Ενώ τον αφήναμε να βγαίνει κανονικά , άρχισε να γυρνάει σπίτι με απίστευτες πληγές , σε βαθμό που αναγκαστήκαμε να του δώσουμε δύο φορές αντιβίωση (ενώ ακολουθούσε πάντα ομοιοπαθητική, απλά έλειπε ο γιατρός του και επειδή δεν έπαιρνε αναβολή τον πήγαμε σε κανονικό κτηνίατρο). Το γατί ήταν χάλια και παρόλ' αυτά επέμενε να βγει ξανά και ξανά . Φυσικά εμείς του περιορίσαμε τις εξόδους, κάτι το οποίο είναι εμφανές ότι στρεσάρει τον γάτο. Όμως το ζήτημα είναι το εξής, τόσο η πολυκατοικία μας όσο και η γειτονιά μας έχουν γεμίσει γατιά με τα οποία ο δικός μας τσακώνεται συνέχεια. Έχει χρειαστεί αρκετές φορές τελευταία (παλιά συνέβαινε πιο σπάνια) να πάω να τον μαζέψω γιατί ουρλιάζει ή κρεμάει την γλώσσα καθαρά από φόβο για διάφορα ζητήματα
. Εκτός των άλλων , οι γείτονες έχουν αρχίσει και αγριεύουν με τα γατιά που υπάρχουν και φέρονται κάπως επιθετικά (τα καταβρέχουν κτλ) και ο δικός μας απ' την μια φοβάται και σοκάρεται απ' την άλλη δεν φαντάζεστε πως κάνει για να βγει έξω! Φοβόμαστε να τον αφήνουμε αλλά συγχρόνως τον λυπόμαστε πάρα πολύ
! Τέλος θα ήθελα να αναφέρω ότι και στο σπίτι δεν είναι νορμάλ. Έχει αγριέψει πολύ, σαν να είναι συνέχεια σε άμυνα! Επίσης όταν κοιτάζει τις άλλες γάτες από το μπαλκόνι μας παθαίνει τρομερή ταχύπνοια και φωνάζει ο καημένος
Δεν ξέρουμε πως να το διαχειριστούμε, τι γνώμη έχετε; Εσείς θα τον αφήνατε να βγαίνει; (Συγγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
youla
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αν είναι αστείρωτος φρόντισε ακόμα και σε αυτήν την ηλικία να τον στειρώσεις για να ηρεμήσει κάπως και για να μπορείς να τον έχεις περισσάοτερες ώρες μέσα στο σπίτι. Επείδή είναι μεγάλος, το ανοσοποιητικό του σύστημα έχει αποδυναμωθεί και έτσι είναι ευάλωτος σε μολύνσεις.Μην το καθυστερήσεις γιατί η νάρκωση σε μεγάλες ηλικίες είναι επικίνδυνη, αν και γενικά η στείρωση του αρσενικού είναι σχετικά εύκολη ιστορία. Να διαλέξεις προσεκτικά έναν καλό κτηνίατρο.
Αν πάλι είναι στειρωμένος τότε υπάρχει θέμα γιατί είναι δύσκολο να τον κάνεις να μη θέλει να βγαίνει έξω και μέσα να τον έχεις θα κλαίει συνέχεια για να βγαίνει έξω. Ισως αν υπήρχε η δυνατότητα να περιφράξεις ένα χώρο, πχ την αυλή

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
gandalfthegrey
Εκκολαπτόμενο μέλος
δεν πειραζει για το μακροσκελες!
γνωμη μου μην τον αφηνεις εξω! κινδυνεύει απο αλλες αρρωστιες που θα κολλησει σε μια μαχη...ειναι πολλες πιστεψε με...
απο αυτοκίνητα..οι γατες ειναι χαζες σε αυτο το θεμα!!!απο φολα!!!και απο αλλοδαπους τωρα τελευταία ....
και η δικια μου οταν με ακουει κατω στον δρομο γινεται χαμος....
ας το ξεπερασει το εξω!!!
εαν εχεις αυλη και νομιζεις οτι μπορεις να την κλεισεις τοσο καλα ωστε να μην βγαινει στον δρομο καντο... χλωμό το βλέπω ομως να το καταφέρεις....
εαν ομως το κανεις προσεχε μην προσπαθήσει να αποδρασει και σκαλωσει πουθενα με οτι συνεπειες....
δεν θα παθει τιποτα αν δεν βγαινει εξω απλα θα κανει τα παντα να τον λυπηθεις...και να σε ριξει
αυτο με την γλωσσα που λες....
ειχα αφησει την γατα μου στην πρεβεζα για λιγους μηνες και οταν την εβαλα στο γατοφορο να την παρω εβγαλε την γλωσσα εξω και εκλεγε...με επεισε και την γυρισα....
την επομενη δεν μασησα ομως και την πηρα ηθελε δεν ηθελε!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Έτσι αν έχεις κάποιο μπαλκόνι που μπορείς να περιφράξεις αυτή είναι η λύση σου. Αλλοιώς να είσαι προετοιμασμένη πως μια μέρα μπορεί να γίνει κάτι πολύ δυσάρεστο (γατοκαβγάς που θα τον οδηγήσει στο δρόμο, φόλα από δυσαρεστημένους γείτονες οι οποίοι θεωρούν ότι έχουν το δικαίωμα να αποφασίζουν ποιος ζει και ποιος πεθαίνει κτλ) Η συμβουλή μου; Δράσε το συντομότερο. Και μπράβο σου που προβληματίζεσαι. Είχα την τύχη να καταφέρω να σώσω τη ζωή του παιδιού μου. Αλλά ξέρω πολύ καλά ότι στάθηκα πολύ τυχερή..
Ο γάτος είναι στειρωμένος από πολύ μικρός απλά δυστυχώς δεν φροντίσαμε να τον μάθουμε να μην βγαίνει από νωρίς επειδή τον λυπόμασταν που έκλαιγε, κι έτσι τώρα είναι ακόμα πιο δύσκολο! Αλλά έχετε δίκιο, πρέπει να το πάρω απόφαση και να μην τον αφήνω γιατί πραγματικά έχουν αγριέψει τα πράγματα έξω! Και λυπάμαι απίστευτα που το λέω , αλλά απ' τους ανθρώπους έχουν αγριέψει! Στεναχωριέμαι μόνο γιατί το σπίτι μου είναι σε πολυκατοικία, 60 τετραγωνικά όλο κι όλο, αλλά όμως έχει μεγάλη βεράντα! Κι εκεί είναι το βασίλειό του ούτως ή άλλως! Δυστυχώς αυλή δεν έχω , πέρα απ' την κοινόχρηστη της πολυκατοικίας (όπου και έβγαινε και πηδούσε στις γύρω αυλές) αλλά όπως καταλαβαίνετε δεν μπορώ ούτε να την περιφράξω ούτε να αλλάξω κάτι. Του έχω αδυναμία και είναι πολύ χειριστικός μαζί μου γιατί το αντιλαμβάνεται, σε μένα κάνει όλ' αυτά τα νούμερα για να τον λυπηθώ , και το πετυχαίνει μια χαρά, στους άλλους ... κύριος!
Χθες σκέφτηκα να τον αφήνω να βγαίνει πολύ νωρίς το πρωί που τα πράγματα είναι πολύ ήρεμα έξω , δηλαδή γύρω στις 6, το έκανα και γύρισε όλο επιθετικότητα, να φωνάζει να φτύνει
... κάτι το οποίο παλιά δεν το έκανε! Και εκτός απ' όλα τα παραπάνω νομίζω ότι πλέον δεν τον βοηθάει και η ηλικία και τα κιλά του για να τα βγάλει πέρα έξω ...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος

Και εφόσον είναι ακόμα μικρός θα συνηθίσει! Εμένα ήταν 3 χρονών.. και εφόσον έχετε και αυλή της πολυκατοικίας μπορείς να τον βγάζεις εκεί με το σαμαράκι.. αλλά όχι μες τους δρόμους και να μην απομακρύνεστε ποτέ πολύ. Φυσικά το σαμαράκι για να το μάθει χρειάζεται μια περίοδος εκπαίδευσης.
gandalfthegrey
Εκκολαπτόμενο μέλος
βεραντουλα και θα συνιθισει θελει δεν θελει....
τωρα γιατι σε εφτυνε....μην το παιρνεις προσωπικά... ωρες ωρες ειναι εκεντρικα τα γατια μας

μπορει να του την ειπε κανα γκομενακι εκει εξω και τα πειρε

σαν να τον βλεπω θα καθεται με τις ωρες διπλα στην πορτα κοιτώντας μια αυτη μια εσενα ... για να του ανοίξεις...
αυτα που ηξερε να τα ξεχασει...μπαλκονι με λουλουδια
και χορταρακι για γατες για να μην σου τρωει τα αλλα που ειναι δηλητηριώδη...
κατι που θελει προσοχη ειναι να μην μενει νερο στα πιατακια και πινει απο εκει....
brigite
Διάσημο μέλος
Ειναι κομματακι μεγαλουλης και αν ολα αυτα τα χρονια εχει μαθει να βγαινει εξω στο δρομο θα του ειναι δυσκολο να προσαρμοστει.Ομως αφου υπαρχει η επιλογη της βεραντας,με καταλληλη περιφραξη ,θα το συνηθισει σταδιακα και θα ειναι ασφαλης και εσυ σιγουρη οτι δεν κκινδυνευει ,ουτεαπο ανθρωπο ουτε απο αλλο ζωο.(τσακωμους,τραυματισμους κλπ)

fairelena
Νεοφερμένο μέλος
Καλημέρα σε όλους . Μόλις εχθές έγινα μέλος σ΄αυτή την γατοπαρέα γιατί απέκτησα και εγώ ένα μικρό γατάκι μόλις 1 μηνών . Από εχθές λοιπόν διαβάζω τις συζητήσεις και τα άρθρα και πραγματικά γοητεύτικα από αυτά τα ζώα όμως αναρωτήθηκα γιατί τελικά να είναι οικόσητα? η φύση τους είναι τόσο ελεύθερη και υπέροχη και εμείς οι άνθρωποι που υποτίθετε πως τ΄αγαπάμε και θέλουμε να τα φροντίζουμε το μόνο που κάνουμε είναι να περιορίζουμε τις ανάγκες τους και να τις προσαρμόζουμε στις δικές μας . Δεν μιλώ για εκείνους που έχουν την αυλή αλλά για εκείνους όπως εγώ που ζούν σε διαμερίσματα . Δεν ξέρω αν διαφωνήτε αλλά πιστεύω πως αν αγαπάμε αυτά τα ζωάκια δεν θα έπρεπε να τα είχαμε κλεισμένα μέσα αφαιρόντας τους το δικαίωμα να ζήσουν όπως τους αρμόζει και τους έχει ορίσει η φύση τους . Με φιλικούς χαιρετισμούς Έλενα

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Το ιδανικό όπως λες και εσύ είναι να ζουν έξω. Συμφωνώ και εγώ μαζί σου, αλλά δυστυχώς οι συνθήκες δεν μας το επιτρέπουν. Εμένα θα μου άρεζε να έμενα σε σπίτι με κήπο όπου θα έβγαινε έξω ο γάτος μου να κυνηγήσει έντομα και να παίξει με το γρασίδι. Επειδή όμως μένω σε διαμέρισμα δεν μπορώ να τον αφήνω έξω γιατί κινδυνεύει να χτυπηθεί από αυτοκίνητο, να χαθεί ή να τον σκοτώσει κάποιο άγριο ζώο (έχουμε και από αυτά στην περιοχή και δυστυχώς πολλές γάτες έχουν πέσει θύματα). Μη ξεχνάς επίσης πως υπάρχουν και αρκετοί κακοπροαίρετοι γείτονες οι οποίοι δεν διστάζουν να σκοτώνουν κατοικίδια με τον α ή β τρόπο. Εγώ πάντως δεν θα μπορούσα να πάρω τέτοιο ρίσκο με τον γάτο μου. Η λύση που βρήκα είναι να τον βγάζω έξω με λουρί στον μπροστινό κήπο ή να τον πηγαίνω βόλτα σε πάρκο.
Gianduia7
Πολύ δραστήριο μέλος
Καλημέρα Fairelena,πριν λίγο διάβασα αυτό εδώ https://www.mypetz.gr/showthread.php?t=101774&page=2 και πίστεψε με,μόνο από αυτά που νιώθει η Νεκταρία μετά από αυτό που έπαθε ο Φοίβος της,δυστυχώς θα πρέπει να σε επηρεάσουν να μην αφήνεις το μωράκι σου να κυκλοφορεί μόνο του!!
Εγώ έχω τη τύχη να έχω δυο κουκλους,να ζω σε μονοκατοικία με αυλή και παρόλο που η αυλή είναι εσωτερική τους βγάζω έξω με σαμαράκι για να απολαύσουν λίγο το έξω και να μην είναι συνέχεια μέσα!Βέβαια από προσωπική εμπειρία αν μάθουν μέσα στο σπίτι δεν θέλουν βα βγούν!Ο Freddie μου και ορθάνοιχτη να δει τη πόρτα του κηπου δεν θέλει να βγει αν δεν τον βγάλω εγώ!

MAYROULIS
Περιβόητο μέλος
εμάς κυκλοφορεί μέσα-έξω. δεν έχει αυτοκίνητα και μπροστά από την αυλή μας υπάρχει και μια μεγάλη αλάνα
αλλά φυσικά, αν κυκλοφορούσαν πολλά αμάξια θα τον είχαμε μόνο μέσαΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nektariak
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπερα,
Ειναι λογικο τα γατακια να θελουν να βγουν και να χαρουν την ελευθερια τους εκει εξω..ομως πιστεψε με αυτο το εξω...κρυβει αμετρητους κυνδηνους...
Εμενα προχθες ο μικρος μου φοιβος εφυγε απο τη ζωη για το λογο οτι κυκλοφορουσε εξω οτι ωρα του γουσταρε...
Εγω ζω στην επαρχια,το σπιτι μου εχει αυλη και γενικα ειμαστε σε μια ηρεμη περιοχη...αφηνοντας το γατο μου να βγει εξω στη γειτονια ποτε δε μπορουσα να φανταστω οτι θα ερχοταν μια μερα που θα εχανα το ψυχουλι μου απο φολα ασυνειδητου...
Οποτε χιλιες φορες προτιμοτερο να στειρωνεται το γατακι και να παραμενει στο σπιτι...Δεν θα το κανουμε απο θεμα εγωισμου αλλα απο αγαπη και προστασια...
Επειδη τα αγαπαμε και θελουμε το καλο τους...
Ποσες φορες δεν εχουμε δει ολοι μας στο δρομο και γατακια και σκυλακια πατημενα απο αυτοκινητα...εγω καθε φορα που συναντω κατι τετοιο σπαραζω...

Γνωμη μου ειναι να μην επιρρεαστεις απο κανεναν...
Προστατεψε τα μωρα σου οσο πιο πολυ μπορεις..εχετα διπλα σου συνεχως..μην τα χανεις απο τα ματια σου..και εννοω αν τυχει κ τα βγαλεις καπου εξω...ειναι κακος ο κοσμος...και κανεις δε μπορει να νιωσει τα συναισθηματα που νιωθουμε εμεις για τα κατοικιδια μας...
ρενακι 13
Πολύ δραστήριο μέλος
καλλυτερα να μενουν μεσα,εισαι πιο ησυχη,πιο ηρεμη,υπαρχουν αμετρητοι κινδυνοι εκει εξω.
δυστυχως λογω του αριθμου των γατων που εχω,ειναι δυσκολο να μενουν μονο μεσα,βγαινουν κι εξω και η ψυχη μου το ξερει πως νιωθω μεχρι να ερθουν παλι μεσα.οι γατουλες που μεγαλωσαν στα χερια μου ειναι κι αυτες που θελουν να βγαινουν,οι αδεσποτες που ειναι και οι γατες της καρδιας τελικα,αυτες δλδ που γευτηκαν καποια στιγμη σκουπιδια,κλωτσιες,αρρωστιες,πεινα και κρυο,ε σε πληροφορω αυτες παροτι μενουν στην αυλη και στο αποθηκακι,δε φευγουν ποτε,βημα δε κανουν απ το σπιτι,τα 4 δικα μου λυσανε να βγουν.
ποσες φορες σκεφτομαι,χριστε μου,ποιο θα πεθανει πρωτο?πως θα πεθανει?το εχω στην ακρη του μυαλου μου δυστυχως.
Popix
Εκκολαπτόμενο μέλος
Έχω ξαναναφέρει στο φόρουμ, ότι θα μάθω το γάτο μου να μένει μόνο μέσα. Είναι ένα γλυκό γατί, το οποίο μεγάλωσε μόνο με ανθρώπους από 10 ημερών, και για διάφορους λόγους (όλοι εκτός του χεριού μου) έγινε ολίγον τι αλανιάρικο. Δεν μπορεί να κάτσει με τίποτα όλη μέρα μέσα, θα γυρίει το κόσμο ανάποδα για να βγει έξω (και ναι, είναι στειρωμένος εδώ και ενάμιση χρόνο)
Έτσι λοιπόν, καθώς σε λίγες μέρες μετακομίζω και εκεί θα μένει πλέον μόνο μέσα, προσπαθώ όσο μπορώ να τον μάθω νέες συνήθειες. Έκατσα λοιπόν νυχτιάτικο να του φτιάξω κάτι σπιτικές υγειινές λιχουδιές για την επιβράβευσή του με κοτόπουλο και κάτνιπ (γιατί αν κάτσω μέρα να κάνω τέτοια δουλειά...γενικότερα καταλαβαίνετε όσοι μένετε ακόμα με οικογένεια που δεν συμπαθεί ιδιαίτερα τα ζώα). Δεν το έτρωγε ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. Το μόνο που ήθελε ήταν να βγει έξω. Αλλά έφαγε σκέτο κοτόπουλο μετά.
Έπειτα αποφάσισα να τον βγάλω λίγο με λουρί, κάτι που προσπαθώ να του μάθω τελευταία. Και πετάχτηκε το ηλίθια ζηλιάρικο σκυλί μου και τον τρόμαξε. Αυτός, ως γάτα, έκανε λίγο σαν σκουλήκι και κατάφερε να ξεγύγει. Έμεινα με το λουρί στο χέρι και έτρεξα πίσω του να του το φορέσω έστω, και ας καθόταν έξω μετά. Εκείνος, χώθηκε στην πυλωτή μιας πολυκατοικίας, μαζί με άλλες ημιαδέσποτες γάτες.
Και κάπου εκεί με χτύπησε η ηθική. Είναι πραγματικά σωστό αυτό που κάνουμε; Κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε ΕΜΕΙΣ αλλά μήπως δεν είναι αυτό που χρειάζονται; Θέλω να πω, εάν κάποιος εξουσίαζε πλήρως τη δική μου ζωή, θα ήμουν πολύ δυστυχισμένη. Όλοι έχουμε περάσει εφηβεία και ομηρικούς καυγάδες με γονείς, οι οποίοι, θέλανε το καλό μας αλλά μας καταπιέζαν. Μήπως κάνουμε κάτι λάθος;
rodirdi
Εκκολαπτόμενο μέλος
το έχω σκεφτεί άπειρες φορές... σημασία έχει γιατί παίρνουμε 1γατάκι και τι θέλουμε για αυτό...σίγουρα η ζωή μέσα σε ένα διαμέρισμα δεν είναι τόσο ενδιαφέρουσα όσο η ζωή στον έξω κόσμο, αλλά αυτό σημαίνει οτι θα πρέπει να την κάνουμε εμείς όσο καλύτερη γίνεται ... πρίν χρόνια, είχα και εγώ τους ενδοιασμούς μου, ρώτησα τον κτηνίατρο επι του θέματος και μου είπε οτι μία γάτα στον έξω κόσμο έχει μέσο όρο ζωής 3 χρόνια, δεν είναι απίστευτο; εγώ τα δικά μου τα είχα πάντα μέσα στο σπίτι και για να τους κάνω τη ζωή όσο πιο ευχάριστη γίνεται έκανα τη βεράντα μου "κήπο"!!!! αυτό σημαίνει οτι την γέμισα γλάστρες με λουλούδια!!!! βγαίνουν έξω, λιάζονται, κάθονται μέσα στις γλάστρες, μυρίζουν τα λουλουδάκια, κάποιες φορές τα μαδάνε κιόλας!
vasopent
Εκκολαπτόμενο μέλος
Το καλύτερο για μένα είναι να μην μαθαίνουν ποτέ ότι υπάρχει άλλη ζωή.. Η έξω ζωή γιατί μετά την θέλουν επειδή είναι σίγουρα πιο συναρπαστική. Και τι να κάνουμε τελικά? Να τα αφήνουμε να τα πατάνε τα αμάξια και να τρώνε φόλες αυτά τα πλάσματα που αγαπάμε τόσο.. Είναι και εγωιστικό να τα κρατάμε μέσα επειδή τα αγαπάμε. Αμα μπορούσαν να μιλήσουν ίσως να έλεγαν ότι θέλουν να ζήσουν ελεύθερα και ας πεθάνουν. Δεν ξέρω... Έχεις δίκιο που αναρωτιέσαι σίγουρα!!
Popix
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις...Το συζητούσαμε σήμερα το θέμα με το γάτο και ο φίλος μου μού είπε ότι εάν του άρεσε τόσο πολύ έξω, δεν θα ερχόταν καν εδώ (τα αδέσποτα εδώ ταϊζονται από όλη τη γειτονιά). Εκείνος όμως, πάντα επιστρέφει και κάνει ό,τι μια γάτα μέσα στο σπίτι: ξαπλώνει δίπλα στα πληκτρολόγια- ή και πάνω ενίοτε
- Αράζει άνετος, ανάσκελα παντού, μας ξέρει, επιζητεί προσοχή, θέλει τις λιχουδιές του και τα παιχνίδια του. Και ειδικά το χειμώνα που κανει κρύο, μπορεί να κάτσει μέρες χωρίς να ζητήσει να βγει και τρελαίνεται να κοιμάται μαζί μας τη νύχτα.Δυστυχώς έμαθε στην άλλη ζωή που είναι τρομερά πιο συναρπαστική από φουρνισμένες λιχουδιές και λούτρινα ποντικάκια. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να τον κάνω ευτυχισμένο και βολτούλες με σαμαράκι και όλα. Και απλά εύχομαι, κάποια στιγμή, εάν οι συνθήκες το επιτρέπουν και έχω ένα σπίτι που να μπορώ να επέμβω στη περίφραξη, να έχει ένα μικρό κηπάκι να κάνει όλα αυτά που θα στερείται μέσα (να κυνηγάει ακρίδες και να μου τις φέρνει ζωντανές μέσα, πχ
)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Ακόμη, γιατί βγήκε από το σαμαράκι ο γατούλης σου; Τι είδους σαμαράκι χρησιμοποίησες; Είναι για γάτες ή για μικρούς σκύλους;

Popix
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αυτό θα κάνω με το σκύλο..Ούτως ή άλλως, νομίζω ότι μια απλή βόλτα μέσα στον κήπο θα είναι ό,τι πρέπει, εκεί τη βγάζει όλη μέρα. Ευχαριστώ για τις συμβουλές

Και ναι, για τις "πρόβες" δεν είχα "γατίσιο" σαμαράκι
Πάμε αύριο για ψώνια, όμως 
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool