Υιοθεσία γατούλη που συνήθιζε να βγαίνει έξω...

mariag

Νεοφερμένο μέλος

Η Μαρία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 52 ετών και μας γράφει από Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 65 μηνύματα.
Καλησπέρα σε όλους και Καλη Χρονια!!

Εχω ενα πρόβλημα:στην πυλωτη της πολυκατοικίας μας φροντίζω εδω και 2 χρόνια έναν γατούλη,τον Jerry-τωρα είναι 7 ετών,στειρωμένος.Οταν κάνει πολύ κρύο ή είναι αρρωστούλης τον φιλοξενούμε στο διαμέρισμα μας.
Δυστυχώς δεν μπορεί να μείνει μόνιμα μαζί μας στο διαμέρισμα,διότι λειπουμε συχνά.

Επειδή εχουμε "καλους" γείτονες που ζητάνε να φύγει-είχα γραψει και παλιότερα για το θέμα αυτό-αποφασίσαμε να τον δώσουμε σε μια φίλη μας που λατρεύει τις γάτες ,αλλά μένει στον 4ο όροφο πολυκατοικίας.:(

Ο Jerry λοιπον είναι εκεί 3 ημέρες αλλά καθότι συνηθισμένος να βγαίνει έξω ,ναι μεν τρωει με όρεξη και κατά καιρούς γουργουρίζει αλλά έχει αποκτήσει μόνιμη ταχύπνοια και αναζητάει εναγωνίως την έξοδο...:(
Πρόσφατα του έκανα αιματολογικές και όλα ήταν φυσιολογικά!

Οπότε τα ερωτήματα μου είναι τα εξής:

1.Θα μπορέσει να προσαρμοστεί στη μόνιμη ζωή στο διαμέρισμα?

2.Πως μπορούμε να του μειώσουμε το στρες-'εχει λιχουδιές,πολλά χάδια και αγάπη και για παρέα εναν άλλο γατούλη,με τον οποίο τα πηγαίνουν πολύ καλά!!

3.Πως μπορούμε να αποφύγουμε το να επιχειρήσει ...έξοδο απο το μπαλκόνι του 4ου ορόφου?Προς το παρόν ΔΕΝ βγαίνει στο μπαλκόνι...

Αγχώνομαι πολύ διότι δεν θα 'ηθελα να αισθάνεται εγκλωβισμένος ή δυστυχισμένος...να κάνουμε υπομονή ή να επιστρέψει στην πυλωτή??:(:(:(

Σας ευχαριστώ πολύ!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: υιοθεσία γατούλη που συνήθιζε να βγαινει εξω...

Ενα θεμα με το εξω ειχαμε αντιμετωπισει και εμεις με τη μικρη μας παρολο που μενουμε σε χαμηλη μονοκατοικια. Στις αρχες την αφηναμε να βγαινει εξω καθημερινα αλλα οταν αρχισε τα επικινδυνα αλματα τη βαλαμε μεσα, στην αρχη πηγαινε στην πορτα και περιμενε αλλα πλεον συνηθισε και δεν το ζηταει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μια καλη λυση ,για να μην στερηθει τελειως το εξω,ειναι,να γινει μια καλη περιφραξη στο μπαλκονι,με τροπο ωστε και να σκαρφαλωσει στην περιφραξη να μην μπορει να βγει απο αυτη.

Σε καμια πςεριπτωση να μην γυρισει στην πυλωτη...πολυ ζωη δεν θα εχει..και ειμαι σιγουρη οτι το καταλαβαινεις και εσυ..:(
Και ομως..πολλες περιπτωσεις εχουμε ανθρωπων που πηραν γατα απο το δρομο..ενηλικα,και τελικα μια χαρα συνηθισαν στο σπιτι.Θα σου αναφερω μαλιστα και συγκεκριμενο παραδειγμα..την baily της evelyn.Νομιζω 2 χρονων ηταν..και ομως συνηθισε εντελως .
Για το μπαλκονι..αν δεν ειναι σωστα περιφραγμενο..καθολου δεν θα πρεπει να βγαινει δυστυχως.Εκτος αν γινει μια πολυ καλη περιφραξη.
Τα υπολοιπα τα λες και εσυ..αγαπη,παιχνιδακια..και αφηστε τον χρονο να κανει τη δουλεια του..Επισης κατι που θα βοηθουσε αφανταστα θα ηταν ενα δευτερο γατακι..αλλα αυτο βεβαια θα πρεπει να το θελουν και οι ιδιοκτητες του.:)

Σας ευχαριστώ...

υπάρχει 2ος γατούλης,Σιαμ, 3ων ετών, που τα πηγαίνουν αρκετά καλά αλλά ακόμα δεν παίζουν...όσο για περίφραξη είναι πολύ δύσκολο να γίνει διότι δεν υπάρχουν κάγκελα στο μπαλκόνι,αλλά στηθαίο!
Ο άλλος γατούλης της φίλης μου...περπατάει επάνω όταν βγαίνει έξω,αλλά αμφιβάλλω για το τι θα κάνει ο Jerry.

Τι να κάνουμε με την ταχύπνοια μας ανησυχεί πιο πολύ απ'ολα...

Για την ταχυπνοια ,αν δεν ειναι παθολογικη κατασταση του αναπνευστικου,ισως προερχεται απο το στρες αλλαγης περιβαλλοντος.
Να το συζητησετε με το γιατρο ,ειναι το καλυτερο και το πιο σωστο.:)

Συνηθως συνηθιζουν αρκετα γρηγορα. Μπορει να μαθετε να τον βγαζετε βολτα με σαμαρακι.
Οπως βγαζω κι εγω τη γατα μου
https://www.youtube.com/watch?v=YWeBQ0HUVHY

Αυτο μπορει ομως να του προκαλεσει μεγαλυτερο στρες. Δεν ξερω αν ειναι καλο σε αυτη την περιπτωση να βγαινει που και που ή να μην του το παρεχεται καθολου. Εμενα παντως στις αρχες που τη βγαζαμε εξω με το σαμαρακι ειχε λυσσαξει και εκλαιγε,μετα ομως συνηθισε και καταλαβε πως οπως βγαινουμε,ετσι μπαινουμε και θα ξαναβγουμε. Και σκυλοποιηθηκε η γατα μου! :P

Καλημερα και σας ευχαριστώ!

Σημερα εχουμε ραντεβού με τον κτηνίατρο,ελπίζω ολα να πάνε καλα με το θεμα της ταχυπνοιας-εχει ΚΑΙ στον υπνο!!

Μαλλον ειναι καλυτερα να μην βγαινει εξω καθολου σε αυτη τη φάση,ουτε στο μπαλκονι ,γιατι θα πρέπει να συνηθισει τα νεα δεδομένα...το θεμα είναι εαν θα τα αποδεχτει τελικά...μαλλον θα μας πει ο ιδιος τι θα γινει ...

Θα αναμενουμε νεα σας λοιπον!!!:)

Σιγουρα δεν ειναι ευκολο,μετα απο 7 χρονια εξω,να συνηθισει την κλεισουρα.Θελει χρονο ,υπομονη και καλη αντιμετωπιση για να προσαρμοστει στα νεα δεδομενα...Ολα αυτα που του παρεχουν και το γεγονος οτι εχει και παρεα αλλον γατουλη ,πιστευω οτι θα βοηθησουν στην πιο γρηγορη ενταξη του στο σπιτι.:):)...Θελουμε νεα απο τον κτηνιατρο για την ταχυπνοια...Ολα καλα να πανε!!!!!:)

Λοιπον τα νεα μας έχουν ως εξής:

Πηγαμε με τη φιλη μου τον Τζερρυ στον κτηνιατρο της και τα νεα μας δεν ειναι ευχάριστα,

1.θα πρεπει να κανει τεστ για FIV & λευχαιμια-ο δικός μου κτηνίατρος είχε πει οτι δεν χρειαζόταν,αλλα έχει στοματίτιδα κάτι που δεν μου το είχε πει ο δικος μου κτηνιατρος και είναι πολλές φορές ένδειξη για κάτι απο τα παραπάνω.
2.εκανε ακτινογραφία και έχει μια μεγάλη σκια μπροστα απο την καρδια ,η οποια μπορεί να είναι είτε υγρο,είτε διογκωμένοι λεμφαδένες,είτε διογκωμένος θυμος αδένας,
3.την Παρασκευη θα κάνει νεες αιματολογικές και υπέρηχο,
4.το στρες του νεου περιβάλλοντος του επιδεινώνει την κατάσταση,
5.η κτηνιατρος συνεστησε να ΜΗΝ αλλάξουμε περιβάλλον σε γατούλη αυτής της ηλικίας.

Επειδή αγχώνεται πολύ στο νέο περιβάλλον και θα πρέπει να λάβουμε υπόψη και τον νεαρό γατούλη της φίλης μου -στοματιτιδα,ενδεχόμενη ασθένεια,κλπ,ο Τζερρούλης επέστρεψε καταχαρούμενος στην πυλωτή του και ΟΛΑ τα βράδια και τις ημέρες που θα είμαστε σπίτι ,θα τον έχουμε μέσα στο διαμέρισμα.

Δυστυχώς θα πρέπει να τον βλέπουν οι"καλοι" γείτονες, οσο γίνεται λιγότερο,αρκεί βέβαια κι εκεινος να θέλει να είναι μέσα...

Πάντως χθες το βραδυ γουργούριζε ασταμάτητα και εφαγε με πολύ όρεξη,αλλά ο κακομοίρης δεν μπορεί να ανάπνεύσει καλα..

Ευχηθείτε μας καλά αποτελέσματα!!!!Θα σας ενημερωσω για οτι νεοτερο!

Ψυχουλα μου καλα αποτελεσματα και ευχομαι οτι καλυτερο για σενα!!!!!!!!:)

Ευχαριστούμε:(...εχω τη φωτο του ως avatar...δεν είναι κούκλος???:P

Eίναι ένας κούκλος μασκοφόρος!:)

Κουκλαρος οχι απλα κουκλος!!!!:clapup:

Περαστικα!!! Ελπιζω να πανε ολα καλα!

Ειναι πολυ ομορφος!!! Να σου ζησει!!!

O Τζερρυ μας πέθανε χθες το βραδυ στην αγκαλια μας απο θρομβοεμβολη...
Αντιο...:(:(

'Ελα ρε γαμώτο.....:(:(:(:(
Είχε τελικά πρόβλημα ο ζούζουνος....:(:(:(:(
Δεν έχω λόγια.........:(:(:(:(:(

Δεν ειναι δυνατον..δεν το πιστευω...:(:(:(..μα γιατι;; τελικα...τι ειχε;;;
Πωπω...πολυ στεναχωρηθηκα..:(

Κρίμα, κρίμα, κρίμα χιλιες φορές κρίμα :(:(:(
Καλό ταξίδι για τη νέα του ζωή

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back