Φίδια προβλέπουν τις δονήσεις σε σεισμολογικό ινστιτούτο της Κίνας

yasmin1gr

Περιβόητο μέλος

Η yasmin1gr αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.478 μηνύματα.
Φίδια προβλέπουν τις δονήσεις σε σεισμολογικό ινστιτούτο της Κίνας

Ζωντανός σεισμογράφος

Δημοσίευση: Παρασκευή 15:03

244641-11004836.jpg
Από εκλεκτά εδέσματα μέχρι σεισμογράφοι. Τα φίδια στην Κίνα έχουν πολλές χρήσεις.ΑΠΕ

Πεκίνο: Η υψηλή τεχνολογία συνδυάζεται με το ζωικό ένστικτο για την προστασία από τους σεισμούς: Γεωδυναμικό ινστιτούτο στην Κίνα παρακολουθεί τη συμπεριφορά φιδιών για να προβλέψει τις δονήσεις.
Το γεωδυναμικό ινστιτούτο της Νανίνγκ, πρωτεύουσας της αυτόνομης επαρχίας Γκουανγκζί στα νότια της χώρας, έχει εγκαταστήσει βιντεοκάμερες στα εκτροφεία φιδιών της περιοχής, τα οποία διαθέτουν το εμπόρευμά τους σε εστιατόρια. Η εικόνα μεταδίδεται ζωντανά στο εργαστήριο μέσω ευρυζωνικής διαδικτυακής σύνδεσης, αναφέρει το Reuters.
«Από όλα τα πλάσματα της Γης, τα φίδια είναι πιθανότατα τα πλέον ευαίσθητα στους σεισμούς» δήλωσε στην Ημερησία της Κίνας ο διευθυντής του ινστιτούτου Ζιάνγκ Ουεισόνγκ.
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι τα φίδια αντιλαμβάνονται σεισμούς που θα συμβούν έως και 120 χιλιόμετρα μακριά, δύο με τρεις ημέρες πριν εκδηλωθούν.
Τα ερπετά αντιδρούν με ασυνήθιστες συμπεριφορές: «Όταν επίκειται σεισμός, τα φίδια βγαίνουν από τις φωλιές τους, ακόμα και μέσα στο κρύο του χειμώνα» εξηγεί ο Ουεισόνγκ.
«Αν ο σεισμός είναι μεγάλος, τα φίδια μπορεί ακόμα και να χτυπιούνται στους τοίχους προσπαθώντας να αποδράσουν» προσθέτει.
https://tech.pathfinder.gr/tech/244641.html

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Από εκλεκτά εδέσματα μέχρι σεισμογράφοι.

Τα φίδια στην Κίνα έχουν πολλές χρήσεις.ΑΠΕ

..., τα φίδια μπορεί ακόμα και να χτυπιούνται στους τοίχους προσπαθώντας να αποδράσουν»

Δεν ειναι λιγο υποτιμητικα και εξευτελιστηκα ολα αυτα απο τους Κινεζους προς τα ζωα αυτα; Οταν λες εκλεκτα εδεσματα τι εννοεις; Κι επισης : Να αποδρασουν; Δηλαδη τα εχουν φυλακισμενα;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ι να σου πω βρε νιαου μου εδω αυτοι σφαζουν γατες σκυλια και τουσ συμπολιτες τους νομιζεις εχουν ευαισθησιες για τα φιδια?? προφανως τα κλεισανε καπου και τα μελετανε...το αρθρο ειναι απο το www.pathfinder.gr

:mad: :mad: :mad: :mad: :mad:

Επειδή η Κίνα πέφτει λίγο μακρυά κάτι για τα βατράχια στα Γιάννενα έχει σκεφθεί κανείς;:redface: :confused:

Τι κανουνε στα βατραχια στα Γιαννενα;:confused: :(

Τα εκτρέφουν και τα τρώμε εμείς οι άνθρωποι, εδώ στην Ελλάδα, αλλά τα εξάγουμε κιόλας.:)

Άσε μη μου το θυμίζεις! Πριν καμια 10καρια χρόνια είχα γίνει ρεζίλι στο νησάκι στη λίμνη των Ιωαννίνων, όταν ενώ όλη η παρέα μου ήταν μέσα σε μια ταβέρνα κι έτρωγαν βατραχοπόδαρα, εγώ ήμουν απέξω από το μαγαζί στο ενυδρείο που τα'χαν ζωντανά ακόμα κι έκλαιγα για την επικείμενη μοίρα τους. Θέαμα για τους τουρίστες είχα γίνει. Μέχρι και φωτογραφίες μ'εβγαζαν!!!...:( :/: :down:
Τα φίδια πάντως δεν τα τρώνε μόνο στην Κίνα αλλά κι αλλού. Ο πατέρας μου, μου'χε πει ότι οταν ήταν νέος και γύρναγε τον κόσμο κάπου στην Αφρική είχε φάει φίδι και ήταν αρκετά νόστιμο. Μπλιαχ! Δε θελω να το σκέφτομαι! Μου αρέσουν πολύ τα φίδια αλλά για φαγητό ούτε λόγος. Όσο για τα φίδια που προβλέπουν σεισμούς, δεν το θεωρώ περίεργο. Τα περισσότερα ζώα αντιδρούν κατα τον ίδιο τρόπο όταν "ακούνε" σεισμούς. Είχα στο παρελθόν ένα κοκατίλ (είδος παπαγάλου) ο οποίος πριν το σεισμό του 1999 με επίκεντρο την Πάρνηθα είχε ξεσηκώσει τον κόσμο. Κραυγές, χτυπιόταν στο κλουβί, είχε μαδηθεί ολόκληρος! Δεν μπορούσα να τον ηρεμήσω! Το ίδιο και πριν από καθε μετασεισμό. Μετά από αυτό, κάθε φορά που ήταν αναστατωμένος ο Αλεχάντρο, ακόμα και να μην ένιωθα τον σεισμό γιατί ήταν μικρός, καθόμουν και περίμενα νάκούσω ειδήσεις για να επιβεβαιώσω την "πρόβλεψη" του!!!:lol: :lol: :lol:

και τα σκυλια της απο πανω μας ειχαν "λυσσαξει" εκεινη τη μερα.εκτος του οτι φωναζαν,εκλαιγαν,ετρεχαν πανω κατω,σερνονταν στο πατωμα,σταματαγαν,και ξανασυνεχιζαν:blink:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back