ROXY82
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος
www.ailouros.gr
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Πω πω, τι λαχτάρα ήταν αυτή που πέρασες!! Όσο διάβαζα την ιστορία σου, ήμουν πεπεισμένη ότι δε θα είχε καλό τέλος, έτσι όπως τα περιέγραφες... Πολύ τυχερή ήταν η Ρωξάνη που είχε εσένα να τη φροντίσεις!!
Για το τι μπορεί να ήταν αυτό που έπαθε, δεν μπορώ να σε διαφωτίσω, ίσως να ξέρει να σου απαντήσει κάποιος απ' τους κτηνιάτρους του site, πάντως θα ήταν σίγουρα καλό να μάθεις τι ήταν για να πάρεις τα κατάλληλα μέτρα στο μέλλον.
Η διχρωμία στα μάτια είναι αρκετά συνηθισμένο φαινόμενο και συναντάται πιο συχνά στις άσπρες γάτες ή σε αυτές που έχουν και άσπρο χρώμα. Οφείλεται στο ότι, κατά την ανάπτυξή τους, το γονίδιο του λευκού χρώματος εμποδίζει το χρώμα να εκδηλωθεί στο ένα απ' τα δύο μάτια, με αποτέλεσμα γάτες με ένα μπλε μάτι και το δεύτερο πράσινο, πορτοκαλί ή κίτρινο. Αυτό δεν εμποδίζει τα μάτια να λειτουργούν κανονικά, ούτε προκαλεί κάποιο άλλο πρόβλημα στη γάτα. Απλώς, στις ολόλευκες γάτες με δύο διαφορετικά μάτια, ένα ποσοστό 30-40% είναι είτε εντελώς κουφές, είτε κουφές από το αυτί που βρίσκεται στην ίδια πλευρά με το μπλε μάτι. Αυτό όμως ισχύει μόνο για τις ολόλευκες, και πάλι μόνο στο συγκεκριμένο ποσοστό. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να διαβάσεις εδώ (στα αγγλικά).
Καλωσήρθατε, εσύ και η Ρωξάνη σου! Περιμένουμε φωτογραφίες!

Ismini
Διάσημο μέλος
Εμένα μου ακούγεται σαν να εμφάνησε όλα αυτά τα συμπτώματα επειδή πήρε υπερβολική δόση φαρμάκου.
Δηλαδή απλή λογική...
Η ατροπίνη δεν αναγράφει ποσότητες που είναι κατάλληλες για συγκεκριμένο σωματικό βάρος, καθώς και δοσολογία?
Δηλαδή όλα τα φάρμακα εάν υπερβούμε την κατάλληλη δοσολογία προκαλούν επικίνδυνες παρενέργειες.
Τωρα οσον αφορά τους γιατρούς που σε συμβούλεψαν να το κάνεις δεν βρίσκω λόγια....
mimikaki
Διάσημο μέλος
Τουλάχιστον το γατάκι σου είναι καλά τώρα, και εγώ νόμιζα πως δεν θα τα κατάφερνε...Μπράβο για τις προσπάθειες σου

χριστινα
Διάσημο μέλος
Μπορεις να μου πεις λιγα περισσοτερα για τα πισω ποδια;;; Απο την αρχη του προβληματος παρουσιαστηκε προβλημα; Μηπως τα χτυπησε πεφτοντας;
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος

Υ.Γ. Έχουμε στη λίστα κτηνίατρο στο Βόλο;
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Γάτες με διαφορετικό χρώμα ματιών, χίμαιρες
Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος
κι εγω δεν περιμενα να εχει αισιο τελος...ευτυχως!!παντως κι εμενα η δοση ατροπινης πο δοθηκε μου φαινεται υπερβολικη!συν το οτι δε θα ξαναπηγαινα στο γιατρο που δεν απανταγε στα τηλεφωνημτα μου.και σου'δωσε να κανεις τις ενεσεις στη γατα σου μονη σου???για τη διχρωμια στα ματια,κι εγω αυτο που ειπε ο Θανασης ειχα διαβασει,οτι προερχεται απο ενωση εμβρυων,δεν ηξερα αυτο που ειπε η Αλικη.ισως δημιουργειται και με τους δυο τροπους?
ROXY82
Νεοφερμένο μέλος
χριστινα
Διάσημο μέλος

Απλα επειδη διπλωθηκε και ειχε σπασμους;;; Πολλα θα μπορουσαν να φταινε......
Δηλαδη το γατακι εμφανισε παραλυση στα πισω ποδια, που κρατησε καποιες μερες και σταδιακα αρχισε παλι να τα κινει;;;
χριστινα
Διάσημο μέλος
ROXY82
Νεοφερμένο μέλος
marigo173
Δραστήριο μέλος
Ας ελπίσουμε ότι ήταν κάτι παροδικό που προκάλεσε κάποιος εξωτερικός παράγοντας και δεν έχει κάτι άλλο η γατούλα. Αν τώρα φαίνεται εντελώς καλά, μην ανησυχείς.
χριστινα
Διάσημο μέλος
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool