thewnh
Νεοφερμένο μέλος
απο την δευτέρα τον έχω χάσει.

βγήκα έξω αλλα δεν βρίκα τπτ!

ανησυχώ.

Μήπως εχει παει να ζευγαρώσει?
Είναι η εποχή?Πόσο κρατάει?
ευχαριστώ!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Θεωρώ ότι η στείρωση και μια πολύ καλή περίφραξη στον κήπο θα βοηθούσε ώστε να μην χάνεται...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
thewnh
Νεοφερμένο μέλος
συνηθως η διαδικασια αυτη ποσο κραταει?
είναι η εποχη για ζευγαρωμα?
ROZALIA78
Δραστήριο μέλος

thewnh
Νεοφερμένο μέλος
ROZALIA78
Δραστήριο μέλος
nikkos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μια στείρωση θα βοηθήσει σε πολλά.
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Από τους σημαντικότερους είναι να έχει κάποιο ατύχημα με κάποιο αυτοκίνητο στην προσπάθεια του να αναζητήσει θηλυκή σύντροφο.
Άλλοι πιθανοί κίνδυνοι που διατρέχει μπορεί να είναι η επίθεση από σκυλιά, να φάει κάποια φόλα από κάποιον "καλό" άνθρωπο, να τραυματιστεί σοβαρά σε έναν καυγά με έναν άλλο γάτο - αντίζηλο καθώς και να του μεταδοθεί κάποια σοβαρή ασθένεια που θα του μεταδοθεί είτε από τον καυγά με άλλον γάτο είτε από την ερωτική σύντροφο.
Τέλος, ένα άλλο σημαντικό ζήτημα είναι ότι άθελα του συμβάλλει στον πολλαπλασιασμό των αδέσποτων γατιών που δεν ξέρουμε τι τύχη θα έχουν μελλοντικά...

Θεωρώ λοιπόν ότι η άμεση στείρωση του κι η παραμονή του σε ένα ασφαλές περιβάλλον - όπως πχ εντός σπιτιού ή κι εκτός αν η αυλή - βεράντα είναι πολύ καλά περιφραγμένη - θα προσφέρει στον ίδιο πρώτα απ' όλα μια πολύ καλής ποιότητας ζωή.
thewnh
Νεοφερμένο μέλος
ευχαριστω
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Σαφεστατα και ειναι σεξουαλικα ωριμος ο γατος σου για ζευγαρωμα.Επισης οι γατοι εχουν ορεξεις ολο το χρονο,οποτε και βασικα ειναι σε συνεχη αναζητηση θηλυκου.τεσπα ασ μην παμε στο θέμα της στείρωσης! είμαι κατα αλλα ας μην το συζητησουμε τωρα.
εγω απλα θελω να μου πειτε αν ειναι η εποχη και η ηλικεια τ για ζευγαρωμα.
ευχαριστω
Οσον αφορα τα θηλυκα
Οπως καταλαβαινεις λοιπον,ΝΑΙ ειναι η εποχη του ζευγαρωματος,και δεν κραταει λιγο.Μεχρι τουλαχιστον και τον οκτωβρη που θα μας ερθει ,οι θηλυκες γατες εχουν οιστρο,οποτε και οι αρσενικοι ειναι σε αναζητηση τους.Ο ΟΙΣΤΡΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΓΑΤΑΣ
Η γάτα είναι ένα κατοικίδιο το οποίο έχει τελείως διαφορετική αναπαραγωγική δραστηριότητα από αυτή που έχουν τα σκυλιά και ο άνθρωπος. Η γάτα λοιπόν δεν έχει διάθεση να ζευγαρώσει κατά τακτά χρονικά διαστήματα αλλά ανάλογα με την εποχή. Είναι δηλαδή ένα εποχιακά πολυοιστρικό ζώο.
Τι σημαίνει όμως εποχιακά πολυοιστρικό ζώο;
Τα εποχιακά πολυοιστρικά ζώα εμφανίζουν οίστρο την χρονική περίοδο που η διάρκεια της ημέρας είναι μεγαλύτερη των 10 ωρών. Στην Ελλάδα η διάρκεια της ημέρας είναι πάνω από 10 ώρες από τα μέσα Ιανουαρίου έως και τα μέσα Οκτωβρίου. Συνεπώς κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου παρατηρείται η εμφάνιση οίστρων.
Αν δεν εχεις προβλημα συνειδησης με αυτους τους αριθμους αδεσποτων που δημιουργουνται απο τον γατο σου,εμας δεν μας πεφτει λογος.Απλα προς ενημερωση στο βαζω.![]()
Ένα αστείρωτο αδέσποτο θηλυκό γατί γεννά σε 1 χρόνο,με 2 γέννες, κατά μέσο όρο 12 γατάκια.
Στη συνέχεια, αυτό και τα γατάκια του μπορούν να δημιουργήσουν 67 νέα γατιά.
Στα 3 χρόνια έχουμε 376 γατιά.
Στα 4 χρόνια έχουμε 2.107 γατιά.
Στα 5 χρόνια, έχουμε 11.801 γατιά.
Στα 6 χρόνια έχουμε 66.088 γατιά.
Στα 7 χρόνια έχουμε....370.092 νέα γατιά.
Στα 8 χρόνια έχουμε 2.072514 γατιά!
Στα 9 χρόνια έχουμε 11.606.077 γατιά....
ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ ΣΤΟ ΖΕΥΓΑΡΩΜΑ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΣΟΥ;
ΤΑ ΖΩΑ ΔΕΝ ΕΡΩΤΕΥΟΝΤΑΙ. πηγη

ΥΓ.Εκτος του οτι ο γατος σου κινδυνευει υπερβολικα απο θανατηφορες ασθενειες σεξουαλικως μεταδιδομενες.
marina289
Περιβόητο μέλος
Έπειτα αν θέλεις ψάξε και ενημερώσου ώστε να επανεξετάσεις κάποια πράγματα...
Τώρα λόγω της απώλειας δεν έχεις διάθεση και διαύγεια να το κάνεις,και είναι απολύτως λογικό- και σίγουρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για τέτοιες συζητήσεις...
Ας ελπίσουμε λοιπόν να επιστρέψει ο άσωτος!

thewnh
Νεοφερμένο μέλος
Ας γυρισει κ βλεπω τι θα γίνει!
houlieta
Δραστήριο μέλος
nifadoulis
Νεοφερμένο μέλος
Σκέψου όμως το θέμα της στείρωσης πολύ σοβαρά. Ο αρσενικός είναι διαθέσιμος όλο το χρόνο και όποτε θα βρίσκει διαθέσιμη θηλυκιά θα στην κάνει με ελαφρά πηδηματάκια.
Το θέμα με τα αδέσποντα που διαιωνίζονται δεν θα το ξαναθίξω, με έχουν καλύψει όλοι οι προηγούμενοι γατογονείς.
marianaannou
Νεοφερμένο μέλος
marina289
Περιβόητο μέλος
και Θεώνη, αν μπορείς βάλε καμιά φωτογραφία του, θα βοηθούσε!
Επίσης... ρίξε εδώ μια ματιά μήπως βρεις κάτι που θα θεωρήσεις χρήσιμο...
https://www.mypetz.gr/threads/Πώς-να-βρούμε-μια-γατούλα-που-χάθηκε.220189/
έχω ένα υπέροχο γατακι 11 μηνών αρσενικό!
απο την δευτέρα τον έχω χάσει.
βγήκα έξω αλλα δεν βρίκα τπτ!
ανησυχώ.
Μήπως εχει παει να ζευγαρώσει?
Είναι η εποχή?Πόσο κρατάει?
ευχαριστώ!
Thewnh ανέβασε φωτογραφία του αν έχεις γιατί μένω κοντά και είμαι συχνά στη Νέα Πεντέλη για τα καθημερινά ψώνια οπότε να έχω κι εγώ το νου μου... Ελπίζω να γυρίσει σύντομα!
ελπίζω να βρεθεί το γατάκι σου όπως και να έχει. Βάλε φωτογραφία!
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool