felis reich
Νεοφερμένο μέλος
Ο Tommy ήταν ένα ορφανό γατάκι που υιοθέτησα την περασμένη εβδομάδα. Από την αρχή το ένα μάτι του είχε ένα εξόγκωμα σαν μπαλάκι από υπόλευκο "ζελέ".
Επισκέφτηκα τον κτηνίατρο και μου είπε ότι το μάτι του είχε χλαμύδια, τα οποία κληρονόμησε από την μητέρα του. Μου έδωσε μια αλοιφή και αντιβίωση για δεκαπέντε ημέρες, αλλά μου είπε ότι μάλλον δεν θα υπάρξει βελτίωση στην ζημιά που έχει γίνει στο μάτι του.
Γνωρίζει κανείς αν βλέπει από το συγκεκριμένο μάτι και αν όχι, μετά την θεραπεία θα βλέπει; Ο όγκος αυτός επικαλύπτει το μάτι του και μέχρι στιγμής δεν έχει φύγει.
Ευχαριστώ.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
καλο θα ηταν να το δει και ενας κτηνιατρος πιο εξειδικευμενοςστα οφθαλμολογικα. Αυτο το ασπρο που λες ειναι η φλεγμονη που συγκεντρωνεται πισω απο τον φακο.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Εύχομαι τα καλύτερα για το γατάκι!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Desdemona
Διάσημο μέλος
julia
Διακεκριμένο μέλος
δεν βλέπει απο το ένα μάτι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για το γατάκι, ούτε που θα καταλάβει την διαφορά!!

Ζούν μιά χαρά, παίζουν τρέχουν σαν κανονικά γατάκια μην ανησυχείς και μην το λυπάσαι καθόλου!

elvenstar
Επιφανές μέλος
Πραγματικά μη στεναχωριέσαι, και το γατάκι που βρήκα εγω είχε πρόβλημα κ από τα δύο του ματάκια, τώρα έχει μόνο από το ένα, συνεχίζουμε τη θεραπεία, αλλά είναι τόσο παιχνιδιάρικο κ πειραχτήρι που μας αναστατώνει όλους, δεν φαίνεται να ενοχλείται ιδιαίτερα από το ματάκιΚαι άν τελικά που μακάρι να μην γίνει...
δεν βλέπει απο το ένα μάτι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για το γατάκι, ούτε που θα καταλάβει την διαφορά!!
Ζούν μιά χαρά, παίζουν τρέχουν σαν κανονικά γατάκια μην ανησυχείς και μην το λυπάσαι καθόλου!![]()
felis reich
Νεοφερμένο μέλος
Ευχαριστώ όλους θερμά
και το my cat γιατί με έχει βοηθήσει πολλές φορές πολύ αποτελεσματικά.Το γατάκι δεν έχει πράγματι κανένα πρόβλημα στην συμπεριφορά του, απλώς ανησυχώ μήπως συμβεί κάποτε κάτι άσχημο και στο άλλο του μάτι (γιατί πιθανόν να έχει χάσει την "ρεζέρβα" του). Σε λίγες ημέρες θα πάμε στον κτηνίατρο για επανεξέταση, οπότε βλέπουμε.. ελπίζω κυριολεκτικά! Στην Κέρκυρα πάντως δεν νομίζω να υπάρχει εξειδικευμένος κτηνίατρος στα οφθαλμολογικά..
mata_n
Νεοφερμένο μέλος
Καλημερα σε όλους!! εχθες βολταροντας στην παλια μου γειτονια ακουσα γατακια να κλαινε.. συνηθες το φαινομενο, κοιταξα μηπως τα βρω και τελικα τα εντοπισα παρατημενα σε ενα προαυλιο. ηταν τρια αδερφακια τα δυο εκ των οποιων τα ματακια τους ειχαν κλεισει απο τσιμπλες κ συναχι και το τριτο επισης αρρωστο αλλα λιγο καλυτερα. τα εβαλα σε μια κουτα και τα πηγα στον κτηνιατρο μου για περαιτερω βοηθεια και υιοθεσια. οντως τα φροντισε ολα και χωρις ραντεβου αλλα τπεθεσαν πως θα τα κρατουσα, πραγμα ιδιατερα δυσκολο καθοτι εχω ηδη δυο γατες σε διαμερισμα. στο θεμα μας: εκει που τα καθαριζε μου ειπε πως εχουν γριπη των γατιων, ρινοτραχειτιδα αν δεν απατωμαι που την κολλησαν προφανως απο τημαμα τους και μετα μου λεει μπορει να εχουν και χλαμυδια να προσεχεω μην κολλησω!!! δεν σας κρυβω πως τρομαξα πολυ διοτι ετοιμαζομαι για γαμο κτλ και το τελευταιο που θα ηθελα ειναι να κολλησω κατι τετοιο, ειτε εγω ειτε τα αλλα δυο γατια μου γιατι τελικα κρατησα το ενα εως οτου βρεθει μαμα να το παρει.
προς το παρον του βαζω κρεμα tobradex αφου του καθαρισω τα ματια με χαμομηλι και του δινω μια αντιβιωση πρωι βραδυ, γαι δεκα μερες. τα γατια ηταν περιπου 1 μηνα. το πιανω φορωντας γαντια και μετα πλενομαι και dettol. δεν με γρατσουνισε κανενα. κινδυνευω???

ευχαριστω πολυ!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JohnDVM
Διάσημο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος

Αν ήταν έτσι... δεν θα ζούσαν πολλοί, ούτε και οι Κτηνίατροι!

Και παιδιά θα κάνεις όποτε θέλεις, και τα γατάκια σου δεν χρειάζεται να τα αποχωριστείς.
mata_n
Νεοφερμένο μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Οποτε την ταίζεις θα πρεπει της κανεις μασαζ για αν κανει τις αναγκες τηςσας ευχαριστω παρα παρα πολυ για την αμεση απαντηση! αρα τζαπα με ανησυχησε ο γιατρος ε? ευτυχως! ειναι εμβολιασμενα ολα τα γατια μου και για τη λευχαιμια και για τα αλλα τα βασικοτερα. ευχαριστω πολυ! πριν ετριψα της μικρουλας την κοιλιτσα για να κανει πιπι.. καθε ποσο συχνα πρεπει? και κακακια κανει ή ακομα ειναι μικρη? την ταιζω μια κονσερβα i/d hill's με κοτοπουλο. ο γιατρος την συνεστησε.

alice
Πολύ δραστήριο μέλος
julia
Διακεκριμένο μέλος

marianthi226
Νεοφερμένο μέλος
βρηκα ενα γατακι και το πηγα στο γιατρο ο οποιος μου ειπε οτι εχει χλαμυδια και οτι εχει ηδη τυφλωθει απο το ενα του ματακι..το προβλημα ειναι οτι το εχω στον κηπο της πολυκατοικιας και αυτο λειπει ολη την ημερα και γυρναει μονο το βραδυ και ετσι παιρνει την αντιβιωση και το κολλυριο μονο μια φορα την ημερα..τωρα που το ειδα και το αλλο του ματι εχει κλεισει και οταν προσπαθησα να του το ανοιξω δεν με αφηνε..σας εχει τυχει κατι παρομοιο?φοβαμαι πιο πολυ τις αλλες γατες που κυκλοφορουν στον κηπο και ειδικα αν αυτο δεν βλεπει..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Το γατάκι για να γιατρευτεί,θα πρέπει να μπει στο σπίτι,για να το έχεις υπο έλεγχο,να μπορείς να του δίνεις σωστά την αντιβίωση κλπ.Δεν βλέπω άλλο τρόπο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
marianthi226
Νεοφερμένο μέλος
Ευτηχώς τά δικά μας είναι πλέον λίγο μεγάλα 3 μηνών καί έχουν σχεδόν θεραπευτεί από μιά αντιβίωση πού μού έδωσε τήν VIBRAMICYN σέ συνδιασμό μέ κολύριο tobrex καί όχι tobradex πού έχει κορτιζόνη.Γενικά φάρμακα πού έχουν κορτιζόνη απαγορεύονται.Στήν αρχή νόμιζα ότι είχαν πάθει ζημιά τά μάτια τους επειδή τά βλέφαρα κάλυπταν εντελώς τό μάτι καί φαινόταν μιά μάζα.Πρέπει νά καθαρίζονται τά μάτια μέ χλιαρό χαμομήλι καί νά μπαίνει κολύριο γιά νά μένουν ανοιχτά, αλλιώς δημιουργείται φλεγμονή καί πύον μέ αποτέλεσμα νά πρίζονται τά μάτια καί ειδικά οταν είναι πολύ μικρά τά γατάκια μπορεί νά τυφλωθούν.
Ατσίδας
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δεν υπάρχει στην περιοχή σου κάποιο κτηνιατρείο που μπορεί να το κρατήσει για λίγο ώστε να του γίνει η θεραπεία εντατικά και να την συνεχήσεις μετά όταν θα επιστρέψει στον κήπο?
efimp
Νεοφερμένο μέλος
Γράφω με αφορμή το εξής: Στην αυλή ενός φιλικού σπιτιού ζει μια γάτα που δεν έχει εμβολιαστεί και τελευταία έχει κοκκινίσει το ματάκι της και τρέχει δάκρυ. Η γατούλα είναι πολύ φιλική και τρίβεται στα παπούτσια και στα ρούχα. Η απορία (ανησυχία) μου είναι, αν το γατάκι πάσχει από χλαμύδια, μπορεί αυτά να μεταφερθούν από τα ρούχα μου στη γάτα μου που ζει στο σπίτι; Η γάτα μου έχει κάνει το τριπλό εμβόλιο, που απ' ό,τι ξέρω δεν παρέχει προστασία στα χλαμύδια.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool