Katinaki
Νεοφερμένο μέλος
Είναι η πρώτη φορά που στέλνω μήνυμα στην κοινότητα μας, είμαι όμως μέλος και την παρακολουθώ. Ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη αν φανώ αγενής, άλλα θέλω μια συμβουλή γιατί ανησυχώ για κάτι. Έχω και γω τον γνωστό αδέσποτο γατούλη τον οποίο ταίζω, (γνώριμη κατάσταση σε όλους) και ο οποίος χθες το βράδυ μου ήρθε με ένα σκίσιμο στο λαιμό. Φαινόταν ότι έχει τρέξει αίμα, αλλά ήταν ξεραμένο. Δεν υπήρχε ανοιχτή πληγή αλλά φαινόταν να ξεραθεί. Πάνω στον πανικό μου, του έβαλα betadine με βαμβάκι, και το έκλεισα με αποστειρωμένη γάζα με betadine. Έμεινε έτσι 2 με 2,5 ώρες και αφού έφαγε και κοιμήθηκε, όταν νιαούρισε να τον κατεβάσω κάτω, του έβγαλα την γάζα γιατί φοβόμουν μήπως πιαστεί πουθενά. Σήμερα το πρωι θύμηθηκα ότι το ιώδιο πειράζει τις γάτες. Αν μπορείτε πέστε μου. Από την πείρα που έχετε, έκανα καλό ή κακό?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος
Είναι αδέσποτος και γερή κράση. Αφού τρώει και είναι νορμάλ, δεν έχεις φόβο... Είναι κλασσικά σημάδια μάχης με άλλο αρσενικό.
Παρακολούθα τον να κλείσει η πληγεί και να μην την γλύφει συνέχεια να κάνει κότσι, και θα φτιάξει μην φοβάσαι.

Θα σου έλεγα, αφού πιάνετε, να σκεφτόσουν σοβαρά να τον στείρωνες, μην κολλήσει και τίποτα, και μην γεμίσει την γειτονιά μικρά...
Καλημέρα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Βάσια13859
Διακεκριμένο μέλος
αυτο το αραιώνεις με λιγο νερό και γίνεται σαν σαπουνόνερο, δηλ κάνει αφρό, μυρίζει τέλεια και είναι πολύ καλύτερο ως βακτηριοκτόνο....και κρατάει περισσοτερο...
JohnDVM
Διάσημο μέλος

Katinaki
Νεοφερμένο μέλος
Χίλια ευχαριστώ που ασχοληθήκατε με τον γατούλη μου, και ιδίως την κα Βάσια. Θα ακολουθήσω τις συμβουλές σας και πιστεύω ότι θα έχω ευχάριστα νεότερα να σας πω. Και πάλι ευχαριστώ.
Βάσια13859
Διακεκριμένο μέλος
Το πιο πιθανο ειναι να τον ετσουξε λιγο παραπανω στην πληγη γιατι ειναι πιο πυκνο το ανθρωπινο απο το κτηνιατρικο, αφου τον πιανεις μπορεις να του βαλεις και αντιβιωση στο φαγητο του για να ειναι καλυμενος![]()
σωστος ο συνάδελφος...εγώ παρεμεινα με το τοπικό θεμα

Καλησπέρα σας!Να κάνω μια ερώτηση κ εγώ για τις πληγούλες??Ποια η γνώμη σας για αλοιφή fusicort πάνω σε πληγή?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Η κορτιζονούχα αντιμικροβιακή αλοιφή fucicort μπορεί να μπει και πάνω σε γατίσια πληγή, αρκεί να έχει προηγηθεί μια υπεύθυνη διάγνωση που μόνο ο γιατρός μπορεί να κάνει, καθότι αρμόδιος να επιλέξει την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή, ώστε και η θεραπεία να είναι αποτελεσματική.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σε εμάς ο γιατρός έδινε fucidin αλλά σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις. Κορτιζόνη δεν χρειάζεται να του βάλεις. Καλύτερο όλων πάνω σε πληγή είναι λίγο μπεταντίν.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
΄Εχει τύχει αρκετές φορές να μου πει κτηνίατρος να το βάλω πάνω σε κάποιες πληγίτσες, μέχρι και σε φρέσκια τομή από επέμβαση.
Μόνο να πω πως καλό είναι από μόνοι μας να χρησιμοποιούμε το απλό και αν είναι δυνατόν να το αραιώνουμε και λίγο, το betadin βγαίνει σε πολλές μορφές και δεν θα έπρεπε να πειραματιζόμαστε από μόνοι μας αν δεν το συστήσει κτηνίατρος.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Το Betadine μας το είχε συστήσει η κτηνίατρος και για την πληγή της από την επέμβαση της στείρωσης και σε άλλη περίπτωση για κάποιο δερματικό και βέβαια σε ελάχιστη ποσότητα. Αλλά προσοχή! Πάντα μετά από εντολή γιατρού. 'Οχι αυθαιρεσίες!
Γιατί μια άλλη φορά που δοκίμασα χωρίς να διαγνωστεί ποιο ακριβώς ήταν το δερματικό πρόβλημα, κόντεψα να της κάνω ζημιά της καλής μου

Συμπέρασμα: Το Betadine είναι πολύ καλό και χρήσιμο, αλλά δεν είναι πανάκεια.

Μια παλιά μου κτηνίατρος μου είχε πει μόνο αραιωμένο το betadine κ πάλι με μέτρο γιατί έλεγε ότι το ιώδιο που περιέχει δεν κάνει καλό να το γλύφει η γάτα....κ από τότε έβαζα στα αδεσποτάκια μου fusicort ή fucidin...ανάλογα την περίπτωση...νομίζω όμως από όσο έχω δει πλέον τους κτηνιάτρους το καλύτερο είναι το hibitane..ένα ροζ αντισηπτικό....
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool