Τρίβει την ευαίσθητη περιοχή στο πάτωμα και προχωράει!

Thea

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Thea αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 139 μηνύματα.
Παιδιά καλησπέρα,
προέκυψε και πάλι πρόβλημα με το καλυψάκι μου :(
απο το μεσημέρι όταν περπατάει κάποιες φορές τρίβει την ευαίσθητη περιοχή της στο πάτωμα και απο πίσω βγάζει ένα διαφανές υγρό που μυρίζει πολύ έντονα....κατα τ'άλλα είναι ευδιάθετη και τρώει,ενεργείται κανονικά αλλά με προβλημάτισε το όλο θέαμα...ξέρει κανείς να μου πεί?
σας ευχαριστώ πολύ...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Είναι στειρωμένη; Αν όχι, ίσως έχει οίστρο και θα έπρεπε να σκεφτείς σοβαρά να τη στειρώσεις για να μην ταλαιπωρείται η καημένη.

Αν είναι στειρωμένη, μπορεί να έχουν φράξει οι περιπρωκτικοί αδένες της, οπότε πρέπει να τη δει κτηνίατρος για να την καθαρίσει και να της δώσει θεραπεία. Πήγαινέ την άμεσα όμως, γιατί θα πονάει...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ναι στειρωμένη είναι απο τον ιούλιο.το θέμα είναι πως δε δείχνει να πονάει.ίσα ίσα που είναι πολυ ευδιάθετη και έχει πολλή όρξη για παιχνίδι! από τι μπορεί να το έπαθε? έτσι συμβαίνει στις στειρωμένες γάτες ή είναι ασθένεια?

Απ' όσο ξέρω, είναι αρκετά συχνό και δεν σχετίζεται με τη στείρωση. Οι αδένες αυτοί βρίσκονται στα πλάγια του πρωκτού και εκκρίνουν μια λιπαρή ουσία που βοηθάει τις γάτες να ενεργηθούν (γιατί ως σαρκοφάγα έχουν συνήθως σκληρά κόπρανα). Καμιά φορά οι αδένες αυτοί φράζουν και η λιπαρή έκκριση συσσωρεύεται στο εσωτερικό τους, δημιουργώντας φλεγμονή (περίπου όπως σχηματίζεται στο δέρμα μας ένα σπυράκι όταν φράξει ένας πόρος και συγκεντρωθεί μέσα του το σμήγμα).
Αν όντως είναι αυτό το πρόβλημά της, θα πρέπει ο γιατρός να καθαρίσει τους αδένες και να της δώσει και κάποια φαρμακευτική αγωγή για να αντιμετωπιστεί η φλεγμονή και να αποφευχθούν μολύνσεις. Πρέπει όμως να τη δει από κοντά. Θα σου πρότεινα να την πας οπωσδήποτε αύριο.

Αποπαρασίτωση έχει πάρει?? :)

ναι ναι αύριο θα την πάω! ναι αποπαρασίτωση της έχω κάνει...γίνεται επέμβαση σε αυτή την περίπτωση?

Αν έχουν φράξει οι αδένες... δεν νομίζω.. θα καθαριστεί η περιοχή.. και θα σου δώσει ή κρέμα ή κατι απο το στόμα νομίζω να δίνεις.:)

Περαστικα στο Καλυψακι:DΕπιζω να μην ειναι κατι σοβαρο:hmm:Ενημερωσε μας, τι διεγνωσε τελικα ο κτηνιατρος.:)

δεν ειναι κατι σοβαρό, μια φλεγμονουλα οπως σου ειπε και ο mod αλλα θελει κτηνίατρο οπωσδηποτε, οι φλεγμονές έχουν πάντα την τάση αν δεν καθαριστούν και υποχωρήσουν να προχωρήσουν σε μολύνσεις

με σωστή θεραπεία και καθαρισμό θα γινει περδικι, μην ανησυχεις

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back