Υποψήφιος νέος γατούλης!

braveheart1980

Νεοφερμένο μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 45 ετών. Έχει γράψει 26 μηνύματα.
Καλησπέρα και καλως σας βρήκα ! (Είναι το πρώτο μου ποστ βλέπετε! )

Ψήνομαστε με την κοπέλα μου ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ να πάρουμε επιτέλους ένα γατούλη!

Η κοπέλα μου είχε μικρότερη γάτο σπιτιου ενω εγώ είχα ... αλητάκια δρόμου που τα τάιζα (μέχρι που κλασσικά μια πολυ καλή ψυχη τους έριξε φόλα....)

Έχουμε 2-3 ενδοιασμους και θα θέλαμε βοήθεια

Λοιπόν

1) Μένουμε σε διαμέρισμα 60 τετραγωνικών (μπορεί και να μετακομίσουμε σε λίγο μεγαλύτερο) . Είναι οκ ο γατούλης με τόσα (σχετικά λίγα ) τετραγωνικά;

2) Ευτυχώς ή δυστυχώς δουλεύουμε και οι δυο 9 με 5 , δηλαδή λείπουμε από το σπίτι από το πρωί μέχρι τις 18:00 καθημερινές. Θα ... την παλέψει ο γατούλης τόση ώρα μόνος; Επίσης με αυτό δεδομένο πόσο μηνών πρέπει να είναι ο ζουζουνιτσος όταν τον πάρουμε;

3) Σχετικά με τη στείρωση , βλέπω ότι όλοι κουτσά στραβά την προτείνετε. Είναι επικίνδυνη επέμβαση; Πότε πρέπει να γίνεται; Απο αποθεραπεία τι θέλει;

4) Είδα επίσης να αναφέρεται πως ο γνωστός νόμος 3170/2003 επιβάλει την εμφύτευση τσιπ , χωρίς να έχω βρει ακόμη στο εν λόγω ΦΕΚ.
Ήθελα να ρωτήσω αν δεν ορίζεται από νόμο , αν είναι καλό να το έχει ο γατούλης μας

ΥΓ Πριν 2 βδομαδούλες είχαμε βρει ένα ζουζουνιτσο γατούλι στο δρόμο 2-3 μηνων max ο οποίος όπως ξαφνικά μπήκε στη ζωή μας , έτσι και έφυγε... (γύρισαμε μετά τη δουλειά και δεν τον βρήκαμε πουθενα....)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κατ'αρχην συγχαρητηρια για την αποφαση σας!
Και τωρα σχετικα με τις ερωτησεις σας:
1)Φυσικα και του ειναι αρκετα τα τετραγωνικα.
2)Ειναι αρκετες οι ώρες που θα λείπετε,αλλα νομιζω θα ειναι ενταξει αν οταν γυριζετε ξοδευετε καποιο ποιοτικο χρονο μαζι του,παιζοντας,κανοντας αγκαλιες κτλ.Ισως θα ηταν καλο να παρετε ενα μεγαλυτερο γατακι,ενηλικο,γιατι τα μικρα θελουν γενικα περισσοτερη προσοχη.Ή εναλλακτικα,μπορειτε να υιοθετησετε δυο για να εχουν παρεουλα το ενα το αλλο και να μην εχετε κανενα προβλημα.Παντως υπαρχουν και πολλα γατακια πανω του ενος ετους(οι γατες ζουν δεκαπεντε χρονια,μη σας φοβιζει η ηλικια) που θα ειναι εκπαιδευμενα,θα γνωριζετε το χαρακτηρα τους,και θα ειναι και πιο αυτονομα.
3)Η στειρωση ειναι επεμβαση ρουτινας.Στα αρσενικα ειναι πιο ελαφρια,μερικες φορες δεν χρειαζονται καν ραμματα,στα θηλυκα ειναι λιγο πιο μεγαλη η περιοδος αποθεραπειας,δηλαδη για κανα δυο μερες θα προσεχετε απλα να μην πηδηξει ψηλα ή να μην τραβηξει τα ραμματα.Γινεται περιπου στους εξι μηνες και δεν ειναι αναγκη να εχει ζευγαρωσει ή γεννησει το γατακι.Αν παρετε γατουλη ή γατουλα ανω των εξι μηνων συνηθως δινεται στειρωμενο οποτε δε θα χρειαστει να περασετε αυτη τη διαδικασια.Αν κοιταξετε στην ενοτητα με τα αρθρα,υπαρχει ενα εκτενες σχετικα με τη στειρωση που θα λυσει ολες τις αποριες σας.
4)Η ηλεκτρονικη σημανση πιστοποιει οτι το γατακι ειναι δικο σας.Δηλαδη αν καποιος το βρει και τον παει στον κτηνιατρο,με ενα απλο σκαναρισμα μπορει να βρει τα στοιχεια σας και να σας το φερει.Επισης,αν το χασετε και βρειτε καποιο που του μοιαζει,ή καποιος ισχυριζεται οτι ειναι δικο του,μπορειτε να πιστοποιησετε την ταυτοτητα του ιδιοκτητη.Ειναι αβλαβες για το ζωακι,και επιβαλλεται για αεροπορικα ταξιδια.Απο εκει και περα,εσεις αποφασιζετε αν αξιζει τον κοπο να το τοποθετησετε ή οχι.
Ελπιζω συντομα να βρειτε το γατακι των ονειρων σας!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η ζωή με ένα γατάκι είναι απλή, γλυκιά και εύκολη, αρκεί να τηρηθούν κάποιοι κανόνες: 1) Εκπαίδευση να πηγαίνει στην άμμο του (πανεύκολο, γιατί οι γάτες είναι καθαρά ζώα και έξυπνα)2) Εκπαίδευση να μην ανεβαίνει εκεί που δεν θέλετε (τραπέζια-πάγκος κουζίνας π.χ.)3) Στείρωση από την ηλικία των 7-8 μηνών (ή και νωρίτερα, αν υπάρχουν προβλήματα οίστρου ή μαρκαρίσματος )4) Εμβόλια και παρακολούθηση της υγείας του.Κατά τα άλλα, τα τετραγωνκά του σπιτιού και οι ώρες που θα λείπετε, εφόσον έχει λίγη από την προσοχή σας όσο είστε σπίτι, δεν είναι πρόβλημα.Αν δεν έχετε πρόβλημα να ασχοληθείτε με την εκπαίδευσή του μπορείτε να πάρετε ένα μικρό γατάκι ,αν θέλετε εκπαιδευμένη γάτα, θα πάρετε μεγαλύτερης ηλικίας. Με το καλό να το δεχτείτε!

Καλώς όρισες στο φόρουμ. Το πρώτο σου ποστ καιοι ερωτήσεις που έθεσες δείχνουν υπέυθυνο άτομο.
Όπως σου είπε και πριν η φίλη moukelis ίσως είναι καλύτερα λόγω των ωρών που απουσιάζετε από το σπίτι να πάρετε ένα ενήλικο γατούλι στον οποίο θα αφιερώνετε κάποιο ποιοτικό χρόνο γυρνώντας.
Τα μικρά μπορεί να είναι πιο χαριτωμένα αλλά ακριβώς όπως και τα μικρά παιδιά χρειάζονται μεγαλύτερη ασχολία και προσοχή.

Στην ενότητα 'Χαρίζονται' θα βρείτε πολλές αγγελίες με πολλά πολλά όμορφα προσωπάκια.

Σας εύχομαι να βρείτε γρήγορα την συντροφιά που ονειρεύεστε.:)

Καλώς ορίσατε!:)
Ευχομαι με το καλό να αποκτήσετε σύντομα το γατάκι που θα σας χαρίσει απίστευτες στιγμές ευτυχίας και συντροφιάς.! :)Ενα ζωάκι πάντα μας δίνει τόσα πολλά... Και είναι ανιδιοτελή όλα τους! Μόνον να μας προσφέρουν μπορουν.!! Οπως σας ειπαν και τα κορίτσια πιο πριν μπορειτε να δειτε στις αγγελίες εδώ απο τα γατουλια που χαρίζονται, και αν λείπετε πολλες ώρες, ίσως να κοιτούσατε για ένα γατάκι απο 7 μηνών, καθότι τα μωρά είναι πιο απαιτητικα. Αλλα και πάλι αυτο, είναι σχετικό. Μπορειτε να αποκτήσετε κάποιο μικρουλι, και να τα πάτε μια χαρά με την προσαρμογή.:)Καλή επιτυχία στην επιλογή σας.!Και όταν με τοκαλό το αποκτήσετε ανοίξτε του κι ένα θεματάκι να το καμαρώνουμε.

Συχαρητήρια για την απόφασή σας :up: Εϊναι πολύ όμορφη και χαλαρωτική παρέα ένα γατάκι στο σπίτι. Οι απαντήσεις που σας δόθηκαν παραπάνω με καλύπτουν πλήρως. Θα ήθελα μόνο να συμπληρώσω ότι εκτός απ'τα Χαρίζονται μπορεί να βρεθεί κι ένα γατάκι στο δρόμο σας, σήμερα-αύριο... είναι εποχή που ξεμυτίζουν τα μικρά του Φλεβάρη. Την επόμενη φορά που θα δείτε ένα μπροστά σας, μη διστάσετε, βουτήξτε το!! ;) Θα σώσετε μια ψυχούλα που δε πρόλαβε να μαζέψει κάποιος φιλόζωος... από βοήθεια και συμβουλές μην ανησυχείτε, θα τα βρείτε όλα εδώ μέσα :D

Παιδια σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!

Κάτι τελευταίο : το βράδυ ή όταν λείπουμε να αφήνουμε ένα φως ανοιχτό ή θα ενοχλεί τον γατούλη;

Θα σου πρότεινα ένα φωτάκι νυκτός.Εγω βρήκα στη Μάκρο ένα φωτάκι με φωτοκύτταρο που ανάβει μόνο του αμα αντιληφθεί σκοτάδι.Δεν το εχουμε δοκιμάσει ακόμα! Αλλου δεν εχω ψάξει. Ψαξ το όμως. Και είναι ο,τι πρέπει αμα μείνει μονο του για λίγες μερες;)
Αλλιως πάρε ένα κοινό φωτάκια με διακόπτη!

Εγω νοικιαζω σπιτι 40-45 τμ και εχω 2 γατουλια!Δε νομιζω οτι νιωθουν περιορισμενα,εχουν τα παιχνιδια τους,το κρεβατακι τους και πιστευω ειναι οκ.Απλα δεν εχω πολλα μπιμπελο γιατι λογικο ειναι να τα ριξουν(ηδη μου ο Σηφης μου εχει σπασει ενα τασακι:lol:). Η στειρωση για τα αρσενικα διαρκει μιση ωρα και η αναρρωση 2 μερες απλα να προσεχετε να μην γλυφει την πληγουλα ή πειραζει τα ραμματα.Μπορειτε να παρετε και μεγαλυτερο γατουνι που συνηθως δινονται στειρωμενα. Εγω το βραδυ αφηνω ετσι κι αλλιως ενα φωτακι νυκτος και για εμας σε περιπτωση που θελουμε να παμε τουαλετα:lol: αλλα νομιζω και σκοτεινα δεν εχει προβλημα! Επισης ελειπα καθε μερα σχεδον περιπου 6 ωρες στο πανεπιστημιο και γυριζα και επιανα τον Σηφη μου να κοιμαται!Δε νομιζω να ειχε προβλημα,και τωρα που πηρα δευτερο σιγουρα δεν θα τους νοιαζει οταν λειπω!
Συγχαρητηρια για την αποφαση σας!:up:
(Υ.Γ. Φιλακια στο ομορφο Μαρουσι.Ειμαστε γειτονακια.:lol: Ειμαι απο Π.Ηρακλειο):up:

Μετά από καιρό ήρθε η στιγμή να πάρουμε - μάλλον σήμερα - τον γατούλη / την γατούλα μας!

Η κουμπάρα μας έχει 13 πανέμορφα γατάκια 2 ,2+ περίπου μηνών!

Wish us luck!!

Με το καλο!Τοσα πολλα γατακια;

Ναι έχει μπόλικα(*) και κάτι φουντωτούλια μάλιστα!

(*) Είχε αρχικά μόνο 2 θυληκές που ΔΕΝ είχε στειρώσει........

ετσι την παθαμε και η μαμα μου και μειναμε με 9 μικρουλια ευτυχως θα πανε σε καλα χερια..απο τα λαθη μαθαινεις, πες της κυριας να της στειρωσει οπωσδηποτε..με το καλο να δεκτειτε το νεο μελος της οικογενειας σας!!(περιμενουμε και φωτος)

πες μας οταν παρεις γατουλη..σου ευχομαι οτι καλτερο

Τελικα τι εγινε,πηρατε το γατακι σας;

Πηραμε-πηραμε!

Μάλιστα επειδή ήταν 2 αδερφάκια πολύ αγαπημένα , δεν μας πήγε η καρδιά να τα χωρίσουμε και πήραμε και τα 2 ! Είναι τρέλλα! (θα ποστάρω και βιντεο για του λόγου το αληθές το βραδάκυ)

Κάτι τελευταίο : επείδη μένουμε σε ενοίκιο και μάλλον θα μένουμε για πολύ ακόμα και επειδή καθημερίνα βλέπουμε διαμελισμένα γατάκια στο δρόμο απο ασυνείδητους οδηγούς , λέμε να τα έχουμε μέσα μόνιμα τα γατάκια (εννοέιται πως θα στειρωθούν/εμβολιαστούν κτλ).

Υπάρχει κάποιο θέμα με αυτό; Είναι κακό για την υγεία των γατιών; Για τη δικιά μας;(*)

(*) Έχω διαβάσει το άρθρο για την τοξοπλασμάτωση κτλ και άλλα που υπάρχουν εδω και εννοείται πως τηρούνται οι στοιχειώδεις κανόνες υγιείνης πχ πλύσιμο χεριών (και με dettol αμα λάχειο που είναι της μοδός) και ανάγκες των γατιών σε άμμο

Φυσικα και θα μενουν μονο μεσα τα γατακια!Κανενας κινδυνος για κανεναν,αφου ειναι και δυο μια χαρα,θα εχουν και παρεουλα.Τι χρωματα ειναι;
Να τα χαιρεστε!

Καλησπέρα και να χαίρεσαι τα καινούρια μέλη της οικογένειας :D Η τοξοπλασμάτωση μπορεί να προκληθεί στον άνθρωπο ακόμα κ αν τρώει κρέας που δεν είναι καλά ψημένο. Το γατάκι μπορεί να την μεταδώσει αν το ταΐζεις ωμό κρέας μέσω των κοπράνων του, αν δεν πλένεις τα χέρια σου.. Είναι κάπως δύσκολο να το κολλήσεις από γατάκι... Επικίνδυνο είναι μόνο για εγγύους τους πρώτους 3 μήνες βασικά.
Εννοείται πως θα τα έχεις μέσα τα γατάκια, έξω είναι πάρα πολύ επικίνδυνα για αυτά. Να έχεις το κουτάκι με την άμμο τους, να το καθαρίζεις καθημερινά και όλα θα πάνε καλά :D Ό,τι άλλο χρειαστείς, ρώτα ελεύθερα, τα μέλη του φόρουμ θα χαρούν να απαντήσουν σε όλα (όπως έχεις καταλάβει ήδη :happy:)

dsc00123ue.jpg

dsc00109nn.jpg

dsc00121mr.jpg

Θα ανεβάσω και άλλες στη Gallery που θα κάνω!
dsc00123ue.jpg

dsc00123ue.jpg

dsc00109nn.jpg

dsc00121mr.jpg

Θα ανεβάσω και άλλες στη Gallery που θα κάνω!
dsc00123ue.jpg
καλε αυτα μοιαζουν σαν 2 σταγονες νερο:blink::blink::blink::blink:
τελεια ειναι να σου ζησουν τα κουκλια σου!Για πες μας και αλλα πχ ειναι αγορια,κοοριτσια,ηλικια κτλ!!Αντε,αντε ππεριμενουμε:up::up:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back