Χαρίζονται γατάκια... έξι τον αριθμό!

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
λιγο χλωμο το βλεπω να βγουν ημιμακρυτριχα. Το γονιδιο για κοντο τριχωμα ειναι autosomal dominant, συνεπως χρειαζεσαι μονο ενα allele για να βγουν κοντοτριχα (σε αντιθεση με τα μακρυτριχα που χρειαζονται 2). Αν ο γατος που ζευγαρωσε ηταν ομοζυγος κοντοτριχος, τοτε ολα θα βγουν κοντοτριχα, αν ηταν ετεροζυγος, τοτε το καθε γατακι εχει 50% πιθανοτητα να βγει μακρυτριχο. Ενδιαμεσο (ημιμακρυτριχο) απο οσο γνωριζω δεν παραγεται οταν διασταυρωνεις κοντοτριχο με μακρυτριχο (εκτος αν προκειται για μεταλλαξη και polygenes):hmm:

ρισπεκτ:blink:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

λιγο χλωμο το βλεπω να βγουν ημιμακρυτριχα. Το γονιδιο για κοντο τριχωμα ειναι autosomal dominant, συνεπως χρειαζεσαι μονο ενα allele για να βγουν κοντοτριχα (σε αντιθεση με τα μακρυτριχα που χρειαζονται 2). Αν ο γατος που ζευγαρωσε ηταν ομοζυγος κοντοτριχος, τοτε ολα θα βγουν κοντοτριχα, αν ηταν ετεροζυγος, τοτε το καθε γατακι εχει 50% πιθανοτητα να βγει μακρυτριχο. Ενδιαμεσο (ημιμακρυτριχο) απο οσο γνωριζω δεν παραγεται οταν διασταυρωνεις κοντοτριχο με μακρυτριχο (εκτος αν προκειται για μεταλλαξη και polygenes):hmm:
το να εχει φαινοτυπο κοντοτριχου ο αρσενικος αλλα να κουβαλαει κ το ημιμακρυτριχο μεσα του, δεν γινεται να βγουν τα μικρα ημιμακρυτριχα? η αληθεια ειναι οτι δεν το εχω ψαξει αλλα συνηθως τα ημιμακρυτριχα εχουν γονιδια απο μακρυτριχες γατες λενε.. φανταζομαι οτι επικρατεστερο γονιδιο απο ημιμακρυτριχο κ μακρυτριχο ειναι το δευτερο..:hmm:τωρα καποιος ειδικος μπορει να μας διαφωτισει:P
βγηκαμε λιγο οφφ :whistle::whistle::whistle::P

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

αυτο που εχει σημασια ειναι οτι τα γατακια (ειδικα τα 2 ασπρα) ειναι πανεμορφα :redface:

Ηρώ εσύ που είσαι ειδήμων σε αυτά,τα δικά μου π.χ που είναι ημιμακρύτριχα,η μάνα τους ήταν μακρύτριχη (από ότι είδα)είχε κάνει 4 γατάκια και τα 4 διαφορετικού χρώματος και τα 4 ημιμακρύτριχα που κανένα δεν είχε τα χρώματα της μαμάς τους.Αρα αυτή η ερωτιάρα πήγε με 4 διαφορετικούς γάτους που είχαν όλοι το γονίδιο του μακρύτριχου;Που τους βρήκε; Μπερδεύτηκα...:hmm:

το να εχει φαινοτυπο κοντοτριχου ο αρσενικος αλλα να κουβαλαει κ το ημιμακρυτριχο μεσα του, δεν γινεται να βγουν τα μικρα ημιμακρυτριχα? η αληθεια ειναι οτι δεν το εχω ψαξει αλλα συνηθως τα ημιμακρυτριχα εχουν γονιδια απο μακρυτριχες γατες λενε.. φανταζομαι οτι επικρατεστερο γονιδιο απο ημιμακρυτριχο κ μακρυτριχο ειναι το δευτερο..:hmm:τωρα καποιος ειδικος μπορει να μας διαφωτισει:P
βγηκαμε λιγο οφφ :whistle::whistle::whistle::P
ειναι το πρωτο ηθελα να πω..:redface:

Angelina,δε μας λες όμως σε ποια πόλη είναι τα γατάκια!
Τελικά πώς πήγαν οι εξετάσεις;
Ελπίζω να είναι όλα καλά κι εύχομαι ό,τι καλύτερο για τα μωράκια:)

Καλησπέρα σε όλη τη κοινότητα.Με λένε Γιώργο και είμαι ένας παθιασμένος γατομπαμπάς.
Εχω μια γατούλα περσίας μαύρη 10 χρονών κ μόλις είδα τα ποντικάκια ξετρελάθηκα :).
Ενδιαφέρομαι για το ασπρουλάκι.
Αν ισχύει ακόμα το τηλ. μου ειναι :6943418096

Το ενα γατονι απο τα 6 αυτη τη στιγμη κοιμαται στα ποδαρακια μου! Η Μικρη Γκριζαμπελλα μου..!! <3<3

Συνημμένα

• Φωτογραφία0651.jpg
    Φωτογραφία0651.jpg
    913,5 KB · Εμφανίσεις: 130
2 μελη παραπανω ζητανε γατακι...τι εγινε τελικα υοθετηθηκε κανενα?
παντως ειναι πανεμορφα

Ακόμη ένα από τα γατάκια της (κουκλάρας) whispey βρίσκεται αυτή τη στγμή στα πόδια μου, η μαύρη φουντωτή ομορφιά Luna :)
Όταν πήρα τη Luna είχε μείνει ένα ακόμη γατάκι, δε γνωρίζω όμως αν έχει βρει μέχρι τώρα σπίτι.

εγω οταν ειχα ζητησει δεν πηρα ποτε απαντηση...αλλα βρηκα τ Σιμπα μου!!!που ειναι ο καλυτερος γατος του κοσμου!!!

Πόσα μικρά βρίσκονται ακόμα διαθέσιμα για υιοθεσία;

Ενδιαφέρομαι για κάποιο από τα περσικά γατουλίνια.....:D

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Καλύτερα να μη γράφετε με greeklish. Τώρα αν ενδιαφέρεστε για τα γατάκια πρέπει να ξέρετε πως δεν είναι καθαρόαιμα. Εσείς θέλετε καθαρόαιμα ή ημίαιμα;

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back