alba
Νεοφερμένο μέλος
είμαι μια γατούλα 2 μήνων και βρήκα πρόσφατα μια καλή κοπέλα και της εγκαταστάθηκα στο σπίτι.Ενώ όλα πήγαιναν καλά με πήγε σε γιατρό γιατί είχα διάρροια λέει.Είχα αλλά αφού έτρωγα όλο μου το φαί και έτρεχα σαν τρελό στο σπίτι τι την ένοιαζε;Η γιατρός όμως μας στενοχώρησε γιατί εκτός από συροπάκι για διάρροια, μας έδωσε συρόπι αντιβίωσης με γεύση φράουλας και ένα σπρέι για τους ψύλλους.Επίσης η μαμα με κανει μπανιο 3 φορεσ την εβδομάδα με ενα μείγμα απο το κλιναφαρμ και νερο γιατι εχω μυκητες.Δεν καταλαβαίνω γιατί τόσο μωρο στα βασανα.Αλλά δεν εινα αυτο το θέεμα μου.Θελω να ρωτησω εσας τις υπολοιπες γατες, υπαρχει κινδυνος να κολλησει και η μαμα;Και ποτε εμφανιζεται αυτή η αρρώστια.Μια φιλη της την τρομοκράτησε οτι μπορει να χασει τα μαλλακια της και δεν θελω.Επιπλεον, πειτε μου κανενα τροπο να ξεφορτωθω και τους ψυλλους.Η μαμα με εχει ψεκασει 3 φορες ως τωρα και μια φορα είχε βρει εναν ψυλλο και τον ελιωσε με ενα χαρτακι.Καλα του εκανε.Κάνουμε 3 φορες την εβδομαδα μπανιο με το μειγμα για τους μυκητες και καθε βδομαδα ολικη απολυμανση με σκουπα και το μειγμα με το νερο και το κλιναφαρμ τα επιπλα που παω και καθομαι.Τα κουβερτακια, τα καλυμματα και οτιχρησιμοποιουμε τα πλενουμε επισης μια φορα τη βδομαδα.Ειναι αρκετο αυτο;μηπως νακαψουμε το σπιτι για σιγουρια;θα το κανω να φαινεται σαν ατυχημα ετσι που τρεχω ολο και καποιο κερι μπορει να πεσει αν το αναψει πιο πριν.Τι προτεινετε;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
alba
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Άννα Κ.
Πολύ δραστήριο μέλος
Αχ καημένε μου τι τραβάς,περαστικά σου!!!Γεια σας,
είμαι μια γατούλα 2 μήνων και βρήκα πρόσφατα μια καλή κοπέλα και της εγκαταστάθηκα στο σπίτι.Ενώ όλα πήγαιναν καλά με πήγε σε γιατρό γιατί είχα διάρροια λέει.Είχα αλλά αφού έτρωγα όλο μου το φαί και έτρεχα σαν τρελό στο σπίτι τι την ένοιαζε;Η γιατρός όμως μας στενοχώρησε γιατί εκτός από συροπάκι για διάρροια, μας έδωσε συρόπι αντιβίωσης με γεύση φράουλας και ένα σπρέι για τους ψύλλους.Επίσης η μαμα με κανει μπανιο 3 φορεσ την εβδομάδα με ενα μείγμα απο το κλιναφαρμ και νερο γιατι εχω μυκητες.Δεν καταλαβαίνω γιατί τόσο μωρο στα βασανα.Αλλά δεν εινα αυτο το θέεμα μου.Θελω να ρωτησω εσας τις υπολοιπες γατες, υπαρχει κινδυνος να κολλησει και η μαμα;Και ποτε εμφανιζεται αυτή η αρρώστια.Μια φιλη της την τρομοκράτησε οτι μπορει να χασει τα μαλλακια της και δεν θελω.Επιπλεον, πειτε μου κανενα τροπο να ξεφορτωθω και τους ψυλλους.Η μαμα με εχει ψεκασει 3 φορες ως τωρα και μια φορα είχε βρει εναν ψυλλο και τον ελιωσε με ενα χαρτακι.Καλα του εκανε.Κάνουμε 3 φορες την εβδομαδα μπανιο με το μειγμα για τους μυκητες και καθε βδομαδα ολικη απολυμανση με σκουπα και το μειγμα με το νερο και το κλιναφαρμ τα επιπλα που παω και καθομαι.Τα κουβερτακια, τα καλυμματα και οτιχρησιμοποιουμε τα πλενουμε επισης μια φορα τη βδομαδα.Ειναι αρκετο αυτο;μηπως νακαψουμε το σπιτι για σιγουρια;θα το κανω να φαινεται σαν ατυχημα ετσι που τρεχω ολο και καποιο κερι μπορει να πεσει αν το αναψει πιο πριν.Τι προτεινετε;
Νομίζω οτι, χωρίς να ξέρω βέβαια την πάθηση και πόσο κολλητική είναι, με τόσα μέτρα δεν θα είναι ευκολο να κολλήσει κάτι η γατομαμά σου...Οι ψύλλοι είναι βάσανο, μας ταλαιπωρούν και εμας συχνα γιατι βγαίνουμε στον κήπο καμμιά φορα...Αλλά η μαμά τους εξολοθρευει όλους και χωρίς το χαρτάκι!!!!Προς Θεού μην κάψεις το σπίτι, ρώτα τον γιατρό και κάνε υπομονή!!!Ειμαστε κοντά σου!!!
toulis
Εκκολαπτόμενο μέλος
alba
Νεοφερμένο μέλος
Εγώ είμαι του διαμερίσματος τεταρτος οροφος βλέπεις.Η μαμα εχει αλλεργιες και με φυτα και με αλλα οποτε και το μπαλκονι αδειο ειναι αλλα δεν μπορω να καταλαβω τοσο σπρει μου εριξε γιατι δεν φευγουν αυτά τα ψυλλακια επιτελους.Και ειναι και ανατριχιαστικα.Υπομονη κανω εγω ισα ισα αφου με προσεχιε η μαμα μου.Αλλα δεν ξερω η ιδια ποσο θα κανει ετσι και την κολλησω.Ξερω οτι με αγαπαει και δεν θα μου κανει κακο αλλα ηδη με εχει περιορισει στο δωματιο της μονο.Το υπολοιπο σπιτι δεν το εχω δει ακομη.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
alba
Νεοφερμένο μέλος

ohimso
Εκκολαπτόμενο μέλος
Και πολύ δύσκολο το κόβω να κολλήσει κάτι η μαμά σου, αφού παίρνει τόσες προφυλάξεις!
alba
Νεοφερμένο μέλος
και τις πρωτες μερες που δεν ηξερε ειχα κοιμηθει στο κεφαλακι της αλλα ελπιζω να μην ηταν μοιραια εκεινη η στιγμη.Προς το παρον δεν εχει βγαλει σπυρακια απο κατι σαν κουνουπια που διαβασα και αλλου στο σωμα της η μαμα.Βγαζει βεβαια οταν την γρατζουναω οταν παιζουμε αλλα περναει μετα απο λιγο.Ξερει κανεις ποσο καιρο θα μεινω φαλακρο ..σε ολα αυτα τα σημεια; και στη μυτουλα μου; τι κακο ειναι αυτο ;κανενα αλλο παρασιτο να ερθει επανω μου υπαρχει;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος

και το σπρέυ θέλει κάποιες μέρες.. για να δράσει.
Τώρα για τους μύκητες δεν είχα ποτέ... αλλά απ άλλα γατάκια που είχε η μαμά μου ποτέ δεν έπαθε τίποτα και δεν σταμάταγε να τα χαϊδεύει και να τα αγαπάει!!!
Και στο κρεβάτι της κοιμόμαστε και όλα!!!
Τους έβαζε και ένα υγρό σταγονίτσες (οχι το σαπόυνι που λες, γιατί ειναι και μπελάς..
τωρα οτι σου ειπε ο γιατρός σου.. ) και σε 3 μέρες είχε πεθάνει ο παλιομύκητας και άρχιζαν να μου ξαναβγαινουν οι τρίχες!!!

Τώρα από μακριά φιλαράκι είναι και λίγο δύσκολο να σου πούμε...(ίσως να σου άλλαζε θεραπεία... αλλά ξέρω οτι το σαπούνι θέλει κάποιες επαναλήψεις.... )
Υπομονή και όλα θα περάσουν!!!!

Το φιλαράκι μου ο Ρουλης πχ. ήταν σχεδόν ολόκληρος καραφλός και τον έπλενε απλά η μαμα μου με χαμομηλάκι (στο χωριό τώρα που να βρεθεί γιατρός ) και έγινα ένας γάταρος όλο χάρη και τσαχπινιά!!!
Συνημμένα
RedCat
Διάσημο μέλος

Το τριχοφυτο και οι μηκυτές νομίζω ότι είναι το ίδιο πράγμα. Ειναι δηλαδή περιοχές άτριχες που παρουσιαζονται οντως και στο μυτάκι του γατιδακιου. Ναι, μπορει να κολλήσει η μαμα σου αλλά αφου κανετε ήδη θεραπεία ειναι απίθανο. Εγω είχα κολλησει μήκυτες απο τη σίντυ (δώρο από πετ σοπ βλεπεις
) στο ποδι μου ήταν μια μικρη κοκκινη περιοχη που λιγο με ετρωγε. Με θεραπεια μιας εβδομάδας πέρασε απο μένα. Τωρα για σένα που έχεις ίσως λιγο περισσότερο πρόβλημα ίσως παρει περισσότερο χρόνο, αλλα πες στη μαμα σου οτι τα μαλλακια της δεν θα τα χασει
.Τους ψύλλους συνήθως εγω ξερω οτι στα μωρα τους ψεκαζουν με frontline σπρευ, το οποιο ειναι πολύ πολύ αποτελεσματικό φτάνει να μην κανεις για 48 ώρες μπάνιο (αν μου λες οτι κανεις τοσο συχνα ισως ειναι λογικο να μην έχεις δει αποτελεσμα), βεβαια τώρα που το δερματακι σου ειναι ερεθισμένο απο τους μηκυτες δεν ξέρω κατα πόσο πρεπει να ψεκαστουν τουλαχιστον εκεινες οι περιοχές...
Εγω θα σου έλεγα να πεις στην μαμα σου να έχει και μια τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αιλουρο www.ailouros.gr
για να παρετε μια δεύτερη άποψη μήπως γίνεις και πιο γρήγορα καλά..είσαι και μωράκι (ενταξει μια κουβέντα είπαμε)
Υ.Γ. σύντομα θα πρεπει ίσως να κανεις και αποπαρασίτωση με την γνωστή κίτρινη παστούλα..θα δεις θα σταματήσει και η διαρροια μάλλον...
Βεβαια όλα τα παραπανω ειναι δικές μου εμπειρίες. Διπλοτσεκαρε με έναν κτηνιατρο ακόμη...
Άννα Κ.
Πολύ δραστήριο μέλος
Αχ δεν ξέρουμε κάνε υπομονή γατομαμά και ρώτα τη γιατρό να σου πει στα σίγουρα..Μπράβο σου γατομαμά που το αγαπάς και το φροντίζεις το μωρό αν και θα είναι δυσκολο τώρα...Περαστικά!!!Αχ τι χαρούμενη με κανετε..Βεβαια δε΄ν εχω παραπονο με παιρνει συνεχει αγκαλιτσα και της γουργουριζω εγω και με χαιδευει συνεχεια δεν ξεκολλαεικαι τις πρωτες μερες που δεν ηξερε ειχα κοιμηθει στο κεφαλακι της αλλα ελπιζω να μην ηταν μοιραια εκεινη η στιγμη.Προς το παρον δεν εχει βγαλει σπυρακια απο κατι σαν κουνουπια που διαβασα και αλλου στο σωμα της η μαμα.Βγαζει βεβαια οταν την γρατζουναω οταν παιζουμε αλλα περναει μετα απο λιγο.Ξερει κανεις ποσο καιρο θα μεινω φαλακρο ..σε ολα αυτα τα σημεια; και στη μυτουλα μου; τι κακο ειναι αυτο ;κανενα αλλο παρασιτο να ερθει επανω μου υπαρχει;
Για να απαντας σε συγκεκριμένο χρήστη πάτα το quick reply και μετά βάλε ένα τικ στο κουτάκι επισυναψη μηνύματος στην απάντηση..
...Οι γνώσεις μου περιορίζονται εκεί!!!!Α και δεν είμαστε ένα μόνο σιαμάκι είμαστε 11 ζωή να ' χουμε
alba
Νεοφερμένο μέλος

alba
Νεοφερμένο μέλος
Την παστουλα την εφαγα καλή πρασινη Νοτα..Και οντως περασαν.Μονο τα παρασιτα εμειναν.Θα παρω τον αιλουρο φαινεται καλός.Δηλαδη η μαμα θα του τηλεφωνησει
RedCat
Διάσημο μέλος
) και ας του πει τι σου δινει με τι σε κανει μπανιο...καλο θα ειναι...είδες σιγα σιγα θα περασουν όλα μωρε μην ανησυχείς!!!
julia
Διακεκριμένο μέλος
(ακου πρασινη) !
Αυτό καταχωρήθηκε στα πρακτικά!!!!!!!!!!!!!

Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Ψιψίνα, μην ανησυχείς. Κάποτε που είχα μαζέψει κι εγώ σπίτι μου μια άλλη ψιψίνα, περίπου στην ηλικία σου, είχα πάει για άλλο λόγο σε μια πολύ καλή (και γατόφιλη!) δερματολόγο της πόλης μου και μου είπε ότι:Μου φανηκε καλη η γιατρος.Αλλα εγω ολο βγαζω και ξαναβγαζω μυκητακια.Αν και πεφτουν οι κρουστες.Απλα δεν ξερω καλο ειναι αυτο τωρα; Η γιατρος ειχε πει οτι ειναι επειδη θα αρχισουν να φαινονται τα σημεια που εχει παει ο μυκητας.Αλλα δεν εχει αφησει και κανενα σημειο ακαλυπτο μεχρι και στη μυτη μου εχω!![]()
1. όλα τα γατάκια σαν κι εσένα είναι φορείς αυτών των μυκήτων.
2. για να κολλήσει άνθρωπος πρέπει να είναι από τις ευαίσθητες ομάδες (μικρά παιδιά, υπερήλικες) ή πρέπει ο μύκητας να τον πετύχει σε φάση που η αντίσταση του οργανισμού του είναι πεσμένη για κάποιο λόγο (π.χ. έχει ένα κρυωματάκι).
Να είσαι καλό ψιψίνι και να κάνεις πιστά τη θεραπεία που σου έδωσε ο γιατρός. Έτσι θα γίνεις καλά και δεν θα κολλήσεις τη γατομαμά σου!

ΥΓ προς γατομαμά: Ακόμα κι αν πέσεις στην περίπτωση και κολλήσεις, η θεραπεία είναι πολύ εύκολη. Μην ανησυχείς καθόλου!

ELENIP
Διάσημο μέλος
alba
Νεοφερμένο μέλος
σε ευχαριστω και μην ανησυχεις, ειμαι καλο γατακι και την προσεχω την μαμα.Θα κανω οτι μπορω να περναει καλα.Ελενιπ ευχαριστω για την συμπαρασταση.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
toulis
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αχ δεν το καταλαβα αυτο με την επισυναψη..
Την παστουλα την εφαγα καλή πρασινη Νοτα..Και οντως περασαν.Μονο τα παρασιτα εμειναν.Θα παρω τον αιλουρο φαινεται καλός.Δηλαδη η μαμα θα του τηλεφωνησει
Αυτό το καλή πράσινη Νότα μου θυμίζει το "κακιά πράσινη Βάντα" από το "φοβερό" Sport Billy"!!!
Φυσικά, δεν υπονοώ τίποτα για τη Νότα...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool