katkat2
Νεοφερμένο μέλος
Σκέφτομαι να υιοθετήσω ένα αδέσποτο γατάκι που κατοικοεδρεύει τον τελευταίο καιρό στον κήπο της πολυκατοικίας που μένει η μαμά μου. Είναι θηλυκό και πρέπει να είναι 1,5 μηνός. Δεν είχα ποτέ μου γάτες, καθότι ήμαστε πάντα σκυλοοικογένεια, αλλά τώρα που μένω μόνη μου στο κέντρο σκέφτομαι να πάρω μια γατούλα και αυτό το παιδάκι είναι μια σκέτη γλύκα. Η μαμά του είχε γεννήσει στο μπαλκόνι του 1ου της πολυκατοικίας και έφυγε με τα αδερφάκια του, αλλά αυτό έμεινε πίσω, για κάποιο λόγο δίστασε..
Οι ερωτήσεις μου:
1) Τα σούρτα φέρτα: είναι το βασικότερο μου άγχος με τα γατιά. επειδή δεν τα ξέρω, μου προκαλεί φοβία το ότι μπορεί να φύγει βόλτα και εγώ να αγωνιώ τι μπορεί να της συμβεί! Ή ότι μπορεί να πηδήξει από το μπαλκόνι και να χτυπήσει. Μένω στον δεύτερο όροφο. Είναι οκ αυτό? Μπορώ να την μάθω να μην βγαίνει καθόλου?
2) Σκυλιά: και στο από πάνω και στο από κάτω διαμέρισμα υπάρχει από ένα λυκόσκυλο (ζωή να'χουν). Θα το μυριστεί και θα μείνει μακριά από μόνη της (φαντάζομαι), αλλά εγώ δεν πρέπει να είμαι έξτρα προσεκτίκή?? τι πρέπει να κάνω για να την προφυλάξω; μήπως θα δημιουργηθεί θέμα με τα σκυλιά;

3)Η τουαλέτα του: Δεν έχω κάποιο έξτρα δωμάτιο τύπου αποθηκάκι για να βάλω την άμμο (το σπίτι μου έχει ένα δωμάτιο + σαλόνι) και το μπάνιο μου είναι μικρό. Μου είπαν ότι στην κουζίνα είναι απαγορευτικό, πράγμα που είχα φανταστεί. Μπορώ να την βάλω στο μπαλκόνι της κουζίνας? Θα μάθει και θα μου δείχνει ότι θέλει να πάει? Δεν θέλω να την αφήνω καθόλου έξω μόνη της, γιατί έχω άγχος μην φύγει και πάθει τίποτα(βλ. απορία 1 &2) Πώς θα της το μάθω?
Η κλειστή άμμος γενικά λειτουργεί? Την μαθαίνουν εύκολα?Αυτές είναι οι βασικές μου ερωτήσεις! Ευχαριστώ εκ των προτέρων όσους απαντήσουν!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Κατ'αρχην τα συγχαρητηρια μου για την αποφαση σας να υιοθετησετε ενα γατακι που το εχει αναγκη.Συντομα θα ανακαλυψετε οτι ειναι σαν τα πατατακια,ενα ποτε δεν ειναι αρκετο.

Ριξτε μια ματια στην ενοτητα articles,υπαρχουν πολλα αρθρα ανα κατηγορια που θα σας λυσουν τις αποριες σας.Αν παρολα αυτα θελετε ακομα καποια βοηθεια,εδω ειμαστε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fenaki12
Δραστήριο μέλος
Καλή τύχη και να μας κρατάτε ενήμερους με το νέο σας γατακι!Εμένα προσωπικα μου αρεσει να διαβαζω για τις εμπειριες αλλωνΚαλημέρα σε όλους!
Σκέφτομαι να υιοθετήσω ένα αδέσποτο γατάκι που κατοικοεδρεύει τον τελευταίο καιρό στον κήπο της πολυκατοικίας που μένει η μαμά μου. Είναι θηλυκό και πρέπει να είναι 1,5 μηνός. Δεν είχα ποτέ μου γάτες, καθότι ήμαστε πάντα σκυλοοικογένεια, αλλά τώρα που μένω μόνη μου στο κέντρο σκέφτομαι να πάρω μια γατούλα και αυτό το παιδάκι είναι μια σκέτη γλύκα. Η μαμά του είχε γεννήσει στο μπαλκόνι του 1ου της πολυκατοικίας και έφυγε με τα αδερφάκια του, αλλά αυτό έμεινε πίσω, για κάποιο λόγο δίστασε..
Οι ερωτήσεις μου:
1) Τα σούρτα φέρτα: είναι το βασικότερο μου άγχος με τα γατιά. επειδή δεν τα ξέρω, μου προκαλεί φοβία το ότι μπορεί να φύγει βόλτα και εγώ να αγωνιώ τι μπορεί να της συμβεί! Ή ότι μπορεί να πηδήξει από το μπαλκόνι και να χτυπήσει. Μένω στον δεύτερο όροφο. Είναι οκ αυτό? Μπορώ να την μάθω να μην βγαίνει καθόλου?
2) Σκυλιά: και στο από πάνω και στο από κάτω διαμέρισμα υπάρχει από ένα λυκόσκυλο (ζωή να'χουν). Θα το μυριστεί και θα μείνει μακριά από μόνη της (φαντάζομαι), αλλά εγώ δεν πρέπει να είμαι έξτρα προσεκτίκή?? τι πρέπει να κάνω για να την προφυλάξω; μήπως θα δημιουργηθεί θέμα με τα σκυλιά;
3)Η τουαλέτα του: Δεν έχω κάποιο έξτρα δωμάτιο τύπου αποθηκάκι για να βάλω την άμμο (το σπίτι μου έχει ένα δωμάτιο + σαλόνι) και το μπάνιο μου είναι μικρό. Μου είπαν ότι στην κουζίνα είναι απαγορευτικό, πράγμα που είχα φανταστεί. Μπορώ να την βάλω στο μπαλκόνι της κουζίνας? Θα μάθει και θα μου δείχνει ότι θέλει να πάει? Δεν θέλω να την αφήνω καθόλου έξω μόνη της, γιατί έχω άγχος μην φύγει και πάθει τίποτα(βλ. απορία 1 &2) Πώς θα της το μάθω?Η κλειστή άμμος γενικά λειτουργεί? Την μαθαίνουν εύκολα?
Αυτές είναι οι βασικές μου ερωτήσεις! Ευχαριστώ εκ των προτέρων όσους απαντήσουν!!![]()
μαρουκο
Νεοφερμένο μέλος
aretha
Περιβόητο μέλος
Ρίξε κατ' αρχάς μια ματιά σ' αυτό, καθώς και στα Άρθρα.
Το θέμα "γάτες και μπαλκόνι" είναι όντως ένα ζήτημα. Οι πιο πολλοί από εμάς που μένουμε σε διαμερίσματα έχουμε καταλήξει στη λύση της περίφραξης του μπαλκονιού και της ταυτόχρονης επίβλεψης. Εγώ τουλάχιστον αυτό κάνω, δεν τα αφήνω ποτέ μόνα τους έξω, είτε είναι κάποιος από εμάς μαζί τους, είτε είμαστε εκεί γύρω κι έχουμε το νου μας.1) Τα σούρτα φέρτα
Εξαρτάται βέβαια κατά πολύ και από το χαρακτήρα του κάθε γατιού: υπάρχουν κάποια που δεν εκδηλώνουν ποτέ καμία διάθεση εξερεύνησης και υπάρχουν και άλλα που δεν συμμαζεύονται με τίποτα.
Μια άλλη λύση είναι και η έξοδος με σαμαράκι. Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, υπάρχουν πολλά γατιά που το μαθαίνουν.
Ένας λόγος παραπάνω για να προσέχεις ώστε να μη φεύγει από το μπαλκόνι η γάτα σου.2) Σκυλιά
Τα γατιά πρέπει να έχουν πάντα πρόσβαση στην τουαλέτα τους, δεν είναι σαν τα σκυλιά που "κρατιούνται" μέχρι τη βόλτα. Επομένως, εφόσον σύμφωνα με τα πιο πάνω είναι μάλλον παρακινδυνευμένο να έχει διαρκή πρόσβαση στο μπαλκόνι η γατούλα, καλύτερα η άμμος να μπει μέσα στο σπίτι.3)Η τουαλέτα του
Αν πάρεις κλειστή αμμολεκάνη (την μαθαίνουν εύκολα, ίσως χρειαστεί στην αρχή να της αφαιρέσεις το πορτάκι), αλλάζεις τακτικά τα φίλτρα και χρησιμοποιείς καλής ποιότητας άμμο την οποία καθαρίζεις καθημερινά, δεν μυρίζει καθόλου. Αν σε ενοχλεί το αισθητικό του θέματος, υπάρχουν πολλές λύσεις, μπορείς να κάνεις κάτι σαν αυτό ή αυτό.
katkat2
Νεοφερμένο μέλος
aretha ευχαριστω πολύ για τις συμβουλές! θα ελεγες δηλ. οτι η κλειστη αμμολεκάνη μπορεί να μπει και στην κουζίνα?
aretha
Περιβόητο μέλος
Παρόλα αυτά, ξέρω γατομαμά που έχει την αμμολεκάνη στην κουζίνα της χωρίς πρόβλημα. Αρκεί βέβαια να 'ναι καλή η άμμος και να την καθαρίζεις το λιγότερο μια φορά την ημέρα.
bastet_13
Πολύ δραστήριο μέλος
Καλημερα και καλωσηρθατε!
Κατ'αρχην τα συγχαρητηρια μου για την αποφαση σας να υιοθετησετε ενα γατακι που το εχει αναγκη.Συντομα θα ανακαλυψετε οτι ειναι σαν τα πατατακια,ενα ποτε δεν ειναι αρκετο.
Ριξτε μια ματια στην ενοτητα articles,υπαρχουν πολλα αρθρα ανα κατηγορια που θα σας λυσουν τις αποριες σας.Αν παρολα αυτα θελετε ακομα καποια βοηθεια,εδω ειμαστε.![]()
για ολα υπαρχει απλη και ευκολη λυση..φραζεις μπαλκονι..κρατας γατα μονο μεσα στο σπιτι-για να μην τη φανε οι σκυλοι-μυριζει και παει μονη της στην αμμο..ευκολα πραγματακια.....
--δωρα αυτο που ειπες ξαναπεστο!!!θελω ολα τα γατακια!!

Alexia18
Νεοφερμένο μέλος
Τα γατιά είναι φτιαγμένα για να είναι ελεύθερα και όχι για να τα κλείνουμε μέσα σε ένα κουτί από τσιμέντο.
Τώρα όσον αφορά τη κλειστή αμμολεκάνη και την πολύ καλής ποιότητας άμμο, εγώ πιστεύω ότι είναι πεταμένα χρήματα.
Γατί είναι και όχι μωρό. Δεν είναι ανάγκη να πληρώνουμε 8 και 9 ευρώ την άμμο την οποία έτσι κι αλλιώς θα την πετάξουμε και θα χρειαστούμε καινούρια μέσα σε ένα μήνα το πολύ. Δεν είπα βέβαια να χρησιμοποιούμε την πιο φτηνή άμμο της αγοράς...(δεν είναι καλής ποιότητας και θα δυσκολεύεται και το γατάκι μας αλλά και εμείς), αλλά μπορούμε να χρησιμοποιούμε μια άμμο σχετικά φτηνή και ποιότητας ανάλογης με τη δουλειά για την οποία τη θέλουμε...
. Εγώ για παράδειγμα παίρνω αρωματική άμμο friskies από το σούπερ μάρκετ που την πληρώνω 5 ευρώ και διαρκεί πάνω από έναν μήνα (σχεδόν δύο για την ακρίβεια).
Βέβαια καθαρίζω τις ακαθαρσίες της γατούλας μου 2-3 φορές την ημέρα και αλλάζω εξολοκλήρου την άμμο μια φορά στη μιάμιση βδομάδα το πολύ.Έτσι, ούτε μυρίζει η άμμος της (αφού είναι αρωματική και κάθε φορά που βρέχεται αφήνει ένα άρωμα λεβάντας), ούτε εμένα τρυπάει η τσέπη μου από τα πολλά έξοδα...
Αυτά είχα να πώ και συγνώμη αν σας κούρασα με το μακροσκελές κείμενό μου. Πολλά γατοφιλάκια στα μικρά σας.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool