Υποτονικό κι αδύναμο γατάκι

Xiaoyu

Νεοφερμένο μέλος

Η Xiaoyu αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Θεσπρωτικό (Πρέβεζα). Έχει γράψει 11 μηνύματα.
Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα! :)
Θα σας κάνω ένα σύντομο ιστορικό της περιπέτειας που ζούμε το τελευταίο μήνα:
Πριν από περίπου 1 μήνα βρήκαμε 2 γατάκια (αρσενικό-θηλυκό) που τα παράτησε η μαμά τους και τα πήραμε γιατί δε θα επιζούσαν όχι μόνο επειδή ήταν μικρα, περίπου 2,5 εβδομάδων, αλλά και γιατί ήταν δίπλα στο δρόμο. Έτσι λοιπόν ξεκινήσαμε να τα ταΐζουμε για κάποιο διάστημα με μπιμπερό. Μετά κατά τον απογαλακτισμό μας παρουσίασαν διάρροια και τα 2 και ήμασταν κάθε μέρα στον γιατρό. Αυτή η ιστορία κράτησε περίπου 2,5 εβδομάδες, με πολλές διάρροιες και ταΐσματα ανα 2-3 ώρες :/: . Τον αρσενικό κοντέψαμε να τον χάσουμε, αλλά τελικά τα κατάφερε. Συνήλθαν πλήρως και τα 2 αλλά ο αρσενικός που ήταν πιο ταλαιπωρημένος έδειχνε να μένει λίγο πίσω στην ανάπτυξη σε σχέση με τη θηλυκιά. Ενώ αυτή έτρωγε μόνη της άνετα, έτρεχε, έπαιζε και σκαρφάλωνε, αυτός ήταν λίγο πιο μαζεμένος και τα έκανε όλα αυτά σε πολύ μικρότερο βαθμο. Και έτρωγε και λιγότερο. Πρίν καμιά εβδομάδα άρχισε να παίρνει λίγο τα πάνω του και να τρώει περισσότερο, φαινόταν αρκετά καλά!
Μέχρι πριν 4-5 μέρες. Όταν γύρισα το μεσημέρι σπίτι αυτός ήταν λίγο πεσμένος. Αφού έφαγαν αυτός πήγε στο σπιτάκι του και δεν ξαναβγήκε. Μετά από 5 ώρες που έπρεπε να φάνε τον ξύπνησα, σηκώθηκε με το ζόρι, έφαγε λίγο και μου φάνηκε ζαλισμένος. Τον άφησα να ξεκουραστεί και τον παρατήρησα μετά από κάποια ώρα. Δεν είχε καλή ισορροπία, φαινόταν ότι ζαλιζόταν και είχε εμφανιστεί και το 3ο βλέφαρο. Το μόνο που είχε αλλάξει στη καθημερινότητά του ήταν ότι είχε πάρει τη 2η δόση του αντιπαρασιτικού (banminth). Για να μη τα πολυλογώ, τον πήγαμε στο γιατρό ο οποίος μας είπε να τον ταΐζουμε πιο εντατικά. Έκτοτε τον ταΐζουμε ανά 4 ώρες κονσέρβα με σύριγγα. Πλέον είναι λίγο καλύτερα αλλά σε καμία περίπτωση καλά. Είναι πολύ αδύναμος, και αδύνατος αν και τρώει, έστω και με το ζόρι, και ίσως να ζαλίζεται ακόμη. Επίσης κάνει πολύ λιγότερα κακά απ'όσα έκανε. Να προσθέσω ότι έχει και ψύλλους αλλά φοβάμαι να τον ψεκάσω στην κατάσταση που είναι. Ακόμη, πριν 3 μέρες, που ήταν σ'αυτή την κατάσταση, όταν βγήκε απ'το σπιτάκι του έκανε κάποιες σπαστικές κινήσεις με τα μπροστά του ποδαράκια, τα μάζευε και τα σήκωνε ψηλά στο κεφάλι, δε το ξανάκανε όμως.
Όλα αυτά μου κάνουν για κάποιο παράσιτο αλλά τι να πω... :(:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Βοήθεια!!

Καλημέρα Xiaou!
Ο κτηνίατρος τι σου είπε για την αδυναμία του και την υποτονική του διάθεση;
Που οφείλεται;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μου είπε ότι πολλές φορές αυτά είναι συμπτώματα μη επαρκούς τροφής, γι'αυτό και τον ταΐζουμε εντατικά με σύριγγα. Αλλά θα τον ξαναπάμε αύριο γιατί δε νομίζω ότι είναι αυτό.. Είπαμε να προσπαθήσουμε πρώτα με το φαγητό, και αν δε βελτιωθεί η κατάστασή του θα κάνει κάτι άλλο λογικά.

Επίσης δεν κουνάει καθόλου την ουρά του, σα να έχει παραλήσει, και το ένα του ματάκι σχεδόν το χει κλειστό ενώ το άλλο ανοιχτό.

Θεωρώ ότι θα ήταν καλό να το πας άμεσα και σε έναν άλλο κτηνίατρο για μια δεύτερη γνώμη...

Δεν με ικανοποιεί καθόλου η εξήγηση που δίνει ο κτηνίατρός σας, μα καθόλου! Είμαι βέβαιη πως συμβαίνει κάτι πολύ πιο σοβαρό που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης! Θα σε συμβούλευα να πάρετε το γατάκι αύριο, όσο πιο νωρίς γίνεται, σε κάποιον άλλο κτηνίατρο, για τον οποίο είστε βέβαιοι πως είναι πολύ έμπειρος.

Πήγαμε σήμερα στον γιατρό και τον εξετάσαμε. Δεν βρέθηκαν κάποια παράσιτα, ωστόσο θα κάνει μια θεραπεία με αντιπαρασιτική πάστα, αντιβίωση για το ματάκι του που άρχισε να βγάζει κάτι σαν πύον, μια σκόνη της royal για ενδυνάμωση και μια κονσέρβα recovery. Ο γατούλης είναι πολύ αδύναμος και παρά το εντατικό τάισμα έχει χάσει λίγο βάρος, είναι μόνο περίπου 230 γραμμάρια!!! Δε μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται αυτό :( Θα τον έχουμε στη ζέστη με το αερόθερμο και θα τον ταΐζουμε συχνότερα και περισσότερο μπας και πάρει τα πάνω του..

Έχω μια απορια. Ο κτηνίατρος ποια εξήγηση δίνει για την κατάσταση του μικρού πέρα από παράσιτα και αδυναμία; Πως είναι δυνατόν να τρώει αλλά να χάνει βάρος; Τι σας έχει πει;

Jejebel κι εγώ αυτό τον ρώτησα αλλά η εξήγηση μάλλον βρίσκεται ή στο ότι πρέπει να φάει παραπάνω ή στα παράσιτα, αυτά μας είπε. Και γενικά είναι πολύ καλός γιατρός και τον εμπιστεύομαι. Μας έχει βοηθήσει πολύ και δείχνει ότι νοιάζεται. Μου είπε να επικοινωνήσω αύριο να του πω πώς είναι ο γατούλης.

Οκ. Θετικά αυτά που μου λες, το ότι τον εμπιστεύεσαι και ότι δείχνει να νοιάζεται. Από τα βάθη της καρδιάς μου στέλνω αγάπη και θετική ενέργεια να πάει καλά το μικρό, σύντομα να συνέλθει!! :)

Ναι, είναι απ'τους λίγους κτηνιάτρους που εμπιστεύομαι και μας έχει βοηθήσει άπειρα. Και όχι μόνο εμάς.
Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ Jejebel αλλά φοβάμαι πολύ για την εξέλιξη της κατάστασης του. Κάνουμε ότι μπορούμε αλλά βελτίωση δε βλέπουμε.. :(

Προφανώς είναι πολυ μικρό και αδύναμο το καϋμενούλι. Κρατάτε το πολύ ζεστό, κι αυτό παίζει ρόλο. Εύχομαι να καταφέρετε να το αναστήσετε. Ο κτηνίατρος πόσες πιθανότητες σας έδωσε;

Χθες ξαναπήγαμε στο γιατρό γιατί ο γατούλης ήταν πάρα πολύ χάλια.. Μας είπε ότι καλύτερα να τον αφήναμε εκεί για να τον παρακολουθεί και να προσπαθήσει να τον σώσει. Τον έχει πάρει σπίτι του αλλά δεν υπάρχει βελτίωση ακόμη. Υπάρχει πιθανότητα ακόμη και για λοιμώδη περιτονίτιδα.. :( :( :( :(

Καλημέρα , κοίτα αν συνεχίσει αυτή η κατάσταση καλό θα είναινα πάρεις και μια δεύτερη γνώμη ( έναν άλλο γιατρό ) για να προλάβεις κάτι πιο άσχημο

Καλησπέρα!
Μόλις γυρίσαμε απ'τον γιατρό που πήγαμε να δούμε τον γατούλη. Τον ανέστησε! :D
Είναι πολύ καλύτερα!! Δε σέρνει πια τα πίσω πόδια του, αν και είναι ακόμη πολύ αδύναμα, άρχισε να τρώει μόνος του και να χει όρεξη για παιχνίδια!!
Βέβαια δε μπορεί να κατουρήσει ακόμη μόνος του, αλλά υπάρχει σημαντική βελτίωση. Ελπίζω να τα καταφέρει :worry:
Όσο για τη δεύτερη γνώμη, κι εγώ πάντα αυτής της άποψης είμαι, αλλά αυτό τον γιατρό τον θεωρώ απ'τους καλύτερους! Σκέψου ότι πήρε τον γατούλη στο σπίτι του για να τον παρακολουθεί και ήδη σήμερα είναι καλύτερα.

Αυτά είναι πολύ ευχάριστα νέα! :clapup:
Είναι πολύ σημαντικό που υπάρχει αυτή η βελτίωση, ειλικρινά χαίρομαι πολύ! :)
Θα υπάρξει κι άλλη βελτίωση, τι λέει ο γιατρός;

Μάλλον τα όσα έπαθε είναι αναστρέψιμα, αλλά είναι νωρίς ακόμα για να ξέρουμε πώς θα πάει η κατάστασή του. Προς το παρόν τον κρατάει ακόμα ο γιατρός, δε τον έχουμε πάρει σπίτι, είναι ακόμα πολύ αδύναμος..

Εύχομαι ολόψυχα να συνεχίσουν να πηγαίνουν τόσο καλά τα πράγματα! :)

Καλησπέρα έτσι να μαθαίνουμε χαρούμενα νέα , όλα θα πάνε καλάεύχομαι τα καλύτερα και πάντα με υγεία

τέλεια νέα!!!:D

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back