Φροντίδα μικρού πουλιού

avtwvia

Διάσημο μέλος

Η avtwvia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Άγιοι Ανάργυροι (Αττική). Έχει γράψει 2.022 μηνύματα.
Bρηκαμε στο μπαλκονι της αδερφης μου πανω ενα μικρο πουλακι..:(
Δεν ειδα φωλια πουθενα και το πηρα και το εβαλα σε ενα κλουβακι που εχουμε.. Το θεμα ειναι δεν ξερω τι πουλακι ειναι και αν θα μπορεσει να μεγαλωσει..:/:
Ολο καθεται στη σταση που εχει και στη φωτο.. ειναι πολυ μικρο για να τα καταφερει;; :(
καποιος να ξερει;;
100_1863.jpg

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

βασικα δεν μπορω να καταλαβω ακριβως..ισως μπορει να τα καταφερει αν κρινω απο το μεγεθος..θελει ειδικη τροφη για νεοσσους και ταισμα με συριγγα..περιπου 2 εβδομαδων πρεπει να ειναι..στις 4 εβδομαδες μπορουν να φανε μονα τους..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνηθισμένο...Καμιά φορά οι θηλυκές πετάνε από τη φωλιά τα άρρωστα νεογνά. Αλλά αυτό γίνεται πριν βγάλουν φτέρωμα και αυτό στη φωτό έχει.:hmm: Με ζεστασιά και λίγη τύχη θα τα καταφέρει.:)

Επειδη τωρα δεν εχω τροφη για μωρα μονο τροφη καναρινιων να του δωσω κροκο αυγου καπου ειχα διαβασει οτι κανει..:hmm:

Επειδη τωρα δεν εχω τροφη για μωρα μονο τροφη καναρινιων να του δωσω κροκο αυγου καπου ειχα διαβασει οτι κανει..:hmm:

δωσε του κροκο αραιωμενο με λιγο νερακι μονο να κοιταξεις να βρασει καλα το αυγο..και να του το δινεις απο τα πλαγια να μην πνιγει ..θα σου στειλω βιντεακι να δεις..εχω εγω τετοια τροφη αλλα μενουμε καλλιθεα αν εισαι κοντα και μπορεις περνα να στην δωσω..ααα και να μην ειναι ουτε ζεστο ουτε κρυο αλλα χλιαρος ο χυλος..;);)

επισης προσπαθησε να του δωσεις και ψωμι βρεγμενο....εγω που ειχα στο μπαλκονι μου κατι "ορφανα"χαλιδονακια με βρεγμενο ψωμι τα ταιζα και εζησαν μονο ενα δεν εζησε οπου ηταν αρρωστο...καλη τυχη:)

Εγώ λέω να το πας σε κάποιο κοντινό πετ σοπ αυτοί ξέρουν κ μπορεί να σου δώσει κ οδηγίες για την διατροφή ή να πάρεις κάποια ειδική τροφή από εκεί

το ταισα αλλα ποσα μλ πρεπει να τρωει; πρεπει να εφαγε 10 περιπου.. Τωρα εκλεινε τα [FONT="Trebuchet MS",verdana,geneva,lucida,'lucida grande',arial,helvetica,sans-serif]ματακια [/FONT]σα να ηθελε να κοιμηθει..
Μακαρι να τα καταφερει παντως δεν ειναι πολυ μωρο γιατι κανει αποπειρες να πεταξει και εχει τριχωμα σε ολο το σωμα.. Εχει το μεγεθος απο πως τα λενε αυτα τα μικρα;;;:hmm:

Τους νεοσσούς εννοείς; ή πως λένε τα συγκεκριμένα πουλιά;
Αντωνία σου βρήκα κ αυτό https://petbirds.gr/forum/
είναι φόρουμ για πουλιά σίγουρα θα ξέρουν κάτι παραπάνω εκεί

Βρε κατι μικρα πουλακια που πουλανε και στα πετ εχει περιπου αυτο το μεγεθος..:/:

Mαλλον θα επεσε απο καμια φωλια.Συνηθως οι μαμαδες οταν χανουν μωρο,πετανε συνεχεια στον γυρω χωρο απο τη φωλια και τσιτσιριζουν,μεχρι να βρουν το μικρο τους.Ειναι αρκετα πιθανο να τα καταφερει,γιατι δεν φαινεται να ειναι μωρο μωρο,εχει αρκετα πουπουλακια.Εγω εχω μαγαλωσει φλωρο απο πολυ πολυ μωρο που ειχα βρει σε πολυ κεντρικο δρομο , και παρολο που εχουν περασει 4 χρονια απο τοτε ,καθε φορα που πηγαινω και τον βλεπω στην θεια μου που τον χαρισα,ανεβαινει πανω στο χερι μου και με τσιμπαει δυνατα.
Αν του δωσεις αυγο να προσεξεις να μην ειναι παρα πολυ σφιχτο ,γιατι βουλωνουν τα ρουθουνια του.Εγω στο δικο μου ειχα παρει τροφη σε σκονη ,που ειναι για μωρα παπαγαλακια και αλλα πουλακια και με νερο γινοταν χυλος.Σε πετ σοπ θα βρεις σιγουρα.Επισης ειχα παρει κατι ειδικα στομια , που μπαιναν στο τελειωμα της συριγγας,ηταν περιπου 5 ποντους,πολυ λεπτα και σιδερενια.Βολευουν παρα πολυ στο ταισμα πουλιων γιατι μπαινουν λιγο πιο βαθεια στο λαιμο ,χωρις να τα πνιγει.Αυτα!Ευχομαι καλη επιτυχια με το πουλακια:)

μοιαζει με κοτσυφακι:hmm:...αν ειναι, τρωνε κοτσυφινη...αλλα καποιος ειδικος θα μπορουσε να σου πει...και δεν αντεχουν την αιχμαλωσια...μολις δυναμωσει αφησε το ελευθερο...

δεν ξερω τι μπορει να ειναι εδω με το παρκο εχουμε πολλα πολλων ειδων πουλια.. :hmm:
Εν τω μεταξυ τα γατια εχουν παθει παροξυσμο και ετσι το πηγα τωρα στην κουζινα να ησυχασει λιγο..
Παντως και εμενα μου φαινεται οτι θα τα καταφερει.. Το ταισα με τη συριγγα,εφαγε μια χαρα.. και περιμενω την αδερφη μου να παμε να παρουμε αυτη την κρεμα..
Ρια ευχαριστω ιδιαιτερα για τα βιντεακια με βοηθησαν στο ταισμα πολυ..:)
Εν τω μεταξυ μπηκα στο σιτε της ΑΝΙΜΑ κ λενε οτι αν εχουν ανοιξει τα ματια θελουν ταισμα καθε 2 ωρες αντε να δουμε πως θα το ταισει η μανα μου το πρωι..:D

Ναι, όντως μοιάζει με κοτσυφάκι... Αν έχει πολύ κοντή ουρίτσα, τότε σχεδόν σίγουρα είναι κοτσυφάκι... Ειδικά αν φωνάζει με κοφτά σφυριγματάκια...

Είναι πιο κοντά σε fledgling, δεν είναι μικρούλης νεοσσός, και μάλλον πλησιάζει στη φάση που πρωτομαθαίνει να πετάει. Καλά έκανες και το μάζεψες, γιατί υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι.

Καλή τύχη εύχομαι να επιβιώσει!

Ειμαστε καλα κελαηδησαμε κιολας και παιδια με αναγνωρισε..:rolleyes::rolleyes::rolleyes:
Πηγε να το πιασει η αδερφη μου να το ταισει και πηδουσε σαν τρελο.. με το που παω εγω να το πιασω εκατσε και εφαγε κιολας..:)
Δειχνει καλα ελπιζω να τα καταφερουμε..

εδω θα βρεις λεπτομερεις οδηγιες.
Εμας που βρηκαμε μας συστησε το Εκπαζ ζαχαρονερο απο τα ρουθουνια για να μην αφυδατωθει και κριοκετες για γατακι μουλιασμενες καλα σε νερο.

Eιμαστε μια χαρα υγιεστατα και κοιμομαστε και σαν κανονικα πουλακια!!:rolleyes::rolleyes::rolleyes:
Χωνουμε το κεφαλακι μεσα στο κορμακι μας!!
Θα κανω το παν για να τα καταφερει!!:)

Δειτε το μεγεθος μας!!:)
Στη φωτο ειμαστε λιγο βρεγμενοι γιατι μολις ειχαμε φαει και οσο και να μας σκουπιζει η μαμα ειμαστε λιγο βρεμενοι!!:redface:
100_1868.jpg

100_1869.jpg

Τα νεα δεν ειναι καλα.. Με πηρε τηλ η μανα μου δεν ηταν καλα ειχε κουρνιασει προσπαθησε να το ταισει δεν ετρωγε και πεθανε.. :cry::cry:
Κριμα και φαινοταν τοσο καλα το πρωι..
Στο καλο αγαπουλα μου..

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back