Χρειάζεται εγχείρηση;

emma

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η emma αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Άγιοι Ανάργυροι (Αττική). Έχει γράψει 149 μηνύματα.
Καλησπερα.. να δω ποσα ποστ θα κανω...
Λοιπον η γατα μου οπως πολοι θα ξερετε γεννησε πριν 3 μερες.
Στα 2 πρωτα μωρα εβγαλε και τον πλακουντα εκοψε τον ομφαλιο λορο και πηρα τον πλακουντα και τον πεταξα. (και τους 2)
Στα αλλα 3 μωρα ομως δεν εγβαλε τον πλακουντα, περιμενα να τον βγαλει την επομενη μερα αλλα τιποτα, ενω και στα 5 γατακια που γεννησε φωναζε απο τον πονο ενω δεν τον εχει ξανακανει ποτε σε αλλη γεννα.
Σημερα τηλεφωνισα σε εναν κτηνιατρο και μου ειπε πως θελει φαρματα και αντιβιωσεις. Να πω την αληθεια δεν τον εμπιστευομαι πολυ οποτε ζηταω και την γνωμη σας.
Θελει φαρμακα ή οχι? Θελει φαρκα και εγχειριση? Τι χρειαζεται??
Ο κτηνιατρος λεει δε θελει εγχειριση αλλα τι ειναι αληθεια και τι οχι?
Η Φοφικο μου ειναι μια χαρα παντως. Τρωει, πινει νερακι ερχεται στην αγκαλια μου γενικα δειχνει να μην εχει τιποτα.

Δεν νομιζω πως τους εβγαλε τους πλακουντες την ωρα που κοιμομουν γιατι θα ειχα δει λογικα καποια υγρα και αιμα. Εγω δεν ειδα τιποτα απο αυτα.
Το μονο που εχει ειναι λιγο ξεραμενο αιμα στα γεν. οργανα της αλλα απο οτι ξερω αυτο ειναι φυσιολογικο αφου ειναι λιγο.
Αν χρειαζεται φαρμακα τι φαρμακα χρειαζεται και ποσο επειρεαζουν τον οργανισμο της αφου θυλαζουν τα μικρα????:/:

συγνωμη και για τις περιγραφες αλλα δε νομιζω οτι ειναι και τοοοσο αηδιαστικο!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι τη γάτα πρέπει να τη δει κτηνίατρος από κοντά -και μάλιστα άμεσα. Αν υπάρχει όντως ο πλακούντας (πράγμα που δεν νομίζω να μπορεί κανείς να διαπιστώσει από τηλεφώνου) κινδυνεύει να πεθάνει από σηψαιμία.
Η λίστα των προτεινόμενων από τα μέλη του mycat κτηνιάτρων είναι εδώ. Διάλεξε κάποιον και πήγαινέ την το συντομότερο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συμφωνώ με την aretha. Χρειάζεται αμέσως εξέταση από γιατρό.

δεν το ειπε ο γιατρος οτι εχει ακομα μεσα πλακουντα. Εγω δεν ειδα να τον βγαζει.
Ευχαριστω πολυ.. εχω κτηνιατρο κοντα στο σπιτι μου που την παρακολουθουσε οταν ειχε καποιο αλλο προβλημα και θα την παω εκει. Ειναι πολυ καλος και τις αγαπαει πολυ.. Αντε να δουμε τι αλλο θα τυχει....:/:
Αλλα γιατι να μην τον βγαλει τον πλακουντα? Δε το καταλαβαινω. Ποτε δεν ειχαμε τετοια προβληματα...

Κταρχην κακως πεταξες τους πλακουντες και δεν την αφησες να τους φαει. Οι πλακουντες περιεχουν ορμονες απαραιτητες για την κενωση της μητρας απο τα υγρα και την επανακαμψη του γεννητικου συστηματος. Θα πρεπει να τη δει αμεσα κτηνιατρος και να τις κανει καποιες ενεσεις με ορμονες ωστε να καθαρισει η μητρα της

καλησπερα. Το ξερω οτι κακως τον πεταξα αλλα με ηθελε διπλα της και δεν αντεξα αυτο το θεαμα..:/: Γκαφα μου!

Ρωτησα τον Αιλουρο και μου απαντησαν τα εξης:

Γειά σας.
Όσο η γατούλα σας συμπεριφέρεται φυσιολογικά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Ο θηλασμός προκαλεί συσπάσεις της μήτρας και πολύ πιθανόν να έχουν αποβληθεί οι πλακούντες κατά την διάρκεια της νύχτας και να τους ...έχει φάει.

Αν οι πλακούντες έχουν μείνει μέσα είναι δυνατόν να μολυνθούν και να δημιουργήσουν πυομήτρα (μόλυνση της μήτρας).
Αν δείτε κάτι που σας φαίνεται διαφορετικό από πριν (αύξηση της δίψας της, ανορεξία, αποφυγή των μικρών της, ζεστά αυτιά κλπ)είναι λόγος να εξεταστεί ιατρικά.Πρέπει δηλαδή να γίνει:
ΔΙΑΓΝΩΣΗ Λεπτομερής εξέταση όλων των συστημάτων της (αν χρειάζεται αιματολογικός-ακτινογραφικός- υπερηχητικός έλεγχος)
ΘΕΡΑΠΕΙΑ Αναλόγως των ευρημάτων φαρμακευτική ή/και χειρουργική αντιμετώπιση.
Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας
Αίλουρος._
-----------------------
ελπιζω να μην πειραζει που το ποσταρω εδω:/:

Οποτε περιμενουμε να δουμε.. Μακαρι να μην συμβει τιποτα...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back