Φοβάμαι μην είναι παράλυτο!

sallyko

Νεοφερμένο μέλος

Η sallyko αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Άνοιξη (Αττική). Έχει γράψει 40 μηνύματα.
Καλημέρα,
είχα ένα επεισόδιο στον κήπο μου πρόσφατα. Επίθεση σε μωρά σχεδόν 3 εβδομάδων από γάτους της γειτονιάς.
Τα 2 τα κλάψαμε :(:(. Έμεινε ένα το οποίο είχε μία μικρή πληγή στο πίσω μέρος του κορμιού του.
Η πληγή έφυγε γιατί το περιποιήθηκε η μαμά του ;). Αλλά φοβάμαι (τώρα πια 4 εβδομάδων) μην μείνει παράλυτο.
Σε πόσες εβδομάδες αρχίζουν και πατάνε τα ποδαράκια τους? :confused::hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

γιατι δεν το πας στον γιατρο;;δεν ειναι δυνατον να περιμενεις διαγνωση απο εμας,μεσο ιντερνετ..μονο ο γιατρος ξερει να σου πει..:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τότε για ποιό λόγο υπάρχει αυτό το θεματάκι? "Προβλήματα υγείας" Προφανώς δεν είμαι η μόνη που ρωτάει για πρόβλημα υγείας εδώ. Τέλος, να προσθέσω ότι επειδή είναι πολύ μικρό ακόμα δεν θέλω να το μετακινήσω.

κοιτα..ολα τα θεματα υγιειας υπαρχουν,για καποιες αποριες..και για πραγματα που μπορει να μην ειναι τοσο σοβαρα..επισης και για να ενημερωνομαστε...οπως καταλαβαινεις ομως,το σαιτ,σε καμμια περιπτωση δεν υποκαθιστα το γιατρο..ετσι δεν ειναι;;ουτε γιατροι ειμαστε,αλλα ακομα και ο γιατρος του σαιτ,μονο υποθεσεις μπορει να κανει..ουτε διαγνωση...ουτε θεραπεια...

Κανονικα θα επρεπε να περπαταει ηδη, καλο θα ηταν να το πατε σε γιατρο να το εξετασει και θα επρεπε να ειχε παει απο την πρωτη στιγμη, αν υπαρχει καποιος τραυματισμος στα νευρα ή στην σπονδυλικη στηλη οι πρωτες ωρες μετα τον τραυματισμο ειναι κρισιμες και η θεραπεια πρεπει να γινεται αμεσα για να μειωθουν οι πιθανοτητες μονιμης βλαβης:hmm:

νομιζω οτι εφοσων ο γιατρος του φορουμ απαντησε μπορει να ληξει ολο αυτο..δεν θεωρω την πουπουλινα επιθετικη στο πρωτο της ποστ ισως απο την αγωνια σου και το αγχος να το πηρες ετσι:)ευχομαι να πανε ολα καλα με το γατακι και να μας πεις νεα του

Κάποιες δημοσιεύσεις μεταφέρθηκαν στα off-topic.

sallyko, δηλαδή το γατάκι δεν περπατάει καθόλου;:worry:

Κάποιες δημοσιεύσεις μεταφέρθηκαν στα off-topic.

sallyko, δηλαδή το γατάκι δεν περπατάει καθόλου;:worry:

Όχι αλλά με την δική μου ταπεινή και χωρίς γνώσεις γνώμη σκέφτομαι ότι είναι πολύ μικρό ίσως ακόμα, βέβαια θα μου πει και ο γιατρός. Πάντως όντας ξαπλωμένο έχω δεί να τα ψιλοκουνάει. Απλώς δεν στέκεται πάνω σε αυτά. Αχχχχ χριστούλι μου κάνε να είναι καλάααα. Δεν θα τ'αντέξω. Όλο αυτό συνέβει την Δευτέρα. Γύρισα σπίτι και βρήκα ενα αποκεφαλισμένο (έπαθα σοκ) και από το άλλο μόνο τα ποδαράκια του :(:(. Μετά είδα την γάτα που κρατούσε το 3ο στο στόμα. Το πήρα και το έβαλα σε μία κούτα μαζί της (την οποία θα πάω κατευθείαν για στείρωση μόλις μου πει ο γατρός). Κάποτε κάποιοι με συμβουλέψανε για στείρωση αλλά επειδή δυστυχώς κάποιοι στο σπίτι φέρανε αντιρρήσεις το καθυστέρησα...και να τα αποτελέσματα!!Ποτε ξανά.

Όχι, σ' αυτή την ηλικία θα έπρεπε να περπατάει.:( Βέβαια, το ότι κουνάει τα ποδαράκια του είναι ενθαρρυντικό. Φυσικά, πρέπει να το δει κτηνίατρος, αλλά αν έχεις τη δυνατότητα, θα σου πρότεινα να το βάλεις μέσα στο σπίτι μαζί με τη μαμά του (ακόμα κι αν αυτή θέλει να μπαινοβγαίνει) για να είναι πιο προστατευμένο.

Όχι, σ' αυτή την ηλικία θα έπρεπε να περπατάει.:( Βέβαια, το ότι κουνάει τα ποδαράκια του είναι ενθαρρυντικό. Φυσικά, πρέπει να το δει κτηνίατρος, αλλά αν έχεις τη δυνατότητα, θα σου πρότεινα να το βάλεις μέσα στο σπίτι μαζί με τη μαμά του (ακόμα κι αν αυτή θέλει να μπαινοβγαίνει) για να είναι πιο προστατευμένο.

Ναιιιι, μέσααα το έχω. Μάλιστα για να μην νοιώθουν κλεισμένα γιατί έχουν συνηθίσει το έξω στον ήλιο, κλπ. τα έχω βγάλει στο μπαλκόνι μου όπου δεν υπάρχει καμία πρόσβαση από γάτο. Φόβος να πέσουν δεν υπάρχει γιατί παρόλο που είναι στον 1ο δεν πήδηξαν το μόνο που κοιτούσαν είναι από ψηλά αν είναι προστατευμένες. Τους έχω φαγάκι, νεράκι και φυσικό χώμα από τον κήπο (με δική μου πατέντα). Έκανα τα πάντα για να είναι ζεστά και προστατευμένα αφου τα είχα και έννοια όλο το 1ο βράδυ διαμονής τους. Τα βγάζω τακτικά έξω και μάλιστα μου αρέσει που έχουν μάθει που ακριβώς είναι η έξοδος και τρέχουν μόνες τους (μιλάω σε πληθυντικό γιατί μαζί με την μαμά, φροντίζει και η γιαγιά το εγγόνι, δηλαδή η μάνα της μάνας γάτας).
Ανυπομονώ να περάσει η ώρα να πάω στον γιατρό. Σκεφτόμουνα μάλιστα να τα πάω όλα μαζί να δεί και τις μεγάλες.

Εύχομαι να πάνε όλα καλά με το γατάκι σου!!!:):)

καλημέρα,

δυστυχώς τα νέα είναι άσχημα. Όντως τελικά ήταν παράλυτο και του κάναμε ευθανασία :(:(.
Πέρασα ένα δράμα χτες, μέχρι και ο γιατρός στεναχωρήθηκε. Σήμερα λοιπόν τσουβαλιάζω τις γάτες
και πάνε για στείρωση. Όμως ανησυχώ γιατί η μία σίγουρα είναι έγκυος και σε προχωρημένη εγκυμοσύνη
μήπως να της έκανα αργότερα? Ο γιατρός μου είπε ότι μπορεί να τα αφαιρέσει και αυτά, αλλά δεν ξέρω προβληματίζομαι.
Επίσης, διάβασα σε ένα άλλο θέμα για την στείρωση ότι αφήνουν μέσα κομμάτι από την μήτρα και τις ωοθήκες :worry: για να είναι οι γάτες πιο δραστήριες κάτι το οποίο εγώ το θέλω γιατί ζουν στον κήπο και όχι μέσα στο σπίτι.
Θα ρωτήσω βέβαια σήμερα και τον γιατρό αλλά αν μου πει ότι θα τα αφήσει μέσα να του πω να μην τα αφήσει?
Η αγωνία μου είναι μεγάλη γιατί δεν έχω διαβάσει και πολλά πράγματα γύρω από την γάτα.

Καλημερα.
Λυπαμαι για το γατακι σου...Αφου δεν εχεις τη δυνατοτητα να κρατησεις τα νεα μικρα μεσα,θα σου ελεγα να στειρωσεις και την εγκυο,για να μην εχουν τα γατακια της την τυχη των προηγουμενων.Επισης μην αφησεις με ΤΙΠΟΤΑ να μεινει καποιο κομματι μεσα,ειναι σιγουρο οτι αυτο το κομματι θα μαζεψει και θα δημιουργησει προβληματα και η γατα θα πρεπει να υποβληθει ξανα σε επεμβαση.Ολικη αφαιρεση,και μην ανησυχεις,δε θα αλλαξει ο χαρακτηρας της,στειρωση ειναι,οχι λοβοτομη.Καλη επιτυχια.

Καλημερα.
Λυπαμαι για το γατακι σου...Αφου δεν εχεις τη δυνατοτητα να κρατησεις τα νεα μικρα μεσα,θα σου ελεγα να στειρωσεις και την εγκυο,για να μην εχουν τα γατακια της την τυχη των προηγουμενων.Επισης μην αφησεις με ΤΙΠΟΤΑ να μεινει καποιο κομματι μεσα,ειναι σιγουρο οτι αυτο το κομματι θα μαζεψει και θα δημιουργησει προβληματα και η γατα θα πρεπει να υποβληθει ξανα σε επεμβαση.Ολικη αφαιρεση,και μην ανησυχεις,δε θα αλλαξει ο χαρακτηρας της,στειρωση ειναι,οχι λοβοτομη.Καλη επιτυχια.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου. Απλά φοβόμουν μήπως είναι πιο επικύνδινο για την γάτα. Λογικά όμως και ο γιατρός δεν θα ξέρει? Αχ έχω πολύ άγχος γιατί είναι η πρώτη μου φορά. Θα ήθελα επίσης αν έχετε στειρώσει γάτα να μου πείτε για την επόμενη μέρα? Πως ήταν, που την είχατε? Σε κάποιο δωμάτιο? Εγω έχω μεν ένα δωμάτιο-γραφείο αλλά φοβάμαι επειδή είναι μεγαλωμένες στον κήπο μην μου τα κάνουν χάλια μέσα και ρώτησα τον γιατρό αν γίνεται να της βάλω σε μια κούτα στο μπαλκόνι.
Μου είπε ότι δεν θα έχουν πρόβλημα στο μπαλκόνι απλά επειδή θα πέσει η θερμοκρασία τους καλό θα ήταν την πρώτη μέρα να είναι μέσα. Μου είπε ότι θα τους δίνω και αντιβίωση. Αχχχ, φοβάμαι μην κάνω καμιά βλακεία από την απειρία μου.
Οι γατούλες είναι μάνα και κόρη και συνήθως κοιμούντε αγκαλιά οπότε δεν θα νοιώσουν και μοναξιά :)

Καλημέρα και από εμένα.
Ακόμα και μέσα να τις αφήσεις, μην έχεις καμιά ανησυχία ότι θα στα σπάσουν. Οι γατούλες θα έχουν ακόμα την επήρεια της νάρκωσης και θα είναι πεσμένες;).
Καλή επιτυχία εύχομαι!

Θα ειναι λιγο πιο βαρια η επεμβαση αλλα δεν θα υπαρχει προβλημα.Θα σου συνιστουσα να τις εχεις μεσα,ειναι κριμα εγχειρισμενο ζωο να μενει στο μπαλκονι με τετοια θερμοκρασια,δεν ειναι και Αυγουστος...Την πρωτη μερα δε θα φαει και δε θα πιει,μην της δωσεις κι εσυ τροφη και νερο αν δεν εχει ξυπνησει ΠΛΗΡΩΣ απο τη ναρκωση.Πρεπει να εχεις το νου σου μην τραβηξουν τα ραμματα ή ανοιξει η τομη.Ζητησε απο το γιατρο που θα κανει την επεμβαση να κανει ενεσιμη αντιβιωση που κρατα μια εβδομαδα,για να μην ταλαιπωρεισαι ουτε εσυ ουτε αυτες με αντιβιωση και να ειναι καλυμμενες.Μετα τις πρωτες μια-δυο μερες θα ειναι μια χαρα νομιζω,η δικη μου δεν ειχε κανενα προβλημα.

Διάβασε το άρθρο για τη στείρωση, τα πιο πολλά έχουν ήδη συζητηθεί εκεί.
Μην αγχώνεσαι, το μόνο που χρειάζονται για την επόμενη μέρα είναι ζέστη και ησυχία. Για 12 ώρες πριν την επέμβαση καλό θα είναι να μην έχουν φάει και πιεί τίποτα. Το ίδιο και για κάποιες ώρες μετά. Μετά την επέμβαση, μπορεί να τις δεις να παραπατάνε λίγο, μην ανησυχήσεις, θα είναι λίγο ζαλισμένες από τη νάρκωση. Οι περισσότερες γατούλες πάντως, μέσα σε 24 ώρες είναι εντελώς καλά.

Καλημέρα και από εμένα.
Ακόμα και μέσα να τις αφήσεις, μην έχεις καμιά ανησυχία ότι θα στα σπάσουν. Οι γατούλες θα έχουν ακόμα την επήρεια της νάρκωσης και θα είναι πεσμένες;).
Καλή επιτυχία εύχομαι!

Όντως το ξέχασα αυτό. Θα πρέπει να ενεργούντε? Χώμα φυσικά δεν επιτρέπεται να τους βάλω μην μολυνθούν ε?

Θα ειναι λιγο πιο βαρια η επεμβαση αλλα δεν θα υπαρχει προβλημα.Θα σου συνιστουσα να τις εχεις μεσα,ειναι κριμα εγχειρισμενο ζωο να μενει στο μπαλκονι με τετοια θερμοκρασια,δεν ειναι και Αυγουστος...Την πρωτη μερα δε θα φαει και δε θα πιει,μην της δωσεις κι εσυ τροφη και νερο αν δεν εχει ξυπνησει ΠΛΗΡΩΣ απο τη ναρκωση.Πρεπει να εχεις το νου σου μην τραβηξουν τα ραμματα ή ανοιξει η τομη.Ζητησε απο το γιατρο που θα κανει την επεμβαση να κανει ενεσιμη αντιβιωση που κρατα μια εβδομαδα,για να μην ταλαιπωρεισαι ουτε εσυ ουτε αυτες με αντιβιωση και να ειναι καλυμμενες.Μετα τις πρωτες μια-δυο μερες θα ειναι μια χαρα νομιζω,η δικη μου δεν ειχε κανενα προβλημα.

Ο γιατρός μου είπε ότι συνήθως δεν τα κρατάνε και τα δίνουν αμέσως στον ιδιοκτήτη τους γιατί έχουν μάθει να τρώνε στον χώρο τους και συνήθως δεν τρώνε στο ιατρείο. Θα το ξαναδιευκρινήσω βέβαια αυτό. Όταν λες "πλήρως" εννοείς όχι μόνο να ανοίξει τα μάτια και να με κοιτάξει αλλά να σηκωθεί κιόλας?
"Πρεπει να εχεις το νου σου μην τραβηξουν τα ραμματα" Ωχ! μην μου λες τέτοια και αυτές αν είναι μαζί θα τραβήξουν τα ράμματα η μία της άλλης και θα τα γλύψουν. Αμαν! μήπως πρέπει να τις χωρήσω? :worry:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back