Τρόπος αιχμαλώτισης άγριας γάτας;

moonlight16234

Νεοφερμένο μέλος

Η moonlight16234 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών. Έχει γράψει 15 μηνύματα.
Καλησπέρες!!! Μπαίνω κατευθείαν στο θέμα γιατί ψιλοεπείγει...Το πίσω μου μπαλκόνι βλέπει στον ακάλυπτο. Είμαι στον πρώτο όροφο και σχεδόν κάθε μέρα έρχεται μια γατούλα η οποία παίζει να θηλαζει γιατί ήταν και έγκυος πριν κάτι μήνες. Προχθές εμφανίστηκε με κολάρο. Το κολάρο είναι ένα καρούλι κολλητικής ταινίας! Προσπάθησα με κονσέρβα να την χώσω σε βαλιτσάκι μεταφοράς χθες και προχθές για να την πάω στον γιατρό αλλά δεν τα κατάφερα...Είναι άγρια με νύχια κ δόντια και σχετικά βαριά. Με το καρούλι δεν μπορεί να γυρίσει δεξιά αριστερά το κεφάλι της και μπορεί να την χτυπήσει κανένα αμάξι. Καμιά ιδέα για το πως να την πιάσω?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mε γατοπαγίδα, έχουν Κτηνίατροι , ή φιλοζωικές...:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

!?Θα πάω να ζητήσω!Ευχαριστώ πολύ!(τώρα αισθάνομαι λίγο χαζή που είχα κλείσει την Ελβίρα στο μπάνιο για να μην με αποσπά και περίμενα 2 ώρες και ένα τέταρτο να μπει η άλλη στο κλουβί...)

Δεν πειράζει.. ναι, ζητάς γατοπαγίδα, αν το Κτηνιατρείο γενικά κρατάει ζώα, και ασχολείτε και με αδέσποτα θα έχει.
Το θέμα είναι αν θα στην δώσει.. γιατί δεν την δίνουν πάντα.. ειδικά σε άγνωστο.

Αλλιώς μίλα με την yasmin είναι Θεσσνικη, και θα ξέρει να σε καθοδηγήσει σίγουρα.:)

Στον κτηνίατρο της yasmin πάω :up:...Εκείνη με έκανε μάνα ;)

Ε τότε είσαι στην πηγή....:D

Δεν τις δίνουν γιατι ειναι και πανάκριβες συν τοις άλλοις.
Νομιζω όμως πως έχεις απευθυνθεί στους κατάλληλους ανθρώπους.
Αν χρειαστεί, ζήτησε έστω να έρθει κι ενας γιατρος να σε βοηθήσει.

Χρειάστηκε πρόσφατα να το κάνω κι εγώ και ήρθε μαζί μου και η γιατρός μας και κάναμε μαζί όλη τη διαδικασία. Και...αμοισθί επιπροσθέτως!

Περιμένουμε νέα σας.

Συγνώμη, να την πιάσεις, αλλά γιατί; Μόνο για να της βγάλεις το κολάρο ελπίζω, καθώς απ' ό,τι διάβασα μπορεί να έχει κρύψει κάπου τα γατάκια της. ΜΗΝ την πας στον γιατρό, δεν νομίζω να αξίζει να ρισκάρεις τις ζωές των μωρών, και δεν νομίζω να επιτρέπεται εμβόλιο ή θεραπεία για ο,τιδήποτε (πόσο μάλλον αντιβίωση, ακόμα κι αν χρειάζεται) για όσον καιρό θηλάζει...

Αν την πιάσεις, πώς σκοπεύεις να της βγάλεις το κολάρο;

Δεν πρόλαβα ανοιχτό τον γιατρό σήμερα. :(Είναι μακριά το κτηνιατρείο και η driver που με πηγαίνει άργησε να έρθει...Οπότε από Δευτέρα...Ευτυχώς έρχεται κάθε μέρα στις 11 το πρωί οπότε θα την τσεκάρω το ΣΚ.
@ohimso: Χαλάρωσε! Σιγά μην της κάνω κ κλύσμα!:P Τπτ δεν της δίνω απλά θα την πάω στον γιατρό να της βγάλει την ταινία γιατί πρώτον είναι και έμπειρος και άντρας(επαναλαμβάνω οτι η γάτα έχει γερά νύχια και δόντια) και δεύτερον να την τσεκάρει κ λίγο γιατί φαίνεται εξαντλημένη(συνέχεια κλείνει τα μάτια της, ίσως να είναι πάλι έγγυος). Η όλη διαδικασία θα διαρκέσει 1-2 ώρες δεν νομίζω να λείψει κ πολύ στα μωρά(αν υπάρχουν) ούτως ή άλλως και στο μπαλκόνι τόσο στρογγυλοκάθεται.

Οκ lol μακάρι να κάτσει ήσυχο ;) Κλύσμα χαχαχ να'σαι καλά που με έκανες και γέλασα :up:

Έχω και φωτογραφικά ντοκουμέντα! Πιστεύω πάντως ότι αν ήθελε μπορούσε να το βγάλει. Στις φωτογραφίες βλέπετε το πριν(σημερινές είναι)...ελπίζω αύριο να έχω το μετά και να τελειώνει το θέμα γιατί με έχει αγχώσει τρομερά.

Συνημμένα

• DSC00031.JPG
    DSC00031.JPG
    34,4 KB · Εμφανίσεις: 42
  • DSC00027.JPG
    DSC00027.JPG
    32,4 KB · Εμφανίσεις: 43
  • DSC00028.JPG
    DSC00028.JPG
    34,2 KB · Εμφανίσεις: 40
Άσχετο, αλλά αυτό η γάτα ΔΕΝ το έκανε μόνη της... είναι δουλειά (πλάκα) "ανθρώπου".:mad:

Το έχω ξαναδεί το έργο....

Έχω και φωτογραφικά ντοκουμέντα! Πιστεύω πάντως ότι αν ήθελε μπορούσε να το βγάλει. Στις φωτογραφίες βλέπετε το πριν(σημερινές είναι)...ελπίζω αύριο να έχω το μετά και να τελειώνει το θέμα γιατί με έχει αγχώσει τρομερά.

Συγνώμη αλλά ποιος μ***** μπορεσε να το κάνει αυτό σε μια "αγρια" και καλά γάτα;;;;
Δεν ξέρω αν γινεται αλλα την ώρα που τρωει σε αφήνει να πλησιάσεις;
Αν βάλεις την τροφή μέσα σε γατοφόρο σκεπασμένη με καμμια κουβερτούλα για να μη φαινεται...σε παιρνει να πας απο πανω να κλείσεις το καπάκι ?
Δεν παιρνεις και κανένα calmivet να βάλεις μέσα στο φαί ?
Λεω εγώ τώρα...
Ακου ρε τι ζώα κυκλοφορούνε....

Ειλικρινά δεν θέλω να μπω στην σκέψη οτι το έκανε άνθρωπος αυτό το πράμα. Δεν κάθεται καθόλου να την πλησιάσω. Άμα είναι το παράθυρο ανοιχτό δεν ανεβαίνει καν στο μπαλκόνι. Δυο φορές έκανα απόπειρα να την κλείσω σε γατοφόρο. Άλειψα κονσερβα μέσα μέσα και είχε μπει σχεδόν ολόκληρη και πήγα να την κλείσω αλλά τραντάζει ολόκληρο το κλουβί και βγαίνει. Στην αρχή και εγώ είχα σκεφτεί για ηρεμιστικό αλλά αν μου ξεφύγει ζαλισμένη μπορεί να την χτυπήσει κανείς. Υπάρχει καμιά πιθανότητα να μείνει ζαλισμένη στο μπαλκόνι? Ξέρετε κάτι τόσο δυνατό? Θα πάω αύριο να το συζητήσω με τον ντόκτορ. Αλλά αν θηλάζει ή αν είναι έγγυος δεν ξέρω τι μπορεί να πάρει.

Υπάρχει μόνο το calmivet.. αλλά δεν είναι σταθερό. Δηλ σε άλλες πιάνει, σε άλλες δεν πιάνει, πιάνει λίγο κλπ... και έχει και ανάλογη δόση χαπιού. Οπότε δύσκολο, και επικίνδυνο για το λόγο που είπες.

Αν την πιάσεις την πάς στο γιατρό, της κάνει μια ηρέμηση και το βγάζει....
Αν θηλάζει θα το δεί απο της θηλές.
Επίσης, δεν θα ήταν άσχημη ιδέα, αν δεν θηλάζει να στειρωθεί. (γιατί αν γεννήσει θα στα φέρει στο μπακλόνι... είτε μικρά ήρεμα, είτε μεγάλα και άπιαστα πλέον.)

(άνθρωπος το έχει κάνει...δεν υπάρχει λόγος η γάτα να σφηνώσει το κεφάλι στην ταινία...είναι κλασσική βλακεία @@@@@ τότε εμπιστευόταν τους ανθρώπους, τώρα πλέον όχι...)

Μωρε ας την πιάσω αύριο με την ειδική παγίδα και αν πει ο γιατρός οτι είναι κατάλληλη για στείρωση θα βάλουμε λεφτά με άλλες 2 φίλες μου να την στειρώσουμε κιόλας γιατί κρίμα είναι. Θα την κλείσω και στο μπάνιο μια βδομάδα κι όλα οκ! Ελπίζω όλα αυτά να πραγματοποιηθούν...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back