Το πρώτο μου γατάκι!

zoi-podilato

Νεοφερμένο μέλος

Η zoi-podilato αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 21 μηνύματα.
Γειά σας! Χαίρομαι πολύ που σας βρήκα...από πάντα μου άρεσαν τα γατιά και τα σκυλιά και ήθελα να έχω δικό μου, αλλά οι γονείς μου δεν με άφηναν. Ούτε και ο φίλος μου ήθελε τόσο πολύ. Αλλά τελικά υπέκυψε...
Πριν 1,5 μήνα ενώ περπατούσαμε στα Ιλίσια, ήρθε ένα γατουλίνι και νιαούριζε. Του έδωσα γατοτροφή (πάντα κουβαλάω μαζί μου!) και νεράκι. Έφαγε, ξανάφαγε και κουλουριάστηκε στα πόδια μου. Ε, δεν μπορούσα να το αφήσω.
Τελικά το πήραμε σπίτι, τον πήγα στον κτηνίατρο, έγινε καλά μετά από 2 μέρες, ζωντάνεψε και άρχισε το παιχνίδι. Το αγαπάω πάρα πολύυυυ! Του μιλάω συνέχεια, νομίζω πως με καταλαβαίνει και αυτό, είμαστε όλο αγκαλίτσες, κοιμάται στα πόδια μου. :D Με ακολουθεί από δωμάτιο σε δωμάτιο και όταν το κοιτάω κάνει πως εκπλήσσεται! Πετάγεται επάνω και τρέχει αλλού σαν ποντικάκι! Ούτε μπάνιο δε μπορώ να κάνω, με περιμένει έξω νιαουρίζοντας!

Εννοείται πως θέλω να το κρατήσω, αλλά ο φίλος μου μού λέει πως αφού είναι αρσενικό, μόλις μεγαλώσει και γίνει 1 έτους να το αφήσουμε στη Σαρωνίδα που έχουμε και άλλα γατιά, να ικανοποιεί τις ορμές του! Αποκλείεται κάτι τέτοιο! Θέλω να το κρατήσω, μπορεί να είναι ένα κεραμιδογατούλι, όχι πολύ ομορφούλη αλλά περνάει καλά μαζί μου! Θα το στειρώσω και απ'ό,τι διάβασα δεν υπάρχει πρόβλημα αφού θα είναι μαζί μου στο σπίτι...Δεν θα στενοχωρηθεί.
Από προβήματα μιας και είμαι καινούργια γατομάνα, μου λύσατε αρκετά από προηγούμενα ποστ. Αλλά δεν είχα και μεγάλα προβλήματα, γιατί ο γατούλης μου είναι τζέντλεμαν!
Φωτογραφίες δεν ξέρω πώς να βάζω, αλλά τον έχω βγάλει αρκετές!
Θέλω να του βρω και παρέα, αλλά πιο μετά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλή επιτυχία στα νέα σου καθήκοντα!:clapup:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευχαριστώ!!

Καλώς τα δέχτηκες. Ο τρόπος σκέψης σου είναι πολύ ώριμος. Δυστυχώς οι άνδρες συνδέουν τις δικές τους ορμές με τις ορμές του ζώου και δεν τους αρέσει η ιδέα της στείρωσης. Δεν σκέφτονται όμως τα αμέτρητα αδέσποτα ζώα που δημιουργούνται και πετάγονται μπροστά στις ρόδες των αυτοκινήτων ή πεθαίνουν από ασθένιες. Να κάνεις αυτά που σκέφτηκες +1 από μένα:)

Καλη τυχη με το γατακι σου, ακομα και αν αναγκαστεις να το αφησεις καποια στιγμη, που το απευχομαι, θα σου προτινα να το στειρωσεις νωριτερα, ετσι δε θα συμβαλλεις στο προβλημα των αδεσποτων και το γατακι θα εχει καλυτερες πιθανοτητες επιβιωσης (δε θα μπλεκει σε καυγαδες αφου δε θα εχει οιστρους, κτλ).
Μηπως να στειρωνες και τα γατια της Σαρωνιδα, εαν ειναι φιλικα και μπορεις να τα πιασεις??

Μια χαρά θα τα πας κατά πως φαίνεται...επειδή είμαι χαζη και δεν το βρίσκω,πως γράφεις καινούριο μήνυμα; θελω να βάλω μια αγγελία...βοήθεια!!!

Καλη τυχη με το γατακι σου, ακομα και αν αναγκαστεις να το αφησεις καποια στιγμη, που το απευχομαι, θα σου προτινα να το στειρωσεις νωριτερα, ετσι δε θα συμβαλλεις στο προβλημα των αδεσποτων και το γατακι θα εχει καλυτερες πιθανοτητες επιβιωσης (δε θα μπλεκει σε καυγαδες αφου δε θα εχει οιστρους, κτλ).
Μηπως να στειρωνες και τα γατια της Σαρωνιδα, εαν ειναι φιλικα και μπορεις να τα πιασεις??

Βεβαίως και το έχουμε σκεφτεί, αλλά είναι δύσκολο. Είναι μια θυληκή που κάνει κάθε χρόνο και έχω σκεφτεί να την απαγάγω γιατί κανείς από τους δικούς μας και τους γείτονες δε θέλει τη στείρωση. Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να μην έχει γατάκια να φροντίζει, να λείπουν οι γείτονες (δύσκολο), να την φροντίζουμε σπίτι για κάποιο διάστημα με τα φάρμακά της. Έχει κάνει πολλά γατάκια τα οποία τα δίνουν ή χάνονται (σνιφ). Πρόσφατα χάσαμε το Φάμπιο Γκρόσο και ένα καινούργιο γατούλι που ήταν τα μόνα που είχαν άψογη σπιτίσια συμπεριφορά. Όταν λέω χάσαμε, αποκλείεται απλά να έφυγαν μόνα τους. :(
Συγνώμη για το άσχετο του ποστ, ξέφυγα λίγο, αλλά είπα τον πόνο μου. Δε μπορώ να τα βλέπω να κρυώνουν το χειμώνα και να πλακώνονται μεταξύ τους.

Υπάρχουν γιατροί που κάνουν ενέσιμη αντιβίωση που διαρκεί μέρες και αποροφήσιμα ράμματα. Έτσι δεν χρειάζεται μετά την στείρωση να την κρατήσεις σπίτι.:)

Απο τη στιγμη που η γατα δεν ανηκει σε καποιον συγκεκριμενα, (αφου ολοι μαζι συζητατε για τη στειρωση), δεν ειναι απαγωγη, και πραγματικα θα το βοηθησεις το ζωο αυτο. Επισης να ξερεις οτι ακομα και αν ειναι εγγυος μπορει να γινει η στειρωση. Πολλη φροντιδα δε χρειαζεται (καλο θα ηταν, αλλα αν δεν υπαρχει αλλη λυση), υπαρχουν κτηνιατροι που φιλοξενουν γατια 1-2 μερες μετα την επεμβαση, και δινουν ενεσιμη αντιβιωση. Προσφατα ενημερωθηκα κι εγω;) για ολα αυτα. Επισης επειδη περα απο τις μεμονομενες προσπαθειες που ειναι πολυ ομορφες, για εμενα το πιο σημαντικο ειναι η σωστη ενημερωση και η παιδεια, θα μπορουσες να προωθησεις καποιο φυλλαδια στους δικους σου και τους γειτονες σου, ωστε να αποκτησουν μια καλυτερη γνωση γυρω απο αυτο το θεμα, μιας και ταιζετε τοσο καιρο γατια , φανταζομαι οτι τα συμπαθειτε κιολας! Καλη τυχη οπως και να εχει:)

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Σίγουρα θα τα στειρώσουμε και τα γατιά (όσα έχουν απομείνει δηλαδή) στη Σαρωνίδα. Το γατουλίνι μου μεγαλώνει και αρχίζει και δαγκώνει. Πλάκα έχει, αλλά όταν ξεφεύγει έχει μάθει το ΜΗΗΗ! και σταματάει. Φοβερό! Και μετά σου λέει πως οι γάτες είναι χαζές και δεν ακούνε, βεβαίως ακούνε...:)

Πάλι εγώ, χεχε!

Έχω μερικές απορίες: 1. Το βράδυ κοιμάται στο δωμάτιό του, εκεί που είναι το φαγητό, το νερό, η άμμος, το σπιτάκι του και μερικά παιχνίδια. Επειδή εμείς κοιμόμαστε σε αλλο δωμάτιο και κλείνουμε την πόρτα μην εμφανιστεί ο γατούλης ξαφνικά στο κρεβάτι μας, να του αφήνω κάποιο φωτάκι να βλέπει; του αφήνω δηλαδή, αλλά πρέπει να το κάνω ή δεν χρειάζεται; Το βράδυ οι γάτες βλέπουν χωρίς φως ή πρέπει να καταλάβει πως είναι ώρα ύπνου, σκοτάδι και νάνι;
2. Εξάλλου κοιμάται και την ημέρα, κοντεύει 2 μηνών περίπου και μετά τις 12, 1 ρίχνει κάτι ύπνους. Οπότε το βράδυ και νωρίς το πρωί που ξυπνάω, αλωνίζει. Είναι λογικό;

Πάλι εγώ, χεχε!

Έχω μερικές απορίες: 1. Το βράδυ κοιμάται στο δωμάτιό του, εκεί που είναι το φαγητό, το νερό, η άμμος, το σπιτάκι του και μερικά παιχνίδια. Επειδή εμείς κοιμόμαστε σε αλλο δωμάτιο και κλείνουμε την πόρτα μην εμφανιστεί ο γατούλης ξαφνικά στο κρεβάτι μας, να του αφήνω κάποιο φωτάκι να βλέπει; του αφήνω δηλαδή, αλλά πρέπει να το κάνω ή δεν χρειάζεται; Το βράδυ οι γάτες βλέπουν χωρίς φως ή πρέπει να καταλάβει πως είναι ώρα ύπνου, σκοτάδι και νάνι;
2. Εξάλλου κοιμάται και την ημέρα, κοντεύει 2 μηνών περίπου και μετά τις 12, 1 ρίχνει κάτι ύπνους. Οπότε το βράδυ και νωρίς το πρωί που ξυπνάω, αλωνίζει. Είναι λογικό;
Να σου ζήσει το νέο σου γατάκι!!:D:D Τι όνομα του έχεις δώσει???:P:P

Όσον αφορά τις δύο απορίες σου. Πρώτον, οι γάτες βλέπουν πολύ καλά στο σκοτάδι. Οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείς γι αυτό. Αν θέλεις να έχεις αναμένο ένα φωτάκι, είναι καθαρά δική σου απόφαση.
Οι γάτες κοιμούνται τις περισσότερες ώρες της ημέρας και συνήθως το βράδυ είναι πολύ πιο ζωηρές. Οπότε είναι φυσιολογική η συμπεριφορά του.:D:D

Νόμιζα πως ήταν θηλυκό, αλλά τελικά είναι αγοράκι. (δεν είμαι και τόσο σίγουρη πάντως, θα ρωτήσω πάλι τον κτηνίατρο σε 1 βδομάδα που θα πάμε για εμβόλια). Το λέμε Τέσλα, είναι εξυπνούλης σαν τον επιστήμονα. Μια μέρα θα γίνει διάσημος με τις εφευρέσεις του! :clapup:
Όντως κοιμάται όταν λείπουμε, αλλά και τα μεσημέρια γλαρώνει και ροχαλίζει. Όμως αν γυρίσουμε αργά το βράδυ, κάνει σα δαιμονισμένο. Άσε που με έχει καταγρατσουνίσει. Θα του πάρω ονυχοδρόμιο, αλλά όταν παίζουμε έχει πλάκα. Με καταλαβαίνει από τη μυρωδιά, τον φωνάζω "ζουζούνι μου!" και ακούγομαι σαν να νιαουρίζω και για αυτό μου απαντάει νιαουρίζοντας.

Συνταρακτικά νεα για τον Τέσλα!!!

Από το τελευταίο ποστ (Ιούνιος 2010) έγιναν διάφορα...μετά τις καλοκαιρινές διακοπές τον Αύγουστο, οι γονείς του φίλου μου (μένουμε στο σπίτι τους, αυτοί δεν μένουν όμως μαζί μας!) μου είπαν "το γατί πρέπει να φύγει από το σπίτι!":'( :'( :'(
Αφού πέρασα 3 εφιαλτικές μέρες (τόσο μου πήρε να το χωνέψω) χωρίς ύπνο και φαί τον πήραμε και τον πήγαμε στο καινούργιο σπίτι που ετοιμάζουμε. Ευτυχώς υπάρχει και αυτό!!! Έτοιμο σπίτι χωρίς όμως θέρμανση, τώρα έχει και αρκετά έπιπλα.
Άλλαξε όλη η ζωή μου, γιατί έπρεπε να πηγαίνω εκεί και να μένω με τον γατούλη μου, να μην είναι μοναχούλης του. Έμενα μαζί του όλο το πρωί και αναγκαστικά κατά το μεσημέρι ή απόγευμα έφευγα λόγω δουλειάς. Στενοχωριώμουν που έμενε τόσες ώρες μόνος του...άρχισε να νιαουρίζει περισσότερο, πιο δυνατά, να τρώει πάρα πολύ, του έδινα κι εγώ πολύ φαγητό και πάχυνε κιόλας. (για αυτό τον λόγο δεν μπόρεσα να μπω καθόλου στο φόρουμ, εκεί δεν έχουμε τηλέφωνο ούτε ιντερνετ...)
Μετά από 2-3 μήνες μια μέρα άκουγα για ώρες ένα γατουλίνι να νιαουρίζει και πάω και βλέπω ένα μωρό, το πήρα φυσικά και το έχω από τότε και το ταίζω. Έχει σπιτάκι, χαλάκι στην είσοδο του σπιτού, νεράκι και φαγάκι. Ο φίλος μου δεν θέλει το 2ο γατί μέσα στο σπίτι.
Μετά από πολύ κόπο κατάφερα και έφερα τα 2 γατιά σε επαφή για να παίζουν. Ο δικός μου ήταν πολύ επιθετικός στην αρχή μαζί του.
Καθώς έχουμε κήπο γύρω από το σπίτι και ενώ στην αρχή τον έβγαζα υπό την επίβλεψή μου για λίγες ώρες, τώρα τον αφήνω για ώρες και κάνει βόλτες με το μικρό γατουλίνι. Του αρέσει, τρέχει, ανεβαίνει σε δέντρα, τρώει χόρτα, κυλιέται στο χώμα, παίζει με το γατουλίνι....
Επίσης στείρωσα τον δικό μου αφού ήταν ήδη 9 μηνών και "σβέρκωνε" το μικρό γατάκι (που μάλλον είναι θυληκό) με σεξουαλικές διαθέσεις και ησύχασα! Οπότε δεν θα κάνει και τίποτα με τις άλλες γάτες που κυκλοφορούν στη γειτονιά και τις οποίες ταίζω.
Τέλος καλό, όλα καλά δηλαδή, αλλά με πολύ κόπο και αγωνία...
Ακόμα βέβαια μου λείπει κάθε φορά που φεύγω, ελπίζω να μετακομίσουμε σε ένα μήνα για να είμαστε περισσότερες ώρες κοντά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ερωτεύτηκες και εσύ!!!!:)
Να σου ζήσει το γατουλάκι σου και να έχετε μια όμορφη κοινή ζωή μαζί!!!:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευχαριστώ!!!

Έμαθα πολλά από άλλα ποστ, αλλά αρκετά από μόνη μου, βλέποντας τη συμπεριφορά των γατιών και πηγαίνοντας με τα νερά τους.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back