Το παιδί και το κουτάβι ..

Olivia

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Olivia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 42 ετών. Έχει γράψει 187 μηνύματα.
Ενας ιδιοκτητης pet-shop στην Αυστρία είχε αναρτήσει μία πινακίδα έξω από το κατάστημά του , που έγραφε : Διατίθενται κουταβια.
'Ενα μικρό αγόρι είδε τη πινακίδα και μπήκε στο στο κατάστημα ρωτώντας:"Πόσα χρήματα θέλετε για να μου δώσετε ένα κουτάβι?" Ο ιδιοκτήτης απάντησε πως κόστιζαν από 30 έως 50 δολάρια .Ο μικρός , βγάζοντας ελάχιστα χρήματα από την τσέπη του , είπε:"Δυστυχώς , έχω μόνο 2 δολάρια, μπορώ τουλάχτιστον να χαζέψω λίγο τα κουτάβια?" Ο ιδιοκτήτης χαμογέλασε και σφύριξε δυνατά.Μία σκυλίτσα μπήκε στο δωμάτιο ακουλουθούμενη από 5 κουταβάκια.Το ένα από αυτά κούτσαινε, με αποτέλεσμα να μείνει λίγο πιο πίσω από τα άλλα κουταβάκια.Τότε ο μικρός ρώτησε : "Τι έχει αυτό το κουταβάκι και κουτσαίνει?"Ο ιδιοκτήτης του εξήγησε πως το κουταβάκι είχε γεννηθεί με πρόβλημα στο γοφό και πως θα έμενε έτσι σε όλη του τη ζωή.Ο μικ΄ρος ενθουσιασμένος είπε στο μαγαζάτορα αποφασιστικά :"Θέλω να το αγοράσω"
Ο άντρας γέλασε και του είπε: "'Οχι, δε νομίζω να θέλεις ένα τέτοιο κουτσό κουτάβι.Αλλά αν επιμείνεις , μπορώ να σου το χαρίσω"...
Ο μικρός ήταν περήφανος και του είπε οτι θα προτιμούσ ενα αγοράσει το κουτάβι έστω και με ευκολίες και θα έκανε τα αδύνατα δυνατά να ξεπληρώσει το χρέος του στον ιδιοκτήτη του pet shop , δίνοντας ένα ποσό κάθε μήνα.
Ο άντρας γέλασε ξανά και είπε "Το κουτάβι αυτό είναι άχρηστο, πραγματικά δε σου χρειάζεται , ποτέ δεν θα μπορέσει να τρέξει και να παίξει μαζί σου όπως τα άλλα σκυλιά..."
Τότε ο μικρός σήκωσε το μπατζάκι από το παντελόνι του και άφησε να ξεπροβάλει το αριστερό του πόδι το οποίο υποστηριζόταν από ένα μεταλλικό σίδερο. "Οπως βλέπετε, ούτε κι εγώ θα μπορώ να τρέξω και να παίξω μαζί του ..επομένως το κουτάβι θα έχει κάποιον που το καταλαβαίνει..."Ο άντρας δάγκωνε τώρα τα χείλη του μη ξέροντας τι να πει.Δακρυσμένος, προσπάθησε να χαμογελάσει και είπε: "Εύχομαι... όλα τα κουτάβια να βρουν κάποτε έναν ιδιοκτήτη σαν κι εσένα"...

Στη ζωή δεν μετράει το ποιος είσαι, αλλά το αν κάποιος σε αγαπά, σε δέχεται και σε εκτιμά γι'αυτό που είσαι, χωρίς όρους.

Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία , Φεβρουάριος 2007

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

πολύ όμορφο!:).....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

:cry: :cry: :cry: πολυ συγκηνιτικο..... και πολυ καλο μαθημα..

συγκηνιτικο!

αυτο καπου το εχουμε ξαναγραψει βρε υπαρχει ηδη σε ποστ ειναι μια παρα πολυ συγκινιτικη ιστορια

ladycat συγγνώμη αν είχε ξαναδημοσιευθεί, δεν το ήξερα!Το διάβασα και μου άρεσε πολύ!

:happy: :happy: :)

Καλ τι τρομερη ιστορια ειναι αυτη? :cry: :cry: :cry: :up:

Ναι κι εγώ το χω ξαναδεί!:( :)
Πολύ όμορφο και πολύ συγκινητικό!:( :) :) :) :up:

Πραγματικά σε αγγίζει και σε κάνει να σκέφτεσαι!

Αφιερωμένο σε όσους ψάχνουν υστερικά για ράτσες επέιδή κάποιος τους είπε οτι όλα τα ζώα μιας ράτσας είναι ίδια! Κανένα ζώο δεν είναι ίδιο με το άλλο και πάντα υπάρχει κάποιο που μπορεί να ταιριάξει στη ζωή μας, και να ταιριάξουμε στη δική του!

Σωστη η κοκκινοκλωστη! :up:

Πράγματι !:):):):)

Αχα, αχά!...:up: :up: :up: :up: :up:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back