Τροποποίηση του νόμου 3170/2003

strayshelp

Δραστήριο μέλος

Η strayshelp αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 37 ετών και μας γράφει από Τσεχία (Ευρώπη). Έχει γράψει 619 μηνύματα.
Παραλείπει η κυρία Χασιώτη να αναφέρει τα χιλιάδες ζώα που έχουν υιοθετηθεί και ζουν ευτυχισμένα έξω,με φωτογραφίες και αποδεικτικό υλικο καθώς και τα σωματεία που τρεχουν και σώζουν καθε ζώο όταν οι Δημοι δεν έχουν καν πρόγραμμα στειρωσης...

Αυτες οι τεκμηριωμένες καταγγελίες πού είναι?
Για το θέμα των μόνο 2 ζώων που επέτρεψε ο Κιλτίδης να έχει κάθε Ελληνας|(χα χα χα) τι θα γίνει?

ΙΣΩΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΠΟΣΟ ΑΛΗΘΙΝΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ Κ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΓΙΑ Τ ΑΔΕΣΠΟΤΑ!!!!

Αλλά και πάλι,πώς τα σωματεία με τους ελάχιστους πόρους θα γίνουν υπεύθυνα για τα ζώα????

Πολλά ερωτηματικά και αποφυγή ευθυνών μου μυρίζει...

Κλειάννα

Αρθρο από https://www.adespoto.gr/index.php?op...3:-31702003&catid=35:news&Itemid=67#yvComment

Τροποποίηση του νόμου 3170/2003 για τα ζώα συντροφιάς ετοιμάζει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Νομιμοποιεί τα φιλοζωικά σωματεία , κάποια εκ των οποίων ενέχονται σε λαθρεμπόριο ζώων και φοροδιαφυγή.

Aπό την Άννα Χασιώτη

Ερωτηματικά και υποψίες γεννά η λύση την οποία προωθεί η κυβέρνηση, δια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ως προς τη διάσωση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς της χώρας μας. Με αιτιολογία τα άλυτα προβλήματα στις αδυναμίες των ΟΤΑ (Δήμων και Κοινοτήτων) στο θέμα της περίθαλψης αδέσποτων κατοικιδίων ζώων και τους εμφυλίους με τα φιλοζωικά σωματεία , ετοιμάζει τροποποίηση σε έναν από τους καλύτερους – σε ευρωπαϊκό επίπεδο - νόμους , τον 3170/2003 για τα ζώα συντροφιάς και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς. Το εν λόγω υπουργείο , αντί να μεριμνήσει για την καλύτερη εφαρμογή του νόμου, μέσω του οποίου δεν επιβλήθηκαν ποτέ ποινές και κυρώσεις στις αμέτρητες παραβιάσεις από το 2004 έως και σήμερα, περί άλλων τυρβάζει…
Επιχειρεί να βαπτίσει «επίσημο φορέα» στην περίθαλψη των αδέσποτων οικόσιτων τα φιλοζωικά σωματεία, αρκετά εκ των οποίων έχουν καταγγελθεί επανειλημμένα και σε ευρεία κλίμακα , από Αρχές, φορείς και πολιτικούς, αλλά και από το ίδιο το Υπουργείο, για λαθρεμπόριο αδέσποτων και κλεμμένων ενίοτε κατοικιδίων. Στους καταγγέλλοντες συμπεριλαμβάνεται και η Συνομοσπονδία Ζωοφιλικών Σωματείων Ελλάδος, διότι έχουν εμφανιστεί διάφορα , ακόμη και μονοπρόσωπα, σωματεία με τη φιλοζωική τους δράση ως «βιτρίνα» και τις εξαγωγές ως κύρια ενασχόληση τους.

Ειδικότερα, ο υπουργός Σωτήρης Χατζηγάκης, μετά από πιέσεις φιλοζωικών σωματείων και με ειδική εγκύκλιο της νομαρχίας (;) , ετοιμάζει τροποποίηση του άρθρου 7, ενάντια στην ευρωπαϊκή νομοθεσία (998/2003) , δίνοντας τη διαχείριση των προγραμμάτων περίθαλψης και υιοθεσιών αδέσποτων και στα φιλοζωικά σωματεία, εκτός των Δήμων που είχαν ως τώρα την ευθύνη αυτή. Η ευθύνη των Δήμων δε θα είναι πλέον προαιρετική ... Η μεγάλη αντίφαση είναι πως πριν λίγους...μήνες (24.6.2008), ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ.Κιλτίδης, όταν υπουργός ήταν ο Αλ.Κοντός, εξέδωσε εγκύκλιο με μέτρα αστυνόμευσης κατά της λαθραίας διακίνησης αδέσποτων ζώων προς άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην ανακοίνωση αυτή, εξάλλου, υπήρχε η επίσημη παραδοχή του άθλιου λαθρεμπορίου, με πρόσχημα τις «υιοθεσίες από καλά σπίτια Ευρωπαίων» με τη φράση : «με αφορμή τεκμηριωμένες καταγγελίες και στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής και της Διεύθυνσης Υγείας των Ζώων του Υπουργείου για παράνομη διακίνηση αδέσποτων ζώων σε μεγάλη κλίμακα από πολλά αεροδρόμια, λιμάνια και χερσαίες εξόδους της χώρας». Συνήθως τα άτομα αυτά παρουσιάζονται σαν “φιλόζωοι” - ανέφερε η ανακοίνωση του κ. Κιλτίδη - που αποστέλλουν τα ζώα “προς υιοθεσία για μια καλύτερη τύχη”. Την ανακοίνωση Κιλτίδη ακολούθησαν πολλές αντιδράσεις καθώς και προσφυγή συγκεκριμένων φιλοζωικών σωματείων στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Γιατί άραγε ;

Οι αθρόες, παράνομες και υπό άθλιες συνθήκες εξαγωγές οικόσιτων σπονδυλωτών ζώων προς χώρες της Δυτικής Ευρώπης , είναι ένα θλιβερό φαινόμενο που ταλανίζει την Ελλάδα εδώ και 30 χρόνια . Υπολογίζεται πως εξάγονται πλέον από τη χώρα μας άνω των 200.000 ζώων ετησίως, ενώ η τιμή «πώλησης» στις αγγελίες των φιλοζωικών κυμαίνεται στα 250-300 ευρώ το ζώο… Για υιοθεσίες… Τα κυκλώματα ελληνικά και διεθνή είναι καλά οργανωμένα και το διαδίκτυο παρουσιάζει έρευνες και εικόνες του pet trafficking που είναι για γερά νεύρα , ενώ οι καταγγελίες αναφέρουν ως επί το πλείστον προορισμό των ζώων σε πειράματα , γούνες και οπλικά συστήματα.
Πηγή : press-gr.blogspot.com

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν μου φαίνεται παράξενο, τέτοιου είδους κυβέρνηση να νομιμοποιεί το λαθρεμπόριο αδέσποτων και μή ζώων.
Εδώ το λαθρεμπόριο κάθε είδους είναι άγραφος νόμος!!
Υπάρχει και ένας άλλος λόγος για να μη μένουμε στους καναπέδες μας και να βγούμε να διεκδικήσουμε για όλα τα παρανοϊκά και τριτοκοσμικά διαδραματίζονται σ'αυτή τη χώρα. Έλεος! Ο πάτος πόσο βαθιά ακόμα είναι;;;;;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κάτι θυμάμαι που είχαν απαγορεύσει/εμποδίσει τα μεγάλα κεφάλια της φιλοζωικής νομίζω να φύγουν αδέσποτα σκυλιά για εξωτερικό, κάποια φασαρία είχε γίνει...

Τα συγκεκριμένα σκυλιά προορίζονταν ΌΝΤΩΣ για σπίτια και οικογένειες...

Δεν έχω καταλάβει ακριβώς τί έχει γίνει, αν είναι εύκολο μπορείτε να παραθέσετε περισσότερες πληροφορίες;

Mηπως πολύ απλα δεν υπαρχει λαθρεμποριο ή εστω όχι στο βαΘΜΟ που κατηγορουσανε τα ζωοφιλικα σωματεια για να τα κανουν τωρα υπευθυνα?

:hmm:

Μα τι νόημα έχει η εξαγωγή αδέσποτων (και μάλιστα στα 250-300 το κεφάλι!) για πειραματόζωα; Εγώ με το φτωχό μου το μυαλό ανέκαθεν πίστευα πως τα πειραματόζωα εκτρέφονται ειδικά γι' αυτό τον σκοπό.
Πολύ σουρεάλ η εκδοχή των ιθυνόντων.
Πιο πολύ μου κάνει στο εξής: θέλουν τα ελληνικά αδέσποτα να θανατώνονται από ελληνικές φόλες που τις πετάνε Έλληνες διεστραμμένοι και χτυπιούνται μετά οι Έλληνες φιλόζωοι υπό το αδιάφορο βλέμμα των Ελληναράδων ιθυνόντων.

Μα τι νόημα έχει η εξαγωγή αδέσποτων (και μάλιστα στα 250-300 το κεφάλι!) για πειραματόζωα; Εγώ με το φτωχό μου το μυαλό ανέκαθεν πίστευα πως τα πειραματόζωα εκτρέφονται ειδικά γι' αυτό τον σκοπό.

Ακριβώς! Δηλαδή μας λένε ότι υπάρχουν εταιρίες που δίνουν μέχρι και 300 ευρώ για ένα σκυλί προκειμένου να δοκιμάσουν επάνω τους όπλα ή να τα κάνουν γούνες; :blink:

Σε πόσα σκυλιά πρέπει να δοκιμαστεί ένα καινούργιο όπλο; Δεν είναι πιο φτηνό να αγοράσεις dummies; Είναι και επαναχρησιμοποιούμενα.
Πόση γούνα θα σου δώσει ένα σκυλί; (χώρια που η γούνα από σκυλιά και γάτες απαγορεύεται στην Ευρώπη) Αν ο γιακάς σου βγαίνει πιο ακριβός απ' το παλτό, έχεις πρόβλημα.:D

Και αν παρόλα αυτά επιμένεις να χρησιμοποιείς σκύλους και γάτες (έτσι επειδή έχεις βίτσιο βρε παιδί μου!) δεν σε συμφέρει περισσότερο να κάνεις συμφωνία με κάποιον κουταβοπαραγωγό της περιοχής σου, να σου φέρνει φρέσκο πράμα όποτε θέλεις; Πρέπει να τα φέρνεις από τη νότια Ευρώπη;

Αλλά από ανθρώπους που νομίζουν ότι το "dog sausage" είναι λουκάνικο από σκύλο, όλα να τα περιμένεις. :lol::lol: Είχε αναφερθεί και κάτι τέτοιο.

Κάτι θυμάμαι που είχαν απαγορεύσει/εμποδίσει τα μεγάλα κεφάλια της φιλοζωικής νομίζω να φύγουν αδέσποτα σκυλιά για εξωτερικό, κάποια φασαρία είχε γίνει...

Μάλλον αναφέρεσαι στην περίφημη αποστολή που είχαν σταματήσει στην Ανκόνα το '07. Οι ιταλικές αρχές έκαναν έρευνα, αλλά τελικά αποδείχτηκε ότι όλα ήταν νόμιμα και τα σκυλιά συνέχισαν κανονικά το ταξίδι.
Δεν έχω κάποιο λινκ πρόχειρο, αλλά αν το γκουγκλάρεις θα βρεις διάφορα.

Εγώ γελάω πλέον...
Όταν μια γειτόνισσα μας στο εξωτερικό μου έβαλε χέρι που τάιζα την γάτα της (φυσικά αργότερα το κατάλαβε...) γιατί η γάτα δεν έφαγε όλο το φαί της.. και η μάνα φοβήθηκε οτι αρρώστησε..:redface:
Δεν έβρισκα και εγω η κακομοίρα γατα να ταίσω!!!:redface::P

Εχω Γερμανίδα φίλη μας, με ένα χέρι, εχει υιοθετήσει 2 σκυλιά, και τα πηγαινοφέρνει με το αμάξι Γερμανία χωριό...
Και κάθε χρόνο τα βλέπω τα "βασανισμένα"...:cool:

Μπορώ να γράψω σεντόνι...

Η Gloriana είχε δώσει παλιότερα ένα πολύ ωραίο σχετικό λινκ. Οι ιστορίες των ζώων ήταν πραγματικά συγκλονιστικές.

Το λινκ ήταν αυτό και το παλιό θέμα εδώ. Αξίζει!

Πολύ χρήσιμο λίνκ!!! Τηνκσ!:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back