Τι συνέβη τελικά;

ROXY82

Νεοφερμένο μέλος

Ο ROXY82 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 43 ετών. Έχει γράψει 5 μηνύματα.
Καλημέρα σας! Πριν 4 εβδομάδες περίπου απέκτησα την μικρή Ρωξάνη ηλικίας περίπου 3-4 εβδομάδων. Την επομένη το μεσημέρι μόλις είχε φάει κ άρχισε το παιχνίδι. Ξαφνικά μετά από λίγη ώρα την έπιασαν κάτι σαν σπασμοί, διπλώθηκε(μαζεύτηκε) κ νιαούριζε όπως όταν πονάνε. Παίρνω τηλ τον κτηνίατρο κ ταυτόχρονα της έδωσα λίγο γάλα μήπως συνέλθει. Μου είπε ότι τα συμπτώματα δείχνουν δηλητηρίαση κ να της κάνω ατροπίνη. Σημειωτέο, ότι ήμουν εκτός πόλης κ η ατροπίνη που είχα ήταν ληγμένη. Παρά ταύτα μου είπε να την κάνω. Δεν συνερχόταν κ εγώ δεν ησύχαζα. Την παίρνω κ κατεβαίνουμε Βόλο, βρίσκω ένα φαρμακείο κ της κάνω άλλη μία ατροπίνη. Ηρέμησε αλλά η κατάστασή της ήταν ίδια. Σαν να ήταν κάπου χαμένη. Το ένοιωθα κ το έβλεπα ότι πονούσε. Δεν ήξερα τι να την κάνω κ ο γιατρος δεν ξαναπάντησε στα τηλ μου. Βρίσκω έναν άλλον, του περιγράφω τα συμπτώματα κ μου είπε να ξανακάνω ατροπίνη, αλλά αφού δεν είχε συνέλθει μετά από τόσες ώρες, δύσκολα… Πλέον είχε βραδιάσει. Κάνω την ατροπίνη που είπε ο γιατρός κ περίμενα το θαύμα. Όμως,άρχισε να επίθετε κ κατάλαβα ότι είχε παραισθήσεις κ κάθε κίνηση την ένοιωθε σαν απειλή. Έσβησα κ το παραμικρό φώς κ την πήρα αγκαλιά μήπως κοιμηθεί. Ηρεμούσε, τρόμαζε κ η νύχτα κυλούσε έτσι. Κατά τις 5 το πρωϊ την έβγαλα στο μπαλκόνι μήπως κ μόνη της ηρεμήσει καλύτερα. Έκανε σαν δαιμονισμένη. Δεν μπορούσα να την πλησιάσω. Την παρακολουθούσα από μέσα, μέχρι που με πήρε ο ύπνος. Γύρω στις 6:30 ξύπνησα κ μου έκανε εντύπωση η ησυχία που υπήρχε. Βγήκα έξω κ δεν την έβρισκα πουθενά. Κατάφερε μέσα στην παραισθησία της κ σκαρφάλωσε το προστατευτικό δίχτυ που είχα κ έπεσε από τον 2ο όροφο. Όταν την πλησίασα σήκωσε το κεφαλάκι της κ νιαούρισε. Ήταν κατά πολύ πιο ήρεμη, το «απλανές» βλέμμα το είχε ακόμη κ επιπλέον τα πίσω πόδια δεν τα στήριζε. Κυριακή πρωϊ τι γιατρό να έβρισκα; Πήρα τηλ όλους τους γιατρούς μέχρι που ένας μου είπε φέρ’ την να την δω. Στις 9 λοιπόν την πηγαίνω, τις κάνει κάποιες ενέσεις κ μου είπε ότι μάλλον ατροπινισμός κ πιθανόν οίδημα στον εγκέφαλο. Δύσκολα τα πράγματα - ψυχικό κάνεις, επί λέξη μου είπε. Του την άφησα, θεωρώντας ότι θα είναι καλύτερα. Δευτέρα πρωϊ πήγα να την δω. Εντελώς στα χαμένα ήταν, αλλά όταν την ακουμπούσα ηρεμούσε κ κλαψούριζε. Ήξερα ότι με καταλάβαινε κ ότι θα τα κατάφερνε. Όταν με κοιτούσε ένοιωθα σαν να μου έλεγε: Εσύ φταίς που είμαι έτσι. Την πήρα κ την πήγα στον δικό μου γιατρό. Την εξέτασε κ μου είπε πιθανόν επιληπτική κρίση. Μου έδωσε να της κάνω για 5 μέρες κάποιες ενέσεις κ αν δεν αλλάξει κάτι, τότε ευθανασία. Με έλουσε ψιλός ιδρώτας. Τι μου λέει τώρα; Πήρα τις ενέσεις κ την μικρή κ έφυγα. Δεν πρόκειται να πεθάνει λέω. Ξεκίνησα την θεραπεία κ από την 2η κιόλας μέρα ήταν καλύτερα. Άρχισε ξανά να τρώει μόνη της κ περπατούσε με τα μπροστινά πόδια σέρνοντας τα πίσω. Όταν την ξαναπήγα στον γιατρό δεν το πίστευε. Μου έδωσε για 10 μέρες κάποια χαπάκια κ πλέον είναι καλά. Περπατάει στα 4 (κάπως παράξενα μεν) κ τρέχει σαν τρελοκάτσικο. Μετά από όλα αυτά ακόμη δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι έπαθε, που προκάλεσε αυτό το δίπλωμα κ τον πόνο, την αρχική κατάστασή της. Μήπως μπορεί κάποιος να πει τι μπορεί να συνέβη; Αν όντως ήταν επιληπτική κρίση, υπάρχει περίπτωση να το ξαναπεράσει; Τι πρέπει να κάνω τότε; Κ επιπλέον η διχρωμία στα μάτια της που οφείλεται (το ένα μπλε κ το άλλο πράσινο); Σας ευχαριστώ για την υπομονή σας!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θα σου συνιστούσα να την φέρεις στην Αθήνα και να πάρεις μία ιατρική άποψη από τον Αίλουρο. Σίγουρα μου ακούγεται σοβαρή η κατάσταση.
www.ailouros.gr

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

:blink: :blink: Πω πω, τι λαχτάρα ήταν αυτή που πέρασες!! Όσο διάβαζα την ιστορία σου, ήμουν πεπεισμένη ότι δε θα είχε καλό τέλος, έτσι όπως τα περιέγραφες... Πολύ τυχερή ήταν η Ρωξάνη που είχε εσένα να τη φροντίσεις!! :happy:

Για το τι μπορεί να ήταν αυτό που έπαθε, δεν μπορώ να σε διαφωτίσω, ίσως να ξέρει να σου απαντήσει κάποιος απ' τους κτηνιάτρους του site, πάντως θα ήταν σίγουρα καλό να μάθεις τι ήταν για να πάρεις τα κατάλληλα μέτρα στο μέλλον.

Η διχρωμία στα μάτια είναι αρκετά συνηθισμένο φαινόμενο και συναντάται πιο συχνά στις άσπρες γάτες ή σε αυτές που έχουν και άσπρο χρώμα. Οφείλεται στο ότι, κατά την ανάπτυξή τους, το γονίδιο του λευκού χρώματος εμποδίζει το χρώμα να εκδηλωθεί στο ένα απ' τα δύο μάτια, με αποτέλεσμα γάτες με ένα μπλε μάτι και το δεύτερο πράσινο, πορτοκαλί ή κίτρινο. Αυτό δεν εμποδίζει τα μάτια να λειτουργούν κανονικά, ούτε προκαλεί κάποιο άλλο πρόβλημα στη γάτα. Απλώς, στις ολόλευκες γάτες με δύο διαφορετικά μάτια, ένα ποσοστό 30-40% είναι είτε εντελώς κουφές, είτε κουφές από το αυτί που βρίσκεται στην ίδια πλευρά με το μπλε μάτι. Αυτό όμως ισχύει μόνο για τις ολόλευκες, και πάλι μόνο στο συγκεκριμένο ποσοστό. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να διαβάσεις εδώ (στα αγγλικά).

Καλωσήρθατε, εσύ και η Ρωξάνη σου! Περιμένουμε φωτογραφίες! :)

Πω πω...:(
Εμένα μου ακούγεται σαν να εμφάνησε όλα αυτά τα συμπτώματα επειδή πήρε υπερβολική δόση φαρμάκου.
Δηλαδή απλή λογική...
Η ατροπίνη δεν αναγράφει ποσότητες που είναι κατάλληλες για συγκεκριμένο σωματικό βάρος, καθώς και δοσολογία?
Δηλαδή όλα τα φάρμακα εάν υπερβούμε την κατάλληλη δοσολογία προκαλούν επικίνδυνες παρενέργειες.
Τωρα οσον αφορά τους γιατρούς που σε συμβούλεψαν να το κάνεις δεν βρίσκω λόγια....:down:

και μένα η ατροπίνη μου φάνηκε υπερβολικη σαν δόση....και πήρε και την ληγμένη..:/:
Τουλάχιστον το γατάκι σου είναι καλά τώρα, και εγώ νόμιζα πως δεν θα τα κατάφερνε...Μπράβο για τις προσπάθειες σου:up:

ΚΑλε κανει τοση ατροπινη;;; :blink: :blink: :blink: :hmm:
Μπορεις να μου πεις λιγα περισσοτερα για τα πισω ποδια;;; Απο την αρχη του προβληματος παρουσιαστηκε προβλημα; Μηπως τα χτυπησε πεφτοντας;

Κανονικα επρεπε να την πας η σε εφημερευον κτηνιατρο η σε κλινικη ζωων ιατρικη απο το τηλεφωνο δεν γινεται σε τετοιες περιπτωσεις. Αντι να μας γραφεις εδω παρε το ζωοακι σου και παντο σ εναν κτηνιατρο επειγοντως συμβουλεψου το αναλογο ποστ "Γραψτε εναν καλο κτηνιατρο εδω". ΓΡΗΓΟΡΑ μη πεθανει κιολας.. πολλες χαζες κινησεις εγιναν ηδη.. ακομα καθεσαι??? ειναι επειγον!

Γιασμίν την πήγε σε γιατρό, να καταλάβει τι έγινε προσπαθεί. Και δεν έκανε τίποτα λάθος ακολούθησε τις οδηγίες των γιατρών και το γατάκι συνήλθε. Για ξαναδιάβασε το μήνυμα :confused: :(
Υ.Γ. Έχουμε στη λίστα κτηνίατρο στο Βόλο;

Υποψιάζομαι ότι δεν χρειάζονταν ούτε ατροπίνη ούτε τίποτα άλλο θα περνούσε μόνο του. Τα έλεγαν για να σε ξεφορτωθούν και του έκαναν ζημιά του ζώου.

Γάτες με διαφορετικό χρώμα ματιών, χίμαιρες

πω,πω,απιστευτη ιστορια...:blink: κι εγω δεν περιμενα να εχει αισιο τελος...ευτυχως!!παντως κι εμενα η δοση ατροπινης πο δοθηκε μου φαινεται υπερβολικη!συν το οτι δε θα ξαναπηγαινα στο γιατρο που δεν απανταγε στα τηλεφωνημτα μου.και σου'δωσε να κανεις τις ενεσεις στη γατα σου μονη σου???

για τη διχρωμια στα ματια,κι εγω αυτο που ειπε ο Θανασης ειχα διαβασει,οτι προερχεται απο ενωση εμβρυων,δεν ηξερα αυτο που ειπε η Αλικη.ισως δημιουργειται και με τους δυο τροπους?

Όταν διπλώθηκε και ήταν σαν να είχε σπασμούς, προσπαθούσα να την κάνω να σταθεί στα πόδια της αλλά μάταια. Ήταν σαν να ήταν παράλητη.Δεν στεκόταν.Δεν ξέρω αν είναι συμπτώματα επιληπτικής κρίσης.Ξέρεις κάτι επι του θέματος; Μετά το πέσιμο, τα μπροστινά τα πατούσε. Επίσης έχω και εγώ την υποψία που έχει ο Θανάσης.Δεν θα τα περνούσε όλα αυτά. Όσο για κλινικές ζώων στον Βόλο που να ευφημερεύουν (και γενικά απλά να υπάρχουν), ουτοπία... Εδώ δεν ευφημερεύουν για ανθρώπους, θα ευφημερεύουν για ζώα;

αναρωτιεμαι πως ο πρωτος γιατρος μιλησε για δηλητηριαση :hmm::hmm:
Απλα επειδη διπλωθηκε και ειχε σπασμους;;; Πολλα θα μπορουσαν να φταινε......
Δηλαδη το γατακι εμφανισε παραλυση στα πισω ποδια, που κρατησε καποιες μερες και σταδιακα αρχισε παλι να τα κινει;;;

Μαλλον δεν κινουσε τα ποδια μετα τη πτωση απ' οτι καταλαβαινω, ε; Αυτο πιθανως οφειλεται στη πτωση. Ισως τα χτυπησε. Αλλη γνωμη ζητησες;

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!Στην αρχή δεν μπορούσε να σταθεί καθόλου.Μετά το πέσιμο τα μπροστινά τα πατούσε, τα πίσω όχι.Εγω πιστεύω οτι περνώντας η νύχτα άρχισε να συνέρχεται, οπότε και τα ποδαράκια επανήλθαν. Πέφτοντας όμως απο το μπαλκόνι,το πιο πιθανό είναι (αυτό υποστήριξαν και 3 γιατροί που μίλησα) να χτύπησε το κέφάλι, δημιουργήθηκε οίδιμα στον εγκέφαλο το οποίο απέτρεπε να δώσει εντολές ο εγκέφαλος για κάποιες λειτουργείες (να φάει, να κουνήσει τα πίσω πόδια,να κάνει πιπί). Σε συνδιασμό με αυτό,είναι και οτι χτύπησε περίπου στην λεκάνη.Απο εκεί και κάτω δεν λειτουργούσε τίποτα. Όλα αυτά όμως ήταν απο το πέσιμο.Εχει επάνελθει.Εμένα το πρώτο συμβάν με ανησυχεί... Της είχα δώσει πριν μερικές ώρες φάρμακο για τα σκουλίκια (αυτό το κίτρινο στο σωληνάριο των ενέσεων) υπάρχει πιθανότητα να είχε πολλά σκουληκάκια και να έκανε κάποια αντίδραση;Οι γιατροί μου είπαν καμία και οτι το φάρμακο αυτό είναι εντελλώς ακίνδυνο.

Το φάρμακο είναι εντελώς ακίνδυνο πράγματι, εγώ είχα δώσει κατά λάθος σε γατάκι 2 εβδομάδων 3πλάσια ποσότητα και δεν έπαθε απολύτως τίποτα. Η πιο ακραία παρενέργεια που μπορεί να έχει είναι να σου κάνει κανέναν εμετό, που κι αυτό δεν συμβαίνει εύκολα.
Ας ελπίσουμε ότι ήταν κάτι παροδικό που προκάλεσε κάποιος εξωτερικός παράγοντας και δεν έχει κάτι άλλο η γατούλα. Αν τώρα φαίνεται εντελώς καλά, μην ανησυχείς.

Παντως αφου ειναι καλα, εχε το νου σου για οποιαδηποτε επαναληψη και το κινητο καποιου καλου γιατρου ευκαιρο.... Μακαρι να μην υπαρξει θεμα ποτε και να ηταν κατι που οτι και να το προξενησε, παει περασε.... Στο ευχομαι.

Ο βολος ειναι λιγο προβληματικος κτηνιατρικα, θα σου βρω κατι ομως...εγω στη θεση σου παντως θα εξεθετα ολο αυτο στον αιλουρο τηλεφωνικα και θα ζητουσα μια γνωμη, νομιζω δεν εινα τιποτα κακο.. το σιγουρο ειναι οτι χριεαζεσαι εναν καλο γιατρο με κινητα και πειρα για επειγοντα και να την ααλαβει μονο ενας οχι πολλοι

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back