Χολαγγειίτιδα-Χολαγγειοηπατίτιδα

• Thread starter Thread starter 4feet
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

4feet

Νεοφερμένο μέλος

Η 4feet αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 54 ετών και μας γράφει από Αμπελόκηποι (Αττική). Έχει γράψει 37 μηνύματα.
Γειά σας! Σας διαβάζω καιρό και χαίρομαι που έγινα και μέλος.Έχω ανάγκη την γνώμη σας γιατί είμαι πολύ στεναχωρημένη.
Πρόκειται για την «Τυχερούλα» μου που είναι περίπου 13 και στειρωμένη. Το σύνηθες βάρος της ήταν 4 κιλά αλλά τον τελευταίο χρόνο είναι 3,200.
Εδω και 2 εβδομάδες έχει αλλάξει .Δεν την ενδιαφέρει το παιχνίδι ούτε το φαγητό. Τρώει ελάχιστα και το μόνο που θέλει είναι να κοιμάται.
Γιατρός->βιοχημικές: Λευκά και τρανσαμινάσες σε τραγικά ψηλές τι μές και με μικρή υποθερμία. Υπέρηχος έδειξε: Διάταση του χοληδόχου πόρου και των χολαγγείων με ελικοειδή πορεία. Επίσης σπληνομεγαλία ιδιαίτερα έντονη στο οπίσθιο άκρο του παρεχγύματος. (ούτε που ξέρω τι σημαίνουν αυτά).
Διάγνωση : Χολαγγειίτιδα- Χολαγγειοηπατίτιδα . Ο γιατρός μου εξήγησε (αν κατάλαβα καλά) ότι έχει να κάνει με τα αγγεία που βρίσκονται στο συκώτι. Μου είπε ότι είναι σοβαρό και να ακολουθήσω την εξής θεραπεία: Ursofalk και Baytril και για φαγητό κονσέρβες Feline L/D.
Τα φάρμακα μπορώ και τις τα δίνω αλλά τις κονσέρβες αυτές ούτε που να τις δει. Τις 2 τελευταίες μέρες τρώει ελάχιστα.
Πόσο σοβαρό είναι αυτό που έχει? Τι προτείνεται?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αν ειναι το συκωτι ισως θελει καταναγκαστικο ταισμα με συρριγγα μεγαλη. Τα ιδια ειχε η καλυψουλα το συκωτακι της ξανανιωσε μετα απο καταναγγαστικο ταισμα μη το αφηνεις οσο δεν τρωει τοοσο χειροτερα γινεται σε αυτη τη περιπτωση , μπορει να γινει και κιτρινη. Ειναι καλος ο γιατρος? Ρωτα τον για το καταναγκαστικο ταισμα και παρε και δευτερη γνωμη α δεν δεις πραγματικο ενδιαφερον. κινδυνευουν απο αυτη την ασθενεια η καλυψουλα ειχε υπατικη λιπιδωση και ικτερο στο τελος και εσιαξε γιατι το συκωτι της αναδομηθηκε με κααναγκαστικο ταισμα και ενα φαρμακο. Δεν ειμαι σιγουρη αν ειναι ακριβως το ιδιο αλλα μοιαζει, ρωτα το γιατρο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον!!!Να της δίνω με σύριγγα την συγκεκριμένη κονσέρβα?
Ο γιατρός είναι καλός αλλά θέλω και γνώμη απο εδω μέσα.Κανένας γιατρός θα το δει το μήνυμά μου? Είμαι καινούργια και δεν ξέρω τα κατατόπια.

ειναι σοβαρο, αλλα οχι τοσο (σε σχεση με αλλες ασθενειες στο συκωτι). Υπαρχει φλεγμονη στο συκωτι και στα bile ducts λογω βακτηριων απο τα εντερα (νομιζω, δεν ειμαι 100% σιγουρη). Η σπληνομεγαλια και τα ανεβασμενα λευκα αιμοσφαιρια υποθετω οτι οφειλονται στην προσπαθεια του ανοσοποιητικου συστηματος της γατας να καταπολεμησει τα βακτηρια. Ακολουθησε τις οδηγιες του γιατρου και οι πιθανοτητες για να γινει καλα 100% ειναι παρα πολλες. Θα παρει ομως αρκετο χρονο μεχρι να γινει εντελως καλα, οποτε θα πρεπει να κανεις λιγο υπομονη. Αν δεν τρωει ταιζε την με συριγγα με το ζορι. Μπορεις να την αραιωνεις με λιγο νερακι για να την καταπινει πιο ευκολα. Ρωτα τον κτηνιατρο σου για περισσοτερες λεπτομερεις. Καλη αναρρωση στην Τυχερουλα!

Καλημέρα και περαστικά ευχομαι στην γατουλα σου!
Οπως σου είπε η Γιασμίν πρέπει να την ταϊζεις.
Καλο θα ήταν να έπαιρνες ίσως κ 2η γνώμη.!
Και οσο για γιατρο εδω στο φόρουμ, υπάρχουν απο όσο γνωρίζω η Βάσια (που έχω αρκετό καιρο να την δω, δεν μπαίνει τελευταία) και ο John. Mήπως να έστελνες προσωπικό μήνυμα να το δουν?

Και πάλι ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ στο κουκλάκι σου.:)

Εγώ θα σου πρότεινα, αφού δεν τις τρώει, θα μπορούσες να πάρεις τις αντίστοιχες κονσέρβες άλλης εταιρείας, για δοκιμή. Φυσικά το αναγκαστικό τάισμα, είναι μάλλον αναγκαίο.:hmm:
Μια δεύτερη γνώμη και εγώ δεν θα την έβρησκα κακή.

Περαστικά.

Αν δεν τρωει θα πρεπει ειτε να χορηγηθει ορος ειτε να ταϊστει με το ζορι:hmm:. ειναι απο τις πιο συχνες παθησεις του ηπατος στις γατες και η θεραπεια περιλαμβανει την χοτηγηση αντιβιοτικων για μεγαλο διαστημα και βοηθητικων της χολης. Η προγνωση της νοσου εξαρταται απο το κατα ποσο εχει βλαβη το συκωτι και εαν αυτη ειναι αναστερεψιμη η οχι. Υπαρχουν 3 τυποι της ασθενειας και η διαφοροποιηση τους γινεται μετα απο βιοψια. Η θεραπεια ειναι η ιδια απλως διαφερει η αποτελεσματικοτητα και η διαρκεια αναλογα με τον τυπο

αναρωτιεμαι αν υπαρχει περιπτωση να βελτιωθει η κατασταση της με την χορηγηση ανοσοκατασταλτικων :hmm:

αναρωτιεμαι αν υπαρχει περιπτωση να βελτιωθει η κατασταση της με την χορηγηση ανοσοκατασταλτικων :hmm:
Εξαρταται απο τον τυπο της παθησεις ο λεμφοκυτταρικος ανταποκρινεται στην κορτιζονη αλλα θελει χορηγηση για 2-3 μηνες. Αλλες ανοσοκατασταλτικες ουσιες η χρηση τους ειναι ακομα σε πειραματικο σταδιο. Μπορει επισης να χρησιμοποιηθει η διαζεπαμη ως διεργετικο της ορεξης:hmm:

Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον.Πόσο χαίρομαι να επικοινωνώ με ανθρώπους που έχουν την ίδια αγάπη με μένα!!!!!!

Ακούγεται σοβαρό αλλά λογικά πρέπει να είναι αναστρέψιμο.:hmm:
Περάστικά και καλή ανάρρωση στην Τυχερούλα.:)

Σε ευχαριστώ JohnDVM

Πόσο δύσκολο θεωρείτε είναι να κάνω εγώ τις ενέσεις στην Τυχερούλα.Έχω κάνει στα σκυλιά μου.Πρέπει να την πηγαίνω καθημερινά στον γιατρό μιας και τα χάπια τα βγάζει.Μπορώ να το κάνω?

Πόσο δύσκολο θεωρείτε είναι να κάνω εγώ τις ενέσεις στην Τυχερούλα.Έχω κάνει στα σκυλιά μου.Πρέπει να την πηγαίνω καθημερινά στον γιατρό μιας και τα χάπια τα βγάζει.Μπορώ να το κάνω?

Εξαρτάται εάν πρέπει να γίνουν υποδόρια ή ενδομυικά. Αν πρέπει να γίνουν υποδόρια, είναι πολύ εύκολο και μπορείς να το κάνεις μόνη σου και η γατούλα δεν θα καταλάβει τίποτα. Αν πρέπει να γίνουν ενδομυικά ρώτα το γιατρό αν μπορεί να σου δείξει γιατί είναι πιο δύσκολο και θέλει ακρίβεια. Παρ'όλα αυτά, εγώ θα σου έλεγα να επιμείνεις με τα χάπια. Σπάσε το χάπι μέχρι να γίνει σκόνη και ανακάτεψέ το με λίγο βούτυρο (λίγο όμως) και πασαλειψέ το στο πόδι της ή στη μύτη της και θα το γλείψει για να καθαριστεί!!! Είναι μαγικό κόλπο και συνήθως πιάνει... Καλή επιτυχία και περαστικούλια σας!

Εγώ σπάω το χάπι και μετά το ανακατεύω με λίγη πάστα calo-pet(βιταμινούχο συμπλήρωμα) που τους αρέσει πολύ.:)
Προσωπικά με το δάκτυλο μου, τους το δίνω στο στόμα(αλλά θέλει λίγη ψυχραιμία και αποφασιστικότητα;)), έτσι είμαι σίγουρη οτι θα πάρνουν το χάπι.
Αλλά μπορείς εναλλακτικά να το βάλεις σε λίγη κονσέρβα που σίγουρα τρώει και της αρέσει πολύ ή να την "αλοίψεις"στο ποδαράκι.:)
Καλή τύχη και περαστικά:)

Φίλοι μου το πρόβλημα δεν είναι το πως θα δίνω τα χάπια γιατί σ'αυτό δεν έχω πρόβλημα.( Το κατέχω το θέμα).Τα δίνω και τα βγάζει αυτό είναι το θέμα.Θα πάω αύριο στο γιατρό να ρωτήσω για τις ενέσεις.Γαμώτο....

Φίλοι μου το πρόβλημα δεν είναι το πως θα δίνω τα χάπια γιατί σ'αυτό δεν έχω πρόβλημα.( Το κατέχω το θέμα).Τα δίνω και τα βγάζει αυτό είναι το θέμα.Θα πάω αύριο στο γιατρό να ρωτήσω για τις ενέσεις.Γαμώτο....

Σήμερα έκανα την πρώτη ένεση στην Τυχερούλα και άρχισε και τρώει.Ελπίζω να γίνει καλύτερα .

Σήμερα έκανα την πρώτη ένεση στην Τυχερούλα και άρχισε και τρώει.Ελπίζω να γίνει καλύτερα .

:up::up::up:Πολύ ευχάριστο νέο!:D:D:D
Εύχομαι τώρα γρήγορη ανάρρωση!:D:D:D
Τυχερούλα όλα θα πάνε καλά, όπως λέει και το όνομά σου!;):D:D

Δώστης πρώτα φαγητό σκέτο να φάει, και μετά απο λίγη ώρα το χάπι, να μην πέφτει σε άδειο στομάχι... ίσως να φταίει και αυτό.:hmm:

Εύχομαι τα καλύτερα! Να πάνε όλα καλα :)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back