Τι πρέπει να προσέξω όταν αφήσω ελεύθερο ένα γατάκι.

xAlexanderx

Νεοφερμένο μέλος

Ο xAlexanderx αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 42 ετών. Έχει γράψει 16 μηνύματα.
Καλησπερα.Πριν απο περιπου 2 εβδομαδες βρεθηκε στον δρομο μου( κυριολεκτικα) ενα μικρο αρσενικο γατακι ηλικιας περιπου 2 μηνων.Λόγω του οτι εχει προβλημα με τα ματια του αποφασισα να το κρατησω κανα μηνα να το κανω καλα και να αφησω ξανα ελευερο στην πυλωτή της πολυκατοικιας μου. Τωρα ειναι αρκετα καλυτερα δεν θα επανελθει η οραση 100% αλλα πλεον βλεπει και κινειται πολυ πιο ανετα.Σε λιγο καιρο που θα ειναι και λιγο μεγαλυερο πρεπει να το αφησω λογω του δικου μου γατου που δεν το ανεχεται συν το γεγονος οτι δεν με παιρνει και απο αποψη χωρου και οικονομικα.Θα ηθελα απλα μερικες συμβουλες για το τι χρειαζεται να κανω οταν τελικα θα το αφησω.Εγω εχω σκοπο να το κατεβασω κατω στη ν κουτα που ειναι το σπιτακι του για να εχει τις μυρωδιες του και να του βαζω τακιτικα φαητο και νερο και να καθομαι εκει για λιγο τις πρωτες μερες μεχρι να συνηθησει το νεο του περιβαλλον.Το θεμα ειναι πρεπει να κανψ κατι παραπανω η κατι λιγοτερο.?Ειναι σωστες οι σκεψεις μου.Αν το εχεςι κανει αυτο καπιος εδω μεσα θα εκτιμωσα λιγο τις γνωσεις του.Ευχαριστω!:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Με στεναχωρει η αποφαση σου να αφησεις το γατακι στη πυλωτη της πολυκατοικιας σου μετα απο τοσο αγωνα που κανεις για να γινει καλα.:(Ενα γατακι με οχι καθαρη οραση παντα θα εγκυμονει κινδυνους .Δεν ειναι σιγουρο οτι θα μεινει εκει γιατι αφου ειναι πανω στις τρελες του ολο και καποια γατα θα ακολουθησει.:worry:Εκτος και αν στο μελλον τον στειρωσεις.Αν τον κρατουσες ομως θα ειχε και παρεα ο δικος σου γατουλης!:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ισως μεινει αλλα δυστυχως δεν μπορει να ξερεις απο πριν αν θα μεινει εκει ή ποια θα ειναι η τυχη του αφου ειναι και μικρο και δε βλεπει και καλα. Θα κινδυνεύει και απο αυτοκινητα. Το ενδεχόμενο να βρεις καπου να το δωσεις ώστε να μεγαλώσει μεσα σε σπιτι οπως έμαθε το εχεις σκεφτεί? εσυ θα κάθεσαι οπως λες μεχρι να συνηθισει αλλα καποια στιγμη που δεν θα εισαι εκει ισως εξαφανιστεί.

Ψαχνω ρε παιδια ψαχνω αλλα δεν βρισκω καποιον.Ακομα μαζι μου ειναι αλλα δεν ξερω για ποσο.Θα δω τωρα τι θα γινει..

Δοκίμασε να βαλεις και εδω φωτογραφιες ή στο facebook ολο και καποιος θα βρεθει να το υιοθετήσει.

Αλέξανδρε που μένεις? Θα μπορούσες να απευθυνθείς στην φιλοζωική ή σε κάποια γατοομάδα της πόλης σου. Επίσης πολλοί κτηνίατροι δέχονται να βάλεις αγγελία στο ιατρείο τους, πολλοί πηγαίνουν σε κτηνιατρεία για να ζητήσουν ζωάκια για υιοθεσία.

Για την ωρα προσπαθω να δω μπασ και το παρει κανας γνωστος οποτε βλεπουμε.Γλυφαδα μενω αν και η αληθεια ειναι οτι θα τον ηθελα αν τελικα δεν τον δωσω να τον εχω κατω απο το σπιτι μου και να τον προσεχω ετσι.Θα δω..

Για την ωρα προσπαθω να δω μπασ και το παρει κανας γνωστος οποτε βλεπουμε.Γλυφαδα μενω αν και η αληθεια ειναι οτι θα τον ηθελα αν τελικα δεν τον δωσω να τον εχω κατω απο το σπιτι μου και να τον προσεχω ετσι.Θα δω..

Πως ειναι τα ματακια του τωρα;Βλεπεις βελτιωση με τη φαρμακευτικη αγωγη που κανεις;:worry:

Δε θα μείνει στην πυλωτή ο γατούλης όμως, θα εξαφανιστεί πολύ γρήγορα. Προσπάθησε να προωθήσεις αγγελία για υιοθεσία, ζήτα και από σωματεία να σε βοηθήσουν στην προώθηση (μπορούμε να σου πούμε από δω), βάλε αγγελία και στο φεησμπουκ και εδώ. Δυστυχώς η πυλωτή δεν είναι καλή επιλογή καθώς όπως είπα ο γατούλης θα απομακρυνθεί και θα χαθεί πολύ γρήγορα. Α τώρα πρόσεξα ότι δε θα επανέλθει στο 100% η όρασή του, αυτό σημαίνει δυστυχώς ότι είναι πολύ επικίνδυνο να τον αφήσεις έξω. Εύχομαι να σας πάνε όλα καλά.

Σορυ ρε παιδια αργησα να απατνησω.Δεν ξερω ακομα τι να κανω.Με την αγωγη για τα ματια του εχω τελειωσει ο μικρος πλεον βλεπι αρκετα καλα.Τον κατεβαζω μερικες βολτες κατω και τον βλεπω κυνηγαει μυγες μεσα στα χωματα και τα γρασδια αρα υποθετω οτι βλεπει πλεον ψιλοκανονικα.Τωρα περιμενω να δω τι θα τον κανω.Για την ωρα σπιτι τον εχω ακομα.:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back