Χελωνίτσες

Εγω εχθες αγορασα 2 μικρες χελωνιτσες του νερου και εχω ανχωθει λιγο γιατι δεν ξερω και πολλα.Ενα πραγμα που θελω να μαθω ειναι αν το νερο τους πρεπει να ειναι ζεστο (οχι καυτο απλα λιγο ζεστο) η να ειναι λιγο κρυο δροσερο και τι βαθος πρεπει να εχει η πλαστικη πισινουλα που τις εχω μεσα την οποια την αγορασα απο το πετ σοπ.

Δεν ξέρω για την θερμοκρασία του νερού, αλλά υποθέτω ότι η θερμοκρασία του νερού της βρύσης είναι ok. Ξέρω όμως σίγουρα ότι χρειάζονται λάμπα UV (αυτές τις κόκκινες). Το πλαστικό που τις έχεις δεν κάνει για χελώνες και απορώ γιατί ακόμα πουλάνε τέτοια πράγματα. Οι χελωνίτσες σου χρειάζονται ενυδρείο. Σε εκείνο το πλαστικό μπορεί να χωράνε τώρα, αλλά όταν μεγαλώσουν, δεν θα χωράει ούτε μισή χελώνα.

Μπες εδώ για περισσότερες πληροφορίες: https://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=22490

Χρειάζεσαι κάτι τέτοιο:
justtank2.jpg

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τα πρώτα έξοδα μιας χελώνας.

γεια σας!τα παπαγαλακια ολα καλα ζευγαρωνουν οποτε σκεφτηκα να ασχολειθω με χελωνες υγρου στιχιου.:Pμπορειτε να μου πειτε τι θα χρειστει;;;(και τις τιμες για να μην με πιασουν κοροιδο!:worry::P:worry::P:worry::P)και πως μπορω να τις αναθρεψω σωστα!ειχα αλλες δυο χελωνες πριν αλλα ημουν μικρη και ασχολειωταν η μαμα μου πιο πολυ!καθε βοηθια ειναι επροσδεκτη!

ευχαριστω! γωγω!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Τα πρώτα έξοδα μιας χελώνας.

Ειχα και εγω χελωνες!!!!Το γλυκου νερου ομως αυτες τις μικρουλες(12,80ευρω η μια).Οταν πηγα να τις παρω μου εδωσαν και ενα μπωλακι με γαριδουλες,κολλυριο για τα ματια κι ενα για το καβουκι.Αλλα μου ψωφησαν γιατι καθως τους αβαζα τα κολλυρια τα ηπιαν:((η τουλαχιστον αυτο σκεφτηκα).Αλλαζα το νερο απο την ''λεκανιτσα'' καθε εβδομαδα αφου αφηνα να εξατμιστει περιπου 1,5 ωρες το χλωριο.Κανονικα βεβαια πρεπει τα χελωνακια να ζουσαν σε ενυδρειο για χελωνες αλλα δεν ειχα την οικονομικη δυνατοτητα(η λεκανιτσα εκανε 4 ευρω,οι γαριδουλες 3ευρω και τα κολλυρια 2,50 ευρω το ενα,ολα αυτα απο ενα πετ-σοπ).Ελπιζω να παρεις μια χελωνιτσα και να δεις ποσο ομορφα και παραξηγημενα πλασματα ειναι(γιατι μερικοι τα θεωρουν ασχημα και βαρετα).Μακαρι να βοηθησα!!!Καλη συνεχεια!!!!!

καλα θα ΄δω!ευχαριστω παντως!:P

υπολόγιζε γύρω στα 150-200 ευρώ. Ενυδρείο, φίλτρο, αντιχλώριο, υπόστρωμα, διακόσμηση, λάμπα για χελώνες, τροφή...

ειναι απαραιτιτα ολα αυτα;;;;; ενοω υπαμε!!!!!τα πουλακια ηθελαν λιγοτερο οταν τα αγορασα,(ποτιστρες,βιταμινες για το νερο φαι,γλειφιντζουρια,)

Ναι, είναι απαραίτητα. Τα χελωνάκια μεγαλώνουν, δεν χωράνε σε εκείνο το μικροσκοπικό πλαστικό που πουλάνε τα pet shops. Αν δεν μπορείς να πάρεις ενυδρείο, το λιγότερο 100 λίτρων, τότε μη πάρεις χελωνάκι. Όπως ένα χρυσόψαρο δεν πρέπει να ζει σε γυάλα, έτσι και ένα χελωνάκι δεν πρέπει να ζει σε ταπεράκι. Πληροφοριακά, τα χελωνάκια αυτά ζουν 50 χρόνια. Ξέρεις πολλούς που είχαν χελωνάκι σε πλαστικό δοχείο και που κατάφερε να ζήσει το λιγότερο 5 χρόνια;

καλησπερα σας!εχω αγορασει δυο μικρες νεροχελωνες για την κορουλα μου και θα ηθελα να μαθω αν μπορουν οι χελωνες να ζησουν μεσα σε ενηδρειο με ψαρια?γυνεται?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γίνεται αλλά υπό προϋποθέσεις: Κατ'αρχήν εξαρτάται από το μέγεθος και το είδος των ψαριών:
Για παράδειγμα, αν είναι χρυσόψαρα είναι απαγορευτικό.
Αν τα ψάρια είναι μικρότερα, κινδυνεύουν να γίνουν τροφή για τις νεροχελώνες, .
Ακόμα παίζει ρόλο και ο χώρος, ο οποίος απαιτείται να είναι μεγαλύτερος αν ζουν σ'αυτόν δυο διαφορετικά είδη. Επίσης η προσθήκη έξτρα φίλτρων για το ενυδρείο που πιθανότατα είναι αναγκαία..
Χρειάζονται κάποιες ειδικές γνώσεις για τις συνθήκες διαβίωσης που απαιτεί το κάθε είδος για τη συντήρησή του, επειδή ενδέχεται οι ίδιες συνθήκες να είναι ταυτόχρονα βλαπτικές για το άλλο είδος.
Το γεγονός οτι δυο είδη μπορούν να ζήσουν στο ίδιο περιβάλλον, δεν σημαίνει οτι το ένα είναι ακίνδυνο για το άλλο, ούτε οτι μπορούμε να τα βάζουμε στο ίδιο χώρο υπό καθεστώς περιορισμού.
Με λόγια θα σου συνιστούσα να μη το επιχειρήσεις.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εχω μια χελωνα του γλυκου νερου ενηλικη,αμερικανικη με κοκκινες παρειες.Ειναι θηλυκη και την εχω περιπου 23 χρονια.Την εχω σε μεγαλο ενυδρειο με χαλικακι χαλαζια υποστρωμα,γεφυρα για να λιαζεται,λαμπα UV,φιλτρο.Φετος παρατηρησα κατι που πρωτη φορα συμβαινει και θελω την συμβουλη σας οσοι εχετε γνωσεις για χελωνες γλυκου νερου.Η θηλυκη χελωνα μπορει να γεννησει αυγα μονη της χωρις παρουσια αρσενικου; Πριν μερες βρηκα στο πυθμενα πανω στο χαλικι κατι σαν κελυφος σπασμενο μικρα μικρα κομματακια και μου εκανε εντυπωση αλλα δεν εδωσα σημασια .Πριν λιγο ομως σημερα ,την ειδα με τα ματια μου να εχει στο στομα και να σπαει ενα στρογγυλο ασπρο πραγμα, ηταν σαν αυγο χελωνας.Με μια αποχη προσπαθησα και το πηρα απο μεσα και ειδα οντως οτι ηταν κελυφος το οποιο εσπασε με το στομα της.Φοβηθηκα πολυ γιατι δεν εχω καθολου γνωσεις για χελωνες για αυτο εκφραζω την απορια αν οι θηλυκες χελωνες μπορει να γεννησουν αυγα απο μονες τους και αν εχει και αλλα μεσα της τι θα κανω; Υπαρχει κινδυνος να παθει τιποτα στη υγεια της εαν μεινουν μεσα η ειναι τιποτε αλλο προβλημα;:hmm:

Τελευταία επεξεργασία:
Εχω μια χελωνα του γλυκου νερου ενηλικη,αμερικανικη με κοκκινες παρειες.Ειναι θηλυκη και την εχω περιπου 23 χρονια.Την εχω σε μεγαλο ενυδρειο με χαλικακι χαλαζια υποστρωμα,γεφυρα για να λιαζεται,λαμπα UV,φιλτρο.Φετος παρατηρησα κατι που πρωτη φορα συμβαινει και θελω την συμβουλη σας οσοι εχετε γνωσεις για χελωνες γλυκου νερου.Η θηλυκη χελωνα μπορει να γεννησει αυγα μονη της χωρις παρουσια αρσενικου; Πριν μερες βρηκα στο πυθμενα πανω στο χαλικι κατι σαν κελυφος σπασμενο μικρα μικρα κομματακια και μου εκανε εντυπωση αλλα δεν εδωσα σημασια .Πριν λιγο ομως σημερα ,την ειδα με τα ματια μου να εχει στο στομα και να σπαει ενα στρογγυλο ασπρο πραγμα, ηταν σαν αυγο χελωνας.Με μια αποχη προσπαθησα και το πηρα απο μεσα και ειδα οντως οτι ηταν κελυφος το οποιο εσπασε με το στομα της.Φοβηθηκα πολυ γιατι δεν εχω καθολου γνωσεις για χελωνες για αυτο εκφραζω την απορια αν οι θηλυκες χελωνες μπορει να γεννησουν αυγα απο μονες τους και αν εχει και αλλα μεσα της τι θα κανω; Υπαρχει κινδυνος να παθει τιποτα στη υγεια της εαν μεινουν μεσα η ειναι τιποτε αλλο προβλημα;:hmm:
Προσωπικά δεν έχω ιδέα από χελωνίτσες αλλά μπορώ να ρωτήσω αύριο στο pet shop που ψωνίζω και να σου πω.:hmm:

Προσωπικά δεν έχω ιδέα από χελωνίτσες αλλά μπορώ να ρωτήσω αύριο στο pet shop που ψωνίζω και να σου πω.:hmm:

Ευχαριστω πολυ Βασω μου,εαν το θυμηθεις , οποτε πας στο pet shop κανε μια ερωτηση.:)

Η θηλυκη χελωνα μπορει να γεννησει αυγα μονη της χωρις παρουσια αρσενικου;

Φλώρα μου, ασφαλώς και μπορεί! Διότι τα αυγά στην ουσία είναι μη γονιμοποιημένα ωάρια (τα οποία χρησιμοποιούνται για την εξωμήτρια ανάπτυξη όχι μόνο των χελωνών, αλλά και άλλων οργανισμών κατά τα πρώτα στάδια της ζωής τους).;)
και αν εχει και αλλα μεσα της τι θα κανω; Υπαρχει κινδυνος να παθει τιποτα στη υγεια της εαν μεινουν μεσα η ειναι τιποτε αλλο προβλημα;
Αν έχει κι άλλα, υποθέτω θα τα βγάλει από μόνη της..:hmm:
Κι αν μείνουν μέσα, υποθέτω θα πρέπει να τα απομακρύνεις, γιατί το περιβάλλον των νεροχελώνων χρειάζεται να καθαρίζεται τακτικά
turtle.gif

Αλεξανδρα μου σε ευχαριστω πολυ για την πληροφορια γιατι πρωτη φορα συμβαινει να δω αυγα στα τοσα χρονια που την εχω.Δεν ειναι μικρη ειναι ενηλικη . Μα σημερα την πετυχα να το δαγκωνει με το στομα και τρομαξα ,το εσπασε και εβγαινε κατι σαν ασπρη σκονη ,νομισα οτι κατι επαθε ,οτι κατι βγαινει απο το στομα της.:worry:Μετα ειδα οτι ηταν κελυφος και με μια αποχη το εβγαλα εξω ,δεν το αφηνε απο το στομα της να το παρω.Πιστευεις οτι εαν εχει και αλλα μεσα της θα τα βγαλει μονη της παλι;

Τι να σου πω, δεν ξέρω αν θα βγάλει κι άλλα..
Θα ήθελα να σε βοηθήσω περισσότερο, αλλά δεν είχα ποτέ χελωνίτσες και δεν έχω τέτοιες γνώσεις..
352nmsp.gif
Καλύτερα να σου απαντήσει κάποιος που έχει την ανάλογη εμπειρία από τέτοια ζωάκια ή να ρωτήσεις κάποιον ειδικό
Το οτι τα είδες για πρώτη φορά μετά από 23 χρόνια αυγά, πιθανολογώ οφείλεται στο οτι θα τα έτρωγε(?)...
thinking.gif

Τι να σου πω, δεν ξέρω αν θα βγάλει κι άλλα..
Θα ήθελα να σε βοηθήσω περισσότερο, αλλά δεν είχα ποτέ χελωνίτσες και δεν έχω τέτοιες γνώσεις..
352nmsp.gif
Καλύτερα να σου απαντήσει κάποιος που έχει την ανάλογη εμπειρία από τέτοια ζωάκια ή να ρωτήσεις κάποιον ειδικό
Το οτι τα είδες για πρώτη φορά μετά από 23 χρόνια αυγά, πιθανολογώ οφείλεται στο οτι θα τα έτρωγε(?)...
thinking.gif

Μαλλον τα ετρωγε και δεν επαιρνα ειδηση γιατι δεν ειχα ιδεα οτι μπορει μονη της να κανει αυγα! Ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση και πληροφορια.:)

Να'σαι καλά, καλό βράδυ..:)
emoticon-animal-066.gif

Ρώτησα σήμερα όπως υποσχέθηκα στο pet shop που ψωνίζω.
Μου είπαν αυτά που είπε και η alkyone, πως δηλαδή είναι μη γονιμοποιημένα ωάρια αυτά τα αυγουλάκια και πως θα τα κάνει από καιρού εις καιρόν. Εσύ όμως λέει να καθαρίζεις την δεξαμενή της για να μην της δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα υγείας.
Αυτά.:)

Ρώτησα σήμερα όπως υποσχέθηκα στο pet shop που ψωνίζω.
Μου είπαν αυτά που είπε και η alkyone, πως δηλαδή είναι μη γονιμοποιημένα ωάρια αυτά τα αυγουλάκια και πως θα τα κάνει από καιρού εις καιρόν. Εσύ όμως λέει να καθαρίζεις την δεξαμενή της για να μην της δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα υγείας.
Αυτά.:)

Σε ευχαριστω πολυ Βασω μου,για το κοπο που εκανες να πας να ρωτησεις.Να εισαι καλα!:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back