Popix
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εδώ και καιρό ετοιμάζω τη μετακόμισή μου στο εξωτερικό. Στην αρχή έλεγα ότι θα τους πάρω μαζί μου φεύγοντας, όμως όσο το έψαχνα, κατάλαβα ότι στην αρχή, αναγκαστικά θα πρέπει να μείνω σε σπίτι επιπλωμένο, όπου δεν επιτρέπονται γάτες.
Γενικά οι Άγγλοι σπιτονοικοκύρηδες δεν τα θέλουν καθόλου γιατί τα σπίτια τους είναι συνήθως στρωμένα με μοκέτες. Μέχρι λοιπόν να βρω το μόνιμο, ανεπίπλωτό μου σπίτι στο οποίο να επιτρέπονται τα κατοικίδια, θα πρέπει να τους αφήσω αναγκαστικά εδώ, με πολύ μεγάλη στεναχώρια

Ο αδερφός μου μπορεί να αναλάβει τον έναν από τους δύο, όποιον να'ναι, και τους δύο τους αγαπάει. Αλλά το σπίτι είναι πολύ μικρό και έχει ήδη άλλο ένα εκείνος. Δυστυχώς, δεν έχω κάποιον άλλο συγγενή που να μπορεί να αναλάβει, δεν βρίσκομαι σε φιλόζωη οικογένεια.
Ζητώ λοιπόν, εάν μπορεί κάποιος, ακόμα και μόνιμα έξω σε περιφραγμένο χώρο, να φροντίζει έναν από τους γατούληδές μου μέχρι να μπορέσω να τους πάρω μαζί μου. Θα τον καλύψω οικονομικά, εννοείται. Έχω έτοιμα τα διαβατήριά τους, μένει να κάνω μια εξουσιοδότηση στον πατέρα μου για να μπορέσει να μου τους στείλει.
Εάν κάποιος μπορεί μόνο για συγκεκριμένη χρονική περίοδο ή θέλει να φύγει για διακοπές, θα κανονίσω εγώ να μεταφερθεί ο γάτος στον αδερφό μου.
Οι γάτοι μου ενδεικτικά:
Τριστάνος: Είναι γάτος μυστήριος. Δεν θέλει πολλά-πολλά, δεν κάνει φασαρία, θέλει απλά να κοιτάει έξω από το παράθυρο, να λιάζεται και να κυνηγάει σκιές. Έχει ζήσει και έξω και θα ήταν μια χαρά σε κάποιον κήπο. Δεν του αρέσουν οι άλλες γάτες, αλλά δεν είναι επιθετικός, απλά πάει και κρύβεται. Με τον καιρό συνηθίζει (όπως συνήθισε και τον Αρθούρο).
Αρθούρος: Ο Αρθούρος είναι γάτος...κουτός.
Είναι αγαθιάρης και χαδιάρης, δεν ξέρει να πηδάει ψηλά (πάγκοι κουζίνας κλπ), αλλά είναι ολίγον τι φουντωτός και μαδάει. Αυτός είναι για αποκλειστικά μέσα σε σπίτι γιατί δεν ξέρει να σκαρφαλώνει και είναι κουτό γατί γενικά. Αλλά είναι γλυκός και του αρέσει να ζυμώνει. Είναι κοινωνικός με ανθρώπους και ζώα και είναι και λιχούδης. 
Υπολογίζω ότι θα φύγω τέλη Μάη με αρχές Ιούνη. Εάν κάποιος μπορεί, θα ήμουν αιώνια υπόχρεη...................
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Popix
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ξεκινώντας αυτό το μήνυμα, θα πω ότι ΛΑΤΡΕΥΩ τους γάτους μου. Πάω να ζήσω στο εξωτερικό και το πρώτο πράγμα που με αγχώνει περισσότερο είναι οι γάτοι.
Τους θέλω μαζί μου. Μπορώ να τους πάρω, έχουν τα εμβόλιά τους, τα διαβατήριά τους, έχω και τα χρήματα να τους κλείσω ανα πάσα στιγμή εισιτήριο. Αλλά όταν θα φτάσω εκεί, τους πρώτους μήνες, θα μείνω σε φιλικό σπίτι όπου δεν μπορούν να είναι μαζί μου και οι γάτοι. Θα μπορέσω να τους πάρω όταν θα πιάσω το δικό μου σπίτι, σε συνεννόηση με τον σπιτονοικοκύρη.
Δεν έχω κάποιον συγγενή να τους αναλάβει για αυτό το διάστημα, ούτε στην Ελλάδα, ούτε στην Αγγλία. Ρώτησα κάποιους φίλους και περιμένω. Αλλά δεν μπορώ να μην σκέφτομαι τι θα γίνει εάν και εκείνοι δεν μπορούν.
Κοιτάω σε φόρουμ συζητήσεις με ανθρώπους που αντίστοιχα ψάχνουν να αφήσουν τις γάτες τους καπου και λένε ότι είναι δύσκολο. Τους περισσότερους τους συμβουλεύουν να προωθήσουν τα ζώα τους σε υιοθεσία, γιατί σε τελική ανάλυση, είναι το τι έχει ανάγκη το ζώο. Το λένε με το σκεπτικό, ότι το ζώο θα συνηθίσει σε νέο περιβάλλον και θα πρέπει μετά να αλλάξει πάλι.
Τους αγαπάω πάρα πολύ και δεν έχω εγωισμό. Εάν πειστώ ότι αυτό είναι το καλύτερο, θα το προσπαθήσω. Δεν θέλω να τους ταλαιπωρώ. Εσείς τι πιστεύετε; Είναι καλύτερο να τους βρω νέο σπίτι; Αν θεωρείτε ότι θα ήταν καλύτερα να τους πάρω μαζί μου, που θα μπορούσα να απευθυνθώ για μια δίμηνη φιλοξενία;
Ευχαριστώ.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Lydia.Nataly
Νεοφερμένο μέλος
CatLover09
Δραστήριο μέλος
Να το παλεψεις και να τους παρεις μαζι σου.
Ακου να δεις τι λεμε να κανουμε με τον αντρα μου οταν θα φυγουμε και εμεις στο εξωτερικο.
Αναγκαστικα θα παει εκεινος πρωτα να δει τι παιζει με δουλειες κτλ.Εχω ενα ξαδερφο του πατερα μου οπου θα μπορει να τον φιλοξενησει ενα διαστημα.Μεσα σε αυτο το διαστημα θα ψαξει σπιτι και οταν θα ειναι η κατασταση καταλληλη θα παρω τους γατους και τον σκυλο και θα φυγω και εγω.Το ξερω ειναι δυσκολο και απαιτει πολυ χρονο αλλα μονο αυτο βρισκω σαν λυση.Ουτε μπορω να παω να μεινω στον θειο μου με 2 γατες και ενα γερμανικο ποιμενικο.Δεν μπορω να τον υποχρεωσω να φιλοξενησει τοσα ζωα και οταν μαλιστα ο ενας γατος μου εχει τασεις φυγης και δεν πρεπει να ζουν πολλα ατομα στο σπιτι για να υπαρχει μεγαλη προσοχη με πορτες παραθυρα κτλ.
Μονη σου θα πας εξωτερικο?Αν οχι πρεπει να το μοιρασετε και εσεις, ο ενας κανει την δυσκολη αρχη και ο αλλος μενει πισω με τα ζωα.
L0uk0umas
Δραστήριο μέλος

Βρες κάποιον να στα φιλοξενίσει για 2 μήνες ή εν ανάγκη να τα πας σε κάποια πανσιόν!
Που πάς? Ελπίζω όχι Αγγλία γιατί εκεί παίζει καραντίνα...
Fideloudi
Πολύ δραστήριο μέλος
Από Ιανουάριο 2012 δεν υπάρχει πια καραντίνα στην Αγγλία, τα ζωάκια μπαίνουν κανονικά όπως στις περισσότερες χώρες της ΕΕ.

L0uk0umas
Δραστήριο μέλος
Από Ιανουάριο 2012 δεν υπάρχει πια καραντίνα στην Αγγλία, τα ζωάκια μπαίνουν κανονικά όπως στις περισσότερες χώρες της ΕΕ.![]()
A συγγνώμη έχεις δίκιο!!!
Στην Αυστραλία είναι που ισχύει ακόμα!

Popix
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αγγλία θα πάμε. Από τη στιγμή που έστειλα το μήνυμα, βρέθηκαν 2 άνθρωποι που προσφέρονται, αλλά δυστυχώς, μιλάμε για αυλές πάνω σε κεντρικό δρόμο...

Το ιδανικό θα ήταν να το μοιράσουμε, αλλά δεν γίνεται, γιατί πρέπει να αφήσουμε το σπίτι που μένουμε τώρα. Δυστυχώς και οι δύο προερχόμαστε από μη φιλόζωες οικογένειες και κανείς δεν θα δεχτεί γάτα μες το σπίτι του. Θα περιμένω λίγο ακόμα μπας και βρεθεί κάποιος που να μπορεί να τους προσφέρει λίγο μεγαλύτερη ασφάλεια. Εν τω μεταξύ, τα πράγματα πήραν άλλη τροπή, ίσως πρέπει να μείνουν για παραπάνω από 2 μήνες. Έχουμε τρελαθεί...
Fideloudi
Πολύ δραστήριο μέλος
Απευθυνθήκατε σε κάποια φιλοζωική μήπως μπορούν να τους αναλάβουν σε σπίτια φιλοξενίας τους και να καλύπτετε τα έξοδα; Συνήθως οι φιλοζωικές είναι γεμάτες, αλλά αφού είναι για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ίσως να μπορέσουν να βοηθήσουν.
Popix
Εκκολαπτόμενο μέλος
Θεωρώ λίγο άδικο να πιάσουν οι δικοί μου γάτοι κλουβάκι φιλοζωικής, ενώ υπάρχουν τόσα αδέσποτα που έχουν σοβαρή ανάγκη... Δηλαδή εμένα, τελικά, μπορούν να μείνουν σε κάποια αυλή, έστω και αν υπάρχει κάποιος κίνδυνος. Υπάρχουν άλλα που δεν έχουν ούτε αυτό, ούτε την υγεία τους

L0uk0umas
Δραστήριο μέλος
Σκέψου όμως 2 ζώα που έχουν μάθει να ζουν σε σπίτι να βρεθούν ελεύθεροι σε έναν κήπο, με τους όποιους κινδύνους και θορύβους υπάρχουν και δεν ειναι εξοικειωμένοι! Για να μην μιλήσω για τα άλλα γατιά με τα οποία θα έρθουν σε επαφή ή να καυγαδίσουν..
Εγώ προσωπικά δεν θα το έκανα..
CatLover09
Δραστήριο μέλος
Καλη μου φιλη αντιλαμβανομαι την δυσκολη θεση που εχεις βρεθει ομως αν βγαλεις τους γατους εξω και μαλιστα σε αγνωστο περιβαλλον πανω σε κεντρικο δρομο,τοτε θα πρεπει να τους ξεχασεις.Δεν μπορει καποια αλλη λυση θα υπαρχει.....
Popix
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο ένας ζούσε έξω μέχρι 2 χρονών και πιστεύω ότι θα ήταν καλά σε κήπο, αλλά όχι πάνω σε πολυσύχναστο δρόμο. Δεν έχω σκοπό να το διακινδυνέψω. Ο άλλος είναι εντελώς άμαθος, ίσως του βρήκα να μείνει σε σπίτι. Περιμένω να το σιγουρέψω. Δεν είναι εύκολο το πράγμα που ζητάω, είναι μεγάλη ευθύνη :/
CatLover09
Δραστήριο μέλος
Φανταζομαι οτι τα εξοδα τους τροφες,αμμος και οτι εκτακτο προκυψει θα τα καλυψεις εσυ.Ο ένας ζούσε έξω μέχρι 2 χρονών και πιστεύω ότι θα ήταν καλά σε κήπο, αλλά όχι πάνω σε πολυσύχναστο δρόμο. Δεν έχω σκοπό να το διακινδυνέψω. Ο άλλος είναι εντελώς άμαθος, ίσως του βρήκα να μείνει σε σπίτι. Περιμένω να το σιγουρέψω. Δεν είναι εύκολο το πράγμα που ζητάω, είναι μεγάλη ευθύνη :/
Κοιτα ειναι οντως δυσκολο και ο ανθρωπος που θα αναλαβει τους γατους θα πρεπει να ειναι φοβερα υπευθυνος.Ομως πιστευω οτι ολο και καποιος φιλος/η θα σε βγαλει απο την θεση αυτη που εχεις ερθει.Να ξερεις οτι αν το ενα γατακι παρολο που ζουσε εξω(τωρα ομως το ξεχασε),ξαναβγει στον δρομο αυτοματως παιρνεις μεγαλο ρισκο.Μην ξεχνας οτι θα ζει σαν αδεσποτο στην ουσια και καθε ζωο που ζει εξω,καθε δευτερολεπτο φλερταρει με τον θανατο. Πρεπει να το εχεις αυτο στο μυαλο σου.Ασε που μια ενηλικη γατα αν της αλλαξεις περιβαλλον και δεν την περιορισεις μεσα,θα χαθει αμεσως μολις την αφησεις.Δεν θα θεωρησει οτι αυτο θα ειναι το νεο της σπιτι.Στα ενηλικα η προσαρμογη γινεται εφοσον ζουν μεσα στο σπιτι αποκλειστικα και μετα απο καποιο διαστημα την αφηνεις να βγει εξω στον κηπο(αν και ακομα και σε αυτο ειμαι κατα).
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool