alexianna
Εκκολαπτόμενο μέλος
πριν λίγες μέρες βρήκα στο εξοχικό μου ένα γατάκι, το οποίο ήταν τυφλό, με θολά και προησμένα μάτια προφανώς από χλαμύδια. Το πήρα σπίτι αλλά βρίσκομαι αντιμέτωπη με το εξής πρόβλημα. Το γατάκι είναι περίπου 3 μηνών έτσι όπως το βλέπω και μια φίλη μου που μένει κοντά στο σημείο που βρήκα το γατάκι μου είπε ότι του έδινε αντιβίωση για 1 μήνα (1 vibramicin τη μέρα που το έκανε σκόνη και το έβαζε σε κονσέρβα). Όταν το είπα στον κτηνίατρό μου μου είπε ότι αυτή είναι η θεραπεία για τη χλαμύδια, αλλά αν δεν δόθηκε νωρίς η αντιβίωση η τύφλωση θα είναι μόνιμη. Ωστόσο η αντιβίωση που του δόθηκε είναι πάρα πολύ κι εγώ δεν ξέρω τι να κάνω.
Να την συνεχίσω, για να είμαι σίγουρη ότι την πήρε ή να σταματήσω γιατί τα νεφρά του θα έχουν επιβαρυνθεί πάρα πολύ;
Παράλληλα, ο γιατρός μου είπε ότι αν έχει κάνει τη θεραπεία, μπορεί μεν να έχει τυφλωθεί, αλλά είναι σταθερή η κατάστασή του και δεν χειροτερεύει, αλλά εμένα μια έχει πολύ πρησμένα μάτια και μια στο ένα μάτι υποχωρεί το πρήξιμο.
Αν συνεχίσω να δίνω αντιβίωση και παράλληλα tobrex πόσο πρέπει να περιμένω για να ξέρω ότι σταθεροποιήθηκε η κατάστασή του; έχω πολλά ζωάκια και πραγματικά μου είναι πολύ δύσκολο να το κρατήσω σπίτι, οπότε θέλω να του ψάξω ένα σπίτι, έστω και προσωρινή φιλοξενία, αλλά θέλω να ξέρω πριν το δώσω ότι ακόμα και αν είναι τυφλό έχει ξεμπερδέψει με θεραπείες και φάρμακα..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Τι σου έχει πει, να συνεχίσει τη θεραπεία;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Fideloudi
Πολύ δραστήριο μέλος

alexianna
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δεν ξέρω τι να κανω

Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Από εκεί και πέρα, μπορείς να το τυλίγεις με μια πετσέτα όταν του βάζεις το κολλύριο ώστε να μην τινάζεται και να μην αγριεύει αλλά και για να είσαι σίγουρη ότι οι σταγόνες μπαίνουν στα μάτια του.
alexianna
Εκκολαπτόμενο μέλος
Havana
Διάσημο μέλος
Μην τον παρεις κι εσυ απο φόβο γιατί δεν θα βγαλετε ακρη, καλη επιτυχια και στους 2 σας.
alexianna
Εκκολαπτόμενο μέλος
dimiandr
Εκκολαπτόμενο μέλος
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος

Αν επιμείνεις και το θεραπεύσεις όλ' αυτά θα ανήκουν στο παρελθόν. Θα διαφωνήσω μαζί σου σε κάτι. Γράφεις πως η εξημέρωσή του αυτή τη στιγμή δεν είναι προτεραιότητα, πως σημαντικό είναι να γίνει καλά. Σίγουρα το πιο σημαντικό είναι να γίνει καλά, αλλά επειδή είναι τόσο μικρό το καϋμένο, δεν βλέπει και είναι κατατρομαγμένο, δεν το βοηθάς να αρχίσει να εμπιστεύεται τους ανθρώπους, να δένεται μαζί τους. Δεν σε κατηγορώ, καταλαβαίνω πως υπάρχουν δυσκολίες, άλλα άτομα μέσα στο σπίτι, άλλα γατιά και ήδη αυτό που κάνεις είναι μεγάλο. Απλά αναρωτιέμαι αν θα μπορούσες να ξοδεύεις λίγο χρόνο παραπάνω με αυτό το πλασματάκι. Να το πάρεις αγκαλίτσα, να του μιλήσεις γλυκά, να το φέρεις στο υπνοδωμάτιό σου μαζί σου αν γίνεται. Αν μη τι άλλο θα τρομάζει λιγότερο οταν χρειάζεται να το φροντίσεις.
Εύχομαι όλα να πάνε καλά.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool