ψωρόγατο
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σήμερα το μεσημέρι της έδωσα Gourmet-Diamant με κοτόπουλο και αφού έγλειψε μόνο το ζουμί το έκανε εμετό. Έχει κάνει δυάρια και εμετό όταν έφαγε από το φαγητό της γάτας που είναι στειρωμένη.
Μήπως την έκανα εγώ πολύ ευαίσθητη στο στομάχι που δεν αντέχει να φάει κάτι άλλο πέρα από αυτό;
Ξέχασα να ρωτήσω τον κτηνίατρο που τη πήγα για το εμβόλιο της και μου είπε ότι είναι μια υγιέστατη γατούλα αλλά λίγο χοντρή! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ladycat
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ψωρόγατο
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ladycat
Διάσημο μέλος
ψωρόγατο
Εκκολαπτόμενο μέλος
eleni
Εκκολαπτόμενο μέλος
crestfallen
Τελειόφοιτος Κτηνιατρικής
συνεχιζε να της δινεις μονο την τροφη που ανεχεται καλυτερα και δεν της δημιουργει διαρροια...μην της αλλαζεις την τροφη μιας και φαινεται να ανεχεται και αν εχει προσαρμοστει σε μια μονο τροφη..ειναι πολυ επιλεκτικες και εκλεκτικες στα διατροφικα τους γουστα και αλλαζουν δυσκολα διατροφικες συνηθειες..αφου ειναι υγιης μην της αλλαζεις την τροφη της και μαις και ειναι proplan δεν χρειαζεται τιποτε αλλο παρα αυτη και νερο..μπορει οι λιχουδιες να ειναι νοστιμες αλλα την πειραζουν..οποτε να μην το ξεχνας και να μην της δινεις κατι για να την γλυκανεις ,οδηγωντας την τελικα σε διαρροια με υδαρη ή πολτωδη κοπρανα..
Νικος Crestfallen
ψωρόγατο
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος
Αρχική Δημοσίευση από ψωρόγατο:Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος σε εμένα γιατί το Μαρικάκι μου όταν τρώει κάτι άλλο από proplan-purinaκροκέτες, που τρώει απο τότε που ήταν μώρο, κάνει εμετό.![]()
Δηλαδή δεν τρώει ούτε ψάρια ούτε κρέας; Εννοώ κανονικά... Η δική μου καταβροχθίζει κουτσομούρες, μπιφτεκάκια, ψητό κοτόπουλο και τέτοια. Τρώει και κονσέρβες και ξηρή τροφή όταν δεν έχω κάτι καλό μαγειρεμένο να της δώσω (τρώμε πολλά λαχανικά, "γιαλαντζί χορτοφάγοι"
). Ο κτηνίατρος είπε ότι είναι καλό το μαγειρευτό, γιατί οι κονσέρβες όλο υποπροϊόντα είναι (ΚΑΙ οι ακριβές)... Η ξηρή τροφή είναι καλύτερη σε ποιότητα από τις κονσέρβες. Βραστό κοτορυζάκι της έκανε πάντα καλό, ακόμα κι όταν ήταν αρρωστούλα. Δε δοκίμασες ποτέ να της δώσεις κάτι τέτοιο; Πώς και κόλλησε μόνο στη συγκεκριμένη τροφή; Εγώ από την αρχή (~3 μηνών έως 6 μηνών που είναι τώρα) την τάιζα με ποικιλία και δεν είχα πρόβλημα. Βέβαια αν μου έβγαζε εμετούς και διάρροια δε θα μπορούσα να κάνω "πειράματα"...
Αν τη γάτα δεν την πειράζει να τρώει τα ίδια, μη στενοχωριέσαι!
ψωρόγατο
Εκκολαπτόμενο μέλος
Βέβαια αυτό το θεωρώ πολύ καλό γιατί δεν έρχεται να ζητιανεύει φαγητό την ώρα που τρώμε. Είναι μάλλον άλλη μια γάτα με τις δικές της διατροφικές παραξενιές, όπως άλλωστε όλοι μας!!!
Ismini
Διάσημο μέλος

lactoula
Πολύ δραστήριο μέλος

Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος
Αρχική Δημοσίευση από Ismini:Ο δικος μας παλι τρωει δυσκολα κονσερβες,κροκετες καθολου, αλλα οταν μας δει να τρωμε θελει κι αυτος απο το ιδιο! Μεχρι και μανιταρια εφαγε....![]()
Μανιτάρια τρώει κι η Νιάρα (π.χ.μακαρόνια με σάλτσα μανιτάρια) και μου'κανε εντύπωση στην αρχή. Λένε όμως ότι τα μανιτάρια ήταν "το κρέας του φτωχού", μπορεί να ξεγελιούνται οι γάτες λοιπόν! Πάντως, όταν της μαγειρεύω, τρώει και λίγο καροτάκι, σπανάκι, μελιτζάνα, κολοκύθια (λες να φάει και ....κολοκυθόπιτα;
), αρκεί να έχει και κρεατάκι μέσα. Δεν ξέρω αν τελικά κάνουν καλό τα λαχανικά, διάβασα ότι οι γάτες δεν τα χρειάζονται, όμως στις κροκέτες βάζουν και ανάλογα λαχανικά. Ζητάει σχεδόν πάντα απ'αυτό που τρώμε! Χθες μέχρι λίγο μουσακά έφαγε! Τρώμε πρωινό και θέλει από τη φέτα μου με βούτυρο και μαρμελάδα (τρώει μια μικρή μικρή μπουκίτσα για να μ'αφήσει ήσυχη), δοκιμάζει τυρί (2-3 "φλουδίτσες"), θέλει πατατάκια, φιστικάκια... Θα γίνει βαρελάκι! Προσέχω όσο μπορώ. Είναι 6 μηνών και ζυγίζει 2600γρ., ο γιατρός λέει ότι είναι καλά.
Τα δικά σας πόσο ζυγίζουν;
Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος
Αρχική Δημοσίευση από lactoula:Ο Μισκα μου τρωει κονσερβα (τρελαινεται για ελαφι)
Αλήθεια, το Μίσκα τον βρήκες;
lactoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Και ο Μισκα τρωει απο ολα, ζηταει να δοκιμασει να παντα. Για φετα ειδικα τρελαινεται!!! Λαχανικα, πατατακια, τυρια, φρουτα...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
giota
Πολύ δραστήριο μέλος
Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος
Αρχική Δημοσίευση από giota:O περσης ειναι τωρα τρισιμιση μηνων και ζυγιζει 1500 κιλο Αλλα τρωει !!τρελα με το φαγητο αλλα και το παιχνιδι
Χα χα χα! Άμα είναι 1500 κ. ... Αστειεύομαι. Καλά είναι. Αφού παίζει, ας φάει και λιγάκι παραπάνω. Έτσι και η Νιάρα μας, ρίχνει τούμπες, παίζει τρελό ποδόσφαιρο με το φελλό, κυνηγάει το φτερό και πηδάει στον αέρα να το ξεπουπουλιάσει... Ακόμα και τώρα που είναι αρρωστούλι το καημένο, πάλι το ρίχνει στο παιχνίδι! Σήμερα κατεβήκαμε και στον κήπο για βόλτα (με λουρί, μη φύγει), αλλά τρόμαξε με μια δερμάτινη μπάλα και έριξε κάτι πήδους...
Γεωργία2543
Νεοφερμένο μέλος
Η δικιά μου η αφιλότιμη με το που θα της περάσω το λουρί περιπάτου, έχει κάνει δυο τρεις ελιγμούς, και το έχει βγάλει από μόνη της, πριν ακόμα φτάσουμε στην πόρτα!! Ούτε ο Χουντίνι δεν λυνόταν τόσο γρήγορα.
Paris Gatopalaviaris
Νεοφερμένο μέλος
Εμένα τρώνε απ' όλα! Και εμένα, αν πέσω κάτω, θα με φάνε!!!!!

Ismini
Διάσημο μέλος
Ζυγιζει μονο 2 κιλα ειναι σχεδον 6 ετων και ευτυχως που εχει τοση τριχα. Βεβαια ειναι μικροσωμος για γατος. Παρ ολα αυτα ειναι πολυ τσαμπουκας!
ΥΣ. Και δεν φωναζει ποτε για φαϊ! Οι περισσοτερες γατες που ειχα ως τωρα εκαναν διαδηλωση εξω απο το ψυγειο συνηθως!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool