Τρώει μόνο συγκεκριμένη ξηρά τροφή

ψωρόγατο

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η ψωρόγατο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 48 ετών και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 319 μηνύματα.
Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος σε εμένα γιατί το Μαρικάκι μου όταν τρώει κάτι άλλο από pro plan-purina κροκέτες, που τρώει απο τότε που ήταν μώρο, κάνει εμετό. :mpliaks: Σήμερα το μεσημέρι της έδωσα Gourmet-Diamant με κοτόπουλο και αφού έγλειψε μόνο το ζουμί το έκανε εμετό. Έχει κάνει δυάρια και εμετό όταν έφαγε από το φαγητό της γάτας που είναι στειρωμένη. :sick:Μήπως την έκανα εγώ πολύ ευαίσθητη στο στομάχι που δεν αντέχει να φάει κάτι άλλο πέρα από αυτό; :( Ξέχασα να ρωτήσω τον κτηνίατρο που τη πήγα για το εμβόλιο της και μου είπε ότι είναι μια υγιέστατη γατούλα αλλά λίγο χοντρή!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

κ εμενα το ιδιο κανουν οι δικοι μου αστα να πανε συγκεκριμενες μαρκες θελουν τα ατιμα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν φαίνεται να είναι επιλεκτική, δοκιμάζει διάφορα, άλλες φορές τα σκεπάζει και έτσι ξέρω ότι πολύ απλά δεν της αρέσουν και άλλες φορές τα δοκιμάζει και κάνει εμετό. Όχι σαν να τον προκαλεί, λες και δεν τα κρατάει το στομάχι της. Θα ρωτήσω τον κτηνίατρο (ελπίζω να το θυμηθώ!) τον επόμενο μήνα που θα πάμε για το επόμενο εμβόλιο, απλός με ανησυχεί ‘λίγο- πολύ’ για την ώρα.:cry:

παρτον τοτε ενα τηλεφωνο για να ηρεμισεις ειναι πιο ευκολο

Έλεγα μήπως με ακούσει ο Νίκος και μπορέσει να μου λύσει την απορία/ ανησυχία λίγο πιο νωρίς. Συνήθως τον μουρλαίνω στις ερωτήσεις, τον κτηνίατρο, όταν πάω εκεί και δεν μας φτάνει η ώρα της εξέτασης. Έχω την εντύπωση ότι ήδη με θεωρεί τρελή! :rolleyes:

Καλα ετσι νιωθω και εγω παντα με τοσα που ρωταω αλλα δεν με χαλαει καθολου αν ειναι να νιωθω σιγουρη για τον γατουλη μου,να ρωτας δεν γινεται διαφορετικα

Aγαπητο ψωρογατο
συνεχιζε να της δινεις μονο την τροφη που ανεχεται καλυτερα και δεν της δημιουργει διαρροια...μην της αλλαζεις την τροφη μιας και φαινεται να ανεχεται και αν εχει προσαρμοστει σε μια μονο τροφη..ειναι πολυ επιλεκτικες και εκλεκτικες στα διατροφικα τους γουστα και αλλαζουν δυσκολα διατροφικες συνηθειες..αφου ειναι υγιης μην της αλλαζεις την τροφη της και μαις και ειναι proplan δεν χρειαζεται τιποτε αλλο παρα αυτη και νερο..μπορει οι λιχουδιες να ειναι νοστιμες αλλα την πειραζουν..οποτε να μην το ξεχνας και να μην της δινεις κατι για να την γλυκανεις ,οδηγωντας την τελικα σε διαρροια με υδαρη ή πολτωδη κοπρανα..
Νικος Crestfallen

Σε ευχαριστώ για την απάντηση Νίκο και όλες τις άλλες γατομαμάδες για την ηθική υποστήριξη! Δεν κάνω πειράματα με άλλες τροφές απλός υπάρχουν ποικιλία τροφών μέσα και έξω από το σπίτι, γιατί υπάρχουν και άλλες γάτες με άλλες ανάγκες (στειρωμένη γάτα και το μωράκι της). Είχα απλός την εντύπωση ότι η γάτα πρέπει να τρώει και κονσέρβα, δεν ξέρω γιατί μου κόλλησε αυτό. :/:

Ψάρια;

Αρχική Δημοσίευση από ψωρόγατο:
Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος σε εμένα γιατί το Μαρικάκι μου όταν τρώει κάτι άλλο από proplan-purinaκροκέτες, που τρώει απο τότε που ήταν μώρο, κάνει εμετό. :mpliaks:

Δηλαδή δεν τρώει ούτε ψάρια ούτε κρέας; Εννοώ κανονικά... Η δική μου καταβροχθίζει κουτσομούρες, μπιφτεκάκια, ψητό κοτόπουλο και τέτοια. Τρώει και κονσέρβες και ξηρή τροφή όταν δεν έχω κάτι καλό μαγειρεμένο να της δώσω (τρώμε πολλά λαχανικά, "γιαλαντζί χορτοφάγοι":D). Ο κτηνίατρος είπε ότι είναι καλό το μαγειρευτό, γιατί οι κονσέρβες όλο υποπροϊόντα είναι (ΚΑΙ οι ακριβές)... Η ξηρή τροφή είναι καλύτερη σε ποιότητα από τις κονσέρβες.
Βραστό κοτορυζάκι της έκανε πάντα καλό, ακόμα κι όταν ήταν αρρωστούλα. Δε δοκίμασες ποτέ να της δώσεις κάτι τέτοιο; Πώς και κόλλησε μόνο στη συγκεκριμένη τροφή; Εγώ από την αρχή (~3 μηνών έως 6 μηνών που είναι τώρα) την τάιζα με ποικιλία και δεν είχα πρόβλημα. Βέβαια αν μου έβγαζε εμετούς και διάρροια δε θα μπορούσα να κάνω "πειράματα"...
Αν τη γάτα δεν την πειράζει να τρώει τα ίδια, μη στενοχωριέσαι!

Από την πρώτη στιγμή που την έβαλα μέσα στο σπίτι της έδινα pro-plan και ο κτηνίατρος μου είπε ότι είναι πολύ καλή τροφή οπότε σαν συμπλήρωμα δεν ήθελε ούτε γάλα! Από εκεί και πέρα δεν έκανα άλλα πειράματα με την τροφή της με αποτέλεσμα τώρα να μην τρώει τίποτα άλλο από αυτή. Να φανταστείς αν της δώσω κοτόπουλο ψητό από το πιάτο που τρώω, θα το γλείφει αλλά δεν θα το φάει.:confused: Βέβαια αυτό το θεωρώ πολύ καλό γιατί δεν έρχεται να ζητιανεύει φαγητό την ώρα που τρώμε. Είναι μάλλον άλλη μια γάτα με τις δικές της διατροφικές παραξενιές, όπως άλλωστε όλοι μας!!! :P

Ο δικος μας παλι τρωει δυσκολα κονσερβες,κροκετες καθολου, αλλα οταν μας δει να τρωμε θελει κι αυτος απο το ιδιο! Μεχρι και μανιταρια εφαγε....:D

Ο Μισκα μου τρωει κονσερβα (τρελαινεται για ελαφι), λιγο ξηρα τροφη και αρκετα φαγητα απο αυτα που τρωμε εμεις. Καλα τρελαινεται να δοκιμαζει τα δικα μας!!! Ο Σαββας τρωει τις κονσερβες του Μισκα αλλα και σπιτικο φαη. Περι ορεξεως της γατας κολοκυθοπιτα....:)

Αρχική Δημοσίευση από Ismini:
Ο δικος μας παλι τρωει δυσκολα κονσερβες,κροκετες καθολου, αλλα οταν μας δει να τρωμε θελει κι αυτος απο το ιδιο! Μεχρι και μανιταρια εφαγε....:D

Μανιτάρια τρώει κι η Νιάρα (π.χ.μακαρόνια με σάλτσα μανιτάρια) και μου'κανε εντύπωση στην αρχή. Λένε όμως ότι τα μανιτάρια ήταν "το κρέας του φτωχού", μπορεί να ξεγελιούνται οι γάτες λοιπόν! Πάντως, όταν της μαγειρεύω, τρώει και λίγο καροτάκι, σπανάκι, μελιτζάνα, κολοκύθια (λες να φάει και ....κολοκυθόπιτα; :lol:), αρκεί να έχει και κρεατάκι μέσα. Δεν ξέρω αν τελικά κάνουν καλό τα λαχανικά, διάβασα ότι οι γάτες δεν τα χρειάζονται, όμως στις κροκέτες βάζουν και ανάλογα λαχανικά.
Ζητάει σχεδόν πάντα απ'αυτό που τρώμε! Χθες μέχρι λίγο μουσακά έφαγε! Τρώμε πρωινό και θέλει από τη φέτα μου με βούτυρο και μαρμελάδα (τρώει μια μικρή μικρή μπουκίτσα για να μ'αφήσει ήσυχη), δοκιμάζει τυρί (2-3 "φλουδίτσες"), θέλει πατατάκια, φιστικάκια... Θα γίνει βαρελάκι! Προσέχω όσο μπορώ. Είναι 6 μηνών και ζυγίζει 2600γρ., ο γιατρός λέει ότι είναι καλά.
Τα δικά σας πόσο ζυγίζουν;

Αρχική Δημοσίευση από lactoula:
Ο Μισκα μου τρωει κονσερβα (τρελαινεται για ελαφι)

Αλήθεια, το Μίσκα τον βρήκες;

Οχι δυστυχως δεν εχει βρεθει ακομα, αλλα δεν μου παει να αναφερομαι στον Μισκα στο παρελθον :( Και ο Μισκα τρωει απο ολα, ζηταει να δοκιμασει να παντα. Για φετα ειδικα τρελαινεται!!! Λαχανικα, πατατακια, τυρια, φρουτα...

O περσης ειναι τωρα τρισιμιση μηνων και ζυγιζει 1500 κιλο Αλλα τρωει !!τρελα με το φαγητο αλλα και το παιχνιδι

Αρχική Δημοσίευση από giota:
O περσης ειναι τωρα τρισιμιση μηνων και ζυγιζει 1500 κιλο Αλλα τρωει !!τρελα με το φαγητο αλλα και το παιχνιδι

:D :lol: :rolleyes: Χα χα χα! Άμα είναι 1500 κ. ... Αστειεύομαι.
Καλά είναι. Αφού παίζει, ας φάει και λιγάκι παραπάνω. Έτσι και η Νιάρα μας, ρίχνει τούμπες, παίζει τρελό ποδόσφαιρο με το φελλό, κυνηγάει το φτερό και πηδάει στον αέρα να το ξεπουπουλιάσει... Ακόμα και τώρα που είναι αρρωστούλι το καημένο, πάλι το ρίχνει στο παιχνίδι! Σήμερα κατεβήκαμε και στον κήπο για βόλτα (με λουρί, μη φύγει), αλλά τρόμαξε με μια δερμάτινη μπάλα και έριξε κάτι πήδους...

Πώς τα καταφέρνεις Αθανασία και την πας τη Νιάρα βόλτα με το λουρί;

Η δικιά μου η αφιλότιμη με το που θα της περάσω το λουρί περιπάτου, έχει κάνει δυο τρεις ελιγμούς, και το έχει βγάλει από μόνη της, πριν ακόμα φτάσουμε στην πόρτα!! Ούτε ο Χουντίνι δεν λυνόταν τόσο γρήγορα.

Μήπως φταίω εγώ?

Εμένα τρώνε απ' όλα! Και εμένα, αν πέσω κάτω, θα με φάνε!!!!!:lol: :lol: :lol:

Εμενα παλι ο Σιβα ειναι πολυ δυσκολος στο φαγητο. Τρελαινεται μονο για κοτοπουλο ψητο (της ωρας ομως) και να δοκιμαζει λιγο απο οτιδηποτε τρωμε... Οταν ηταν μικρος ετρωγε γλυκα! Ξερω οτι δεν κανει αλλα οποτε μας εβλεπε να τρωμε παστες κ.α. ηθελε να γλυψει σαντιγυ, λιγη κρεμουλα.... Τωρα το κοψε!
Ζυγιζει μονο 2 κιλα ειναι σχεδον 6 ετων και ευτυχως που εχει τοση τριχα. Βεβαια ειναι μικροσωμος για γατος. Παρ ολα αυτα ειναι πολυ τσαμπουκας!
ΥΣ. Και δεν φωναζει ποτε για φαϊ! Οι περισσοτερες γατες που ειχα ως τωρα εκαναν διαδηλωση εξω απο το ψυγειο συνηθως!:rolleyes:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back