Φόλες στα βουνά

ruko

Διάσημο μέλος

Η ruko αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.516 μηνύματα.
Το παρακάτω μου ήρθε σήμερα με μέιλ από μια Αγγλίδα κυρία που ζει στην Ελλάδα και θεώρησα ότι πρέπει να το μεταφέρω μιας και αναφέρει ένα νέο είδος πολύ επικίνδυνης φόλας που προσωπικά δεν είχα ξανακούσει.:/: Αν θέλετε, διαδώστε το και σε σκυλοφόρουμ. Ακολουθεί μια πρόχειρη μετάφραση:

****​

Καλησπέρα. Στέλνω το παρακάτω, επειδή το σκυλί μου έπεσε θύμα δηλητηρίασης χτες στο βουνό. Την είχα ΔΕΜΕΝΗ. Περπατούσα παράλληλα με το δρόμο και η φόλα, μια λευκή κάψουλα εργοστασίου, βρισκόταν στην άκρη του. Οι κάψουλες αυτές (τις οποίες δεν έχω ξαναδεί, αλλά φαίνεται να χρησιμοποιούνται ευρέως αν και παράνομες) προσελκύουν τα σκυλιά με τη μυρωδιά τους (προορίζονται για αλεπούδες και νυφίτσες αλλά προφανώς σκοτώνουν επίσης λύκους, τσακάλια και αρκούδες) και τη στιγμή που το ζώο τις σπάσει στο στόμα του, χύνεται ένα πολύ ισχυρό δηλητήριο. Το σκυλί μου πέθανε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Έχουν σημειωθεί μαζικές δηλητηριάσεις αλεπούδων στα όρη Λύκαιο, Τετράζιο και Μίνθη. Δηλαδή μιλάμε για εξοχή, όπου πολλοί βγάζουν βόλτα τα σκυλιά τους. Επίσης είδα μια δηλητηριασμένη αλεπού στο δρόμο από τις Βάσσες (ναός του Απόλλωνα) στη Νέδα.

Ξέρω ακόμη ότι βάζουν φόλες στην πηγή [σ.σ.μάλλον εννοεί την Κρύα Βρύση αλλά δεν είμαι σίγουρη] στην περιοχή του Νυμφαίου (βόρεια Ελλάδα). Στο βορρά συνήθως κρύβουν το δηλητήριο μέσα σε κρέας ή λουκάνικο. Δυστυχώς, στο νότο η φόλα δεν γίνεται αντιληπτή τόσο εύκολα.

Συνήθως πετάνε τις φόλες από τα αυτοκίνητα, οπότε τις βρίσκουμε ακριβώς δίπλα στο δρόμο. Όλοι οι ντόπιοι με τους οποίους μίλησα ξέρουν ότι οι φόλες πέφτουν μαζικά και ανεξέλεγκτα στα βουνά, οπότε οι συγκεκριμένες περιοχές για τις οποίες γίνεται λόγος πιο πάνω αναφέρονται μόνο και μόνο επειδή εκεί είδα τις φόλες με τα μάτια μου. Αλλά αναμφίβολα το φαινόμενο αυτό αφορά τα περισσότερα ελληνικά βουνά αυτή την εποχή που «καθαρίζουν» τις αλεπούδες. Αν επισκεφτείτε κάποιο αρχαιολογικό χώρο, όσο απομακρυσμένος και να είναι, θυμηθείτε τα παραπάνω πριν λύσετε το σκύλο σας… και θυμηθείτε τα, αν τον βγάλετε βόλτα.

Όλοι ξέρουμε για τις δηλητηριάσεις αδεσπότων και για τις φόλες που ρίχνουν μερικοί για τις αλεπούδες και τις νυφίτσες, αλλά ξεχνάμε ότι φόλες υπάρχουν ακόμη και στις ερημιές. Όπως είπα, το σκυλί μου ήταν δεμένο, αλλά το δόλωμα βρισκόταν ΑΚΡΙΒΩΣ δίπλα στο δρόμο. Σε κάποιο σημείο βρήκα πεταμένο ένα ζευγάρι χειρουργικά γάντια και αναρωτήθηκα τι δουλειά είχαν εκεί. Τώρα ξέρω. Κάποιος τα είχε φορέσει για να πετάξει τη φόλα απ' το τζιπ του, γιατί ήξερε πόσο επικίνδυνες είναι αυτές οι κάψουλες.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΟΣΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ. Είμαι συντετριμμένη από το θάνατο της σκυλίτσας μου. Ας μην αφήσουμε να χαθούν άλλα ζώα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back