Υπερβολική μαμά ή όντως κάτι τρέχει;

lostfrog

Νεοφερμένο μέλος

Η lostfrog αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 10 μηνύματα.
καλησπέρα σας...

είμαι νεα γατομανούλα και εχω αρκετές απορίες. Πριν ενα δίμηνο περίπου βρήκα στο δρόμο, ενα πανέμορφο άσπρο κουφο γατακι, το οποιο και πηρα σπιτι. Αμεσως το πηγα στο γιατρο, ο οποιος και μου συστησε (2,5 μηνων τοτε) να του κανω μπανιο (ειχε παρα πολλους ψυλλους) και να του βαλω μια αντιπαρασιτικη πουδρα.. εκανα καλα που το εκανα μπανιο τοσο μικρο...?
του εδωσα σιροπι vermox για εσωτερικη απο παρασιτωση, και κολυριο tobrex διοτι ειχε κ πυον στα ματακια του...

Μετα απο αυτον ειπα να παρω τη γνωμη κ δευτερου γιατρου (για να διαλε3ω τον καλυτερο), ο οποιος δινει στη γατουλα μ και δευτερο αντιπαρασιτικο, το drontal (ενω εγω εχω ενημερωσει οτι ηδη εχει παρει vermox). παραλληλα εδωσε κ αντιβιοση vibramicin την οποια κ πηρε για καμια βδομαδα.

Και ερχομαστε σημερα ( 4 μηνων πλεον) και παρατηρω πως φτερνιζεται, οποτε κ ο γιατρος δινει παλι vibramicin. ειναι φυσιολογικο να φτερνιζεται...?μεσα στη μερα 5-6 φορεσ..?φοβαμαι μηπως εχει παραγινει με τα φαμακα κ πα8ει τιποτα το στομαχακι του... (το φταρνισματακι το εχει αρκετο καιρο,μπορει να φταει το πρωτο μπανιο?).

επισης 3υνεται συνεχεια στο κεφαλακι του, ο γιατρος επιμενει πως δεν φαινεται να εχει κατι..(εγω ειχα φοβη8ει για μυκητες,του το ειπα και τελικα μ δινει αλοιφη daktodor!!!)

συγνωμη για το τοσο μεγαλο post, αλλα ανησυχω, που μπορω να βρω ενα καλο γιατρο...(διαβασα για τον ''αιλουρο'', αλλα μου ειναι αρεκτα μακρια)

:redface::redface::redface:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

και εμενα η πουπυ μου πολλες φορες φταιρνιζεται αρκετες φορες την ημερα...χωρις να εχει κατι...απο την στιγμη που δεν τρεχουν τα ματακια και η μυτουλα....δυσκολο μου φαινεται να εχει κατι...πολλες φορες τα γατακια φταιρνιζονται γιατι κατι τα ενοχλει στην μυτη...:):)
παντως και εγω θα ανησυχουσα στη θεση σου,και θα προσπαθουσα να μην το δινω τοσα φαρμακα..εκτος αν το χρειαζεται βεβαια...αλλα για φταιρνισμα μονο.....δεν μου αρεσει...:hmm::hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Παρακάτω μια λίστα με τους προτεινόμενους απο τα μέλη Κτηνιάτρους, ίσως βρείς και κάποιον κοντά σου.
https://www.mypetz.gr/threads/Λίστα-κτηνιάτρων.221742/

Γενικά καλά είναι όλα που διάβασα...
Εμβόλια θα πρέπει να έχει ξεκινήσει, όμως.
Αν επιμείνει το φτέρνισμα, και γίνει και βήχας, με μύξες, θέλει θεραπεία....

Αλλά με το εμβόλιο το 3 ή το 4πλό ανάλογα αν βγαίνει και έξω, θα καλυφθεί για τις πιο συχνές παθήσεις των γατιών.

Το ξύσιμο στο αυτί, μπορεί να έχει βρώμα μέσα στο αυτί, ή ψώρα.... πρέπει να το κοιτάξεις, και αν δείς κάτι μαύρα, να το πάς να το καθαρίσει, και να σου βάλει μια κρεμούλα ή σταγόνες.

Γενικά μην το κάνεις μπάνιο εσύ, οι γάτες πλένονται μόνες τους, ειδικά οι κοντότριχες....:redface:
(καλά έκανες την πρώτη φορά, δεν πειράζει...)
Να σου ζήσει, και ότι θέλεις ρωτάς.:)

σας ευχαριστω παρα πολυ και τις δυο!!
ναι με τα εμβολια ειμαστε κομπλε (3εχασα να το πω!!)
μυ3ες και βηχα δεν εχει για την ωρα, οποτε μαλλον κατι 8α το ενοχλει..
απο ορε3η και παιχνιδι για χαρα τα παμε...
οσο για το 3υσιμο , φαινεται οτι το ''τρωει'' κατι οχι στο αυτακι, αλλα μετα3υ ματιου και αυτιου, στο σημειο που ειναι πιο αραιες οι τριχες...δεν φαινεται να εχει τιποτα (ετσι λεει κ ο γιατρος, κ εγω δεν βλεπω κατι) μονο που εχει κοκκινισει (μαλλον απο το 3υσε-3υσε!!)

μπορει να εχει ερεθιστει απο, το ξυσιμο οπως ειπες....και να τον τρωει κιολας για αυτον τον λογο....φαυλος κυκλος δηλαδη....ξυνει αυτος...και η φαγουρα μεγαλωνει...:lol::lol::lol:...και δωστου ξυσιμο...και δωστου παλι φαγουρα...και παει λεγοντας...:lol::lol:

το μονο που φοβαμαι ειναι να μην το μολυνει με το τοσο 3υσιμο!!:hmm:

το μονο που φοβαμαι ειναι να μην το μολυνει με το τοσο 3υσιμο!!:hmm:

ναι...αυτο οντως μπορει να συμβει....μηπως να ρωτησεις και κανεναν αλλο γιατρο??? δεν ξερω μηπως εχει καμμια αλλεργια...ή μυκητες...τι να πω....:)

Το ότι είχε εκκρίσεις από τα ματάκια του όταν το βρήκες, μπορεί να σημαίνει ότι έχει ρινοτραχείτιδα, μια πολύ συνηθισμένη στα γατάκια λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού που προκαλείται από διάφορους ιούς. Το κακό είναι ότι δεν θεραπεύεται ποτέ πλήρως, αλλά μπορεί να αναζωπυρώνεται κατά καιρούς με διάφορες αφορμές (αλλαγές του καιρού, στρες, κάποια άλλη ασθένεια). Το φτάρνισμα που παρουσίασε θα μπορούσε να οφείλεται σ' αυτό.
Επίσης, οι μύκητες (αν όντως έχει, δεν κατάλαβα από το ποστ σου αν έγινε διάγνωση από τον κτηνίατρο ή αν σου έδωσε την αλοιφή απλώς επειδή του είπες ότι υποψιάζεσαι μύκητες), είναι ένδειξη καταπονημένου οργανισμού. Κι αυτό το στοιχείο προς τη ρινοτραχείτιδα μου φαίνεται ότι δείχνει...:hmm:
Δεν είναι και τίποτα τρομερό η ρινοτραχείτιδα, αρκεί να αντιμετωπίζονται εγκαίρως τα συμπτώματά της όταν "φουντώνουν" και να ζει το γατάκι σε προστατευμένο περιβάλλον, με καλή διατροφή. Και ο δικός μου γάτος είχε τα χάλια του όταν τον βρήκα, αλλά αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα και από τότε που ήταν μωρό μέχρι σήμερα (2,5 ετών) το μόνο που είχε ήταν μια επιπεφυκίτιδα πέρισυ, που του πέρασε μετά από 2-3 μέρες με κολλύριο.
Όσο για το ξύσιμο, μήπως έχει ακόμα ψύλλους; Δεν φεύγουν με το νερό, χρειάζονται και ειδικό φάρμακο (στα μικρά γατάκια συνήθως Frontline σε σπρέι).

Τα εμβολια δηλ που εκανε δεν την προστατευουν απο την ρινοτραχείτιδα..??
μεσα στο σπιτι την εχω, το πολυ πολυ να βγει στο μπαλκονι,στο δρομο δεν την αφηνω (ειναι κ κουφη η καμενουλα κ φοβαμαι να μην τη χασω)

ο γιατρος μου εδωσε την αλοιφη, επειδη του ειπα πως εγω φοβαμαι μην τυχον εχει, και μου ειπε οτι εχει και κορτιζονη μεσα, που 8α της κανει καλο στον κνισμο...
ψυλλους δεν εχει, τους ειχα βγαλει με τσιμπιδακι εναν-εναν!!και της εβαλα μια πουδρα bolfo της Bayer..

aretha σκεφτομαι να παω στην γιατρο που προτεινεις, μιας και ειναι κοντα μου!!

μεσα στο σπιτι την εχω, το πολυ πολυ να βγει στο μπαλκονι,στο δρομο δεν την αφηνω (ειναι κ κουφη η καμενουλα κ φοβαμαι να μην τη χασω)

ο γιατρος μου εδωσε την αλοιφη, επειδη του ειπα πως εγω φοβαμαι μην τυχον εχει, και μου ειπε οτι εχει και κορτιζονη μεσα, που 8α της κανει καλο στον κνισμο...
ψυλλους δεν εχει, τους ειχα βγαλει με τσιμπιδακι εναν-εναν!!και της εβαλα μια πουδρα bolfo της Bayer..

aretha σκεφτομαι να παω στην γιατρο που προτεινεις, μιας και ειναι κοντα μου!!

δεν ξερω τι σοι πουδρα ειναι αυτη....πρωτη φορα την ακουω...:blink::blink:...αυτο που ξερω ειναι οτι η ντρονταλ αμπουλα...ή το σπρευ...ειναι απολυτως αποτελεσματικα...:):)
καλα κανεις και δεν την αφηνεις καθολου εξω...για μενα,ειναι εντελως αυτονοητο κατι τετοιο ,με ολους αυτους τους κινδυνους που καραδοκουν...:) και επισης,καλα κανεις και σκεφτεσαι να τον πας στον γιατρο που σου εγραψε η αρετα...:)

το ξυσιμο στο προσωπο μπορει να ειναι τροφικη αλλεργια ή καποια αλλη αλλεργια που εχει το γατακι..

τροφικη αλλεργια..?? μα της παιρνω καλη τροφη roayl canin!!γινεται εε..?

δεν εχει σχεση οτι ειναι καλη τροφη..η δικια μου εχει αλλεργια στο κοτοπουλο, βεβαια της δινω και εγω royal canin που εχει κοτοπουλο μεσα, και εχει πολυ λιγη φαγουρα σε σχεση με πριν λογω υδρολυμενων πρωτεινων..βεβαια δεν εχει σταματησει να ξυνεται, αλλα τουλαχιστον δεν κοκκινιζει το δερμα της, ουτε ειναι συνεχομενο..
εκτος απο τροφικη αλλεργια, μπορει να ειναι απο κατι αλλο, δλδ καποιο τσιμπημα ψιλλου , ή κατι αλλο, που να ειναι αλλεργικη..παρακολουθησε το λιγο, εγω θα σου προτεινα για λιγες μερες να της δινεις καποια υποαλλεργικη τροφη να δεις αν θα σταματησει η φαγουρα, και μετα να ενημερωσεις τον γιατρο , για να σου πει τι μπορει να ειναι...

επειδη δεν ειμαι και πολυ σχετικη τι μαρκας τροφη να παρω...?
λιγο που το εψα3α στο google μου βγαζει τροφη για ενηλικες γατες, εμενα ειναι μονο 4 μηνων!!

παρε κονσεβα hills z/d...δωσε της για λιγες μερες, κακο δεν θα της κανει, απλα για να δεις πως θα αντιδρασει ο οργανισμος της..βεβαια ρωτησε και τον γιατρο..απλα σου λεω η δικια μου γιατρος τι μου ειχε πει..

Τα εμβόλια προστατεύουν σε πολύ μεγάλο ποσοστό, είναι όμως πιθανό να έχει έρθει σε επαφή με τον ιό πριν κάνει τα εμβόλια, ειδικά αφού τη βρήκες στο δρόμο. Δυστυχώς, οι περισσότερες αδέσποτες γατούλες είναι φορείς αυτών των ιών και, παρόλο που αρκετές από αυτές δεν έχουν συμπτώματα, περνάνε τον ιό στα γατάκια τους.

Τα εμβόλια προστατεύουν σε πολύ μεγάλο ποσοστό, είναι όμως πιθανό να έχει έρθει σε επαφή με τον ιό πριν κάνει τα εμβόλια, ειδικά αφού τη βρήκες στο δρόμο. Δυστυχώς, οι περισσότερες αδέσποτες γατούλες είναι φορείς αυτών των ιών και, παρόλο που αρκετές από αυτές δεν έχουν συμπτώματα, περνάνε τον ιό στα γατάκια τους.

σας ευχαριστω πολυ ολους για τις συμβουλες...!!χτες εμα8α οτι το σκυλάκι (2,5 μηνών) ενος φιλου πε8αινει απο μόρβα, και φοβαμαι τοσο πολυ μηπως η μικρη μου εχει κληρονομήσει τιποτα σοβαρο, το οποιο για την ωρα δεν εχει κανενα κλινικο συμπτωμα ( εχω διαβασει αρ8α που τα γατακια κρυβουν πολυ καλα τις αρρωστιες τους) . μπορω με καποιο τροπο να ελεγξω την υγεια της περα απο τα εμβολια, αποπαρασιτωσεις....?

παντως ειναι αρκετα ζωηρη, αλλα τωρα με την αλλαγή του καιρου, 2 μερες τωρα δηλ. κοιμαται περισσοτερο νομιζω...:hmm:(να ανησυχω...?)
το γεγονος οτι παει περιπου 6 φορες την ημερα τουαλετα ( ειναι πολλες..? ), τις περισσοτερες για τσισα ( δεν νομιζω να δυσκολευεται, αν και μενει πολυ ωρα στην τουαλετα, νομιζω οτι της αρεσει να παιζει με την αμμο , την ακουω να σκαβει..):blink:

η δικια μου γατουλα το πολυ 2 φορες παει, αλλα ειναι ενηλικη..δεν ξερω αν παιζει καποιο ρολο αυτο..

μπορω με καποιο τροπο να ελεγξω την υγεια της περα απο τα εμβολια, αποπαρασιτωσεις....?
Μετά από την ηλικία των 6 μηνών μπορείς να ζητήσεις από τον κτηνίατρο να της κάνει το αιματολογικό τεστ για FIV και FeLV, αυτές είναι οι πιο σοβαρές και κοινές ασθένειες που μπορεί να έχει ένα γατάκι που έχει ζήσει στο δρόμο.
Αν είναι αρνητική σ' αυτά τα δύο, τότε ακόμα κι αν έχει ρινοτραχείτιδα, δεν είναι τίποτα, μόνο καλή διατροφή χρειάζεται, και λίγη προσοχή όταν κάνει κρύο ή αν συμβεί κάποια δραστική αλλαγή στο περιβάλλον και τη ρουτίνα της (όπως μια μετακόμιση, ένα δεύτερο γατάκι κ.λπ.)

Οι αρρώστιες των σκύλων δεν έχουν σχέση με αυτές των γατιών. Το μόνο που θα μπορούσε να κολλήσει απο τον σκύλο είναι ψύλλοι, ή και μύκητες, αν φυσικά είχε ο σκύλος, και πάλι δεν είναι σίγουρο ότι θα τους κολλήσει.:redface:

Ναι, είναι λογικό να πηγαίνει συχνά τουαλέτα, το εντεράκι του και η ουροδόχος κύστη είναι μικρά σε μέγεθος, και δεν μπορούν να κρατήσουν μεγάλη ποσότητα. (φυσικά τις μισές φορές μπορεί απλά να πηγαίνει και να παίζει...);)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back