατι οι γατες αν καταπεσουν πολυ,μετα απο καποια φαση..δεν επαναφερονται.:worry:

εχασα ενα μωρο χωρις προειδοποιηση ... απλα εφυγε το βραδυ ... εμεινα με δυο :( τι στο καλο γινεται ????:cry_x::cry_x::cry_x::cry_x::cry_x::cry_x::cry_x::cry_x:

Μην στενοχωριέσαι καρδούλα μου!!! Δεν έφταιξες σε κάτι εσύ!! Δεν μπορείς να ξέρεις τι έγινε με το μωρό, ίσως είχε κάτι που δεν φαινόταν. Να ξέρεις, τα βρέφη/γατάκια, ενώ φαίνονται μια χαρά μπορεί να φύγουν τόσο ξαφνικά... αυτό έχει συμβεί σε όλους μας.
Βέβαια, η απώλεια πονάει, αλλά εσύ δεν φταις σε κάτι

νιαουριζουν πολυ σκεφτομαι μηπως ηρθε η ωρα που η μανα σταματισε να βγαζει γαλα....

Απάντηση: Τι να ταίσω ταλαιπωρημένη μανούλα μετά από χειρουργείο;

Eγω θα σου προτεινα κονσερβα a/d hills και καποια κροκετα με υψηλη θερμιδικη αξια. Υπαρχει και η παστα calopet που ειναι για να ανοιγει την ορεξη και εχει πολλες θερμιδες.

Οσο για το γαλα...Ειναι πιθανον η μανα να σταματησει να κατεβαζει γαλα λογω του στρες απο το χειρουργειο κ δεδομενης της δικης της ταλαιπωριας. Επισης εχει κ τομη τωρα στην περιοχη του μαστου της οποτε ισως ποναει αρα επωδυνο για εκεινη να θηλασει.

Ισως θα πρεπει να αναλαβεις εσυ τα γατακια.Εγω αυτο θα εκανα για να ξεκουραζα κ την γατουλα.;)

Καλη τυχη,καλη αναρρωση και οτι θες ρωτας!

Πηγα τη γάτα στο γιατρο. Εχει αποστημα και δεν εχει πλεον γαλα ....

και εγω χρηματα να παρω γαλα για τα μωρα :(

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Επομένως θα πρέπει να προσέξεις εσύ τα μικρά ώστε να τρέφονται και να μεγαλώσουν. :)
Θα πρότεινα να διάβαζες το άρθρο Ορφανά γατάκια και πώς να τα μεγαλώσετε!, περιέχει πολλές χρήσιμες συμβουλές.
Ειδικά όσον αφορά τη διατροφή και την υγιεινή, είναι πολύ σημαντικό να επιληφθείς όσο το δυνατόν περισσότερο εσύ.

Εύχομαι όλα να πάνε καλά και να γίνει σύντομα καλά η μητέρα. :)

Το γαλα για γατακια ειναι ακριβο ειναι η αληθεια.Δοκιμασε να παρεις αυτο που πουλανε χυμα στα πετσοπ. Εχω μεγαλωσει πολυ παλια γατακια με το χυμα. Κ ενα μπιμπερο....

μου φεναιται βουνο ολο αυτο φοβαμαι....

Το γαλα για γατακια ειναι ακριβο ειναι η αληθεια.Δοκιμασε να παρεις αυτο που πουλανε χυμα στα πετσοπ. Εχω μεγαλωσει πολυ παλια γατακια με το χυμα. Κ ενα μπιμπερο....

για πες μου περισσοτερα για το χυμα γαλα....

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Το ξέρω ότι σου φαίνεται βουνό όλο αυτό.
Θα πρέπει όμως να το τολμήσεις και να σώσεις τα μικρά. :)

κοιμουνται με τη μανα ειναι τοσο γλυκα ... σκεφτομαι πως μπορω να βρω τροφη για τα μωρα... ειμαι σε αδιεξοδο

Σταμάτησαν εντελώς το θηλασμό δηλαδή;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back