Του άξιζε;

bulukitsa

Νεοφερμένο μέλος

Ο Μιχαλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι μας γράφει από Μυτιλήνη (Λέσβος). Έχει γράψει 109 μηνύματα.
Χθες οδηγήθηκε στο τμήμα ενας γειτονάς μου.
Ακούστε την ιστορία.
Στην γειτονιά μου μένει ενας τρελός γέρος που είναι γνωστός για το μίσος του προς τα ζώα. ¨Εβαζε παντου φόλες και πέθαναν πολοι σκύλοι. Η δικαιολογία του ήταν οτι βρόμιζαν την γειτονιά με τα κακά τους. Μια του έκανε μήνηση γιατί πέθανε ο σκύλος της απο φόλα και πλήρωσε πρόστιμο. Αλλα ένας γείτονας που έχασε τον αγαπημένο του σκύλο που τον είχε πολλά χρόνια απο φόλα που την έβαλε αυτο το φριχτό τέρας εξοργίστηκς. Πίστευε οτι το πρόστιμο δεν ήταν αρκετή τιμορία. Ετσι όταν τον συνάντησε στον δρόμο τον μαύρισε στο ξύλο. Ο γέρος πήγε στην αστυνομία και τον βάλανε στα σίδερα τον φιλόζωο γείτονα. Εγω πιστεύω οτι σε κάτι φριχτούς σατανικούς ανθρώπους σαν αυτον τον γέρο τους αξίζει οχι μόνο ξύλο αλλα και κρεμάλα. Εσέις τι πιστεύετε του άξιζε αυτο που έπαθε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: του άξιζε??

Τρελό τον χαρακτηρίζεις εσύ τον γέρο ή είναι τρελός από γιατρό;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

στο Δαφνι έπρεπα να τον βάλουν

Μια κοπέλα που την κακοποιά συνέχεια ο σύντροφός της, μια μέρα ξεσπά και σε μια προσπάθεια άμυνας, τον μαχαιρώνει. Η κοπέλα οδηγείται στην φυλακή, ισόβια. Της άξιζε; Τα συμπεράσματα δικά σας.
Τα ζώα δεν είναι κατώτερα από τους ανθρώπους. Και το να κυκλοφορεί ένας γέρος ελεύθερος, να σκοτώνει όποια ψυχούλα αποφασίσει, απλά επειδή μπορεί, δεν είναι για μένα δίκαιο. Αν καποιος σκότωνε το γατάκι μου, θα ήταν σαν να σκότωνε το παιδί μου! Γιατί ο πόνος μιας γατούλας θα έπρεπε να αξίζει λιγότερο από ενός παιδιού; Επειδή το παιδάκι έχει ανθρώπους για γονείς αλλά μια γάτα, γάτες; Κι επειδή ο άνθρωπος είναί το "ανώτατο" ον; Τι τον κάνει ανώτερο εφόσον χρησιμοποιεί τις δυνάμεις του για να σκοτώσει; Αυτό δεν είναι ανωτερότητα! Από τη στιγμή που οι νόμοι δεν προστατεύουν επαρκώς τα ζώα, αυτά θα έχουμε!
Ο γέρος ας πούμε ότι πήρε μια γεύση από το κακό που κάνει. Βρέθηκε κάποιος πιο δυνατός από εκείνον στο δρόμο του...

Δεν ξερω βρε παιδια. Καποτε, στην γειτονια που εμενα παλια, οχι οτι και σε αυτην δεν γινονται τετοια, καποιος εβαλε φολα. Το πρωτο κρουσμα ηταν ο μεγαλος μου ο γατος, ευτυχως ελαφρα γιατι μονο εγλυψε. Τοτε δεν ξεραμε τι εφταιγε, μας ειπαν απο το κτηνιατρειο, οτι μπορει και να τον χτυπησε καποιος. Μετα απο δυο μερες, μεσα σε μια νυχτα, εξαφανιστηκαν 16 αδεσποτα που τα φροντιζαμε με τον αντρα μου. Εναν μηνα πριν, ειχαν κολλησει ολα ρινοτραχειτιδα απο τον γατο μιας γειτονισας, που τελικα πεθανε. Για δυο βδομαδες, πασχιζαμε να τα κανουμε ολα καλα. Αλλα εκει στο δρομο μεσα απ' την τροφη τους κι αλλα τα πηγαμε και στον κτηνιατρο. Τα καταφεραμε, γιναν ολα καλα και μερικες βδομαδες μετα, τα χασαμε απο φολα. Το τελευταιο θυμα αυτης της φολας, ηταν η γατα μου η Ριρη, 3 χρονων τοτε. Κοντεψαμε να την χασουμε, οι κτηνιατροι την ειχαν ξεγραμμενη. Ομως σωθηκε, δεν θα επεκταθω σε λεπτομερειες, αλλα εκει που περιμεναμε να φυγει, εκεινη συνηλθε.
Χωρις να εχω αποδειξεις, ηξερα ποιος ειχε πεταξει τη φολα. Τι θα επρεπε να κανω; Να παω και να την πλακωσω, ναι γυναικα ηταν ενα πλασμα που υποτιθεται ειχε δημιουργησει ζωη. Θα πηγαινα φυλακη για επιθεση και ξυλοδαρμο. Τα γατακια μου μαζι και η Ριρη μου που ειχε συνελθει, τι θα καναν χωρις εμενα; Ο αντρας μου τι θα εκανε χωρις εμενα; Για να μην πω τι αντικτυπο θα ειχε κατι τετοιο στην ψυχη μου. Κι αν πανω στα νευρα μου την σκοτωνα; Πως θα αντεχα ξεροντας οτι εχω αφαιρεσει μια ζωη.
Για να συνοψισω, πιστευω πως η βια ποτε δεν ειναι λυση. Δεν ειναι λυση οταν την ασκουν καποιοι ανεγκεφαλοι σε αδυναμα πλασματα, ειτε ζωα ειτε παιδια, ειτε ηλικιωμενους. Δεν ειναι ομως λυση κι οταν την ασκουμε εμεις για να εκδικηθουμε καποιον για το κακο που εκανε σε καποιον δικο μας, ειτε πανω στα νευρα μας. Το μονο που καταφερνουμε ειναι να γινομαστε ιδιοι με αυτους.

Απλά, οι νόμοι για τα ανθρωποειδή που φολιάζουν ή βασανίζουν ζώα, να γίνουν αυστηρότεροι και, το σημαντικότερο, να τηρούνται!

Απλά, οι νόμοι για τα ανθρωποειδή που φολιάζουν ή βασανίζουν ζώα, να γίνουν αυστηρότεροι και, το σημαντικότερο, να τηρούνται!

Έλα που δεν τηρούνται όμως;

Έλα που δεν τηρούνται όμως;
Δυστυχώς έτσι είναι. Και γενικά είναι να αναλογιζόμαστε πλέον ποιοί τηρούνται...
Κι όσο αυτό δεν αλλάζει, τόσο περισσότερο η αυτοδικία θα επικρατεί:mastigio

:knife::mastigio:mpinelik::mpinelik:εγω,παρολο που δεν ειμαι πολυ βιαιη ,για το θεμα του γερου θα ελεγα να τον κρεμασουν αναποδα στην Ομονοια...

τι να πεις το πιο δικαιο θα ηταν να ηταν να δοκιμαζε κ ο παπους τη φολλα...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back