Υποψία σκουληκιών μετά από stronghold

Julian

Δραστήριο μέλος

Η Julian αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 474 μηνύματα.
Καλησπέρα σε όλους,
έχω ένα θηλυκό γατάκι 3 μηνών περίπου. Πριν λίγες μέρες του κάναμε το δεύτερο εμβόλιο μαζί με την αμπούλα stronghold στον κτηνίατρο. Την πρώτη φορά είχε βγάλει σκουληκάκια μήκους περίπου 1-2 εκατοστών στο κρεβατάκι του και από ό,τι διέκρινα και στις ακαθαρσίες του. Είχε παρουσιάσει μάλιστα και διάρροια μία φορά.
Αυτή τη φορά που τυχαία του έχω στρώσει ένα σκουρόχρωμο κουβερτάκι στο κρεβατάκι του, είδα κάποια πολύ πολύ μικρά μπεζ ίχνη, μακρουλά (σαν σκουληκάκια) που μοιάζουν από τη μία τους πλευρά να έχουν κάτι σαν εξόγκωμα στο τελείωμα (σαν κεφάλι). Ωστόσο δεν είναι ζωντανά (δεν κινούνται), ούτε μπορώ να διακρίνω πράγματα. Έχουν μήκος το πολύ ένα χιλιοστό. Περί τίνος πρόκειται; Είναι κάτι επικίνδυνο να μένει εκεί; Πρέπει να φροντίζω να τα απομακρύνω; Υπάρχει τρόπος να εξαφανιστούν;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων,
Μια καινούργια γατομαμά!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλως ηρθες! Αν και δεν ξερω σιγουρα να σου πω, ισως να ειναι οτι απεμεινει απο την δραση του φαρμακου? Τα νεκρα σωματα που βγαινουν?... Ισως να ρωτησεις και τον κτηνιατρο σου για να σιγουρευτεις οτι ειναι ολα καλα... Συγγνωμη που δεν βοηθαω πολυ... :redface: Α τωρα καταλαβα, το Stronghold δεν ''πιανει'' ολα τα ενδωπαρασιτα, πιανει μερικα! Οποτε μαλλον πρεπει να παρεις χαπι! Εμεις παιρνουμε το Drontal..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλώς ήρθες!:)
Υπάρχει ειδικό φάρμακο για τα εσωτερικά παράσιτα..Δεν στο έδωσε ο γιατρός??:hmm:
Το stronghold πολλές φορές δεν φτάνει να εξουδετερώσει τα εσωτερικά...
Καλό θα είναι πάντως να μιλήσεις με τον γιατρό σου για να σαι σίγουρη

ισως λιγο ασχετο αλλα αν δεν το πω θα σκασω. ειναι δυνατον να εχουμε μαθει εμεις περισσοτερα απο τους γιατρους???? ο,τι προβλημα υπαρχει αμφισβητουμε τους γιατρους για τις γνωσεις και τις ικανοτητες τους. το χειροτερο ειναι οτι εχουμε δικιο. ενας προβληματισμος που επρεπε να εκφραστει. παρακαλω .ευχαριστω.

ισως λιγο ασχετο αλλα αν δεν το πω θα σκασω. ειναι δυνατον να εχουμε μαθει εμεις περισσοτερα απο τους γιατρους???? ο,τι προβλημα υπαρχει αμφισβητουμε τους γιατρους για τις γνωσεις και τις ικανοτητες τους. το χειροτερο ειναι οτι εχουμε δικιο. ενας προβληματισμος που επρεπε να εκφραστει. παρακαλω .ευχαριστω.

Εντάξη σε καμιά περίπτωση δεν αμφισβητούμε τους γιατρούς ούτε τη θέση τους μπορούμε να πάρουμε...

Καλό είναι να πετάξεις το συγκεκριμένο κουβερτάκι.
Ο δικός μου γιατρός έδωσε banmith κάθε 15 μέρες, μεχρι 4 μηνών για τα ενδοπαράσιτα.
Ειναι μια πάστα που λαμβάνεται από το στόμα. Το drontal, απ οτι μου ειπε, ειναι ακαταλληλο για τα μικρά.

Κι εγω αμπουλα χρησιμοποιω αλλα δεν μου παρουσιασαν κανενα προβλημα. Με το χαπι και τη παστα δεν τα εχω καταφερει. Το οτι δεν φανηκαν ζωντανα φανταζομαι ειναι καλο. Παντως οπως και να εχει μιλα με το γιατρο μηπως κρινει πως χρειαζεται κατι περισσοτερο :):) Να ανησυχησεις δεν νομιζω πως χρειαζεται. σε καθε περιπτωση για τα ενδοπαρασιτα υπαρχει λυση :happy:

Ευχαριστώ παίδες:)
Η αλήθεια είναι ότι πανικοβάλλομαι με κάτι παράξενο που θα δω.
Θα τον πάρω τον κτηνίατρο, μέχρι αύριο θα ήταν διακοπές οπότε είπα να δω μήπως είναι κάτι γνωστό σε έμπειρους γατο-γονείς!
Ευχαριστώ και πάλι!

Τελικά ρώτησα τον κτηνίατρο και μου είπε πως μετά το stronghold επί 20 ημέρες βγάζει σκουληκάκια. Είναι από τη δράση του και είναι φυσιολογικό. Ο κτηνίατρος που έχω και που παρεμπιπτόντως είναι ίσως και ο καλύτερος της Θεσσαλονίκης, μου είχε πει ότι το stronghold τα καλύπτει όλα, εξω και ενδο-παράσιτα. Μην ξεχνάτε πως, όπως και στους ανθρώπους, έτσι και πίσω από τα ζώα κρύβεται μια ολόκληρη φαρμακοβιομηχανία, στην οποία παίζονται πολλά συμφέροντα. Γι'αυτό υπάρχουν πολλοί "κτηνίατροι" που λένε διάφορα - δε σημαίνει πως είναι και αλήθεια όμως.
Αυτά!

Αντιπαρασιτικο χάπι (drontal πχ) παίρνει;
Αν είναι σκουλήκια δεν ειναι σοβαρό, απλά πρέπει να παίρνει το χάπι. Το stronghold καλύπτει τα παράσιτα στην κοιλιά;; Νομίζω όχι!
Ο κτηνίατρος τι σου είπε; Εμένα πάντως επειδή ο δικός μου αντιπαθεί τα χάπια του δίνω vermox ανα 3 μήνες που είναι σε υγρή μορφή. Του το δίνω με σύριγγα με ένα σωληνάκι μπροστά οπότε θέλει δεν θέλει τον ακινητοποιώ και του το ρίχνω στο στόμα. :)

Αντιπαρασιτικο χάπι (drontal πχ) παίρνει;
Αν είναι σκουλήκια δεν ειναι σοβαρό, απλά πρέπει να παίρνει το χάπι. Το stronghold καλύπτει τα παράσιτα στην κοιλιά;; Νομίζω όχι!
Ο κτηνίατρος τι σου είπε; Εμένα πάντως επειδή ο δικός μου αντιπαθεί τα χάπια του δίνω vermox ανα 3 μήνες που είναι σε υγρή μορφή. Του το δίνω με σύριγγα με ένα σωληνάκι μπροστά οπότε θέλει δεν θέλει τον ακινητοποιώ και του το ρίχνω στο στόμα. :)

Σορυ για την καθυστερημένη αυτή απάντηση, είδα ότι είχε λυθεί ήδη το θέμα σου...:).
Ειμαι νέα στο φόρουμ οπότε δεν πρόσεξα τις απαντήσεις...

Drusilia, δε μου έχει αναφέρει μέχρι στιγμής για χάπι, ίσως επειδή είμαι ακόμη στο δεύτερο εμβόλιο, και σε 10 ημέρες περίπου θα κάνω το τρίτο. Θα τον ρωτήσω πάντως..
Σε δύο παλιά μου γατάκια ένας άλλος κτηνίατρος μου είχε δώσει (αντί για stronghold) μία κίτρινη αλοιφή που τη λένε banmith και την έβαζα στην τροφή τους. Νομίζω όμως ότι αυτή δεν καλύπτει όσα το stronghold.
Γενικώς είναι μπέρδεμα το θέμα παρασίτων και δεν μπορώ να σιγουρευτώ! Ελπίζω να κάνω το σωστό. Το πολύ πολύ, ακόμη και να μου πει δε χρειάζεται, εγώ θα πάρω drontal ή vermox που λες. Καλύτερα το υγρό, παρά χάπι όταν μιλάμε για γατάκια... Εκτός αν το χάπι έχει γεύση γάλακτος! χεχε

Το stronghold παντως γραφει στη συσκευασια οτι απαγορευεται σε γατάκια κατω των 6 εβδομάδων.

Για τα μικρα ειναι κατάλληλο το Banminth για τα ενδοπαράσιτα.

Julian, η μικρή σου βγαίνει σε αυλή ή κήπο ή μένετε σε διαμέρισμα;
Ο δικός μου γιατρός μου είπε οτι αφού είναι σε διαμέρισμα ο γάτος δεν υπάρχει τόσο κίνδυνος για παράσιτα. Ίσως απο τις γλάστρες αλλά και πάλι μικρές οι πιθανότητες. Πάντως με drontal και vermox δεν μου έχει ποτέ παρουσιάσει κάτι.
Ένα άλλο γατάκι που είχα παλιά είχε σκουληκάκια όταν το πήρα, αλλά και πάλι με κάποιο φάρμακο (ήμουν μικρή, δεν θυμάμαι ποιο, πιθανώς το banmith γιατί ήταν ρευστό) ήταν ΟΚ.

Οπότε μην ανησυχείς πολύ. Όταν φαντάζομαι τα ξεφορτωθεί στη αρχή μετά δεν είναι εύκολο να ξανακολλήσει αν παίρνει το φάρμακο προληπτικά.

Βέβαια ειδικός δεν είμαι, οπότε ο κτηνίατρος είναι ο πιο κατάλληλος στο να σε κατευθύνει. Βεβαια, καλό είναι να τα ψάχνει κανείς και μόνος του γιατί μου έχουν τύχει και κτηνίατροι απαράδεκτοι...

Ismini, αυτό που αναφέρεις το έχω ήδη υπόψη μου, σε ευχαριστώ!
Drusilia, τη μικρή μου δεν την έχω βγάλει ακόμη έξω, παρότι μένω σε μονοκατοικία με αυλή. Ωστόσο, σύντομα θα μετακομίσω σε διαμέρισμα, οπότε ας μη καλομάθει το έξω και μετά το στερηθεί. Εξάλλου, έχω διαβάσει ότι οι γάτες - σε αντίθεση με τους σκύλους - είναι ζώα που ζουν είτε μέσα είτε έξω. Ο συνδυασμός ίσως δημιουργεί προβλήματα.. Και αν είναι να κολλάει και συνέχεια παράσιτα, άσε καλύτερα!!
Επειδή είναι το πρώτο ουσιαστικά γατάκι μου (τα άλλα δύο που είχα τα έδωσα νωρίς πίσω, γιατί δεν ταίριαζαν), είναι η πρώτη φορά πχ που μαθαίνω για σκουλήκια και τέτοια πράγματα και έχω φρικάρει λίγο! Προχθές της αγόρασα μία πάστα που λέγεται Flutelmium - ο φίλος μου μου είπε ότι την έδινε στις δικές του γάτες. Της τη δίνω με σύριγγα στο φαγητό.
Ευχαριστώ πάντως για τις συμβουλές....
Θα τη βγάλω την άκρη που θα πάει!

Ναι, συμφωνώ κι εγώ, αν είναι να ζει μέσα καλύτερα να μην συνηθίζει και πολύ έξω!

Όσο για τα σκουλήκια μην ανησυχείς, μπορεί να είναι φρικτό σαν ιδέα αλλά αντιμετωπίζεται πλήρως. Φαντάσου παλιά είχαν και οι άνθρωποι τέτοια πράγματα! Ειχα δει σε ένα ντομυματέρ μάλιστα ότι στις αρχές του αιώνα τα πουλάγαν και σαν μέθοδο αδυνατίσματος! Μπρρρ!!

Σημφωνω και εγω με την drusilιa να μην βγαινει εξω

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back