Τύφλωση μετά από ρινοτραχείτιδα

valitsa123

Νεοφερμένο μέλος

Η valitsa123 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 15 μηνύματα.
Βρήκα στα μέσα Αυγούστου ένα αδέσποτο γατακι περίπου ενός μηνα,με αίμα και πυον κίτρινο στα μάτια γεμάτο.Ο κτηνίατρος είπε ότι ευθυνόταν η ρινοτραχειτιδα. Του δώσαμε 2 αντιβιωσεις + tobradex επί 22 μέρες. Το πυον σχεδόν εξαφανίστηκε(είχε μείνει μόνο μια ημιδιαφανής στρώση που καλυπτε την κόρη) κι έβλεπε κανονικότατα. Δυστυχώς εφυγα για 15 μέρες και όταν γύρισα το βρήκα ημίτυφλο, με ημιδιαφανη στρώση να καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του οφθαλμού. Τώρα του δίνω nurish CM + tobrex + lacrimmune (αλοιφή με κυκλοσπορινη κατά της κερατοεπιπεφυκιτιδας).. Ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάτι ΕΠΙΠΛΈΟΝ που να μπορώ να κάνω για να μη χάσει εντελώς την όραση, μιας και εδώ στην επαρχία η κτηνίατρος μπορεί να μην ήξερε όλες τις δυνατές θεραπείες. Το έχω αγαπήσει και θέλω πολύ να το σώσω ώστε να αποφύγει την πλήρη τύφλωση. Κάνει που του δίνω tobrex + lacrimmune ή μήπως αλληλεπιδρουν ? Τι άλλο να κάνω για να το σώσω? Ευχαριστώ προκαταβολικα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:
Καλησπέρα valitsa :)

Αν και οι γνώσεις μου για τη ρινοτραχείτιδα είναι ελάχιστες,κι επειδή είναι ένα αρκετά σοβαρό λοιμώδες νόσημα που αντιμετωπίζεται μόνο με τη βοήθεια επαγγελματία κτηνιάτρου, θα σου συνιστούσα αν είναι δυνατόν να πάρεις και μια δεύτερη γνώμη.
Έστω σε μια πόλη κοντά στο χωριό που βρίσκεσαι, κάποιος άλλος θα υπάρχει που θα εμπιστεύεσαι περισσότερο από τον παρόντα, μήπως και του αλλάξει το φαρμακευτικό σχήμα. Η αντιβίωση ασφαλώς και είναι απαραίτητη.
Όσο για το Tobradex, ένα από τα λίγα που έχω πληροφορηθεί σχετικά, είναι οτι πρέπει να χορηγείται αφού πρώτα βεβαιωθεί ο κτηνίατρος οτι δεν έχει μαζί και ερπητοϊό, ειδάλλως κινδυνεύει να τυφλωθεί :worry: Για το συνδυασμό φαρμάκων που ρωτάς, μόνο από ειδικό θα μπορείς να έχεις μια σίγουρη και υπεύθυνη γνώμη.
Εύχομαι όλα καλά να πάνε για το μικρούλι και σύντομα να δεις σημάδια βελτίωσης :flowers:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σε ευχαριστώ πολύ!! Έχω πάρει γνώμη από 2.. Και οι 2 μου είπαν ότι τώρα η αντιβίωση δε βοηθά μιας και πριν 1 μήνα είχε πάρει για 20 μέρες baytril και μετά sinulox.. Τώρα μου είπε μόνο tobrex ίσα ίσα για να μην χάσει τελείως το φως.. Από τη ρινοτραχειτιδα έχει θεραπευτεί πλέον,γιαυτό δεν παίρνει άλλη αντιβίωση. Απλά του άφησε κουσούρι το πυον στα μάτια. Βλέπει μόνο σκιές. Θα προσπαθήσω να μείνει εκεί η ζημιά και να μην προχωρήσει η τύφλωση.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Κι είναι κουκλάκι ζωγραφιστό :inlove:

2015-10-10_093945.jpg

Αναμφισβήτητα, έκανες ό,τι μπορούσες για το τόσο γλυκό πλασματάκι και μπράβο σου που το έσωσες και προσπαθείς να κάνεις ό,τι καλύτερο γι αυτό :)
Επιπλέον (κι αν βέβαια υπάρχει η δυνατότητα) ας έχεις υπ'όψη οτι υπάρχουν και κτηνίατροι εξειδικευμένοι στα οφθαλμολογικά προβλήματα, καθώς και τμήμα κτηνιατρικής (που όμως είναι Θεσσαλονίκη, ρίξε μια ματιά στο θέμα που έχουμε εδώ ).
Εύχομαι η όρασή του να σταθεροποιηθεί και η γενική κατάσταση της υγείας του να βελτιώνεται μέρα με τη μέρα, έτσι ώστε να χαίρεσαι να το βλέπεις να μεγαλώνει (αγοράκι ή κοριτσάκι?) και να απολαμβάνεις τη συντροφιά του για πολλά πολλά χρόνια.:)

Καλημερα Valitsa,μπραβο που εσωσες το μικρο γατακι και προσπαθεις να κανεις οτι ειναι δυνατον ωστε να μην χασει την οραση του.Ειναι ομορφουλι.Να ρωτησω κατι αποπαρασιτωση εσωτερικη εχεις κανει;Αν οχι ,πρεπει να κανεις αμεσα γιατι παιζει και αυτο μεγαλο ρολο στην ολη κατασταση του γιατι βλεπω οτι το γατακι εχει ελαφρως το τριτο βλεφαρο κατεβασμενο,οπως το βλεπω στη φωτογραφια, εκτος αν κανω λαθος και δεν φαινεται καλα.Εγω οταν ειχα παει τον μικρο μου στο γιατρο με κατεβασμενο το τριτο βλεφαρο και καθημερινες τσιμπλες στα ματια οταν ξυπνουσε, μου ειπε οτι απο τα παρασιτα ειναι ετσι τα ματια του και μολις του εδωσα το φαρμακο που μου ειπε ανοιξαν εντελως.

Τελευταία επεξεργασία:
Ευχαριστώ!! Του έχω κάνει 2 φορές αποπαρασιτωση + το πρώτο εμβόλιο το τετραπλό.. Έλεγα να το πάω Αθήνα στη Σκουντζου στο Χολαργό που διάβασα ότι εξειδικευεται αλλά η κτηνίατρος εδώ μου είπε ότι η ζημιά έχει ήδη γίνει (κερατιτιδα). Κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη. (επισυνάπτω φωτο)

img_20150904_134818.jpg

Συνημμένα

• IMG_20150904_134818.JPG
    IMG_20150904_134818.JPG
    1,7 MB · Εμφανίσεις: 112
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Εχεις δικιο, ειχε ρινοτραχειιτιδα και δεν πηρε αμεσως αντιβιωση και του εχει δημιουργησει ελκωδη κερατιτιδα. Και εγω τη δευτερη γατουλα μου την ειχα βρει με ρινοτραχειιτιδα και της εδωσα vibramycin αντιβιωση και σταγονες στα ματια tombrex,μετα απο οδηγια του γιατρου που την πηγα.Εχει ορεξη,τρωει;

Τελευταία επεξεργασία:
Τρώει φουλ :) τώρα αντιβίωση δεν του δίνω, μάλιστα vibramicin δεν του έδωσα ποτέ. Μήπως πρέπει να δοκιμάσω και vibramicin? τώρα που έχει πια ελκώδη κερατιτιδα ΚΑΙ τρίτο βλέφαρο μόνο σε σταγόνες να εναποθεσω τις ελπίδες μου ή να δώσω και αντιβίωση παρα τα αποθαρρυντικα λόγια του γιατρού? αξίζει τον κόπο να το πάω σε ειδικό στην Αθήνα?

Συνημμένα

• Screenshot_2015-10-10-17-51-21.png
    Screenshot_2015-10-10-17-51-21.png
    595 KB · Εμφανίσεις: 43
Τελευταία επεξεργασία:
Ειναι πολυ ομορφο γατακι, μη σου πω οτι απο το προσωπο μου φαινεται για κοριτσακι, κανε εσωτερικη αποπαρασιτωση και θα συνελθει. Περιμενουμε ευχαριστα νεα.

Τελευταία επεξεργασία:
Αγοράκι είναι :) από την κερατιτιδα και το τρίτο βλέφαρο δεν πιστεύω να συνέλθει και πολύ αλλά και πάλι ευχαριστώ :)

Αγοράκι είναι :) από την κερατιτιδα και το τρίτο βλέφαρο δεν πιστεύω να συνέλθει και πολύ αλλά και πάλι ευχαριστώ :)

Τριτο βλεφαρο ειχε και μενα ο μικρουλης μου και μολις εκανα εσωτερικη αποπαρασιτωση εγινε καλα και ανοιξαν τα ματακια του.

Τρώει φουλ :) τώρα αντιβίωση δεν του δίνω, μάλιστα vibramicin δεν του έδωσα ποτέ. Μήπως πρέπει να δοκιμάσω και vibramicin? τώρα που έχει πια ελκώδη κερατιτιδα ΚΑΙ τρίτο βλέφαρο μόνο σε σταγόνες να εναποθεσω τις ελπίδες μου ή να δώσω και αντιβίωση παρα τα αποθαρρυντικα λόγια του γιατρού? αξίζει τον κόπο να το πάω σε ειδικό στην Αθήνα?

Νομίζω στη θέση σου θα έκανα μια προσπάθεια ακόμα σε ειδικό, αν μη τι άλλο, για να αυξήσω τις πιθανότητες να μείνει εκεί το πρόβλημα.
Και δεύτερη και τρίτη διάγνωση κακό δεν κάνουν σε τέτοιες περιπτώσεις.:)

Ευχαριστώ!! Θα το πάω Αθήνα στα τέλη της εβδομάδας μάλλον. Πάντως δείχνει σημάδια βελτίωσης προς το παρόν :) σας ευχαριστώ όλους και τον καθένα ξεχωριστά για τη βοήθεια :) αν ξέρετε κάποιον καλό ειδικό για μάτια σε Αθήνα ή Κόρινθο θα ειμαι ευγνώμων.

Τελευταία επεξεργασία:
Κόρινθο δεν νομίζω να υπάρχει οφθαλμίατρος για ζωάκια. Σε Αθήνα, υπάρχει τμήμα οφθαλμιατρικής σε αυτό το κτηνιατρικό κέντρο (με κάθε επιφύλαξη όμως, γιατί δεν έχω προσωπική εμπειρία). Μπορείς να πάρεις ένα τηλέφωνο να ρωτήσεις.
Ας πουν κι άλλα μέλη, μήπως γνωρίζουν κάποιον δοκιμασμένο κι εγγυημένο.

Σε ευχαριστώ πολύ!! :) θα πάω Αθήνα την Πέμπτη μάλλον

Έχω ευχάριστα νέα και σας ευχαριστώ όλους για τη βοηθεια, και ιδιαίτερα τη φίλη ΦΛΩΡΑ. Το γατακι βλέπει μια χαρά κι αυτό όχι χάρη σε κάποιο κτηνίατρο. Το γατακι χρειαζόταν μια γερή ΑΠΟΠΑΡΑΣΙΤΩΣΗ, γιατί τα παράσιτα τελικά το είχαν κάνει να μη βλέπει και να μην αναπτύσσεται το σώμα του καθόλου. Οπότε τώρα βλέπει μια χαρά και σώθηκε!! Υπερ-ευχαριστώ. :-) τέλος καλό, όλα καλά

Μπράβο φίλη μου, πολύ ευχάριστα τα νέα σας :clapup:! Κι εύχομαι στο εξής το γατάκι σου να σφύζει από υγεία! Ε λοιπόν δεν είχα ιδέα ότι τα ενδοπαράσιτα μπορούν να βλάψουν τόσο πολύ τα μάτια τους...:/:

Έχω ευχάριστα νέα και σας ευχαριστώ όλους για τη βοηθεια, και ιδιαίτερα τη φίλη ΦΛΩΡΑ. Το γατακι βλέπει μια χαρά κι αυτό όχι χάρη σε κάποιο κτηνίατρο. Το γατακι χρειαζόταν μια γερή ΑΠΟΠΑΡΑΣΙΤΩΣΗ, γιατί τα παράσιτα τελικά το είχαν κάνει να μη βλέπει και να μην αναπτύσσεται το σώμα του καθόλου. Οπότε τώρα βλέπει μια χαρά και σώθηκε!! Υπερ-ευχαριστώ. :-) τέλος καλό, όλα καλά

Μου δινεις πολυ μεγαλη χαρα,μπραβο κοριτσι μου!!:clapup: Ειχα περασει και γω με το Μικυ μου τα ιδια ,για αυτο στο ειπα.Ειπαμε μερικες φορες οι παστες που δινουμε στα γατακια δεν σκοτωνουν ολα τα παρασιτα και ιδιως τα σκουληκια και δημιουργουνται προβληματα στα ματακια κατεβαζοντας το τριτο βλεφαρο.Και μενα ο κτηνιατρος μου ειπε να δωσω αυτο που σου ειπα και να το ξερεις για παντα απο εδω και στο εξης οταν κανεις εσωτερικη αποπαρασιτωση σε μικρουλια να χρησιμοποιεις αυτο.Εγω σε ολες τις γατουλες μου με αυτο ειχα κανει εσωτερικη αποπαρασιτωση,αλλα ειχαν περασει χρονια και το ειχα ξεχασει,καλα που μου το θυμησε ο γιατρος.Να σαι καλα εσυ και η μικρουλα σου και ολα τα γατακια που φροντιζεις!!

Τελευταία επεξεργασία:
<3 και πάλι ευχαριστώ.

Μπράβο το χρυσούλι μου!:clapup::clapup:
Κι από δω και πέρα γερό, να το χαίρεσαι να μεγαλώνει και να ομορφαίνει :)

Συγχαρητήρια και στη φίλη Φλώρα, γιατί έβαλε τα γυαλιά και στους δυο γιατρούς! ;):thumbup:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back