Τυφλό γατάκι

alexianna

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο alexianna αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 39 ετών. Έχει γράψει 130 μηνύματα.
Καλησπέρα σας,

πριν λίγες μέρες βρήκα στο εξοχικό μου ένα γατάκι, το οποίο ήταν τυφλό, με θολά και προησμένα μάτια προφανώς από χλαμύδια. Το πήρα σπίτι αλλά βρίσκομαι αντιμέτωπη με το εξής πρόβλημα. Το γατάκι είναι περίπου 3 μηνών έτσι όπως το βλέπω και μια φίλη μου που μένει κοντά στο σημείο που βρήκα το γατάκι μου είπε ότι του έδινε αντιβίωση για 1 μήνα (1 vibramicin τη μέρα που το έκανε σκόνη και το έβαζε σε κονσέρβα). Όταν το είπα στον κτηνίατρό μου μου είπε ότι αυτή είναι η θεραπεία για τη χλαμύδια, αλλά αν δεν δόθηκε νωρίς η αντιβίωση η τύφλωση θα είναι μόνιμη. Ωστόσο η αντιβίωση που του δόθηκε είναι πάρα πολύ κι εγώ δεν ξέρω τι να κάνω.
Να την συνεχίσω, για να είμαι σίγουρη ότι την πήρε ή να σταματήσω γιατί τα νεφρά του θα έχουν επιβαρυνθεί πάρα πολύ;
Παράλληλα, ο γιατρός μου είπε ότι αν έχει κάνει τη θεραπεία, μπορεί μεν να έχει τυφλωθεί, αλλά είναι σταθερή η κατάστασή του και δεν χειροτερεύει, αλλά εμένα μια έχει πολύ πρησμένα μάτια και μια στο ένα μάτι υποχωρεί το πρήξιμο.
Αν συνεχίσω να δίνω αντιβίωση και παράλληλα tobrex πόσο πρέπει να περιμένω για να ξέρω ότι σταθεροποιήθηκε η κατάστασή του; έχω πολλά ζωάκια και πραγματικά μου είναι πολύ δύσκολο να το κρατήσω σπίτι, οπότε θέλω να του ψάξω ένα σπίτι, έστω και προσωρινή φιλοξενία, αλλά θέλω να ξέρω πριν το δώσω ότι ακόμα και αν είναι τυφλό έχει ξεμπερδέψει με θεραπείες και φάρμακα..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ο κτηνίατρος το έχει δει;
Τι σου έχει πει, να συνεχίσει τη θεραπεία;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημέρα Alexianna! Έχει δίκιο ο Γιώργος, είναι καλύτερα να δει το γατάκι το συντομότερο ένας κτηνίατρος γιατί θα καταλάβει καλύτερα τι γίνεται και θα σου συστήσει τη σωστή θεραπεία. Εύχομαι να πάνε όλα καλά πάντως :)

Επειδή η αρρώστια που έχει είναι γνωστή (χλαμύδια) ο γιατρός μου συνέστησε να του δώσω για μία βδομάδα αντιβίωση και κολλύριο και να το πάω μετά να δούμε την πρόοδό του. Αλλά τώρα έχω άλλο πρόβλημα. Το γατάκι είναι πάρα πολύ άγριο και χειροτερεύει μέρα με τη μέρα με αποτέλεσμα να μη μπορώ να του δώσω το χάπι (και αυτό είναι το λιγότερο γιατί το κάνω σκόνη και το βάζω μέσα στην κονσέρβα) αλλά ούτε και κολλύριο που μου είπε ο γιατρός ότι είναι το βασικότερο. Έχω απελπιστεί πραγματικά, κάθε φορά που το ακουμπάω ξαφνιάζεται (λογικό γιατί δεν βλέπει) και μετά αρχίζει απίστευτα χου και τινάζεται σαν τρελό. Πλέον δεν το πιάνω για να του βάλω κολλύριο, του το στάζω απο πάνω αλλά αφενός κάποιες φορές αστοχώ και αφετέρου αυτό σχεδόν πηδάει να μου φάει τα χέρια. Το έχω κλεισμένο σε ένα δωμάτιο όπου δεν περνάω ώρες, γιατί αφενός μένω με τους γονείς μου και αφετέρου έχω και άλλες γάτες στο σπίτι. Ξέρω ότι αυτό δεν συμβάλλει στην εξημέρωσή του, αλλά έτσι κι αλλιώς η εξημέρωση κρατάει βδομάδες και το ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι όχι το πώς θα εξημερωθεί, αλλά το πώς θα πάρει τα φάρμακά του και πώς θα μπορέσω να το πάω στο γιατρό, όταν φτάσει η ώρα.
Δεν ξέρω τι να κανω :(

Προσπάθησε να περνάς λίγη ώρα μαζί του και να το χαϊδεύεις ώστε να είναι πιο ήρεμο και να μην ξαφνιάζεται με το άγγιγμά σου.
Από εκεί και πέρα, μπορείς να το τυλίγεις με μια πετσέτα όταν του βάζεις το κολλύριο ώστε να μην τινάζεται και να μην αγριεύει αλλά και για να είσαι σίγουρη ότι οι σταγόνες μπαίνουν στα μάτια του.

επειδή δεν βλέπει, όποτε πάω να το αγγίξω τρελαίνεται από το φόβο του και λογικό είναι, σκεφτείτε να μην βλέπει τίποτα και να έρχεται κάτι καταπάνω του. Οπότε αισθάνομαι ότι το βασανίζω έτσι περισσότερο και πλέον δεν το αγγίζω καθόλου. Τώρα για την πετσέτα νομίζω θα αγριέψει πολύ πάλι και θα το τρομάξω υπερβολικά. Του ρίχνω κολλύριο από πάνω και καταλαβαίνω ότι το παίρνει όταν βλέπω ότι κλείνει το ματάκι του εκείνη τη στιγμή!

παρε κονσερβες τόνου, η τόνο σε νερό ριο μαρε και ξεκινα να τον ταιζεις με αυτα και παραλληλα να του μιλας πολυ γλυκα και γουργουριστα και αν συνδεσει τη φωνη σου με κατι καλο.. σιγα σιγα θα σε εμπιστευτει και ξεκινα αν τον χαιδευεις σιγα σιγα, αυτό που σου πρότεινε οο Γιώργος με τη πεστέτα βοηθάει να το κανεις σε β σταδιο, να τον κρατας μεσα σε πετσεα και να του βαλει καποιος αλλος κορυλιο...
Μην τον παρεις κι εσυ απο φόβο γιατί δεν θα βγαλετε ακρη, καλη επιτυχια και στους 2 σας.

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές! αυτό με την πετσέτα δεν το έχω κάνει ακόμα, όμως του πήρα κονσέρβες και του βάζω, αλλά αυτό δεν ξεμυτάει να πάει να φάει αν δεν φύγω. Έχει χειροτερέψει και πλέον όποτε μπαίνω στο δωμάτιο μουγκρίζει πριν καν το πλησιάσω. Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι του έχω κάνει κακό. Ξέρω ότι θα ήταν πολύ καλύτερα να το έχω μέσα στο σπίτι, αλλά έχω και άλλα γατάκια και αυτό είναι το μόνο μέρος που μπορώ να το κρατήσω προσωρινά βέβαια. Δεν ξέρω, έχω αρχίσει να νιώθω ενοχές, γιατί έτσι όπως αντιδράει και το βλέπω να χειροτερεύει αντι να ηρεμεί μέρα με τη μέρα, νιώθω ότι του κάνω κακό!

Σιγά σιγα θα σε μάθει. Ενα μικράκι ειχα βρει πριν 1μιση χρόνο, με χλαμύδια κ εκεινο απτη μανα του, και μετα απο συνεχόμενη θεραπεία η όραση στο μάτι μερικώς τουλάχιστον αποκατασταθηκε. Απλά για όλη τη ζωη θα του βάζουμε τεχνιτά δάκρυα. Επιμονη και υπομονη. Και καλύτερα κράτα το ζώο μέσα στο σπίτι για τώρα, και αν χρειαστεί τυλίξτε το με κάτι και κρατηστε το καλά για να του βάλετε το κολλύριο και θα συνηθίσει. Και το δικό μου στην αρχή αντιδρούσε, αλλά εμαθε, κ τώρα ούτε που κουνιέται όταν του βάζω τα δάκρυα. Και ο γάτος ο μεγάλος μου, ο σούπερ ανάποδος, εστω κ με το ζόρι, τυλιγμένος μέχρι το λαιμό, καθόταν. Αυτή τη στιγμή το κολλύριο ειναι το σημαντικοτερο

Σε καταλαβαίνω, είναι δύσκολη περίπτωση. Αν όμως δεν επιμείνεις, το γατάκι δεν θα θεραπευτεί!! Είναι το χειρότερο που μπορείς να του κάνεις. :(
Αν επιμείνεις και το θεραπεύσεις όλ' αυτά θα ανήκουν στο παρελθόν. Θα διαφωνήσω μαζί σου σε κάτι. Γράφεις πως η εξημέρωσή του αυτή τη στιγμή δεν είναι προτεραιότητα, πως σημαντικό είναι να γίνει καλά. Σίγουρα το πιο σημαντικό είναι να γίνει καλά, αλλά επειδή είναι τόσο μικρό το καϋμένο, δεν βλέπει και είναι κατατρομαγμένο, δεν το βοηθάς να αρχίσει να εμπιστεύεται τους ανθρώπους, να δένεται μαζί τους. Δεν σε κατηγορώ, καταλαβαίνω πως υπάρχουν δυσκολίες, άλλα άτομα μέσα στο σπίτι, άλλα γατιά και ήδη αυτό που κάνεις είναι μεγάλο. Απλά αναρωτιέμαι αν θα μπορούσες να ξοδεύεις λίγο χρόνο παραπάνω με αυτό το πλασματάκι. Να το πάρεις αγκαλίτσα, να του μιλήσεις γλυκά, να το φέρεις στο υπνοδωμάτιό σου μαζί σου αν γίνεται. Αν μη τι άλλο θα τρομάζει λιγότερο οταν χρειάζεται να το φροντίσεις.
Εύχομαι όλα να πάνε καλά.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back