Χαρίστε ένα αδεσποτάκι τα Χριστούγεννα!

roulsydney

Διάσημο μέλος

Η roulsydney αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2.041 μηνύματα.
:cat:Τώρα που πλησιάζουν τα Χριστούγεννα μήπως θα ήταν καλή ιδέα να συνεργαστούμε όλοι μας και να προωθήσουμε την ιδέα υιοθεσίας ενός αδέσποτου?Λαμβάνοντας υπόψη τις θετικές επιπτώσεις που έχει για τα παιδιά και όχι μόνο, η ύπαρξη ενός κατοικιδίου στο σπίτι αλλά και την γενικότερη δυσκολία που υπάρχει στους γονείς για αγορά δώρων στα παιδάκια, εκτιμώ ότι μια προσεκτικά δουλεμένη καμπάνια απο όλους μας με την επιστημονική υποστήριξη των κτηνιάτρων του φόρουμ για τα θετικά στοιχεία μια τέτοιας συγκατοίκησης θά είχε καλά αποτελέσματα.Περιμένω απόψεις και ελπίζω γιατί θλίβομαι διαβάζοντας για τα αδεσποτούλια που ζητούν σπίτάκι και που καθημερινά αυξάνονται.Να σημειώσω πως αντίστοιχες καμπάνιες υιοθεσίας γίνονται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες με καλά αποτελέσματα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

αλλά και την γενικότερη δυσκολία που υπάρχει στους γονείς για αγορά δώρων στα παιδάκια,

Το - υπέροχο κατά τα άλλα - αυτό δωράκι όμως, θα "ζητάει" συνεχώς και όλο το χρόνο... Μια η τροφή, μια η άμμος, μια ο κτηνίατρος... πολύ φοβάμαι ότι κάποιος που δεν τα βγάζει πέρα, αφ'ενός δεν θα ενδιαφερθεί να κάνει τέτοιο δώρο κι αφ'ετέρου ΚΑΛΥΤΕΡΑ να μην το κάνει σε στιγμή ενθουσιασμού, αφού πολλά από τα ζωάκια που βρέθηκαν αδεσποτα ήταν "αποτελέσματα" μιας τέτοιας παρόρμησης...:/:

Μακάρι να γινόταν όμως το βρίσκω και δύσκολο αλλά κυρίως επικίνδυνο...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

δεν ειναι ασχημη ιδεα αρκει να υπαρξει συνεννοηση και να υπογραψουν καποια καρτα υιοθεσιας για να μην ξαναβρεθουν στο δρομο τα γατακια!!!!!!:):)

Συμφωνώ με τη Στέλλα, κι εγώ το φοβάμαι λίγο αυτό... Γιατί πάρα πολλά από τα αδέσποτα ζωάκια προήλθαν από "δώρα", τα οποία οι ιδιοκτήτες τους πέταξαν στο δρόμο όταν τα βαρέθηκαν, όταν συνειδητοποίησαν πόση φροντίδα χρειάζονται ή όταν μεγάλωσαν και έπαψαν να είναι χαριτωμένα.:/:
Είναι πάρα πολύ σοβαρή απόφαση η υιοθεσία ενός ζώου, συνεπάγεται ώριμη σκέψη και υπευθυνότητα, δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορούσαν να εξασφαλιστούν αυτά στο πλαίσιο της λογικής "πάρε ένα ζωάκι για δώρο".:hmm: (Σκεφτείτε ας πούμε τι συμβαίνει με τα κακόμοιρα τα κοτοπουλάκια το Πάσχα :()

Το - υπέροχο κατά τα άλλα - αυτό δωράκι όμως, θα "ζητάει" συνεχώς και όλο το χρόνο... Μια η τροφή, μια η άμμος, μια ο κτηνίατρος... πολύ φοβάμαι ότι κάποιος που δεν τα βγάζει πέρα, αφ'ενός δεν θα ενδιαφερθεί να κάνει τέτοιο δώρο κι αφ'ετέρου ΚΑΛΥΤΕΡΑ να μην το κάνει σε στιγμή ενθουσιασμού, αφού πολλά από τα ζωάκια που βρέθηκαν αδεσποτα ήταν "αποτελέσματα" μιας τέτοιας παρόρμησης...:/:

Μακάρι να γινόταν όμως το βρίσκω και δύσκολο αλλά κυρίως επικίνδυνο...
Σίγουρα υπάρχουν έξοδα αλλά δεν είναι μαζεμένα. Άλλωστε τα πάντα εξαρτώνται απο το ΠΩΣ προωθείται μια τέτοια καμπάνια.Οσον αφορά την διαδικασία συμφωνώ για την κάρτα υιοθεσίας.

Συμφωνώ με τη Στέλλα, κι εγώ το φοβάμαι λίγο αυτό... Γιατί πάρα πολλά από τα αδέσποτα ζωάκια προήλθαν από "δώρα", τα οποία οι ιδιοκτήτες τους πέταξαν στο δρόμο όταν τα βαρέθηκαν, όταν συνειδητοποίησαν πόση φροντίδα χρειάζονται ή όταν μεγάλωσαν και έπαψαν να είναι χαριτωμένα.:/:
Είναι πάρα πολύ σοβαρή απόφαση η υιοθεσία ενός ζώου, συνεπάγεται ώριμη σκέψη και υπευθυνότητα, δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορούσαν να εξασφαλιστούν αυτά στο πλαίσιο της λογικής "πάρε ένα ζωάκι για δώρο".:hmm: (Σκεφτείτε ας πούμε τι συμβαίνει με τα κακόμοιρα τα κοτοπουλάκια το Πάσχα :()
Συμφωνώ και γω μαζί σας.Δεν είναι όμως κακή ιδέα να γίνει κάτι τέτοιο περισσότερο σαν ενημέρωση κατά τη διάρκεια των γιορτών που κινείται περισσότερος κόσμος και η διαθεση του κατα γενική ομολογία είναι πιο χαλαρή και συναισθηματική.:hmm:

Τα πάντα εξαρτώνται απο το πως τα προωθείς.Δεν λες "ΚΑΝΤΕ ΔΩΡΟ" γιατί αυτόματα δημιουργείς στον άλλο "υλιστική στάση".Η προτροπή για υιοθεσία απο μόνη της περιλαμβάνει στοιχεία δημιουργίας υπευθυνότητας νομίζω.΄Αλλωστε δεν είναι κρίμα τόσα γατάκια να παραμένουν στα αζήτητα?

η διαθεση του κατα γενική ομολογία είναι πιο χαλαρή και συναισθηματική.:hmm:
Αυτό φοβάμαι, ότι μόλις περάσουν οι γιορτές, περνάνε και ο συναισθηματισμός και η χαλαρότητα. Το ζωάκι όμως, μένει...
Τα πάντα εξαρτώνται απο το πως τα προωθείς.
Έχεις δίκιο σ' αυτό. Χρειάζεται όμως πάρα πολλή προσοχή ο χειρισμός.

Μόνο μην καταλήξουμε στα κοτοπουλάκια του Πάσχα... που τα βλέπω κατα 10αδες να πωλούνται, και τα παιδάκια να χαίρονται...:hmm:

μετά μπορεί να γίνονται σούπα... στην καλύτερη γιατί δεν μπορώ να φανταστώ ΤΙ δουλειά έχει μια κότα ή ενας κόκορας σε ενα διαμέρισμα...

Χρειαζεται σωστη προωθηση, καλη εκπαιδευση νεων γατογονιων και καλος ελεγχος καρτες και συνεχης ελεγχος, το ιδιο θα μπορουσε να γινει και με το
"Στειρωστε ενα γατακι τωρα τα Χριστουγεννα, καντε του δωρο μια αναιμακτη ζωή"

Ο λόγος που κάνω αυτήν την πρόταση είναι γιατί ΘΛΙΒΟΜΑΙ να βλέπω καθημερινά γατάκια στα αζήτητα.΄Αλλωστε με την συνεργασία συλλόγων που δραστηριοποιούνται σχετικά πιστεύω ότι θα υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα.Η ευαισθητοποίηση άλλωστε του κόσμου αφενός αλλά και η κατάριψη μύθων που αφορούν ειδικότερα την συνύπαρξη παιδιών - γατας δεν θα ήταν κάτι?

Μόνο μην καταλήξουμε στα κοτοπουλάκια του Πάσχα... που τα βλέπω κατα 10αδες να πωλούνται, και τα παιδάκια να χαίρονται...:hmm:

μετά μπορεί να γίνονται σούπα... στην καλύτερη γιατί δεν μπορώ να φανταστώ ΤΙ δουλειά έχει μια κότα ή ενας κόκορας σε ενα διαμέρισμα...

ευτιχώς τα γατάκια δεν τρώγονται γιατί αλλιώς θα κατέληγαν κατσαρόλα παρέα με κοτοπουλάκια κουνελάκια και παπάκια πασχαλινά...

Συγνώμη την κάρτα υιοθεσίας με τις υπογραφές για στείρωση,που τις βρίσκουμε;
Δηλαδή εάν βρω να δώσω την Νεφέλη, που θα τους βάλωνα υπογράψουν και πως θα τους ελέγχω αν κάνουν αυτά που υποσχέθηκαν;:hmm:

Ζοο αν θες στείλε μου ένα μαιλ στο vkatif@gmail.com να σου στείλω πρότυπα, γιατι ο,τι στέλνω στο άλλο σου μαιλ μου γυρναει πίσω.

Βιβη θα μπορουσες να μου στειλεις κι εμενα μερικα;Ειχα ζητησει απο τη Γιασμιν αλλα μαλλον ξεχαστηκε.Κι αν μπορεις τη νομοθεσια που καλυπτει τον προηγουμενο ιδιοκτητη αν δεν γινουν ολα οπως υπογραφηκαν,καθως και πως γινεται ο ελεγχος.Ευχαριστω εκ των προτερων.

ευτιχώς τα γατάκια δεν τρώγονται γιατί αλλιώς θα κατέληγαν κατσαρόλα παρέα με κοτοπουλάκια κουνελάκια και παπάκια πασχαλινά...

παντως εμας οταν ημουν μικρη μας ειχε παρει ο μπαμπας 2 παπακια!!!!τα κρατησαμε 1 μηνα και μετα τα δωσαμε στη θεια μου που εμενε στο χωριο γινανε τεραστιες δυστυχως επειδη αφησαν παρα πολλες αλεπουδες ελευθερες στο χωριο μετα απο 2 χρονια τις σκοτωσε μια αλεπου η θεια μου εκλαιγε μερες γιατι την ειχαν μαθει και την ακολουθουσαν παντου!!!!!!!παντως οσο αφορα τα υπολοιπα με προσεγμενη ''διαφημιση '' και καρτες υιοθεσιας πιστευω οτι μπορει να πετυχουμε κατι καλο!!!!!!!!:):)

Δείγμα συμβολαίου υιοθεσίας και υπεύθυνη δήλωση παραλαμβανετε ΔΩΡΕΑΝ με μια υιοθεσία ενός γατιού από το κεντρο γάτας. Μαλιστα κιουριες μου που θέλετε χαρτακι περιτυλιγματος χωρίς γατακι μεσα. Οριστε μας :P :P :P :lol: :lol: :lol: :lol:

Μπορουμε να εχουμε σκετο το περιτυλιγμα;Σκοπευουμε να τυλιξουμε σοκολατακια...:P

Να πω και την γνώνμη μαου για το θέμα (μην χάσω η κουτσομπολα). Συμφωνω απολυτα που θεωρείτε θλιβερό να μενουν στα αζητητα τοσα αδεσποτακια, αλλα θεωρώ οτι τα Χριστουγεννα δεν ειναι καταλληλη περίοδος για υιοθεσίες.
Είμαστε ολοι συναισθηματικα φορτισμενοι και δεν σκεφτομαστε λογικα ουτε τα μελλοντικα έξοδα ούτε τις αναγκες της οικογενειας, τον χωρο κλπ.
Για να χαρουν τα παιδακια θα διαλεγουν οι γονεις καποιο μικρουλι και γλυκο πλασματακι πιθανον χωρις να φανταζονται πως θα γινει οταν μεγαλωσει.

Μια ωραια ιδεα για τα Χριστουγεννα ειναι να παρουν οι γονεις τα πιτσιρικια τους, να επισκεφτουν μια στεγη αδεσποτων και να χαρισουν στα ζωακια παιχνιδια, στειρωση και οτι χρειαζονται. Μπορει ετσι να συζητηθεί και να ωριμασει μεσα στην οικογενεια η ιδεα της υιοθεσιας.

Συμφωνώ κι εγώ με την προλαλήσασα..Νομίζω ότι τέτοια εποχή είναι κατάλληλη για να προωθήσουμε τη στείρωση και τη βοήθεια σε στέγες που την έχουν ανάγκη, "φυτεύοντας" την ιδέα για μια υιοθεσία αργότερα...
:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back