Χαρίζεται Περσική ομορφιά!

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

avtwvia

Διάσημο μέλος

Η avtwvia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Άγιοι Ανάργυροι (Αττική). Έχει γράψει 2.022 μηνύματα.
Εγκαταλειφθηκε εξω απο το κτηνιατρειο της Ελληνικης Φιλοζωικης Εταιρειας το απογευμα της Παρασκευης περσικη γατουλα μπλε-κρεμ με πρασινα ματια.:(Ειναι πολυ χαδιαρα, περιπου 2-3 χρονων και απο οτι καταλαβαμε ηταν μονη της γιατι δεν τα παει τοσο καλα με αλλες γατες..Θα δωθει στειρωμενη και κουρεμενη γιατι το τριχωμα της ηταν γεματο κομπους.:(:(
Φωτο δεν εχω γιατι χαθηκαν απο την καρτα μνημης..:(:( Θα προσπαθησω για να την βγαλω τη Δευτερα..:)

Τηλεφωνο επικοινωνιας: 6939410394 Χρυσα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Χαριζεται περσικη ομορφια!

ντε ρε παιδακι μου τωρα θα μας παραταν και περσακια πια??? Τελος παντων παλι καλα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εμ βρε Ασημίνα, το περσικό θέλει βούρτσισμα κάθε μέρα, καθάρισμα μάτια-μύτη κάθε μέρα, μπάνιο κάθε μήνα, κούρεμα στον πωπό να μη λερώνεται, όπου κάτσει γίνεται φλοκάτη, θέλει ειδική ακριβή τροφή...
Δεν είναι και ελεγχόμενη η εκτροφή, έχουν προβλήματα με τα νεφρά....
Στο χωριό μου λένε "τα μεταξωτά βρακιά θέλουν κι επιδέξιο κ...λο"!!!!

Υπενθυμίζω ότι μέσα στο 2009 και μόνο μέσα στο φόρουμ διαβάσαμε τουλάχιστον 4 περιπτώσεις εγκατάλειψης περσικών γατιών (ένα από αυτά και ο αγαπημένος Ραμσης).
Τι να πεις Ασημίνα για το μυαλό των ανθρώπων, τι να πεις.

To συγκεκριμενο κοριτσακι ειναι πανεμορφο πολυ χαδιαρικο και το αφησανε μαζι με τις κονσερβες του!!!:mad::mad:
Ειναι γεματο τεραστιους κομπους και φυσικα αστειρωτο!!! Η κτηνιατρος θα προσπαθησει με την πουδρα να της λυσει οσους μπορει για να αποφυγουμε το τελικο κουρεμα.. Σε μερικα σημεια ειχε λιγοτερο τριχωμα μαλλον την ειχαν ξυρισει..:/:
Ειναι παντως μια κουκλα την κανεις οτι θες, χθες την ειχε η βοηθος στα 2 ποδια για να τη βγαλουμε φωτο και καθοταν..:)
Τα χρωματα της παντως για να παρετε μια ιδεα ειναι σαν του Γιο-γιο της Δωρας!:)

Καλή τύχη να έχει η μικρούλα αν κ με τόσο ομορφιά που περιγράφεις δεν θα χρειαστεί κ πολύ τύχη πιστεύω θα την πάρουν αμέσως

Πηγαν χθες καποιοι στο κτηνιατρειο που την ηθελαν και δεν δωθηκε φυσικα γιατι την ηθελαν για τον κηπο!!!:mad:

εννοείτε. Δεν πειράζει θα βρει σύντομα εχει τα χρώματα του Οτσαλαν ο οποίος με του που έβαλα την αγγελία έγινε χαμός ακόμα κ μέχρι σήμερα δέχομαι μειλ αρκεί να υπάρξουν φωτογραφίες γιατί διαφορετικά δεν γίνεται

Δεν ξερω αν εχω απόλυτο δίκιο, αλλα φανταζομαι πως το μεγαλύτερο ποσοστό εγκαταλελλειμενων περσικών προερχεται μετα από αγορα από πετ-σοπ. Οπου οι αρχικοι ιδιοκτήκες δεν ενημερωθηκαν καθόλου για τη φροντιδα που απαιτει η ρατσα. Απο κει που το εβλεπαν τοσο χαριτωμενο στη βιτρινα, απηυδησαν με το ποσο χρονο απαιτει η περιποιηση της γουνας τους καθημερινα ή την προοριζαν για την αυλή, όπου η γατα το εσκασε, βγηκε στο δρόμο και χωρις να μπορει να επιστρεψει, χαθηκε.
Μια απ τις δικές μου γατες ειναι περσική που βρήκα να περιφερεται στο δρόμο.....
Ειναι θλιβερο να βλεπεις τις περσικες να περιφερονται στο δρόμο. Αυτες οι γατες ειναι μονο για σπίτι και αυτος ειναι ο πρωτος και ο βασικοτερος κανονας που πρεπει να ξερει καποιος πριν τις αποκτήσει. Δεν ειναι ουτε για αυλή, ουτε για μπαλκόνι ουτε για κλιμακοστασιο.

Τωρα αυτη την καημενούλα, την αφησανε με τις κονσερβουλες διπλα...αλλα θα μου πεις, εδω εχουμε ακουσει οτι τις πηγαινουνε κτηνιατρο για ευθανασια, προκειμενου να απαλαχτουν απο τη φροντιδα τους...

Η φροντιδα ομως μιας περσικης δεν ειναι αγγαρεια. Ο χρονος που δαπανουμε φροντιζοντας την ειναι καθόλα ποιοτικός και δημιουργει φορά με τη φορά ακόμα μεγαλύτερο και τρυφερο δεσιμο μεταξύ υμών και της γατας.

Ας πουμε αλλη μια φορα δυο βασικά πραγματα για τη φροντιδα τους, που πρεπει να ξερουν όλοι οι υποψηφιοι περσο-γατογονεις.

Οι περσικές, τοσο από χαρακτήρα όσο και από ιδιοσυγκρασια ειναι γατες σπιτιου. Προορίζονται για διαμονή μονο μεσα στο σπίτι και όχι για καταστάσεις διαβίωσης που συνδιάζουν παραμονή εντός σπιτιου για μερικές ωρες και βόλτας στην αυλή ή στο δρόμο για άλλες ωρες. Μια αυλή που-ακομα χειροτερα, θα παρεχει ανετη διεξοδο στην περσική να βγει στο δρόμο, τη θετει σε τεραστιο κινδυνο.

Εχουν εξαιρετικά καλό και ηρεμο χαρακτήρα. Δεν ειναι καθολου επιθετικές ή γκρινιάρες και μπορουν αφοβα να συνυπαρξουν με μικρά παιδιά.

Το ότι ειναι πανεμορφες, δε χοραει αμφιβολία. Το να τις περιποιούμαστε ομως καθημερινά ειναι απαραιτητο, όχι μονο απο αισθητικής απόψεως, αλλα και υγειας και υγειηνής.
Εχουν αναγκη καθημερινό χτενισμα και βουρτσισμα και μπανιο μια φορα το μήνα.

Το τριχωμα μιας περσικής που δε χτενιζεται οσο τακτικά πρεπει, κανει πυκνους κομπους. Κομπους που αν παραμεινουν για μερες ειναι αδυνατο να ξεμπλεχτουν και πρεπει να κοπουν με τεραστια προσοχή. Ποτε δεν πρεπει να αφηνουμε μια περσική να φτασει στην κατασταση να εχει κομπους, γιατι την αναγκαζουμε να τραβά τους κομπους με τα δοντια της και αυτο προκαλει μεχρι και αυτοτραυματισμό.

Συνοψιζοντας, οι βασική φροντιδα της περσικής ειναι το καθημερινό χτενισμα της, το προσεχτικό καθαρισμα των ματιων της (γιατι δακρυζει πιο πολυ απ τις αλλες γατες) και της μυτης και πανω απ όλα να της εχουμε ενα ανετο καταφυγιο μεσα στο σπιτι και την αγκαλιά μας.

ΦΩτο της ομορφιας.. :clapup:Προσπαθησα να της βαλω στο αρχικο μηνυμα αλλα δεν μου εμφανιζει την επεξεργασια..:/:
Δεν ειναι τοσο καλες γιατι δεν καθοταν ακινητη..:confused:
220320101071.jpg

220320101070.jpg

220320101069.jpg

220320101067.jpg

220320101066.jpg

220320101062.jpg

Καλή τύχη να έχει το όμορφο κοριτσάκι!!!:P:P:P:D:D

Ακόμα κι έτσι Αντωνία είναι πολύ όμορφη. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά για την γατούλα.
Που θα φιλοξενείται μέχρι να βρει σπίτι ?

Απιθανη ειναι Αντωνια,οποτε ξαναπας βγαλε την ξανα περισσοτερες!Καλη της τυχη!

ΦΩτο της ομορφιας.. :clapup:Προσπαθησα να της βαλω στο αρχικο μηνυμα αλλα δεν μου εμφανιζει την επεξεργασια..:/:
Δεν ειναι τοσο καλες γιατι δεν καθοταν ακινητη..:confused:
220320101071.jpg

220320101070.jpg

220320101069.jpg

220320101067.jpg

220320101066.jpg

220320101062.jpg

Λατρειούλι που ειναι!!!

Τι πόζα με καμαρι ειν αυτή? Τι βλεμμα τετραπέρατο! Σαν ετοιμο να σου μιλησει ειναι! :D

Καλη τυχη ψυχούλιιι!!!

αμαν........τη μαναρα ειναι αυτη;;;;;;;;;;;;;:slourp::slourp::slourp::slourp::slourp::slourp::slourp::slourp:....καλε..ειναι οντως πανεμορφη!!!!!!!!!!:D

Κουκλι ειναι.....::):)

Είναι τεράστια γατά κ πανέμορφη δεν νομίζω να αργήσει να βρει σπιτάκι Αντωνία.

με σωστη προοθηση πολυ συντομα θα βρει σπιτι, εγω για την Ζέινα μεσα σε 2 βδομαδες δεκτηκα 15 τηλεφωνηματα..

Κάποιο νέο για αυτή την γατούλα έχουμε ??

Ενδιαφερομαι εγω αλλα θελω ν μαθω περισοτερα! Αν εχεις καποιο mail η msn σε παρακαλω στειλ'το μου μεσω προσωπικου μηνυματος!! :D

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back