Το γατάκι μου 2,5 εβδομάδων όταν κάνει κακά του κάνει το σπίτι άνω-κάτω!!!

DriveIn

Νεοφερμένο μέλος

Ο DriveIn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 105 μηνύματα.
Καλημέρα στην όμορφη... γατοπαρέα! :):D
Είχα την τύχη και την χαρά στα 27 μου πλέον χρόνια να βρω ένα μικρό γατάκι 2 μόλις εβδομάδων χτυπημένο στον δρόμο και μαζί με την οικογένειά μου αποφασίσαμε να το υιοθετήσουμε! Είναι θηλυκό, αξιαγάπητο και πολύ χαρούμενο πλέον!!! :P:clapup:
Το μοναδικό πρόβλημα όμως που μας έχει κουράσει κάπως (κυρίως την μητέρα μου...), είναι όταν κάνει κακάκια του.
Του έχουμε ειδικό σκεύος με την ειδικό άμμο για γάτες και πάει κανονικά όποτε θέλει πιπί ή κακά, χωρίς να μας έχει λερώσει ούτε μία φορά έξω! Όμως κάθε φορά που θα κάνει κακά του, μετά τα πατάει και λερώνει όλο το σπίτι, με αποτέλεσμα η μάνα μου να φρικάρει (δικαιολογημένα!) και να πρέπει να σφουγγαρίζει και να αλλάζει λερωμένα σεντόνια κάθε λίγο... :(:confused::hmm::/:
Μπορείτε κάπως να με βοηθήσετε σε αυτό...; Δεν είχα ποτέ ξανά γατάκι ή ανάλογο ζωάκι (αν εξαιρέσουμε χελωνάκια, χρυσόψαρα και παπαγαλάκια) και πραγματικά είναι το μόνο θέμα που μας δυσκολεύει. Θα χαρώ να ακούσω τις προτάσεις σας και γενικώς εδώ είμαστε για οτιδήποτε θελήσετε! Σας ευχαριστώ προκαταβολικά. :);)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Το γατάκι μου 2,5 εβδομάδων όταν κάνει κακά του κάνει το σπίτι άνω-κάτ

Καλησπερα.Ακου κατι..ολα τα μικρα γατακια το κανουν αυτο...ή σχεδον ολα τελοσπαντων.Ειναι μικρα και αγαρμπα.
Ειν αι σιγουρο οτι οταν μεγλωσει λιγο..θα ξερει..και δεν θα τα παταει.Πιστεψε με..ολοι μας εχουμε γατες,και καμια δεν το κανει αυτο μεγαλη..:D,,απλα λιγη υπομονη.Δεν νομιζω οπτι χρειαζεται να κανεις κατι εσυ.Απλα θα μαθει μονο του..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Το γατάκι μου 2,5 εβδομάδων όταν κάνει κακά του κάνει το σπίτι άνω-κάτ

Σε ευχαριστώ πολύ, Έφη μου! Να είσαι καλά!!!

Τιποτα..κια αν θες..γραφε μας νεα σας..θα χαρουμε..:D

Ωραία!

αυτο που μπορεις να κανεις ειναι οταν κανει κακακια,να εισαι εκει κοντα του,πριν ακομα τα μυρισει και παει να τα σκαψει,με το χερι σου κανεις ενα κλικ και σκαβεις το πανω-πανω,μετα το χωμα κολαει πανω στα κακακια και οσο και να σκαβει το ζωακι δε λερωνεται,εχω βρει 5 μικρα και κανω το ιδιο,και δε λερωσαν ουτε μια φορα,σε περιπτωση που λερωθουν ειμαι απο πανω με ενα μωρομαντηλο,τα καθαριζω πριν ακομα βγουν απ τη λεκανη τους.τα γατακια κανουν κακακια συνηθως πριν η μετα το φαγητο,μπορεις να το ελενξεις.

Ρενάκι, σε ευχαριστώ για την συμβουλή σου. Αν το προλάβεις, είναι όντως ΟΚ...

Υπομονή μέχρι να μεγαλώσει. Το δικό μου τα πατούσε αλλά επειδή τα περιττώματα του ήταν σκληρά δεν λέρωνοταν. Τι τροφή δίνετε;

Μας είπε η κτηνίατρος να του δίνουμε τροφή για γατάκια. Συνήθως του δίνουμε μους με μοσχάρι, πιο σπάνια ξηρή τροφή Friskies και τώρα τελευταία κονσέρβα ειδική για γατάκια Friskies με κομματάκια κοτόπουλο.

Μας είπε η κτηνίατρος να του δίνουμε τροφή για γατάκια. Συνήθως του δίνουμε μους με μοσχάρι, πιο σπάνια ξηρή τροφή Friskies και τώρα τελευταία κονσέρβα ειδική για γατάκια Friskies με κομματάκια κοτόπουλο.
Εμ λογικο ειναι να κανει μαλακα κακακια.Εστι κανουν οι κονσερβες και οι μους.:/:
Υπαρχει καποιος λογος να μην δινετε ξηρη τροφη;
ΥΓΝα ξερεις παντως οτι οι τροφες των σ/μαρκετ ειναι οι χειροτερες.:/:

οι τροφές των super markets δεν είναι και ό,τι καλύτερο! Έχουν πολλά υποπροϊόντα, χρωστικές και συντηρητικά. Να προτιμάς τις εξειδικευμένες των κτηνιάτρων! είναι καλύτερες! Αν συνηθίσει σε βραστό κοτοπουλάκι ή ψάρι σε συνδυασμό με βιταμίνες ακόμα καλύτερα! Μπορεί οι τροφές των κτηνιάτρων να είναι λίγο πιο ακριβές αλλά μακροπρόθεσμα θα έχετε λιγότερα προβλήματα υγείας και λιγότερα έξοδα σε κτηνιάτρους!

Του δίνουμε, αλλά πιο σπάνια είναι η αλήθεια επειδή στην αρχή δυσκολευόταν στην μάσηση και σαν να μην την προτιμούσε. Που και που του δίνουμε και κάνα μεζεδάκι από εμάς! Από πού τότε να του παίρνουμε τροφή...; Γιατί έχω βρει φαγητά για γάτες και σε Σ/Μ και σε pet shop ακριβώς ίδιες!

οι τροφές των super markets δεν είναι και ό,τι καλύτερο! Έχουν πολλά υποπροϊόντα, χρωστικές και συντηρητικά. Να προτιμάς τις εξειδικευμένες των κτηνιάτρων! είναι καλύτερες! Αν συνηθίσει σε βραστό κοτοπουλάκι ή ψάρι σε συνδυασμό με βιταμίνες ακόμα καλύτερα! Μπορεί οι τροφές των κτηνιάτρων να είναι λίγο πιο ακριβές αλλά μακροπρόθεσμα θα έχετε λιγότερα προβλήματα υγείας και λιγότερα έξοδα σε κτηνιάτρους!

Σε αυτή την φωτογραφία δεν ξέρω αν είναι πιο χαριτωμένη η ιδιοκτήτρια ή η γατούλα!!! :):redface::D:P

Μη δίνεις friskies. Προτίμησε τροφές με περισσότερη πρωτεΐνη, χωρίς υποπαράγωγα κρέατος, καλαμπόκι, ρύζι και σιτάρι. Διάβαζε τα συστατικά σε κάθε τροφή και δίνε αυτή που νομίζεις ότι είναι καλύτερη. Έχω δώσει friskies κονσέρβα στον δικό μου και του προκάλεσε αέρια (κοντέψαμε να πεθάνουμε) και μαλακά περιττώματα με πολύ έντονη οσμή. Θα διαφωνήσω όμως με την προλαλήσασα σχετικά με το βραστό κοτόπουλο με βιταμίνες. Το βράστο κρέας/ψάρι με βιταμίνες ΔΕΝ είναι ολοκληρωμένη διατροφή και ΔΕΝ πρέπει να δίνετε σε καθημερινή βάση. Το ασβέστιο είναι πολύ σημαντικό οπότε το βραστό κρέας θα πρέπει, εκτός από βιταμίνες, να συμπληρώνεται και με ασβέστιο.

Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας!!!

Θα διαφωνήσω όμως με την προλαλήσασα σχετικά με το βραστό κοτόπουλο με βιταμίνες. Το βράστο κρέας/ψάρι με βιταμίνες ΔΕΝ είναι ολοκληρωμένη διατροφή και ΔΕΝ πρέπει να δίνετε σε καθημερινή βάση.

Δεν εννοούσα να τρέφεται αποκλειστικά με βραστό κοτόπουλο, ή κρέας, θα μπορούσε όμως κάπου κάπου να εμπλουτίζει την ξηρή τροφή με το ζωμό κρέατος και τα κομματάκια του;)Τα δικά μου ξετρελαίνονται!

Δεν εννοούσα να τρέφεται αποκλειστικά με βραστό κοτόπουλο, ή κρέας, θα μπορούσε όμως κάπου κάπου να εμπλουτίζει την ξηρή τροφή με το ζωμό κρέατος και τα κομματάκια του;)Τα δικά μου ξετρελαίνονται!

Με αυτή την προϋπόθεση τους κάνει καλό! Ειδικά το ζουμί είναι πολύ σημαντικό για μια γάτα που τρέφεται αποκλειστικά με ξηρά τροφή :)
Έτσι ξεκίνησα και εγώ.. με βραστά κρέατα και μετά πέρασα στην απέναντι όχθη και δίνω μόνο ωμά :P Είσαι σε καλό δρόμο :P

Σήμερα δεν τα πάτησε!!! Υποψιάζομαι ότι έφταιγε σε μεγάλο βαθμό το ένα του ποδαράκι που ήταν μόνιμα δεμένο και δεν του επέτρεπε να κάνει φυσιολογικές κινήσεις. Μακάρι να συνεχίσει έτσι!!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back