Τριχόμπαλες.... Τι θα μπορούσε να την βοηθήσει;

μαγισσα

Διάσημο μέλος

Η μαγισσα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 57 ετών και μας γράφει από Εύοσμος (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 2.265 μηνύματα.
Προχθές το βράδυ αφού έφαγε και σήμερα το πρωί πάλι έβγαλε αρκετό εμετό την πρώτη φορά που στην αρχή να πω την αλήθεια τα πέρασα για διάρροια και μετά στον σημερινό εμετό διαπίστωσα ότι είναι τροφή με τρίχες..... καθώς είχα ρωτήσει και τον γιατρό και μου είπε ότι μάλλον πρόκειται για τριχόμπαλα...... Σήμερα αφού τα κοιταξα πριν τα μαζέψω είδα ότί είναι τρίχες με τροφή που δεν χωνεύτηκε καλά ....:(:(:(

Τι θα μπορούσα να κάνω για να την βοηθήσω για να μην ταλαιπωρείται με αυτό ????

Η τροφή που την δίνω ειναι Hill's για γατάκια γιατί είναι ακόμα 7 μηνών.... θα μπορούσα να κάνω κάτι για να την ανακουφίσω?????

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλό μου, υπάρχουν στα pet shops ειδικές παστούλες που απομακρύνουν τις τριχόμπαλες. Εγώ του Πρεστούλη του δίνω κάθε βδομάδα προληπτικά και δεν έχει κάνει ποτέ τριχόμπαλα :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μπορείς να την βουρτσίζεις τακτικά..... ;);)

Μπορείς να την βουρτσίζεις τακτικά..... ;);)

την βουρτσίζω μωρέ αλλά είναι και με μπόλικη τρίχα και είναι η πρώτη φορά που το κάνει και δεν ήξερα τι να κάνω και ώς γνωστόν η Κλειώ έχει και μπολικη τρίχα......:lol::lol::lol:

Η ουρά της μόνο έιναι σαν της αλεπούς.....

Desdemona αυτό με την πάστα δεν το ήξερα γιατί η πρώτη μου γάτα ποτέ δεν έιχε πρόβλημα με τρίχες γιατί δεν είχε και πολύ τρίχα φυσικά οπότε τι να πω θα πάω να πάρω η μάνα:lol::lol::lol::lol:

επισης καθε σοβαρη εταιρια με ζωωοτροφες βγαζει μια σειρα herbal για τις τριχομπαλλες, πολυ καλη ειναι η herbal της affinity και της hills:)

Ναι υπάρχει εισική παστούλα που μάλιστα κυκλοφορεί και σε διάφορες γεύσεις από όσο ξέρω.Τη βάζεις στο φαγητό,αλλά μπορείς και να της τη δώσεις απευθείας,έχει πολύ ωραία γεύση(απο γατες που το έχω δώσει,δεν εχω δοκιμασει):lol:Περαστικά Κλειώ!

Πήγαινε στο πετ σοπ και πάρε Defurr-Um. Αυτό δίνω στη Ρενάτα και κάνει σαν τρελή να φάει κι άλλο! Έχει γεύση κουνέλι;) Θα βάζεις ποσότητα ίση με ένα ρεβύθι είτε στο δαχτυλό σου (αν της αρέσει και το τρώει μόνη της) είτε στο πόδι της για να αναγκαστεί να το γλύψει.

την βουρτσίζω μωρέ αλλά είναι και με μπόλικη τρίχα και είναι η πρώτη φορά που το κάνει και δεν ήξερα τι να κάνω και ώς γνωστόν η Κλειώ έχει και μπολικη τρίχα......:lol::lol::lol:
Η ουρά της μόνο έιναι σαν της αλεπούς.....quote]

Οποιος θέλει τα γένια έχει και τα χτένια!!!!!!!!!!!! :cool::cool::cool::cool::lol::lol::lol::lol:

Εγώ τους δίνω την Hills Hairball Control που βοηθάει στο να μην μαζεύουν τριχόμπαλες. Αλλά είναι πιο για ενήλικα δεν ξέρω αν έχουν κ γπια γατάκια, ειναι πάρα πολύ καλή γιατί ποτέ δεν χρειάστηκε να πάρω κάτι άλλο όπως πάστα.

θα πάω να της πάρω την παστούλα και ελπίζω να ησυχάσει η καημένη γιατί ζορίζομε όταν την βλέπω έτσι....

Η ουρά της μόνο έιναι σαν της αλεπούς.....quote]

Οποιος θέλει τα γένια έχει και τα χτένια!!!!!!!!!!!! :cool::cool::cool::cool::lol::lol::lol::lol:

Και ναι το δήλώνουμε ότι προτειμούμε την ουρά ωσάν της αλέπούς και ας βγάζουμε τριχόμπαλες......:lol::lol::lol::lol::lol:

Γεια σου!! εκτος απο το αυτη τη κρεμα, βαλτης και λιγο χορταρακι να εχει να φαει...εξαλλου οι γατες εχουν πολυ ευκολο τον εμετο. Η δικια μου με αυτο τον τροπο βγαζει τις τριχομπαλες που εχουν μαζευτει στο στομαχι της. Μονο αν ειναι συχνος, θα πρεπει να σε ανησυχει.:)

Γεια σου!! εκτος απο το αυτη τη κρεμα, βαλτης και λιγο χορταρακι να εχει να φαει...εξαλλου οι γατες εχουν πολυ ευκολο τον εμετο. Η δικια μου με αυτο τον τροπο βγαζει τις τριχομπαλες που εχουν μαζευτει στο στομαχι της. Μονο αν ειναι συχνος, θα πρεπει να σε ανησυχει.:)
Το κακό είναι ότι εκτός από τους εμέτους, σταματάει κ η όρεξη. Περαστικά σας αν κ δεν είναι κάτι σοβαρό σε 1-2 μέρες θα επανέλθει πάλι η διάθεσή της.

Το κακό είναι ότι εκτός από τους εμέτους, σταματάει κ η όρεξη. Περαστικά σας αν κ δεν είναι κάτι σοβαρό σε 1-2 μέρες θα επανέλθει πάλι η διάθεσή της.
Μπα δεν της κοβεται η ορεξη!! :lol::lol:

Εμένα με προβληματίζει λίγο αυτό.:hmm: Ξέρω ότι στη φύση τα γατιά κάνουν αυτό το σύστημα για να απαλλαγούν απ' τις τριχόμπαλες, αλλά ίσως δεν είναι καλό να γίνεται σε βάθος χρόνου, επειδή τα οξέα του στομάχου μπορεί να ερεθίσουν τον οισοφάγο και να προκαλέσουν ζημιά στα δόντια. Αυτό τουλάχιστον συμβαίνει στους ανθρώπους, δεν ξέρω τι ισχύει στις γάτες.

Εμένα με προβληματίζει λίγο αυτό.:hmm: Ξέρω ότι στη φύση τα γατιά κάνουν αυτό το σύστημα για να απαλλαγούν απ' τις τριχόμπαλες, αλλά ίσως δεν είναι καλό να γίνεται σε βάθος χρόνου, επειδή τα οξέα του στομάχου μπορεί να ερεθίσουν τον οισοφάγο και να προκαλέσουν ζημιά στα δόντια. Αυτό τουλάχιστον συμβαίνει στους ανθρώπους, δεν ξέρω τι ισχύει στις γάτες.
Καλα δεν ειπα οτι κανει και καθε εβδομαδα!!! απλα μια φορα στο τοσο, δεν με ανησυχει αυτο λεω....:)

Α, ΟΚ. Για κάποιο λόγο νόμισα ότι ήταν πολύ πιο συχνός. Λάθος.:P

Eμένα σε 3 μέρες έκανε 2 φορές εμετό θα πρέπει να ανυσηχώ????:hmm::hmm::hmm: είπα τώρα ότι θα της παρω κρέμα για να την βοήθήσω.....:confused::confused::confused:

Εξαρταται....εμενα ο Αλφι μεσα σε μια μερα εκανε 3 φορες!! τοτε ανησυχησα και ρωτησα τον γιατρο - ειχε φαει ενα φυτο που του ερεθισε το στομαχι. Απλα παρακολουθα ποτε κανει εμετο, μετα το φαγητο? μηπως τσακιζει καποιο φυτο και μετα κανει? μηπως τρωει λαιμαργα?

Eμένα σε 3 μέρες έκανε 2 φορές εμετό θα πρέπει να ανυσηχώ????:hmm::hmm::hmm: είπα τώρα ότι θα της παρω κρέμα για να την βοήθήσω.....:confused::confused::confused:
Οταν εκανε εμετο, τι εβγαλε μονο τροφή ή ειδες κατι σαν μακροστενη - μπαλα απο τριχες? :hmm:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back