Το Πάσχα

isokratis

Νεοφερμένο μέλος

Ο isokratis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 55 ετών. Έχει γράψει 28 μηνύματα.
Ας γραψω κι εγω μια ιστοριουλα , σαν ελαχιστη συνδρομη στην "αναπτυξη" της μικρης αυτης κοινοτητας που μολις ανακαλυψα .
Οταν ημουν μικρος , στην αυλη του πατρικου μου ταιζα αρκετες αδεσποτες γατες . Δυο - τρεις απο αυτες εμεναν σχεδον μονιμα εκει παρα το γεγονος οτι ειχαμε και δυο σκυλους (αδεσποτοι , μαζεμενοι απο το δρομο φυσικα!) .
Ενα Πασχα λοιπον , φευγοντας οικογενειακως για μια εβδομαδα , κλεισαμε μεσα στο σπιτι αθελα μας εναν απο τους "ημιαγριους" γατουληδες που ταιζα . Να σημειωσω πως τα ζωα δεν τα βαζαμε στο σπιτι , αλλα σε καποιες περιπτωσεις απο την πορτα της πισω αυλης τους επιτρεπαμε να μπαινουν στο βοηθητικο καθιστικο και να καθονται μαζι μας οσο ημασταν εκει καθως αποζητουσαν την παρεα μας .
Οταν γυρισαμε λοιπον και ανοιξαμε την πορτα πεταχτηκε εξω ο γατουλης , σταθηκε ενα μετρο παραπερα κοιταζοντας μας και νιαουριζοντας με εναν μοναδικο τροπο σα να μας μιλουσε (σημερα , εχοντας μεγαλωσει αρκετες γατες πλεον μεσα στο σπιτι , ξερω οτι οντως μου μιλανε) . Ηταν αυτονοητο πως ηθελε νερο καθως ειχε αφυδατωθει τοσες μερες κι ομως πρωτα σταθηκε και μας νιαουρισε πριν παει στο νερο που υπηρχε στην αυλη (ειχαμε κανονισει με καποιον γειτονα να βαζει νερο και φαγητο τις μερες που λειπαμε) .
Η μεγαλη αγωνια της μητερας μου ηταν τι χαλια θα βρισκαμε μεσα στο σπιτι , τι ζημιες θα ειχε κανει , που θα ειχε "λερωσει" κλπ κλπ....
Πριν φυγουμε , η μαμα , για το καλο ειχε βαψει λιγα κοκκινα αυγα και τα ειχε αφησει σε ενα καλαθακι πανω στον μπουφε . Βρηκαμε μονο τα τσοφλια των αυγων πανω στον μπουφε , καθαρισμενα τοσο τελεια που θα ορκιζοσουν πως τα ειχε φαει ανθρωπος , ενω τιποτα μεσα στο σπιτι δεν ειχε καν μετακινηθει απο τη θεση του .
Εντυπωσιακο ηταν οτι ακομα και το βαζο που ηταν διπλα στο καλαθακι με τα αυγα επανω στον μπουφε δεν μετακινηθηκε ουτε χιλιοστο (κρινοντας απο τη σκονη γυρω του και ακριβως απο κατω του) . Οσον αφορα το θεμα τουαλετας , ο γατουλης χρησιμοποιησε την υδροροη του μπανιου ..... ενω τελικα τιποτα μεσα στο σπιτι δεν ειχε πειραχτει καθως ακομα και για υπνο ειχε χρησιμοποιησει τον χωρο που του επιτρεπαμε να μπαινει οταν ημασταν εκει .
Ενα καταπληκτικο ζωο που δεν ειχε την τυχη να βρει ενα σπιτι για να δωσει ολα αυτα που ειχε να δωσει , οπως και τοσα αλλα αλλωστε .....
Χαιρετισμους.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Όλες οι γάτες Ισοκράτη είναι εκπληκτικά ζώα... Αυτό είναι μόνο ένα μικρό δείγμα ;)
Προσωπικά δεν σταματούν να με εκπλήσσουν και να μου προκαλούν το θαυμασμό... Πιστευω οτι δεν συγκρίνονται με κανένα άλλο ζώο...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αρχική Δημοσίευση από Michelle:
Όλες οι γάτες Ισοκράτη είναι εκπληκτικά ζώα... Αυτό είναι μόνο ένα μικρό δείγμα ;)
Προσωπικά δεν σταματούν να με εκπλήσσουν και να μου προκαλούν το θαυμασμό... Πιστευω οτι δεν συγκρίνονται με κανένα άλλο ζώο...

Εχμμμ , χωρις παρεξηγηση , θεωρω πως το καθε ζωο ειναι μοναδικο ακριβως οπως και οι ανθρωποι . Διαφορετικοι χαρακτηρες , συμπεριφορες κλπ . Ειναι γεγονος ομως πως σπανια θα βρεις ζωο που θα θελει εσκεμμενα να σε βλαψει , εξ ου και το "γνωρισα τους ανθρωπους και αγαπησα τα ζωα" .
Οπως αναφερω σε αλλο σημειο του φορουμ , λατρευω ολα τα ζωα . Ενδεχομενως οι γατες μου πανε λιγο περισσοτερο λογω της ανεξαρτησιας τους και λογω του οτι μπορω να φευγω αρκετες ημερες απο το σπιτι , αφηνοντας ξηρα τροφη , νερο και αμμο χωρις να εχω αγχος για το τι θα γινουν χωρις εμενα .
Ελπιζω στο μελλον οι συνθηκες να μου επιτρεψουν περισσοτερες επιλογες .
Ολοι οι καλοι χωρανε αλλωστε
:D

Καλέ κι εγώ τα αγαπάω και τα υπόλοιπα ζωάκια! Απλώς τις γάτες τις ξεχωρίζω λίγο.
Αυτό που λες οτι φεύγεις και τους αφήνεις αρκετό φαι και νερό, το κάναμε κι εμείς παλιά με τη Ζαν αλλά δεν είναι καλό. Το ζητούμενο δεν είναι απλώς να επιβιώνουν τα ζωάκια μαζί σου, αλλά να είναι και καλά ψυχολογικά και αυτό, δεν συντελεί στην ψυχική τους υγεία. :/:

Αρχική Δημοσίευση από Michelle:
Καλέ κι εγώ τα αγαπάω και τα υπόλοιπα ζωάκια! Απλώς τις γάτες τις ξεχωρίζω λίγο.
Αυτό που λες οτι φεύγεις και τους αφήνεις αρκετό φαι και νερό, το κάναμε κι εμείς παλιά με τη Ζαν αλλά δεν είναι καλό. Το ζητούμενο δεν είναι απλώς να επιβιώνουν τα ζωάκια μαζί σου, αλλά να είναι και καλά ψυχολογικά και αυτό, δεν συντελεί στην ψυχική τους υγεία. :/:

Δε διαφωνω καθολου σε αυτο , αλλα λογω του οτι τις συνθηκες δουλειας μας δεν μπορουμε παντα να τις κανουμε ιδανικες . Συνεπως , οταν πρεπει να ταξιδευεις καποιες μερες , ειναι μαλλον καλυτερα να μεινουν οι γατουλες μονες στο σπιτι απο το να ειχαν παραμεινει αδεσποτες και χτυπημενες στο δρομο λογω του οτι δεν τις μαζεψες για να διασφαλισεις την ψυχικη τους υγεια οταν ταξιδευεις :lol:
Παντως , οι γατουληδες που εχω τωρα (6 και 5 ετων) , προσαρμοζονται πολυ ευκολα ακομα και σε προσφατη μετακομιση που ειχα .
Μια ερωτηση κλεινοντας, η γατα στη φωτο ειναι δικη σου , η απλα μια φωτογραφια που χρησιμοποιησες ?

Ναι αλλά το καλύτερο όλων θα ήταν τουλάχιστον να βρεις κάποιον να έρχεται να τις φροντίζει και να τους κάνει λίγη παρεούλα... Πάντως όταν είναι άνω της μίας ευτυχώς είναι καλύτερα τα πράγματα...
Ναι, ο γατούλης στη φωτό δικός μου είναι.
hint: Πολλά μέλη που γράφουν στο φόρουμ έχουν ανεβάσει φωτογραφίες απο τις γάτες τους στη gallery. Μπορείς λοιπόν απο το προφιλ ενός μέλους να κάνεις κλικ στο σύνδεσμο "Δείτε τις γατούλες μου!" και να μεταφερθείς στο προσωπικό του άλμπουμ. Αν το είχες κάνει αυτό δεν θα είχες την παραπάνω απορία ;) :)

Μετακόμιση....

Καλησπέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα (γράφτηκα μόλις τώρα και είμαι πολύ χαρούμενη γι' αυτό).
Ισοκράτη, πάνω στο θέμα της μετακόμισης που αναφέρεις, έχεις μήπως καμία σύσταση ή κάποια επισήμανση για το ζήτημα; Σε ένα μήνα μετακομίζω κι εγώ και δεν είμαι σίγουρη πώς ακριβώς να το χειριστώ με τα δύο γατάκια μου (7 και 8 ετών:rolleyes: )...Έχω διαβάσει κάπου ότι καλό είναι να τις κλείσω σε ένα δωμάτιο του καινούργιου σπιτιού για μία εβδομάδα τουλάχιστον, αλλά μου φαίνεται απάνθρωπο...ή μάλλον....απόγατο :D , τη στιγμή που και τα δύο είναι συνιθισμένα να μπαινοβγαίνουν στο σπίτι...
Any suggestions anybody?

Αρχική Δημοσίευση από Δράξη:
Καλησπέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα (γράφτηκα μόλις τώρα και είμαι πολύ χαρούμενη γι' αυτό).
Ισοκράτη, πάνω στο θέμα της μετακόμισης που αναφέρεις, έχεις μήπως καμία σύσταση ή κάποια επισήμανση για το ζήτημα; Σε ένα μήνα μετακομίζω κι εγώ και δεν είμαι σίγουρη πώς ακριβώς να το χειριστώ με τα δύο γατάκια μου (7 και 8 ετών:rolleyes: )...Έχω διαβάσει κάπου ότι καλό είναι να τις κλείσω σε ένα δωμάτιο του καινούργιου σπιτιού για μία εβδομάδα τουλάχιστον, αλλά μου φαίνεται απάνθρωπο...ή μάλλον....απόγατο :D , τη στιγμή που και τα δύο είναι συνιθισμένα να μπαινοβγαίνουν στο σπίτι...
Any suggestions anybody?
πρεπει να τουσ εχεις στην αρχη κλεισμενουσ μεσα στο σπιτι για να το συνηθισουν κ οχι μονο σε ενα δωματιο

Αρχική Δημοσίευση από ladycat:
πρεπει να τουσ εχεις στην αρχη κλεισμενουσ μεσα στο σπιτι για να το συνηθισουν κ οχι μονο σε ενα δωματιο
Ακριβώς. Αλλιώς είναι πολύ πιθανό να στην κάνουν την κουτσουκέλα και να φυγουν...

btw καλωσόρισες! :hello:

Αρχική Δημοσίευση από Δράξη:
Any suggestions anybody?
Καλως ηρθες !
Σε απαντηση της ερωτησης σου , θα συμφωνησω πως οσο κι αν γκρινιαζουν , πρεπει να τα κρατησεις κλεισμενα σπιτι μερικες μερες . Απο κει και περα ειναι θεμα χαρακτηρα . Μου εχει τυχει παλιοτερα να φυγει ο γατος απο το παραθυρο του μπανιου μολις μετακομισα και να μη γυρισει ποτε.....
Στην προσφατη εμπειρια μου ολα πηγαν ομαλα . Την 5η μερα βγηκαν στην αυλη ανιχνευτικα και διστακτικα , αλλα μεσα σε μερικες ωρες ηταν λες και ζουσαν παντα εδω . Θελει προσοχη βεβαια και η "ποιοτητα" των νεων γειτονων σου που ευχομαι ολοψυχα να ειναι καλη .
Τελος θα σε συμβουλευα να μην τις αφησεις εξω χωρις περιλαιμιο .
Καλη τυχη !
;)

Αρχική Δημοσίευση από isokratis:
Καλως ηρθες !
Σε απαντηση της ερωτησης σου , θα συμφωνησω πως οσο κι αν γκρινιαζουν , πρεπει να τα κρατησεις κλεισμενα σπιτι μερικες μερες . Απο κει και περα ειναι θεμα χαρακτηρα . Μου εχει τυχει παλιοτερα να φυγει ο γατος απο το παραθυρο του μπανιου μολις μετακομισα και να μη γυρισει ποτε.....
Στην προσφατη εμπειρια μου ολα πηγαν ομαλα . Την 5η μερα βγηκαν στην αυλη ανιχνευτικα και διστακτικα , αλλα μεσα σε μερικες ωρες ηταν λες και ζουσαν παντα εδω . Θελει προσοχη βεβαια και η "ποιοτητα" των νεων γειτονων σου που ευχομαι ολοψυχα να ειναι καλη .
Καλη τυχη !
;)
Αχ! Μην ξύνεις πληγές, να χαρείς! Έχω αγοράσει ό,τι είδος λουρακίου κυκλοφορεί, αλλά ο άθλιος ο μικρός καταφέρνει και το βγάζει σε χρόνο dt...
Έχετε μήπως υπόψη σας και κανένα λουράκι...αυτοκόλλητο....με ψαρόκολλα ίσως....; δεν ξέρω....:)

Αρχική Δημοσίευση από isokratis:
Καλως ηρθες !
Καλη τυχη !
;)
Αχ! Μην ξύνεις πληγές, να χαρείς! Έχω αγοράσει ό,τι είδος λουρακίου κυκλοφορεί, αλλά ο άθλιος ο μικρός καταφέρνει και το βγάζει σε χρόνο dt...
Έχετε μήπως υπόψη σας και κανένα λουράκι...αυτοκόλλητο....με ψαρόκολλα ίσως....; δεν ξέρω....:)

Στα δικά μου δεν είχα ποτέ λουράκι. Γιατί να τους βάλω κάτι που φανερά τα ενοχλεί; Βέβαια τα δικά μου, ζούσαν μέσα στο σπίτι όλα... :/:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back