Φιλοξενούμενοι και γάτες

rouli726

Δραστήριο μέλος

Η έφη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Βύρωνας (Αττική). Έχει γράψει 743 μηνύματα.
Καλησπέρα γατοπαρέα!

Άνοιξα αυτό το θέμα με αφορμή την επίσκεψη και φιλοξενία της μαμάς μου στο σπίτι μας για λίγες μέρες. Θα έρθει την Παρασκευή και θα ήθελα τη συμβουλή σας για το πώς θα είναι η φιλοξενία της ευχάριστη για τη γατούλα μας.
Η μαμά μου μένει σε άλλη πόλη κι έτσι δε την βλέπω συχνά. Τη γατούλα την έχουμε 1μιση μήνα και μέχρι τώρα έχω αντιμετωπίσει και καλή και κακή της συμπεριφορά με επισκέπτες, για αυτό προβληματίστηκα και είπα να ζητήσω τις απόψεις σας πριν έρθει η μαμά μου.

Να σημειώσω πως σε ένα φίλο μας που είχε έρθει ένα βράδυ επίσκεψη ήταν πολύ φιλική, εκείνος την άφησε να τον μυρίσει και μετά η μικρή μέχρι που κοιμήθηκε κουρνιάζοντας δίπλα του στον καναπέ.
Με το μπαμπά του άντρα μου όμως μας έβγαλε επιθετικότητα, την τρίτη φορά όμως που εκείνος ήρθε σπίτι. Υποθέσαμε πως το πρόβλημα ήταν πως δε τον μύρισε και πήγε να την χαιδέψει κατευθείαν μόλις μπήκε στο σπίτι, μια μέρα που μας έφερε κάτι ψώνια. Έκανε χχχχχχχ κι ήταν ανήσυχη ακόμη και μισή ώρα αφότου εκείνος έφυγε.

Τελικά τί πρέπει να κάνουμε προκειμένου να μην αγχωθεί η γάτα με νέο πρόσωπο στο σπίτι, δεδομένου πως η μαμά μου θα μείνει μαζί μας 4 ημέρες?
Μήπως τελικά μετράει πολύ το να τη μυρίσει πρώτα η γάτα και να την πλησιάσει όταν θέλει εκείνη μετά? Υπάρχει κάτι που μπορεί να αγχώσει τη γάτα μας κι εμάς δε μας περνάει από το μυαλό, όσον αφορά ένα φιλοξενούμενο?

Περιμένω τις απόψεις και τις συμβουλές σας με μεγάλη ανυπομονησία!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Φιλοξενούμενοι και γάτες.

θα σου αναφέρω τη δική μου εμπειρία,χωρίς να ισχύει γενικά,απαραίτητα.εμένα η παμαμπού δεν ασχολείται με τους επισκέπτες κ πολύ..εκτός εάν καθίσουν καιρό(ή καθίσει η παμαμπού καιρό στο σπίτι τους)οπότε σιγά-σιγά δένεται μαζί τους..μία φορά υπηρξε πρόβλημα με μία επισκέπτρια κι αυτό γιατί εν τέλει κατάλαβα πως η φίλη μου είχε τρομερό πρόβλήμα με τις γάτες...
προφανώς η παμαμπού αισθανόταν το άγχος και την ένταση της κοπέλας κ αντιδρούσε αντίστοιχα.
η μητέρα σου έχει θέμα με τις γάτες?
πιστεύω πάντως πως από ένα σημείο κ μετά συνηθίζουν.και οι δύο..κ η γάτα κ οι επισκέπτες.φτάνει να μην υπάρχει τρελό πρόβλημα από πλευράς της μαμάς σου.
τώρα για τον μπαμπά του άντρα σου, μήπως εφταιγαν αυτά που έφερε?να αναστατώθηκε από τις μυρωδιες?δεν μπορώ να φανταστώ..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπερα και απο εμενα,

Απο προσωπικη εμπειρια θα σου πω πως ειναι πως θα το παρει απο την αρχη η γατουλα σου! Δηλαδη αν για παραδειγμα ο επισκεπτης μολις μπει σπιτι δε δωσει καθολου σημασια στη γατα και της αφησει χρονο και χωρο να συνηθισει την παρουσια του, θα ειναι μια χαρα! Αν απο την αλλη, μολις μπει μεσα στο σπιτι αρχισει "αχ τι γλυκο γατακι, ψι ψι ψι ελα εδω να σε ζουληξω" ε τοτε μαλλον τις αντιθετες αντιδρασεις απο αυτες που θελεις θα εχεις!

Για παραδειγμα, οταν ερχονται σε μενα φιλοι στο σπιτι και δε δινουν τη παραμικρη σημασια στον Φουσκα μολισ μπαινουν, ο Φουσκας σιγα σιγα τους πλησιαζει, τους μυριζει και μεσα στο τεταρτο ειναι πανω τους και ζηταει χαδια! Προχθες ομως που ηρθαν δυο μικρες τις πολυκατοικιες "να δουνε το γατακι".. επεσαν πανω του (μεταφορικα παντα) απο τον ενθουσιασμο τους και ο Φουσκας εξαφανιστηκε σε αλλα δωματια.. Ουτε να τις δει δε θελει! :P

Δε νομιζω η μητερα σου να εχει θεμα με τη μικρη σου (η το αντιθετο) αρκει να δωσουν η μια στην αλλη το καταλληλο χωρο και χρονο! Ζητα απο τη μητερα σου να συμπεριφερεται οπως ακριβως θα συμπεριφεροταν αν δεν υπηρχε παρουσια γατας στο σπιτι και δες πως θα αντιδρασει η μικρη σου! ;)

Ελπιζω να βοηθησα εστω και λιγο... Καλη επιτυχια! :)

Απάντηση: Φιλοξενούμενοι και γάτες.

ευχαριστώ πολύ! εξαιρετικά χρήσιμα τα ποστς σας!!

καλησπέρα.

σήμερα ήρθε ξανά ο μπαμπάς του άντρα μου σπίτι κι είχαμε πάλι παρατράγουδα.
αυτή τη φορά βγήκα εγώ έξω ψωνίσαμε και φέραμε μαζί τα ψώνια σπίτι. δε της μίλησε καθόλου ούτε την άγγιξε και πήγαμε τα ψώνια στην κουζίνα. η μικρή καθόταν αραχτή στον καναπέ και λιαζόταν οπότε ήμουν ήρεμη πως δε την ενοχλούσε η παρουσία του. όταν όμως ήταν να φύγει και τον είδε πάλι έκατσε στη γωνία και έκανε 3 φορές χχχχχ!
χωρίς να της έχει μιλήσει χωρίς να την έχει ενοχλήσει! ειλικρινά πείτε μου τί την ενόχλησε???!! θα τρελαθώ η δόλια μάνα!

φοβάμαι πολύ για το τί θα κάνει αύριο που θα έρθει η μαμά μου.
και δε καταλαβαίνω πως γίνεται να μην αντιδρά στην κοπέλα που ήρθε τις προάλλες για καφέ κι ήταν εκείνη που μας την έδωσε, που είχε μαζί της ένα κασκόλ με το οποίο παίζουν οι γάτες της, γάτες που η δική μας μικρή δε τις ξέρει, κάτι που ξέρω πως ενοχλεί τις γάτες η μυρωδιά ξένης γάτας. κι όμως αντέδρασε στον χριστιανό που δε της έκανε τίποτα!

τί θα κάνω αν κάνει τα ίδια και με τη μαμά μου? πώς θα το αντιμετωπίσω? έτσι θα πάει δηλαδή από εδώ και πέρα?
σας παρακαλώ αν ξέρετε κάτι που μου διαφεύγει πείτε μου..!

συγγνώμη το έγραψα δύο φορές

και αν το πρόβλημα είναι με τα ψώνια πάλι μου φαίνεται παράλογο γιατί κι εγώ φέρνω ψώνια κάθε μέρα, δεν αντιδρά.

Τελευταία επεξεργασία:
Για άλλη μια φορά η γάτα μου με κάνει να κλαίω.. και δε μπορώ και να κλάψω για να μη στενοχωρήσω τη μαμά μου, η οποία ήρθε πριν 1 ώρα. η γάτα μου εχθρός! λες και της έχει σκοτώσει τη μάνα! μόλις τη βλέπει ή έρχεται κοντά κάνει χχχχχ παρατεταμένα. παρότι τη μύρισε ενώ την είχα εγώ αγκαλιά, παρότι δε την ακούμπησε η μαμά μου ούτε την ενόχλησε καθόλου..

τί θα κάνω????

βοηθήστε με σας παρακαλώ!

η μαμά μου θα μείνει εδώ 6 μέρες, έκανε 300 χλμ δρόμο για να μας δει..!

είμαι απελπισμένη!

Αφου θα μεινει αρκετες μερες νομιζω οτι θα την συνηθησει μιας και θα την βλεπει καθε μερα. Αλλα να σου πω και το αλλο και η δικη μου κανει κχχχχχ στην κουνιαδα μου και εκεινη δεν της δινει σημασια και οποτε ερχεται πια ειναι ηρεμη. Μη το περνεις τοσο βαρια αν δεν την θελει.:)

μα δε μπορω να καταλαβω πως γντ να θελει εναν ασχετο φιλο μας και να μη θελει τη μαμα μου η οποια και αγαπαει και τα ζωα και δε την ενοχλησε καθολου.

υπαρχει περιπτωση δλδ και τις 6 μερες η γατα να ειναι ετσι...?
θα πηδηξω απο το μπαλκονι :cry_x:

ουτε μπορω επι 6 μερες τωρα ή καποιαστιγμη στο μελλον να παραφυλαω μηπως της επιτεθει.

μπορει να ειμαι υπερβολικη δε ξερω αλλα πρωτη φορα μου συμβαινει αυτο με ζωο δικο μου.

Καταρχήν, ψυχραιμία!
Δε μπορείς να ξέρεις τι ακριβώς ενοχλεί τη μικρούλα και αντιδρά έτσι. 'Ισως κιόλας επειδή η κοπέλα είχε τη μυρωδιά από άλλες γάτες να ήταν κάτι οικείο. Ο μικρός π.χ. που φιλοξενούσα σε όλους τους ανθρώπους εκτός από'μένα αγρίευε στην αρχή και με τα μικρά μου ήταν απίστευτα γλυκό γατάκι!
Αν δοκίμαζες την ώρα που είναι να φάει και πεινάει πολύ, να της έδινε η μαμά σου καμία λιχουδίτσα για να τη συνδέσει με το φαγητό;

Καταρχήν, ψυχραιμία!
Δε μπορείς να ξέρεις τι ακριβώς ενοχλεί τη μικρούλα και αντιδρά έτσι. 'Ισως κιόλας επειδή η κοπέλα είχε τη μυρωδιά από άλλες γάτες να ήταν κάτι οικείο. Ο μικρός π.χ. που φιλοξενούσα σε όλους τους ανθρώπους εκτός από'μένα αγρίευε στην αρχή και με τα μικρά μου ήταν απίστευτα γλυκό γατάκι!
Αν δοκίμαζες την ώρα που είναι να φάει και πεινάει πολύ, να της έδινε η μαμά σου καμία λιχουδίτσα για να τη συνδέσει με το φαγητό;

Πολυ σωστο δοκιμασε το. ;)

πως πάει η συγκατοίκηση?
θα συμφωνήσω με τους υπόλοιπους.ηρεμήστε..περάστε καλά με τη μαμά σου.να την ευχαριστηθείς,να τη χορτάσεις...κι αν η μικρή κάνει κχχ κχχχ απλά αγνοήστε την.το θεωρώ απίθανο να επιτεθεί.καλό είναι να προσέχετε βέβαια..αλλά δε θα σκάσετε για τη γάτα!ένα από τα βασικά που πρέπει να μάθουμε εμείς οι γατογονείς είναι πως η γνωριμία μας μαζί τους κρατάει μια ζωή και πως δύσκολα θα τις κατανοούμε πάντα.
ενημέρωνέ μας..

γεια σας και πάλι. το μεσημέρι κοιμηθήκαμε, η μικρή ήταν συνέχεια στην αγκαλιά μας(τη δική μου και του μπαμπά της) στο κρεβάτι μας και δεν έβγαινε καθόλου από εκεί, σε σημείο που φοβόμουν μην τα κάνει κι εκεί!

όταν σηκωθήκαμε αργότερα να φτιάξουμε καφέ, κι ήμουν με τη μαμά μου στην κουζίνα και την είδε άρχισε πάλι τα κχχχχ αλλά η μητέρα μου κι εγώ ατάραχες.. άλλο ότι η καρδιά μου ήταν στα τάρταρα!

και πριν λίγο, ω του θάυματος, καθόμαστε στο σαλόνι με τη μαμά μου κι έρχεται σιγά σιγά η γάτα τη μυρίζει λίγο στο πόδι και φεύγει πάλι, αλλά χωρίς κχχχ και τέτοια. είναι καλό αυτό?
μετά όμως πήγε στο δωμάτιό μας πάλι και ενώ έπαιζε με το μπαμπά της του έκανε κχχχ...

ειλικρινά αν υπήρχε γατο-ψυχίατρος θα την πήγαινα..!!!

εν τω μεταξύ το μεσημέρι που ήταν η ώρα να φάει είπα στη μαμά μου να της το βάλει στο μπωλάκι κι εκεί έβγαλε επιθετικότητα πάλι η μικρή.

το πρόβλημα είναι πως το κρεβάτι που κοιμάται η μαμά μου είναι στο χώρο που έχουμε τα μπωλάκια της, το γραφείο μας είναι, και επικοινωνεί με το καθιστικό που συνήθως παίζει και καθόμαστε και βλέπουμε τηλεόραση.

λιχουδιές η μικρή μου δεν τρώει, οπότε δε μπορώ να το χρησιμοποιήσω ως μέσο και το ότι της έβαλε φαγητό το θεωρώ μάλλον λάθος μου τελικά...

τί να πω... ο Θεός μαζί μας. ξέρω πως δε πρέπει να αγχώνομαι τόσο αλλά δε μου αρέσει να αισθάνεται το ζωάκι μου άσχημα κι ούτε κι η μαμά μου να μη νιώθει άνετα μέσα στο σπίτι μου.
αργά ή γρήγορα θα την αγνοώ πραγματικά αν συνεχίσει να το κάνει, δε γντ να κάνω κάτι άλλο.

νάζια σας κάνει για να επιβληθεί σε όλους σας...γάτες παιδί μου..πάντως εγώ διέκρινα μία ελπίδα ανεκτικότητας τουλάχιστον.με τον καιρό κ η ίδια θα βαρεθεί να είναι στην τσίτα.

Καλησπέρα. Μπορώ να ρωτήσω αν έχεις δοκιμάσει ένα αυστηρό ΜΗ ! (?)

Ηλία, έχω διαβάσει πως το να τη μαλώσεις εκείνη τη στιγμή είναι το χειρότερο σε τέτοιες περιπτώσεις.
Νομίζω πως η (δήθεν) αδιαφορία θα είναι το καλύτερο.

Πριν λίγο πχ ήρθε μέχρι δίπλα από τη μαμά μου, την κοιτούσε και μετά έφυγε τρέχοντας.
Σιγά σιγά βλέπω να έρχεται προς το καθιστικό, αλλά για λίγο κάθε φορά και αν πάμε να την πάρουμε αγκαλιά εγώ ή ο μπαμπάς της μας λέει πάλι κχχχ οπότε την αφήνουμε να συνηθίσει τη μυρωδιά.

Δε μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Ας ελπίσουμε αύριο να είναι καλύτερα... :(

Σας ευχαριστώ όλους πολύ για τις συμβουλές και τη συμπαράσταση, γιατί πραγματικά ακόμη δεν έχω ηρεμήσει. Το ξέρω, υπερβάλλω, αλλά με στενοχωρεί.
Έχω ζήσει και με άλλες γάτες κατά καιρούς, που τις είχε η γιαγιά μου στην αυλή κι έρχονταν σπίτι και δεν είχαν πρόβλημα με κανέναν. Το ίδιο και οι γάτοι μιας φίλης μου που ζουν μέσα στο σπίτι.
Έπρεπε το δικό μου το γατί να βγει ιδιότροπο???!!! :worry:

μην το βλεπεις ετσι! η καθε γατα εχει την προσωπικοτητα της οπως και εμεις. δεν μπορουμε να αλλαξουμε το χαρακτηρα της γατας μας, μπορουμε να προσαρμοστουμε με βαση αυτον και να κανουμε τα πραγματα πιο ανετα και για τους 2 μας.

εμενα ας πουμε ο δικος μου ειναι φοβικος και οποτε εχουμε κοσμο κρυβεται κατω απ το κρεβατι. την πρωτη φορα που εμειναν σπιτι μας φιλοι 2 μερες εκανε να βγει εκτος κρεβατιου. μαθαινουμε να το χεριζομαστε και σταδιακα τα παει πλεον πολυ καλυτερα με ξενους. καθεται μεχρι και να τον χαιδεψουν αν εχει ορεξη :P

η δικια σου απλα δειχνει μια ας πουμε δυσαρεσκεια σε ξενους και κανει κχχχ αρχικα. δεν νομιζω οτι ειναι κατι τραγικο. τραγικο ειναι να μην μπορει να μπει ξενος στο σπιτι χωρις να του ορμηξει με νυχια η γατα! (εχω εναν γνωστο με εναν τετοιο γατο, δεν μπορουμε να παμε να του βαλουμε φαι οταν λειπει το αφεντικο του, μας ξεσκιζει χωρις τον παραμικρο λογο!). οποτε εγω θα ελεγα αδιαφορια στα κχχχ και ειδικα απ την πλευρα της μαμας σου και σταδιακα ισως αρχισει να την αγνοει η γατα. δεν νομιζω παντως οτι ειναι λογος για να ανησυχεις, απ τη φυση τους οι γατες δεν ειναι ιδιαιτερα κοινωνικες αλλωστε.

άννα, δεν έχω πρόβλημα με την ανεξαρτησία της γάτας μου, ίσα ίσα που προσπαθώ να την αφήνω όσο γίνεται ελεύθερη να κάνει ό,τι την ευχαριστεί.
αυτό που με αγχώνει όταν συμπεριφέρεται έτσι είναι γιατί νιώθω πως αισθάνεται άσχημα η γατούλα μου εκείνη τη στιγμή.
και φυσικά και για τη μαμά μου, η οποία αγαπάει τα ζώα και ήρθε να μας δει και να γνωρίσει και τη γατούλα μας.

πιστεύω πως μέχρι την 6η μέρα, θα την έχει αγαπήσει κι η μικρή μας..

υ.γ. πριν λίγο που ξαναξεμύτισε από το δωμάτιό μας η μικρή, για να πιει νερό, ανέβηκε στο κρεβάτι που κοιμήθηκε η μαμά μου το μεσημέρι και το μύριζε, καθώς και τα πράγματά της που είναι αφημένα δίπλα. ευελπιστώ να συνηθίζει τη μυρωδιά..

καλό ξημέρωμα σε όλους, καλό μήνα και εύχομαι αύριο να έχω πιο ευχάριστα νέα να σας γράψω.

καλησπέρα σε όλη την παρέα.
τα νέα μας δυστυχώς είναι τα ίδια με χθες. η γάτα μου βλέπει τη μαμά μου και τρέχει κάτω από την κουβέρτα μας, όρεξη για παιχνίδια δεν έχει όση έχει κανονικά κι αν τυχόν συναντηθούν τυχαία κάπου στο σπίτι αρχίζει τα παρατεταμένα κχχχ λες και βλέπει το σατανά!
η δική μου ψυχολογία φυσικά είναι χάλια, αλλά προσπαθώ να ηρεμώ και να μην εντείνω και την ανησυχία της μικρής μας.
αλλά βρε παιδιά, αυτό το κχχχχ σε έναν άνθρωπο που δε την πείραξε ποτέ, ειλικρινά μου ανεβάζει το αίμα στο κεφάλι :mad:

οκ ξέρω, υπερβάλλω, και οι γάτες δε σκέφτονται όπως εμείς, λειτουργούν με το ένστικτο, οπότε τείνω να πιστέψω πως η συμπεριφορά της έχει μπόλικη δόση ζήλειας από πίσω, τελικά. προφανώς δε της αρέσει της κιουρίας που έχασε το επίκεντρο της προσοχής, μόνο που αν λειτουργούσε με τη λογική θα της εξηγούσα πως για αυτό φταίει η ίδια. γιατί αν ήταν οκ θα είχε 3 αντί για 2 ανθρώπους να ασχολούνται μαζί της! :/:

έχουμε άλλες 4 ημέρες ακόμη που θα μείνει η μαμά μου εδώ και αρχίζω να το παίρνω απόφαση πως το γατί μου είναι ιδιότροπο και ζηλιάρικο .. και μουρλό! :devil:

Καλά...μουρλά είναι όλα!! :D
Λες να τη βλέπει σαν εισβολέα; Μήπως η μαμά σου είχε αγχωθεί αν θα τη συμπαθούσε και η μικρή "το'πιασε";
Ποιος ξέρει τι περνάει από τα πανέξυπνα, παμπόνηρα και παράξενα μυαλουδάκια τους...; :hmm:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back