maitinia
Νεοφερμένο μέλος
Γεια σε ολους,με λενε Χριστινα,πριν απο μιση ωρα βρηκα ενα γατακι πολυ μικρο και εχω προβλημα,αν μπορειτε να βοηθησετε με οποιαδηποτε συμβουλη.Λοιπον εγω εχω 2 γατακια εκ των οποιων,το ενα αρσενικο με προβημα στη καρδουλα και γιατρος μου συνεστησε να μην στρεσσαρετε.Το γατακι που βρηκα το αφησα στην αδερφη μου για 2 ωρες και πρεπει να το παρω σπιτι μου,το προβλημα ειναι ο γατος μου ο Περσης που εχει προβημα στην καρδια,πως θα υποδεχτει ενα καινουργιο μελος;Φοβαμαι μην μεινει απο το φοβο του.Επισης δε μπορω να αφησω και το μικρο που βρηκα ουτε στο δρομο ουτε στην αδερφη μου.Τι να κανω;Αν ξερετε πως να τα βολεψω ολα μαζι πειτε μου.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
RedCat
Διάσημο μέλος
Και εγω εχει τύχει να φιλοξενώ γατάκια χωρίς να τα παρουν αμέσως χαμπάρι τα δικά μου. Το μικρο βάλτο σπιτι μεσα σε κουτακι ή γατοφορο και πηγαινε το αμεσως στο χωρο που εχεις ετοιμασει. Ετσι κι αλλιως δεν ειναι σωστό να ερθει σε επαφη με τα δικα σου γατιά ακόμη.Ο γατουλης σου σίγουρα θα το μυρισει σταδιακα αλλα αλλο να το δει ξαφνικά μπροστά του οποτε προσπαθησε να αποφυγεις αυτό.
Ποσο περιπου ειναι σε ηλικία το μικρό; θελει ταισμα με μπιμπερο ή τρωει μόνο του; Δώσε κι αλλες πληροφορίες.
Τελος αν δεις οτι στρεσσαρεται πολύ ο γάτος καλό θα είναι να βαλεις μια αγγελία για φιλοξενία. Εννοείται οτι κριμα θα ειναι να το αφησεις στο δρόμο...κατι θα γινει μην ανησυχεις
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
maitinia
Νεοφερμένο μέλος
Το μικρο ειναι πολυ αδυνατο αλλα τρωει κανονικα και νιαουριζει παρα πολυ.Ηταν κατω απο ενα αμαξι οταν πηγα να ταισω μια αλλη γατουλα που ταϊζω κανονικα και οπως φωναζα στην αλλη βγηκε απο το αμαξι μου νιαουρισε και σκατφαλωσε στο τζιν μου.Το επιασα απο το σβερκο και πηγε να μου φυγει,το ανεβασα στο σπιτι μου και ετρεξα στο σουπερ μαρκετ και του πηρα γαλα για γατες και ξηρα τροφη.Ετρωγε και επινε μανιωδως.Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι οτι επειδη δεν εχω χωρο στο μπανιο πειραζει να το εχω στην κρεβατοκαμαρα;Επισης εγω λειπω πολλες ωρες απο το σπιτι,αυτο μηπως κανει κακο στο μικρο γατακι;Μηπως θα επρεπε να ψαξω και για τη μητερα του η για τα αδερφακια του;maitinia, καταρχήν ψυχραιμία. Ετοιμασε ενα χωρο ιδιαίτερο (αν δεν υπαρχει δωματιο και το μπανιο ειναι μια χαρα). Με ενα μικρο χαρτοκουτο ή μια γατοφόρο με πανάκια για να κρατήσουν το μικρό ζεστό.Αν εχεις θερμοφορο βαλτην ή αλλιως και ενα μπουκαλι νερου με ζεστό νερακι μέσα κανει τη δουλεια.
Και εγω εχει τύχει να φιλοξενώ γατάκια χωρίς να τα παρουν αμέσως χαμπάρι τα δικά μου. Το μικρο βάλτο σπιτι μεσα σε κουτακι ή γατοφορο και πηγαινε το αμεσως στο χωρο που εχεις ετοιμασει. Ετσι κι αλλιως δεν ειναι σωστό να ερθει σε επαφη με τα δικα σου γατιά ακόμη.Ο γατουλης σου σίγουρα θα το μυρισει σταδιακα αλλα αλλο να το δει ξαφνικά μπροστά του οποτε προσπαθησε να αποφυγεις αυτό.
Ποσο περιπου ειναι σε ηλικία το μικρό; θελει ταισμα με μπιμπερο ή τρωει μόνο του; Δώσε κι αλλες πληροφορίες.
Τελος αν δεις οτι στρεσσαρεται πολύ ο γάτος καλό θα είναι να βαλεις μια αγγελία για φιλοξενία. Εννοείται οτι κριμα θα ειναι να το αφησεις στο δρόμο...κατι θα γινει μην ανησυχεις

RedCat
Διάσημο μέλος
Στην κρεββατοκάμαρα που λες θα το εχεις απομονωμένο φαντάζομαι απο τα αλλα σου γατιά ε;
Απο τη στιγμή που τρωει μόνο του δεν νομίζω ότι θα υπαρχει πρόβλημα να το αφήσεις φεύγοντας για δουλειά, αν και θα σε συμβούλευα απο δευτερα -τρίτη να το πας και σε κανενα κτηνιατρο να το δει, να το αποπαρασιτώσει αν χρειάζεται κλπ.και γι'αυτο και για τα γατακια σου.
Μην ξεχασεις να του βαλεις μια μικρη αμμολεκάνη και να του τη δείξεις για να παει για τις αναγκες του...ευχομαι να πανε ολα καλά

maitinia
Νεοφερμένο μέλος
Νοτα ευχαριστω για τις συμβουλες,οσο περναει η ωρα αγχωνομαι.Το γατακι θα ειναι μονο του στην κραββατοκαμαρα εννοειται.Ουτως η αλλως διπλα μου μενει η πεθερα μου και τα γατακια μου καθε βραδυ στις εννια πανε εκει για δυο ωρες,ειναι η καθημερινη τους βολτα.πιθανότατα για να τρωει μόνο του η μαμα το έχει αφήσει πια να "βρει την τύχη του". Οσο για τα αδελφάκια του αν τα βρείς...
Στην κρεββατοκάμαρα που λες θα το εχεις απομονωμένο φαντάζομαι απο τα αλλα σου γατιά ε;
Απο τη στιγμή που τρωει μόνο του δεν νομίζω ότι θα υπαρχει πρόβλημα να το αφήσεις φεύγοντας για δουλειά, αν και θα σε συμβούλευα απο δευτερα -τρίτη να το πας και σε κανενα κτηνιατρο να το δει, να το αποπαρασιτώσει αν χρειάζεται κλπ.και γι'αυτο και για τα γατακια σου.
Μην ξεχασεις να του βαλεις μια μικρη αμμολεκάνη και να του τη δείξεις για να παει για τις αναγκες του...ευχομαι να πανε ολα καλά![]()

Το θεμε ειναι οτι δεν ξερω πως να συμπεριφερθω στο αλλο,μηπως το τρομαξω,μην τρομαξει απο τα αλλα νιαουρητα,γιατι τα αλλα δυο εχουν μαθει να κοιμουνται στο κρεββατι μαζι μου.Στην κτηνιατρο θα παω ετσι και αλλιως ειτε το κρατησω ειτε οχι,τα πρωτα εξοδα του γατιου θα ειναι δικα μου σε περιπτωση που δεν το κρατησω.Μιλαγα πριν με την αδερφη μου και μου ειπε οτι εχει κρυφτει κατω απο το κρεββατι και δεν βγαινει.Πως να του δειξω την αμμολεκανη;
RedCat
Διάσημο μέλος
.Θα προτεινα αν εχεις τη δυνατότητα να μην αλλαξεις τιποτα απο τις συνήθειες των γατιών σου (γι'αυτο προτεινα ενα δωματιο αλλο, εγω ας πουμε χρησιμοποιώ το γραφείο γι'αυτο το σκοπό, ή το μπάνιο). Το γατάκι σαφεστατα ειναι καλύτερα από το δρόμο οποτε ουτε μοναξιά θα νιώσει, ουτε εγκατάληψη μολις καταλαβει οτι ειναι ασφαλές και φαει την περισσότερη ώρα θα κοιμάται. Οπότε αν θελεις ξανασκεψου την ιδεα του μπάνιου ή αλλου δωματίου. Καλο θα ήταν οταν θα πας τα γατακια σου στην πεθερά σου να πας να εγκαταστήσεις το μικρό, παντως σε οσο πιο μικρό χώρο τόσο καλύτερα. Εξαφάνισε επικίνδυνα πραγματα, κορδελες, σκοινάκια, απορρυπαντικά και το καπακι της λεκανης και του πλυντηριου κλειστο αν τυχον το βαλεις στο μπανιο κλπ. και μόλις του δωσεις λίγο φαγάκι πήγαινε το στην άμμο απευθείας και ακουμπησε το επάνω της. Κανε και την κίνηση ότι σκάβεις λίγο..

βαλτη κοντα στο φαγάκι του σχετικά.
Μην είσαι συνέχεια μαζί του, αστο να κρυφτεί οπου θελει θα ξεθαρρεψει σιγα σιγα και δεν θα φωναζει για παρεα.
Πηγαινε το και αυριο στο γιατρό και μακάρι να αποφασίσεις να το κρατήσεις. Βεβαια ρωτα σχετικά και με τον καρδιακό γατούλη σου τι θα σημαίνει αυτό..
maitinia
Νεοφερμένο μέλος
Δυστυχως η κτηνιατρος απουσιαζει,την πηρα πριν απο λιγο και θα επιστεψει Τεταρτη.Μπορει να παω στον αιλουρο αν προλαβω γιατι ειναι μακρια απο μενα.Το γατακι εχω αποφασισει να το κρατησω,το θεμα ειναι ο Περσης.Ο αντρας μου γκρινιαζει αλλα θα τον τουμπαρω ετσι κι αλλιωςμην αγχώνεσαι καταρχήν γιατί αυτό θα μεταδωθεί και στους υπολοιπους "ενοικους"του σπιτιού.
Θα προτεινα αν εχεις τη δυνατότητα να μην αλλαξεις τιποτα απο τις συνήθειες των γατιών σου (γι'αυτο προτεινα ενα δωματιο αλλο, εγω ας πουμε χρησιμοποιώ το γραφείο γι'αυτο το σκοπό, ή το μπάνιο). Το γατάκι σαφεστατα ειναι καλύτερα από το δρόμο οποτε ουτε μοναξιά θα νιώσει, ουτε εγκατάληψη μολις καταλαβει οτι ειναι ασφαλές και φαει την περισσότερη ώρα θα κοιμάται. Οπότε αν θελεις ξανασκεψου την ιδεα του μπάνιου ή αλλου δωματίου. Καλο θα ήταν οταν θα πας τα γατακια σου στην πεθερά σου να πας να εγκαταστήσεις το μικρό, παντως σε οσο πιο μικρό χώρο τόσο καλύτερα. Εξαφάνισε επικίνδυνα πραγματα, κορδελες, σκοινάκια, απορρυπαντικά και το καπακι της λεκανης και του πλυντηριου κλειστο αν τυχον το βαλεις στο μπανιο κλπ. και μόλις του δωσεις λίγο φαγάκι πήγαινε το στην άμμο απευθείας και ακουμπησε το επάνω της. Κανε και την κίνηση ότι σκάβεις λίγο..
βαλτη κοντα στο φαγάκι του σχετικά.
Μην είσαι συνέχεια μαζί του, αστο να κρυφτεί οπου θελει θα ξεθαρρεψει σιγα σιγα και δεν θα φωναζει για παρεα.
Πηγαινε το και αυριο στο γιατρό και μακάρι να αποφασίσεις να το κρατήσεις. Βεβαια ρωτα σχετικά και με τον καρδιακό γατούλη σου τι θα σημαίνει αυτό..

.Αυτο που θελω ειναι να νιωσει ανετα το μικρουλακη,να μην αισθανεται μοναχουλη.φαγητο ποσο νατου δωσω και γαλα;Να το πλυνω με μωρομαντηλα;Αχ με βλεπω να ξενυχταω σημερα.Παντως το γατακι ειναι πανεμορφο,παρ'ολο που εχω περσικα αυτο μου φαινεται πιο πμορφο χωρις να θελω ναθιξω κανεναν,ειναι ενα κουκλακι,πιο ομορφο δεν εχω δει

RedCat
Διάσημο μέλος
Μην ανησυχείς για τα τα γατάκια του δρόμου ισχύει αυτό που σου είπα, ότι και να εχει στο σπιτι ειναι ΣΑΦΩΣ καλύτερο από εκεί που ήταν. Σιγα σιγα θα σας συνηθίσει. Μονο προσεξε ΜΗΝ αλλαξεις συμπεριφορά στα γατουλάκια σου εε;; θα το καταλάβουν αμέσως...το καινουργιο θα αρκεστεί και σε λίγα στην αρχή μην στεναχωριέσαι.Περιμένουμε λοιπον νέο θεματάκι και φωτογραφίες.
Υ.Γ.τροφή να φροντίσεις να έχει συνέχεια θα σου πει και ο γιατρός (kitten ομως). Τώρα για το γάλα δεν ξέρω...δες μήπως το πειράζει..αν και είναι ειδικό για γατούλες κάποιες ίσως να μην το αντέχουν..αν τρωει κροκετούλες ειναι μια χαρά..
Ναι μωρομαντηλα ή ενα καθαρό πανάκι με ζεστό νεράκι ελαφρα βρεγμένο θα το καθαρίσουν μια χαρά.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
maitinia
Νεοφερμένο μέλος
Του πηρα friskies kitten,δεν ειναι οτι καλυτερο αλλα απο δευτερα royal cannin kitten,τωρα τα πραγματα θα μεινουν ως εχουν και βλεπουμε,παω να το παρω σε λιγο το ζουζουνακι,θα πρεπει να εξετασω αν ειναι αγορακι η κοριτσακι και να του δωσω και ονομα.Ευχαριστω για τις συμβουλες και παλι Νοτα.Θα ανεβασω φωτο του ζουζουνιου.καληνυχταάντε να σας ζήσει το νέο μέλος. Οσο για τον κτηνίατρο θα σου ελεγα να το αφήσεις μια δυο μερες στο σπίτι να συνηθίσει και μετά, ας πουμε Τεταρτη είναι μια χαρά (νομίζω ο αιλουρος ειναι κλειστός τις Δευτέρες αλλωστε).
Μην ανησυχείς για τα τα γατάκια του δρόμου ισχύει αυτό που σου είπα, ότι και να εχει στο σπιτι ειναι ΣΑΦΩΣ καλύτερο από εκεί που ήταν. Σιγα σιγα θα σας συνηθίσει. Μονο προσεξε ΜΗΝ αλλαξεις συμπεριφορά στα γατουλάκια σου εε;; θα το καταλάβουν αμέσως...το καινουργιο θα αρκεστεί και σε λίγα στην αρχή μην στεναχωριέσαι.Περιμένουμε λοιπον νέο θεματάκι και φωτογραφίες.
Υ.Γ.τροφή να φροντίσεις να έχει συνέχεια θα σου πει και ο γιατρός (kitten ομως). Τώρα για το γάλα δεν ξέρω...δες μήπως το πειράζει..αν και είναι ειδικό για γατούλες κάποιες ίσως να μην το αντέχουν..αν τρωει κροκετούλες ειναι μια χαρά..Ναι μωρομαντηλα ή ενα καθαρό πανάκι με ζεστό νεράκι ελαφρα βρεγμένο θα το καθαρίσουν μια χαρά.

RedCat
Διάσημο μέλος

alice
Πολύ δραστήριο μέλος

Περιμενουμε νεοτερα, και εννοειται φωτογραφιες του τυχερου ζουζουνογατου!!!
staman2
Περιβόητο μέλος
Καλή μου maitinia τώρα ειδα πως άνοιξες θεματάκι όπως σου είπα χθες στους πέρσιανς που έγραψες για το νέο γατουλάκι που βρήκες!Δυστυχως η κτηνιατρος απουσιαζει,την πηρα πριν απο λιγο και θα επιστεψει Τεταρτη.Μπορει να παω στον αιλουρο αν προλαβω γιατι ειναι μακρια απο μενα.Το γατακι εχω αποφασισει να το κρατησω,το θεμα ειναι ο Περσης.Ο αντρας μου γκρινιαζει αλλα θα τον τουμπαρω ετσι κι αλλιως.Αυτο που θελω ειναι να νιωσει ανετα το μικρουλακη,να μην αισθανεται μοναχουλη.φαγητο ποσο νατου δωσω και γαλα;Να το πλυνω με μωρομαντηλα;Αχ με βλεπω να ξενυχταω σημερα.Παντως το γατακι ειναι πανεμορφο,παρ'ολο που εχω περσικα αυτο μου φαινεται πιο πμορφο χωρις να θελω ναθιξω κανεναν,ειναι ενα κουκλακι,πιο ομορφο δεν εχω δει
![]()

Σου απήντησα σχετικά με το γατουλάκι αλλά εδώ η Νότα μια χαρά σε κατατόπισε!!!
Μπραβο!!
Συγχαρητήρια που αποφάσισες να το κρατήσεις το μικρουλι!
Είναι και το τυχερό σου! Ετσι και εμάς ο Τιμάκος μας ήρθε στη ζωή μας πριν απο 8,5 χρόνια και είναι ένας θησαυρος μοναδικος.
Τον βλέπουμε κούκλο (ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ) και πανέξυπνο (ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ). Θα τα πάει μια χαρά με τα δικά σου (απ΄ότι ξέρω έχεις περσικά οπότε ακόμη πιο εύκολα θα το δεχθουν). Τουλάχιστον εμένα ο Πέρσης μου δεν είχε κανένα προβλημα στα επόμενα γατιά μετα απ΄αυτον που μπήκαν στο σπίτι. Η Νάλα λίγο είχε τις 3 πρώτες μέρες με τον Σεβάχ,αλλα από την 4η 5η έγιναν κολλητοι στο παιχνίδι!
Ενώ ο Τίμυ μας δεν γουστάρει κανέναν τους ΑΠΛΑ τους ανέχεται ο γεροντοκοράκος μας!

maitinia
Νεοφερμένο μέλος

moukelis
Επιφανές μέλος
Πως θα τον πεις;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vi2ka
Πολύ δραστήριο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool