Φιλοξενούμενοι και γάτες

Καλησπέρα σε όλους :)

Διάβασα τα μηνύματά και ήθελα και γω με την σειρά μου να σας αναφέρω ότι έχω ένα παρόμοιο πρόβλημα με τον γατούλη μου σε ότι αφορά την συμπεριφορά του προς τρίτους και συγκεκριμένα με τον σύντροφό μου.

Παρόλο που ο φίλος μου είναι άνθρωπος που αγαπάει πάρα πολύ τα ζώα και ιδιαίτερα τις γάτες και έχει κάνει ο κακομοίρης πάρα πολλές προσπάθειες για να γίνει φίλος με τον γάτο ο Robbie δεν τον πάει με τίποτα. Δεν τον αφήνει να τον πλησιάσει, κάθεται στην γωνιά του , δεν πλησιάζει ούτε εμένα όσο ο φίλος μου είναι στο σπίτι και είναι πάρα πολύ επιθετικός.

Στην αρχή δεν έδωσα και πολύ σημασία , τώρα όμως έχω αρχίσει και αγχώνομαι γιατί φοβάμαι μην τον δαγκώσει και έχουμε μετά άλλα.

Έχετε να μου δώσετε κάποια συμβουλή, τι μπορώ να κάνω?

Καλό απόγευμα σε όλους :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γειά σου Ρόμπι και καλωσόρισες:)
Σχετικά με το θέμα που ρωτάς και πριν σκεφτώ να σου προτείνω κάποια λύση, να ρωτήσω αν ο γατούλης εμφανίζει την ίδια
συμπεριφορά και προς άλλα πρόσωπα που σε επισκέπτονται εκτός από τον φίλο σου :hmm:
Διότι έχει σημασία αν είναι γενικά φοβικός με τους άλλους ανθρώπους, ή μόνο απέναντι στο συγκεκριμένο πρόσωπο.
Όπως και να'χει, έχετε δοκιμάσει αντί να αποπειραθεί να τον χαϊδέψει ο φίλος σου, να τον δελεάσει με κάποια λιχουδιά που ξέρεις οτι του αρέσει, μήπως ο Robbie αρχίζει να τον προσεγγίζει σιγά-σιγά?:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γειά σου Alcyone

Η αλήθεια είναι ότι ο γατούλης μου δεν είναι και ο πιό κοινωνικός γάτος :/:. Δεν θέλει χάδια και πειράγματα από ξένους , μόνο από μένα. Παρόλα αυτά με τους άλλους δεν συμπεριφέρεται έτσι, κυρίως τους αγνοεί.
Με τον φίλο μου είναι το μεγάλο πρόβλημα , και έχουμε προσπαθήσει να τον πλησιάσουμε με λιχουδιές αλλά τίποτα. Ενώ θα τον πλησιάσει και θα φάει από το χέρι του όταν του δώσει κάτι , μετά αρχίζει πάλι τα ίδια:(.
Δεν ξέρω πως θα τα βρούνε αυτοί οι δύο , πρέπει όμως να υπάρχει κάποια λύση, τι λέτε και εσείς?

Τί να πω, μάλλον ζηλεύει το φίλο σου, δεν εξηγείται διαφορετικά. Βέβαια έχω λίγο καιρό εγώ γατάκι, ίσως κάποιος γιατρός να ξέρει καλύτερα, καθώς κάθε γάτα έχει τη δική της ιδιοσυγκρασία.
Καλή τύχη όπως και να 'χει.. σε νιώθω!!

Τί να πω, μάλλον ζηλεύει το φίλο σου, δεν εξηγείται διαφορετικά. Βέβαια έχω λίγο καιρό εγώ γατάκι, ίσως κάποιος γιατρός να ξέρει καλύτερα, καθώς κάθε γάτα έχει τη δική της ιδιοσυγκρασία.
Καλή τύχη όπως και να 'χει.. σε νιώθω!!
Σε ευχαριστώ:)
το ίδιο πράγμα μου είπε και η γιατρός μου , ότι δηλαδή , ζηλεύει πολύ. Μου είπε ότι υπάρχουν κάτι χάπια που βοηθάνε τα γατάκια να ηρεμήσουν όταν έχουν πρόβλημα συμπεριφοράς αλλά δεν ξέρει αν θα βοηθήσουν στο θέμα της ζήλειας:P...
Όπως και να έχει δεν θέλω μωρέ να δώσει χάπια στον γάτο,δεν μου αρέσει σαν ιδέα, αλλά αν δεν υπάρχει άλλη λύση ίσως αναγκαστώ:(

Καλησπέρα! Δε θεωρώ κι εγώ πως πρέπει να πάρει χάπια το γατάκι, από τη στιγμή μάλιστα που δεν είναι επιθετικό. Με προσπάθεια ίσως καταφέρουν να χτίσουν σιγά σιγά οι δυό τους μια καλή σχέση. Από την άλλη, μπορεί και να μη συμβεί. Το έχω ακούσει και αυτό. Απλά θα συνυπάρχουν στον ίδιο χώρο χωρίς να πολυσυμπαθιούνται... Τι να πω... Υπομονή και να αφήνει ο φίλος σου στον γάτο σου τις πρωτοβουλίες, ας μην προσπαθεί να τον χαϊδέψει/πιάσει ο ίδιος. Θα πάει εκείνος, όταν είναι έτοιμος.

Καλησπέρα! Δε θεωρώ κι εγώ πως πρέπει να πάρει χάπια το γατάκι, από τη στιγμή μάλιστα που δεν είναι επιθετικό. Με προσπάθεια ίσως καταφέρουν να χτίσουν σιγά σιγά οι δυό τους μια καλή σχέση. Από την άλλη, μπορεί και να μη συμβεί. Το έχω ακούσει και αυτό. Απλά θα συνυπάρχουν στον ίδιο χώρο χωρίς να πολυσυμπαθιούνται... Τι να πω... Υπομονή και να αφήνει ο φίλος σου στον γάτο σου τις πρωτοβουλίες, ας μην προσπαθεί να τον χαϊδέψει/πιάσει ο ίδιος. Θα πάει εκείνος, όταν είναι έτοιμος.
Καλησπέρα και σε σένα

Μακάρι ,,, τι να πώ:/: Έχω σηκώσει τα χέρια ψηλά

καλημέρα τί κάνουμε?
εμείς έχουμε φιλοξενούμενη τη μαμά μου και θα ήθελα για άλλη μια φορά τα "φώτα" σας!

χθες απόγευμα ήρθε η μαμά μου και φυσικά η μικρή έχει φρικάρει πάλι!

της έβαλα το φαί και το νερό της στο δωμάτιό μας, εδώ και λίγες μέρες, ώστε να μην αγχώνεται, αλλά δε βγαίνει εύκολα από εκεί.
βέβαια είναι ακόμη νωρίς, μια και δεν την βλέπει συχνά τη μαμά μου που ζει σε άλλη πόλη απλώς ήθελα τη συμβουλή σας για κάτι.
την προηγούμενη φορά τα πιατάκια της μικρής ήταν στο δωμάτιο του γραφείου, που είναι και το κρεβάτι που κοιμάται η μαμά μου, οπότε η μικρή "αναγκαζόταν" να βγαίνει από το δωμάτιό μας για να φάει.

δεδομένου πως η τουαλέτα της είναι στο μπάνιο που βρίσκεται κάπου στη μέση της απόστασης μεταξύ των δυο δωματίων, λέτε τώρα που της έχω τα πιατάκια στο δωμάτιό μας και δε θέλει να βγαίνει από εκεί, να μην πηγαίνει και στην τουαλέτα?
χθες παρατήρησα πως πήγε αλλά δεν τα σκέπασε τα κ@κάκια της.
μήπως πρέπει να της ξαναβάλω στα πιατάκια στο δωμάτιο του γραφείου που είναι το κρεβάτι "των επισκεπτών"?:hmm:
ή μήπως έτσι την αγχώσω περισσότερο?

από κχχχ μόνο σε εμάς έκανε κανα δυο φορές, όταν πήγαμε να παίξουμε μαζί της χθες.

Καλησπέρα και καλώς τη δέχτηκες τη μαμα :)
Εγώ στη θέση σου θα τα άφηνα ως έχει τα πιατάκια της μικρής στο δωμάτιο για όσο μείνει η φιλοξενούμενη, δεν υπάρχει λόγος νομίζω να την "πιέσεις" για να πάει στο γραφείο, από τη στιγμή που δείχνει πως στρεσσάρεται, εκτός κι αν πρόκειται να μείνει για πολλές ημέρες η μαμά, οπότε σταδιακά θα μπορούσες να τα πας στη μόνιμη βάση, αφού θα συνηθίσει κάποια στιγμή την παρουσία της! Αν όμως μιλάμε για λίγες ημέρες, μη το σκέφτεσαι. Όσο για την άμμο, πιστεύω ότι σίγουρα θα πηγαίνει, όπως πήγε ήδη εξάλλου, απλώς από το άγχος της συνόψισε τη διαδικασία :P με το χρόνο θα πάει και πιο άνετα λογικά!

νομίζω πως όταν θέλήσει τουαλέτα θα πάει...τι θα κάνει?θα σκάσει?δεν τις έχω για τόσο πεισματάρες..από όσο θυμάμαι κ την προηγούμενη φορά όλα πήγαν εν τέλει καλά σωστα?

ε την είχε ανεχθεί από κάποια στιγμή και μετά και μόνο την τελευταία μέρα της έκανε γλύκες, που θα έφευγε :devil:

3-4 μέρες θα μείνει ακόμη η μαμά μου και προς το παρόν η μικρή και μόνο που ακούει τη φωνή της κρύβεται πίσω από την κουρτίνα με τις ώρες :redface:
τρώει και πηγαίνει τουαλέτα κανονικά από ότι έχω καταλάβει.
το πρωί είχαμε πάει για ψώνια με τη μαμά μου και γυρίζοντας μας τρέλανε στα κχχχ κχχχ επειδή μας πέτυχε στο διάδρομο.

μα να έχω τόσο στριμμένο γατί..!!! και να πεις πως η μαμά μου δεν αγαπάει τα ζώα, να πω οκ το νιώθει η μικρή και κρατάει αποστάσεις, αλλά η γυναίκα μέχρι κοτούλα έχει κατοικίδιο στο πατρικό στην Πάτρα!

Έλα βρε, απλά δεν θέλει γύρω του πολλά δίποδα:P
Όχι στριμένη η κουκλίτσα, απλά μοναχική.. Προτιμά την ησυχία της, δεν είναι κακό, εγώ πάντως τη συμμερίζομαι απόλυτα:happy:
Έχει άποψη και τη δείχνει ("κχχχχ") κακό είναι αυτό?:P

Η μικρή μου γάτα τρέμει το μπαμπά μου. Έπρεπε να έρθει Αθήνα 2-3 φορές, για να αρχίσει να βγαίνει (η ΜΙΣΗ) από το δωμάτιο όπου κρύβεται. :)

αχ σε νιώθω 761, αν κι είμαστε πιο ήπια εμείς. πλέον βγαίνει από το δωμάτιο(3η μέρα) αλλά αν συναντήσει τυχαία τη μαμά μου αρχίζει τα..γαλλικά!:P

Παιδιά λίγο πολύ, τα περισσότερα γατιά έτσι συμπεριφέρονται σε "αγνώστου ταυτότητας δίποδα" που κάνουν ξαφνικά την εμφάνισή τους:P Δεν θα τρέξουν να προϋπαντήσουν, ούτε να αγκαλιάσουν τους επισκέπτες.
Η διαφορά μεταξύ τους είναι οτι άλλα χρειάζονται ελάχιστο χρόνο κι άλλα λίγο (έως πολύ) περισσότερο, για να συνηθίσουν και τελικά να αποδεχτούν τους νεοφερμένους σαν ανθρώπους του σπιτιού:)

έχουν πλάκα τα άτιμα με αυτή την ιδιαίτερη προσωπικότητά τους.

απόψε βλέπαμε ταινία στο σαλόνι, έρχεται η μικρή σιγά σιγά..πάει κοντά στη μαμά μου...μυρίζει τα πόδια της ..και με ένα κχχχχ φέυγει τρέχοντας:D

Δεν την ενέπνευσε φαίνεται..:lol:

Δυστυχώς η μαμά μου έπρεπε να φύγει εκτάκτως το πρωί οπότε η συμφιλίωση αναβάλλεται για την επόμενη φορά:(
η shanti φυσικά μες στην τρελή χαρά, να παίζει και να κάνει γλύκες τώρα, το τετράποδο κάθαρμα:devil:

Αναχώρησε η "εισβολέας", χορεύει από ανακούφιση η Shanti...
bliss.gif

Ηλίου φαεινότερον!;)

καλησπέρα!

ξέχασα να σας πω..να γελάσετε!

μια βδομάδα αφότου έφυγε η μαμά μου, χρειάστηκε να φιλοξενήσουμε για ένα βράδυ μια ξαδελφή μου. κι εκεί που ήμουν προετοιμασμένη για τις γνωστές στρίντζες της γάτας μου, πάλι μας τρέλανε!
χαλαρή...άνετη...να μυρίζει τις βαλίτσες και την τσάντα της ξαδερφής μου, να την πλησιάζει να την μυρίζει, να παίζει άνετα στον ίδιο χώρο με εμάς και την "άγνωστη" και τελικά κοιμήθηκε και στη γατοφόρο που την έχουμε μόνιμα στο σαλόνι. :eek:
ούτε κχχχχχ ούτε τπτ!!!!
τελικά έβγαλα το πόρισμα.. της λέω της ξαδέρφης μου "ξέρει ότι θα μείνεις μόνο το βράδυ για αυτό δεν σε βρίζει" :D

μα πόσο τρελά αυτά τα πλάσματα πια!!!!!!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back