Dizzy
Νεοφερμένο μέλος
Το πιθανοτερο να ηταν ποντικι, να το σκοτωσε, και ποιος ξερει το αλλο να του εκανε.
Ετσι κανουν στα ποντικια τα γατια? Τα σκοτωνουν, τους βγαζουν το δερμα και μετα τα παρατνε να τα μαζεψουμε εμεις? Ποιος ξερει να μου πει?Εννοειται πως θα βαλουμε ποντικοφαρμακο σε καποια επιλεγμενα σημεια, αλλα ακομα περιμενουμε τον αρμοδιο να ερθει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Οι χορτασμένες σπιτόγατες βέβαια, μπορεί και να μην τα φάνε. Οι γάτες που είχε η γιαγιά μου στον κήπο της (ημιάγριες) έπιαναν ποντίκια, τα σκότωναν, αλλά δεν τα έτρωγαν, της τα παρατούσαν μπροστά στην πόρτα της, για δωράκι.
Εδώ που τα λέμε, με όλα αυτά που μπορεί να κουβαλάει ένα ποντίκι (από παράσιτα μέχρι ασθένειες, ίσως και δηλητήριο από ποντικοφάρμακα), καλύτερα που δεν το έφαγε το ποντίκι ο γάτος σου.
Αν βάλετε ποντικοφάρμακο, χρειάζεται πάρα πολλή προσοχή. Πείτε στον άνθρωπο που θα το βάλει ότι έχετε κατοικίδιο, ώστε να χρησιμοποιήσει ειδικό φάρμακο. Εγώ θα φοβόμουν πάρα πολύ να χρησιμοποιήσω ποντικοφάρμακο στο ίδιο σπίτι που μένουν γάτες...
Dizzy
Νεοφερμένο μέλος
moukelis
Επιφανές μέλος
Fotini
Διάσημο μέλος
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
Τα ποντίκια του δικού μας κήπου δεν το τρώνε...Μια καλή λύση είναι να πάρεις το ειδικό δόλωμα για ποντίκια,και να το βάλεις μέσα σε ένα σωλήνε όπου δε χωρά να μπει η γάτα.Έτσι,ο ποντικός θα το φάει,αλλά η γάτα όχι.Το έχει δοκιμάσει η διπλανή μας,που έχει μεγάλο κήπο,για να μην φάνε το δόλωμα οι γάτες της γειτονιάς,και δούλεψε μια χαρά!
και η γάτα του κήπου δεν ασχολείται καθόλου...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Α,εμάς η Αμελίτσα δεν τα αφήνει σε ησυχια.Αλλά και το δόλωμα το έφαγαν μια χαρά απο τη διπλανή.Αν και της προτείναμε να της δανεισουμε την Αμελι καμια βδομαδα...Τα ποντίκια του δικού μας κήπου δεν το τρώνε...και η γάτα του κήπου δεν ασχολείται καθόλου...

prince
Διάσημο μέλος

Ο Carlo με την Carla στη δουλειά από την άλλη παίζαν ποδόσφαιρο με ένα μικρούλι το οποίο παράτησαν στα πόδια του πατέρα μου μόλις τον΄είδαν για επιβάβρευση.. (ο οποίος μόνο που δεν έκανε εμετό μόλις το είδε... φώναξε έναν υπάλληλό μας να το μαζέψει γιατί δεν άντεχε ούτε να το δεί...) Ο παππούς από την άλλη τους κουβάλησε αρουραίο σε φάκα μέσα για να τα εκπαιδεύσει......
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
Να σας στρείλω τη χοντροζουζού μας τη τεμπέλα για εκπαίδευση τότε?Α,εμάς η Αμελίτσα δεν τα αφήνει σε ησυχια.Αλλά και το δόλωμα το έφαγαν μια χαρά απο τη διπλανή.Αν και της προτείναμε να της δανεισουμε την Αμελι καμια βδομαδα...![]()
Πόσο πάνε τα δίδακτρα??

ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
Α,εμάς η Αμελίτσα δεν τα αφήνει σε ησυχια.Αλλά και το δόλωμα το έφαγαν μια χαρά απο τη διπλανή.Αν και της προτείναμε να της δανεισουμε την Αμελι καμια βδομαδα...![]()
Τώρα που το σκέφτομαι όμως πρέπει να σας στείλω και τους ποντικούς μας που δεν έχουν μάθει να το τρώνε να τους εκπαιδεύσετε...

Οι δικοί μας φουσκώνουν με τα ρόδια και τα αχλάδια μας (που τα βρίσκουμε στο χώμα τρύπια) και που όρεξη μετά για δηλητηριάκι...

ruko
Διάσημο μέλος
Κανονικά, θα έπρεπε να τα τρώνε τα ποντίκια, αφού γι' αυτό τον λόγο υποτίθεται πως κυνηγούν, για την εξασφάλιση της τροφής.Οι χορτασμένες σπιτόγατες βέβαια, μπορεί και να μην τα φάνε.
Το αν η γάτα (σπιτόγατα ή όχι) φάει το θήραμά της μάλλον εξαρτάται απ' τα κέφια της περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Όλοι έχουμε δει τις γάτες μας να καταβροχθίζουν μύγες και κατσαρίδες (προφανώς για την ηθική ικανοποίηση).

Σίγουρα τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά για τις αδέσποτες των αγροτικών περιοχών, που κυνηγούν για να επιβιώσουν, από τις αδέσποτες των πόλεων, που τρέφονται κυρίως με αποφάγια (τις σπιτόγατες δεν τις εξετάζω καν). Αυτό που θέλω να πω είναι ότι το κυνήγι είναι μεν ενστικτώδης συμπεριφορά, αλλά ίσως η σύνδεση του κυνηγιού με την εξασφάλιση της τροφής να είναι λιγότερο ισχυρή για τη δεύτερη κατηγορία, οπότε κυνηγούν κυρίως για διασκέδαση.

skai-animals
Δραστήριο μέλος
Το αν η γάτα (σπιτόγατα ή όχι) φάει το θήραμά της μάλλον εξαρτάται απ' τα κέφια της περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Όλοι έχουμε δει τις γάτες μας να καταβροχθίζουν μύγες και κατσαρίδες (προφανώς για την ηθική ικανοποίηση).
Σίγουρα τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά για τις αδέσποτες των αγροτικών περιοχών, που κυνηγούν για να επιβιώσουν, από τις αδέσποτες των πόλεων, που τρέφονται κυρίως με αποφάγια (τις σπιτόγατες δεν τις εξετάζω καν). Αυτό που θέλω να πω είναι ότι το κυνήγι είναι μεν ενστικτώδης συμπεριφορά, αλλά ίσως η σύνδεση του κυνηγιού με την εξασφάλιση της τροφής να είναι λιγότερο ισχυρή για τη δεύτερη κατηγορία, οπότε κυνηγούν κυρίως για διασκέδαση.![]()
συμφωνω. πριν παρω σιτι μια γατουλα απο τον δρομο την ταιζα αρχικα στην εισιδο και μου εφερνα καθε τοσο διαφορα νεκρα ποντικια εξω ακριβωσ απο την πορτα.(διπλα εχει οικοπεδο οποτε ειναι φουλ) τα εφερνα μισοφαγωμενα, και νομιζω πως δεν τα ετρωγε ακριβως γιατι ηξερε πως θα της αλω εγω φαγητο... αλλα γενικα ξερω πωσ η γατα τρωει το ποντικι, γιατι στο εξοχικο που ταιζαμε πολες ααδεσποτες κυνιγουσαν ποντικια και διαφορα αλλα και τα ετρωγαν!!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
elvenstar
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
). Η γατα μου στην ελλαδα επιανε αρουραιους και ποντικια και μου εφερνε συνηθως τα κεφαλια τους (το υπολοιπο σωμα πηγαινε στην κοιλιτσα της).Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
skai-animals
Δραστήριο μέλος

^Dark Angel^
Πολύ δραστήριο μέλος
Στην γειτονια μου εχουμε παρα πολλα ποντικια μιας και γυρω μας υπαρχουν πολλα χωραφια.Σημερα,ειδα ενα πεθαμενο στη πορτα της αποθηκης(το σκοτωσε η γατα μου)και ενα ζωντανο να τρεχει προς το απεναντι χωραφι.Τι μπορω να κανω ετσι ωστε να μειωθουν τα ποντικια,αλλα να μην παθει και τιποτα η γατουλα μου????
lovekittens
Πολύ δραστήριο μέλος
Περιμενοντας κατω απο την πολυκατοικια στην σταση λεωφορειου κατω απο,το σπιτι μου,ειδα εναν αρουραιο Σοκ..Αφου αρχισα να κανω θορυβο για να τον τρομαξω και αφου εφυγε σκεφτηκα τα γατουνια μου ..Αν τον εβλεπαν θα τον επνιγαν;θα υπηρχε το ενστικτο ή απλα θα τον μυριζαν;και παιζει και να τα δαγκωνε;Στα περιστερια ειδικα αλλα κ γενικα στα πτηνα εχουν το ενστικτο του κυνηγιου στους αρουραιους;;Εσεις τι λετε;Ρωταω φυσικα για γατια αποκλειστικα οικοαιτα που δεν κυκλοφορουν (δυστυχως)σε κηπους φυση κτλπ..Παρομοιες εμπειριες;;;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
roccohooshie
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
lovekittens
Πολύ δραστήριο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool