Τραυματισμένο νεύρο ποδιού

lucien

Νεοφερμένο μέλος

Ο lucien αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 49 ετών. Έχει γράψει 10 μηνύματα.
καλησπέρα. είναι η πρώτη φορά που γράφω στο site αυτό κι ο λόγος είναι ότι αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με το γατί μου, τον ψίκο. το προηγούμενο σάββατο επέστρεψε σπίτι μετά απο απουσία τεσσάρων ημερών κι έφερε τραύματα στο πρόσωπο και στην πλατη τα οποία βέβαια έχουν αρχίσει να επουλώνονται. το πρόβλημα είναι με ένα απο τα μπροστινά του πόδια. ο κτηνιάτρος που κάλεσα σπίτι μου είπε ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν πρόκειται για κάταγμα πως μάλλον πρόκειται για τραυματισμό η παράλυση κάποιου νεύρου. του χορηγήσαμε αντιβίωση και κορτιζόνη και ενδομυϊκά βιταμίνη b. Mετά απο μια εβδομάδα δεν βλέπω κάποια ουσιαστική βελτίωση με το πόδι του. δηλαδή καμιά φορά, όταν χαλαρώνει, προσπαθεί να μαζέψει τα νυχάκια του, όπως κάνουν οι γάτες ή προσπαθεί να τεντώσει το ποδαράκι του, ανατριχιάζοντας. αλλά φαίνεται αδύναμο και δεν ξέρω πως μπορεί να θεραπευτεί αν πρόκειται για παράλυση νεύρου. υπάρχει κανείς να μου δώσει περισσότερες πληροφορίες για το θέμα? ευχαριστώ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα και καλωσήρθες!
Ο γατουλης σου ειναι στειρωμένος;Αυτά τα τραυματα και η φυγη του ίσως να είχαν αποφευχθει αν περιοριζοταν οι εξοδοι του για ζευγαρωμα.Το ποδαρακι θα πρεπει να το δει κι αλλος γιατρος,όσο το δυνατον γρηγοροτερα.Ειδικα αν ειναι νευρο,δεν κανει να μενει.Πάρε μια δευτερη γνωμη οσο πιο συντομα μπορεις για να μην του μεινει ετσι,κριμα ειναι.Οι πληγες και οι γρατσουνιες του εχουν επουλωθει;Μηπως θα ηταν σοφο να εξεταστει και για αρρωστιες που μεταδιδονται με το δαγκωμα ή τις γρατσουνιες;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

πρεπει να κανετε νευρολογικα τεστ αν θελεις ξερω πανεπιστημιακη κτηνιατρο που τα κανει οχι με μεγαλο κοστος. μετα βλεπετε εγω ειχα ενα με μερικη παραλυση και του εκανα μασσαζ επι ενα μηνα κι εσιαξε αν ειναι ολικη δυσκολα

Δεν είναι στειρωμένος. τα τραύματα επουλώνονται

Αφου εισαι απο Δραμα να σου προτεινω τον κτηνιατρο που ειχα ως φοιτητρια εκει.. Τσοκαταριδης Ιωαννης λεγεται ειναι παρα πολυ καλος και γλυκος με τα ζωα.. Εμενα με ειχε βοηθησει πολυ..

Ένα μικρό σχολιάκι όσον αφορά το μασσάζ.

Δεν είναι καλό σε καμία περίπτοση να γίνεται μασσάζ σε περιοχές που έχουν τραυματιστεί μέχρι να περάσει τουλάχιστον η οξύα φάση, δηλαδή 3-4 μέρες ίσως και μια εβδομάδα μετά τον τραυματισμό. Για το συγκεκριμένο γατάκι θα συμβούλευα να μην του κάνεις μασσάζ πριν κάνεις πρώτα κάποιες εξετάσεις στο γιατρό γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα παρόλη την καλή σου πρόθεση να του κάνεις χειρότερη ζημιά.

Αν θέλεις να βοηθίσεις το γατάκι αυτή τη στιγμή και εφόσον πονάει θα σου πρώτεινα να του έβαζες μια κρυα κομπρεσούλα στο σημείο που πονάει για περίπου 20 λεπτά και 3 φορές τη μέρα. Θα βοηθίσει να φύγει ο πολύς ο πόνος όπως επίσης θα βοηθίσει στο να μην πριστεί ή να μην πριστεί παραπάνω από όσο είναι , εαν είναι ίδη πρισμένο.

lucien, Καλό θα ήταν να δει το γατάκι σου κι ένας άλλος γιατρός. Δοκίμασε, για παράδειγμα, εκείνον που προτείνει η Αντωνία. Ωστόσο, θα πρέπει να ξέρεις ότι τέτοιου είδους εξόδους θα τις έχεις, όσο ο γάτος μένει αστείρωτος και δεν ζει αποκλειστικά μέσα στο σπίτι. Περαστικά του :)

Δεν φαίνεται να έχει πρηστεί το πόδι του γάτου ούτε μοιάζει να πονάει. μάλιστα παρατηρώ σήμερα ότι προσπαθεί να τεντώσει το πόδι και ανατριχιάζει. σκέφτομαι ότι είναι μια βελτίωση. έχει αντιμετωπίσει κανείς απο σας παρόμοιο πρόβλημα? κι αν ναι, πως αντιμετωπίστηκε? ο γιατρός που το είδε μου είπε ότι θα επανερχόταν μόνο του σε επτά με οκτώ ημέρες. έχετε δίκιο στο σημείο για την στείρωση αλλά.....

Νομίζω ότι κάτι παρόμοιο έχει ο Τούσας της Orangelo. Ο Αίλουρος της συνέστησε να του δίνει μαγιά (μπύρας, ΑΝ θυμάμαι καλά) που περιέχει βιταμίνη Β. Μετά από 10-15 ημέρες το ποδαράκι είναι καλά. Στείλε της ένα ΠΜ.

του χορηγήσαμε σήμερα neurobion που περιέχει βιταμίνες Β1+Β6+Β12. ευχαριστώ

Θα συμφωνησω με τα πιο πανω μελη.Ειναι σοβαρη περιπτωση, καλο θα ηταν να ειχες και μια δευτερη γνωμη (και ισως και τριτη) για να εχεις και μια πιο σφαιρικη εικονα.Παντος σιγουρα ενας ταυματισμος η παραλυση νευρου χρειαζεται αρκετο χρονο για να αποκατασταθει τελειως η βλαβη.:hmm:Χρειαζεται επιμονη και υπομονη με την θεραπεια, μην χανεις αμεσως τις ελπιδες σου. :)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back