Φουσκωμένη κοιλιά

• Thread starter Thread starter alexianna
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

alexianna

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο alexianna αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 39 ετών. Έχει γράψει 130 μηνύματα.
Χρειάζομαι τη βοήθειά σας παιδιά!
Έχω μια γατούλα στον κήπο, την οποία ταϊζω εδώ και τρία χρόνια περίπου. Δεν είναι στειρωμένη μάλλον (μεγάλο λάθος μου το ξέρω, αλλά νόμιζα ότι την είχε στειρώσει κάποιος γείτονας και είχα επαναπαυτεί). Όμως αυτή η γάτα τόσα χρόνια που την ξέρω δεν έχει γεννήσει, άλλος ένας λόγος που νόμιζα ότι ήταν στειρωμένη και πάντα κρατούσε ένα σταθερό βάρος. Μου φαινόταν μάλιστα αρκετά χοντρή και έλεγα μπράβο κοίτα τι καλοαναθρεμμένη που είναι. Τον τελευταίο καιρό, όμως, άρχισε να μου φαίνεται η κοιλιά της αφύσικα φουσκωμένη, ενώ ταυτόχρονα δεν μεγάλωνε, για να πω ότι είναι έγκυος και φυσικά δεν έχει γεννήσει, αν και είναι η εποχή τους έτσι δεν είναι; Τι μπορεί να της συμβαίνει; Έχετε καμιά ιδέα; Μη μου πείτε για κτηνίατρο, γιατί θα σας το εξηγήσω και αυτό παρακάτω, απλά αν θέλετε πείτε μου ιδέες σχετικά με το τι μπορεί να κάνει μια γάτα να μη γεννάει, ενώ δεν είναι στειρωμένη, και ταυτόχρονα να ζει τρία χρόνια ήδη υγιέστατη, ζωηρή και κεφάτη.
Για τον κτηνίατρο τώρα. Προσπάθησα σήμερα να τη βάλω μέσα στο σπιτάκι να την πάω στο γιατρό, αλλά αγρίεψε πάρα πολύ, έκανε σαν τρελή και με ξέσκισε. Στο pet shop μου είπαν να της βάλω στο φαγητό ένα ηρεμιστικό, αλλά με προειδοποίησαν ότι πρέπει να την έχω σε περιφραγμένο χώρο, γιατί αυτό δεν δρα αμέσως και αν μου φύγει θα πάει να κοιμηθεί αλλού. Αλλά εγώ ρε παιδιά δεν μπορώ να την κλείσω κάπου, αυτή είναι άγρια. Έχετε καμιά ιδέα τι να κάνω;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπερα.
Μπορει να εγκυμονει και να γεννα,αλλα τα μικρα της να πεθαινουν,να της τα πετανε,να τα τρωνε αλλοι γατοι ή σκυλοι,χιλια δυο και να μην τα βλεπετε.Το οτι ειναι η εποχη τους δε λεει τιποτα,δεν ζευγαρωνουν ολες μαζι,επισης αν της εχουν παρει τα μωρα μπορει και να ξαναζευγαρωσε.Ισως να ειναι εγκυος και να εχει καποια επιπλοκη η εγκυμοσυνη.Οπως και να εχει,δε γινεται να ξερουμε ουτε εμεις μεσω ιντερνετ,ουτε εσεις απλα παρατηρωντας τη.Πρεπει να τη δει γιατρος για να σας πει με σιγουρια,να στειρωθει κιολας η γατουλα,και να ησυχασετε κιολας.Σε κλειστο χωρο,οπως π.χ. σε δωματιο,δε μπαινει;Αν μπαινει δωστε της εκει το χαπι,και μολις ζαλιστει την πατε στο γιατρο.Αν δε μπαινει,μπορειτε να την πιασετε με γατοπαγιδα,εχουν αρκετοι κτηνιατροι και φιλοζωϊκες ομαδες.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αν δε βρίσκεις γατοπαγίδα, βάλε το καλαθάκι δίπλα σου με ανοιχτό πορτάκι, σβέρκωσέ την και χώσ' την στο καλαθάκι και κλείσε γρήγορα και γερά το πορτάκι! Πιθανώς η γατούλα κάτι έχει και χρήζει άμεσης ιατρικής παρακολούθησης! Είναι κρίμα να τη βλέπεις να ταλαιπωρείται!!

εντάξει παιδιά, την έπιασα τη γατούλα με το βοήθεια ενός γείτονα άντρα, την έπιασε από το σβέρκο και την πήγαμε. Μου είπαν ότι η Μαυρούλα είναι υγιέστατη, της κάναμε στείρωση και τελικά ήταν έγκυος, είχε ένα μωράκι, στο οποίο δυστυχώς έγινε έκτρωση. Έχω χαρεί με την εξελίξη της υγείας της, αλλά στεναχωρήθηκα με το γατάκι. Το θεωρείτε σωστό που το σκοτώσαμε πριν καν έρθει στον κόσμο; Νιώθω φρικτά που δεν του έδωσα την ευκαιρία να γεννηθεί και να βρει ένα καλό σπίτι...

καλησπερα..χαιρομαι που τελικα πηγαν ολα καλα και δεν ειχε κατι πιο σοβαρο η γατουλα:D

η ερωτηση που θετεις ειναι πολυ λεπτη και εχει να κανει με το τι πιστευει ο καθενας..
εχω παρακολουθησει στειρωση-εκτρωση και ναι για μενα προτιμω να φευγουν ετσι ηρεμα αφου δεν το καταλαβαινουν απο το να πεθαινουν με φριχτο τροπο στο δρομο..γιατι η γατουλα ειναι αδεσποτη και δεν μπορεις να εισαι σιγουρη οτι θα σου φερει το μωρο σε σενα για να του βρεις ενα καλο σπιτι..αλλωστε μου φαινεται αδυνατο η γατα 3 χρονια να μην εμεινε ποτε εγκυος..
και παλι σου λεω οτι ο καθενας σκεφτεται διαφορετικα..
παντως και εγω πριν παρακολουθησω στειρωση-εκτρωση ημουν διστακτικη:)

νομιζω οτι εκανες το καλυτερο για τη γατουλα και μπραβο σου που ασχοληθηκες:)

Η αλήθεια είναι ότι εγώ δεν την πήγα με σκοπό να γίνει έκτρωση, γιατί είμαι αντίθετη στο να σκοτώνονται αθώα πλασματάκια. πήγα να τη δει ο γιατρός, γιατί φοβόμουν μην έχει κάτι άλλο. Ο γιατρός από την εξωτερική ψηλάφιση είπε ότι δεν πιάνει μωρό και έτσι αποφασίσαμε να τη στειρώσουμε. Τελοσπάντων, ίσως τελικά η γατούλα να είχε πρόβλημα με τις γέννες της και να τα γεννούσε νεκρά και γι' αυτό να μην είχαμε δει ποτέ μωρά. Τι να πω.. Ας ελπίσουμε ότι είναι αυτό, είναι κάπως παρηγορητικό.

ισως να ηταν στην αρχη και επειδη ηταν μονο ενα μωρο να μην μπορεσε να το καταλαβει..

οτι εγινε εγινε αν εισαι αντιθετη σε καταλαβαινω για τις τυψεις που νιωθεις:)

Όπως περιγράφεις την κατάσταση, το πιο πιθανό είναι η γατούλα να είχε πρόβλημα στις εγκυμοσύνες και στις γέννες! Το γατάκι αυτό πιθανόν δε θα ζούσε και θα ταλαιπωρούσε και τη μανούλα του, οπότε πιστεύω ότι έκανες το καλύτερο!!!

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για το ενδιαφέρον!

Στείρωση αλλά ακόμα είναι χοντρή!

Δεν ξέρω αν ξέρετε την ιστορία της γατούλας, οπότε τη λέω εν συντομία: ταϊζω εδώ και τρία χρόνια μία γατούλα στον κήπο και πάντα έλεγα ότι είναι χοντρή. Τον τελευταίο μήνα επειδή η κοιλιά της ήταν πολύ φουσκωμένη, την πήγα στο γιατρό (Μπάτσας στο Ψυχικό ίσως τον ξέρετε, μου είπαν ότι είναι καλός), ο οποίος στην εξέταση δεν έπιασε τίποτα, είπε ότι φαίνεται υγιέστατη από τα μάτια και το στιλπνό τρίχωμα, αλλά της έκανε ένεση για παράσιτα και μετά του την άφησα για στείρωση, στην οποία διαπίστωσε ότι ήταν έγκυος με ένα μωρό. Έχουν περάσει τρεις μέρες και η γατούλα είναι μια χαρά, τρώει, πίνει νεράκι και γουργουρίζει. Την κρατάω προσωρινά στο υπόγειο, μέχρι να αναρρώσει, μην την κυνηγήσει κανένα σκυλί και της σπάσουν τα ράμματα και έχουμε δεθεί πολύ, από εκεί που ίσα με άφηνε να τη χαϊδεύω τώρα γουργουρίζει μόνο που με βλέπει, με αφήνει να τη χαϊδεύω και στην κοιλίτσα και γενικά δείχνει μια χαρά. Αυτό που με προβληματίζει:
α) η γατούλα ξεφούσκωσε ελάχιστα μετά την εγχείριση. Συγγνώμη μετά από αφαίρεση όλων των γεννητικών οργάνων και του μωρού συν την ταλαιπωρία που πέρασε δεν θα έπρεπε να λεπτύνει αρκετά;
β)είναι χοντρή, αλλά όχι με πλαδαρό λίπος, όταν την πιάνω στο στομάχι είναι φουσκωμένη σαν να έχει τυμπανισμό. τι μπορεί να έχει;
γ) αν είναι τόσο χοντρή όντας αδέσποτη (εντάξει την ταϊζαμε τρία σπίτια αλλά και άλλες γατούλες ταϊζαμε και δεν είναι τόσο χοντρές) πόσο θα γίνει τώρα που στειρώθηκε;
δ)παρατήρησα ότι στην κοιλίτσα της έχει μόνο ένα ράμμα, όταν είχα κάνει στείρωση στην άλλη μου γατούλα σε άλλο γιατρό είχε τέσσερα ράμματα και φαινόταν πιο μεγάλη τομή. Λέτε να έκανε απατεωνιά ο γιατρός;
ε)την έχω ήδη τρεις μέρες μέσα και δεν δείχνει καμία διάθεση να βγει έξω, είναι ξαπλωμένη και νωθρή γενικά. Λέτε να μη θελήσει να ξαναβγεί στον κήπο; στις πόσες μέρες πρέπει να την ξαναβγάλω έξω, δηλαδή πότε θα έχει αναρρώσει τελείως;

Συγγνώμη για το κατεβατό, αλλά όπως καταλάβατε είμαι πολύ αγχώδης γατομαμά! Όποιος ξέρει να απαντήσει έστω και σε ένα ερώτημα και θα με βοηθήσει πάρα πολύ! Να είστε καλά!

Ο Μπάτσας χρησιμοποιεί μια μέθοδο μικρότερης τομής με ένα μόνο εξωτερικό ράμμα. Σε κάποιες γάτες λειτουργεί καλά, σε άλλες όχι, ειδικά αυτές που πειράζουν πολύ τα ράμματά τους! Μου έχει τύχει να κλείσει η τομή μετά από 15 μέρες από τη στείρωση στον Μπάτσα! Συνήθως βέβαια μία εβδομάδα εγκλεισμού είναι υπεραρκετή μετά τη στείρωση, βλέπεις πώς πάει και πράττεις ανάλογα!
Με ανησυχούν αυτά που λες για την κοιλιά της γατούλας: το πιο πιθανό είναι να έχει κάτι: αν δε βρήκε κάτι ο γιατρός με την ψηλάφηση, ίσως να χρειάζεται και κανέναν υπέρηχο! Εξετάσεις αίματος θα πρέπει να κάνει σίγουρα!!
Το ότι είναι ξαπλωμένη και νωθρή δεν είναι καλό, καμιά φορά βέβαια πονάνε μετά τη στείρωση, οπότε περιορίζουν από μόνες τους τις κινήσεις τους, ενώ ταυτόχρονα νιώθουν αγαλλίαση που τις προσέχουμε και αυτό τις κάνει πιο ήρεμες και γλυκές!
Άστην 2-3 μέρες ακόμα μέσα και καλό θα ήταν πριν τη βγάλεις να την ξαναδεί γιατρός!

Ο γιατρός, γιατί τον έχω ρωτήσει πολλές φορές τον άνθρωπο, μου είπε ότι η κοιλιά της που φάνηκε και με την εγχείριση ήταν καθαρή και ότι το πάχος της ήταν λίπος, γιατί έτρωγε πολύ και τώρα πρέπει να προσέχει λίγο τη διατροφή της. Τον ρώτησα για έξτρα εξετάσεις και μου είπε ότι οι γάτες πολύ σπάνια παρουσιάζουν θυροειδή ώστε να μπορούμε να μιλήσουμε για κάποια άλλη αιτία πάχους. Δεν ξέρω βρε παιδιά, η αλήθεια είναι ότι η γατούλα μου φαίνεται μια χαρά, τρώει με πολλή όρεξη πάει στην άμμο της κανονικά και δεν θέλω τόσο σύντομα να την ξαναυποβάλω στη διαδικασία του γιατρού, εφόσον δεν έχει κανένα άλλο σύμπτωμα. Γενικά χοντρή την έλεγα πάντα, όσο για τη νωθρότητα τώρα που το σκέφτομαι δεν την θυμάμαι ποτέ να τρέχει και να παίζει στον κήπο, συνήθως λιαζόταν σε κάποια γωνιά. Ίσως είναι τεμπέλα.. Εσείς τη λέτε;

Άρα ο γιατρός έλαβε υπ' όψιν του τη στρογγυλή κοιλιά της.... Ε, αφού την έχεις υπό την προστασία σου και τρώει με όρεξη, άσ' την στον κήπο μόλις κλείσει η τομή της και έχε πάντα το νου σου, όταν δεις να μην τρώει, κατευθείαν στο γιατρό!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back