Pandora
Νεοφερμένο μέλος
Ολα ξεκινησαν απο μια ασπρομαυρη γατουλα που πλησιασε το μπαλκονι μου το καλοκαιρι απο τον μικρο κηπο της διπλανης πολυκατοικιας, νιαουριζοντας. Σκαρφαλωσε τον καθετο κορμο μιας λεμονιας και με επισκεφτηκε. Μαλλον ηταν σε καποιο σπιτι,εφυγαν διακοπες και την παρατησαν. Αυγουστος. Εγω ΑΣΧΕΤΗ απο γατες δεν ηξερα πως να της φερθω! Ταχασα! Της εβαλα λιγο γαλα σε ενα πιατακι (εμαθα μετα οτι δεν κανει το αγελεδινο) και το ηπιε. Μετα εφυγε. Αυτο ηταν. Ερχοταν καθε μερα, δεχτηκε πολυ γρηγορα τα χαδια,
πηγαινε στο νεροχυτη να πιει νερο απο την βρυση αποκλειστικα, ξαπλωνε σε ολα τα χαλακια να την χαιδευω, ερχοταν στην αγκαλια μου, επαιζε,γουργουριζε δυνατα, μου μιλαγε με νιαουρισματακια και εκανε πατουσακια που τοτε δεν ηξερα τι ειναι και τρομοκρατηθηκα. Το βραδυ παντως εφευγε. Οταν της φωναζα ερχοταν υστερα απο λιγο, αρα ηταν κοντα.Πηγαινε στον κηπο για τις αναγκες της και αυτο το χαιρομουν τοτε πολυ.Ηρεμο,αξιοπρεπες, εξυπνο και τοσο χαδιαρικο γατι...δεν το πιστευα οτι μου ετυχε.Δεν φαινοταν γατι του δρομου. Ενα βραδυ δεν κοιμηθηκα, εβγαινα καθε τοσο να την φωναζω, με ετρωγε η περιεργεια που παει και τι κανει τα βραδυα.35 εκατοστα μηκος ειχε, ποσων μηνων ναταν??? Ιδεα δεν ειχα απο γατες. Και τι ανακαλυψα?? Συναντουσε μια ολομαυρη γατα διπλα στο αιθριο του ΟΤΕ και κανανε παρεα! Ουτε κραυγες ερωτικες, τιποτα. Ανεβαινανε και οι δυο στη μαντρα και καθοταν μαζι η κανανε βολτιτσες! Γι αυτο ερχοταν οταν την φωναζα η Λιλικα. Δεν σας ειπα οτι μου εκανε εντυπωση οτι κατω στη κοιλιτσα της πισω, δεν υπηρχε το παραμικρο ανοιγμα. Ολα λεια κατασπρα. Στειρωμενη θατανε η ετσι ειναι τα μικρα γατια τα θηλυκα??? Κατι εξογκοματακια σαν σπειρακια ροζ απαλο βυζακια νατανε???
Να σας πω επισης, οτι τα χερια μου τα επλενα 25 φορες την ημερα γιατι φοβομουνα τα μικροβια της. Μετα πηγα στον γιατρο και κανονισα να την παω να την δει, να την ελεγξει κλπ. γιατι ειδα οτι την αγαπησα πολυ και θα ζουσαμε μαζι. Μπηκα στο ιντερνετ, βρηκα το site σας, και διαβαζα 3 ωρες την ημερα για να μαθω πως να φερομαι και τι θελουν. Γυρισα ολα τα μερη του κοσμου, εμαθα για τις ρατσες, τους χαρακτηρες, τα θεματα υγειας τους, εχω απο το youtube δεκαδες γατια κατεβασει και αποθηκευσει (ο JOE ειναι το καλυτερο γατι στον κοσμο αν ψαξετε) και γενικα η τοση γνωση τωρα πια, μου δημιουργει προβληματα που θα ηθελα την γνωμη σας. Αλλα θα σας πω γι αυτα την αλλη φορα για να μην σας κουρασω. Σας αγαπω ολους πολυ και χρειαζομαι τη βοηθεια σας καθοτι αλλο γνωση και αλλο πειρα...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ruko
Διάσημο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
zoo
Πολύ δραστήριο μέλος

και να περνάτε καλά. Ότι βοήθεια θέλεις υπάρχουν οι έμπειρες μαμάδες εδώ μέσα ( δεν ανήκω σε αυτές), για να σου λύσουν όλα τα προβλήματα. Αξια φέρουν τον τίτλο της γατομαμάς! 
ria23
Διάσημο μέλος

aretha
Περιβόητο μέλος

Περιμένουμε τις απορίες σου και -φυσικά- τις φωτογραφίες της Λιλίκας!
Pandora
Νεοφερμένο μέλος
τωρα θα σας πω και την συνεχεια...
Καθως ολοκληρωνα πια τις "σπουδες" μου στη ανατροφο-βιολο-υγειονολο-γατοψυχολογια, και συνειδητοποιησα οτι η Λιλικα, εφ οσον βγαινει στον κηπο για τις αναγκες της και παει για παρεα στις διπλα αυλιτσες ΘΑ ΧΑΘΕΙ, τρομαξα. Και ειπα στον εαυτο μου: Ζανετ, μολις μπει στο σπιτι σημερα η Λιλικα σου, δεν θα την αφησεις να ξαναβγει!
Βρε παιδια μου, γιατι σταθηκε η τυχη τοσο σκληρη μαζι μου???
Πανω που πηρα την αποφαση να μην ξαναβγει η Λιλικα απο το σπιτι και την περιμενα ναρθει, με υπομονη να την συνηθισω μεσα κλπ, ΑΦΑΝΤΗ Η ΛΙΛΙΚΑ !
3 νυχτες δεν εκλεισα ματι... Οι πορτες ανοιχτες, τα ματια μου ανοιχτα,
τα αυτια μου ανοιχτα να ακουσω, να την φωναζω καθε τοσο, τιποτα η Λιλικα... Χαθηκε!
Εναμισης μηνας απο την ζωη μου που ομορφηνε και εμπλουτιστηκε τοσο πολυ, πηγαν χαμενοι! Εζησα ενα ονειρο... Τι πλουτο αισθηματων μου ενεπνευσε αυτο το γατακι! Τι γνωση και θαυμασμο για τη φυση και τα ζωα!
Ποσο τα σεβομαι και τα εκτιμω τωρα πια... Σαν να περασαν 6 μηνες μαζι της μου φαινεται. Τοσα πολλα πραγματα που ανακαλυψα και εμαθα και αισθανθηκα... Ισως και γιατι ΠΟΤΕ μου δεν ειχα ζησει γατα ουτε ηξερα για αυτες για να μη σας πω οτι δεν της ειχα και σε μεγαλη υποληψη. Ανθρωπος της πολεως απο τα γεννοφασκια γαρ...
Περασα πολυ δυσκολες στιγμες. Ποτε δεν φανταζομουνα οτι θα υπεφερα τοσο απο την ελλειψη της. Της μιλαγα δυνατα σαν να ηταν διπλα μου και ακομα το κανω 2 μηνες μετα. Περπαταω στο σπιτι και της μιλαω. Ευχομαι μονο να ειναι καλα και να ειναι σε καποιο αλλο σπιτι προστατευμενη. Να μην ειναι στο δρομο, αυτο μονο θαθελα να μαθω... Και οπως καταλαβα, ο ΟΤΕ την εκανε την δουλεια. Πεταξε και τις 2 γατες απο την αυλη του, εκει που παρκαρουν τα αυτοκινητα του και εχει τους προβολεις για λογους ασφαλειας...
Τωρα λοιπον στο δια ταυτα... Θελω να υιοθετησω μια αλλη γατουλα.
ΑΛΛΑ: οπως εμαθα, για να ειναι ευτυχισμενη μια γατα, πρεπει:
1. Nα εχει επαφη με την φυση!
Πως θα της το προσφερω αυτο στο διαμερισμα???
2. Να εχει παρεα μια αλλη γατουλα.
Μπορω να εχω 2 γατες μεσα σε ενα διαμερισμα, εργαζομενη γυναικα
και λατρης της καθαριοτητας???
3. Τι θα γινεται οταν ταξιδευω που το κανω συχνα και δεν εχω γνωστους
φιλοζωους να τις αφηνω?
4. Θα παρηγορηθω με την αλλη γατουλα λιγο για τη Λιλικα?
5. Μηπως τελικα τα ζωα δεν ειναι για τους υπερευαισθητους
ανθρωπους που λυπουνται πολυ?
6. Αν παραβλεψω την αναγκη της γατας για φυση και παρεα και
την κλεισω μια γατα στο διαμερισμα, θα ειμαι υπερβολικα εγωιστρια
η οχι ???
ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ!!!

Θα μεταφερω τις φωτογραφιες της απο το κινητο και θα τις ανεβασω!
ria23
Διάσημο μέλος

ελπιζω να σε κατατοπισαΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ruko
Διάσημο μέλος

Για να πάρουμε τις απορίες σου μία-μία:
1) Στην πραγματικότητα, οι γάτες προσαρμόζονται πολύ καλά στη ζωή εντός σπιτιού, αρκεί να μπορούν να εκτονώσουν τα ένστικτά τους. Ένα μπαλκόνι ή ένα παράθυρο για χάζι, παιχνίδι μαζί μας, κάτι για να ξύνουν τα νύχια τους και μέρη για να σκαρφαλώνουν (δεν μιλάω για πανάκριβα γατόδεντρα) είναι τα μόνα που χρειάζονται για να είναι ευτυχισμένες.
2) Φυσικά, τόσοι και τόσοι τα καταφέρνουν!
Θα χρειαστεί λίγο περισσότερο σκούπισμα και ρολό στα έπιπλα, αλλά αξίζει τον κόπο.3) Αν είναι μόνο για λίγες μέρες, μπορείς να τις αφήσεις μόνες τους με μπόλικη τροφή και νερό. Για μεγαλύτερα διαστήματα, μπορείς να τις πας σε πανσιόν, αλλά μην αποκλείεις το ενδεχόμενο να βρεις κάποιον από δω για cat sitting.
4) Νομίζω πως ναι.
5) Δε ξέρω τι ακριβώς εννοείς με το υπερευαίσθητη, αλλά δεν είναι καλό να ανθρωποποιούμε τα ζώα ή να προβάλλουμε τις επιθυμίες μας επάνω τους. Άλλωστε ζώντας κανείς με ένα ζώο καταλαβαίνει καλύτερα τις πραγματικές ανάγκες του (σε σχέση με τις ανάγκες που φαντάζεται). Αλλά αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι πρέπει να είμαστε και λιγάκι χοντρόπετσοι!

6) Όχι.
Ιδίως αν πάρεις ένα αδεσποτάκι, θα του προσφέρεις μια ασφαλή και άνετη ζωή, και δεν υπάρχει τίποτα εγωιστικό σ' αυτό.
aretha
Περιβόητο μέλος

Νομίζω ότι η Ρούλα στα εξήγησε μια χαρά. Να προσθέσω μόνο ότι μια γάτα στο κέντρο της πόλης, ανάμεσα σε αυτοκίνητα, φόλες κι ένα σωρό άλλους κινδύνους, ούτε επαφή με τη φύση έχει, ούτε ευτυχισμένη είναι, ούτε βέβαια και ασφαλής.

Pandora
Νεοφερμένο μέλος
Αretha και σενα σε ευχαριστω για την υποδοχη και τη κατανοηση. Με κανετε να σας νοιωθω δικους μου ανθρωπους!
Οσο για σενα Ruko, εμεινα αναυδη σε μια καταπληκτικη φραση που ειπες,
οτι "δεν πρεπει να ανθρωποποιουμε" τα ζωα! Μα εισαι σοφουλης! Πραγματι, αυτο το λαθος εκανα, καπου νομισα οτι η Λιλικα ειναι ενα
ανθρωπακι! Ποσο μαλλον που οι γυναικες τα βλεπουμε σαν μωρα...Ποσο με βοηθησατε! Ναστε παντα καλα .
Και τωρα λοιπον, πρεπει να βρω μια γατουλα ημερη και ευγενικη
να σωθει απο ταλαιπωριες και να την εχουμε σπιτι ολοι με τα παιδια
να μας κανει παρεα! Για να δουμε τι θα βρω?!..
Ria2008
Δραστήριο μέλος
Αντε και με το καλό να υιοθετήσεις το καινούριο γατάκι! (Ρίξε μια ματιά κι εδώ https://www.mycat.gr/forum/forumdisplay.php?f=15 αν δεν το έχεις ήδη κάνει
)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ria23
Διάσημο μέλος
ειδες μωρε ειναι ευκολα τα πραγματα αρκει να βρεις τι σου κανει κλικ!!! εμεις περιμενουμε μεχρι το πασχα που θα παρουμε και το δευτερο γατουλακι μας!!!!Ρια μου, ποσο με βοηθησες! σε διαβασα πολλες φορες προσεκτικα και αρχισα να βλεπω τα πραγματα ψυχραιμοτερα και ρεαλιστικοτερα.

μην αγχωνεσαι ολα θα πανε καλα αν δεις ποσα ζωντανα που λεει και η μανα μου εχω σπιτι και ποσα λουλουδια στο μπαλκονι γιατι και αυτα ζωντανα ειναι θα λες οτι μια γατα=καμια !!!!!! και με μας εδω θα θες και αλλες

τι προτιμησεις εχεις μπας και βοηθησουμε????????

dafni.ps
Πολύ δραστήριο μέλος
εξω δυστυχως απο το σπιτι και τα ταιζα κονσερβουλες τωρα προσπαθω να τους δωσω και κροκετες,τις εφαγαν τους αρεσαν και μετα απο λιγο τις εκαναν εμετο (τα εχω περιπου δυο μηνες) μηπως ηταν νωρις?????ειδες μωρε ειναι ευκολα τα πραγματα αρκει να βρεις τι σου κανει κλικ!!! εμεις περιμενουμε μεχρι το πασχα που θα παρουμε και το δευτερο γατουλακι μας!!!!μην αγχωνεσαι ολα θα πανε καλα αν δεις ποσα ζωντανα που λεει και η μανα μου εχω σπιτι και ποσα λουλουδια στο μπαλκονι γιατι και αυτα ζωντανα ειναι θα λες οτι μια γατα=καμια !!!!!! και με μας εδω θα θες και αλλες
τι προτιμησεις εχεις μπας και βοηθησουμε????????
![]()
Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος
Τί έγινε, Ζανέτ, βρήκες το γατάκι της ψυχής σου; Σου συνιστώ τα άσπρα, τα μαύρα, τα ασπρόμαυρα, τα πορτοκαλί, τις τρίχρωμες, τα τιγρέ και, φυσικά τις πιτσιλωτές, κοινώς ταρταρούγες!!Και τωρα λοιπον, πρεπει να βρω μια γατουλα ημερη και ευγενικη
να σωθει απο ταλαιπωριες και να την εχουμε σπιτι ολοι με τα παιδια
να μας κανει παρεα! Για να δουμε τι θα βρω?!..
Μεγάλη γκάμα στο τρίχωμα, αλλά, κάτω απ'αυτό, κρύβεται μια γατίσια καρδιά έτοιμη να αφοσιωθεί σ'αυτόν που θα της απλώσει το χέρι με ένα χάδι

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool